سبزیکاری
بررسی نقش اسید هیومیک برسمیت کروم و چگونگی جذب و انتقال آن در گیاه کاهو (Lactuca sativa L. var. longifolia)

آزاده امیدی؛ علیرضا آستارایی؛ حجت امامی

دوره 37، شماره 2 ، مرداد 1402، ، صفحه 541-560

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.78131.1188

چکیده
  اسید هیومیک‌ها مجموعه‌ای از پلی‌الکترولیت‌های ناهمگن با گروه عاملی فراوان هستند که ممکن است به شکل قابل توجهی، نقش کلیدی در تحرک و جذب کروم موجود در خاک و در نهایت جذب توسط گیاه، ایفا کنند. پژوهش حاضر به صورت آزمایش گلخانه‌ای در گلخانه تحقیقاتی دانشگاه فردوسی مشهد (مهر –دی 1396) با هدف بررسی تأثیر اسید هیومیک در خاک آلوده به کروم ...  بیشتر

سبزیکاری
ارزیابی خصوصیات کمپوست زباله شهری غنی شده با پودر خون، پودر استخوان و خاک فسفات و تاثیر آن بر رشد اسفناج (.Spinacia oleracea L)

جواد آهوی؛ علیرضا آستارایی؛ رضا خراسانی؛ امیر لکزیان

دوره 36، شماره 2 ، شهریور 1401، ، صفحه 505-518

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.72864.1097

چکیده
  استفاده از افزودنی‌های مختلف جهت غنی‌سازی و بهبود خصوصیات کمپوست تولید شده از جمله روش‌های مرسوم می‌باشد. در این تحقیق هدف بررسی تاثیر دو ترکیب آلی (پودر خون و پودر استخوان) و یک ترکیب معدنی (خاک فسفات) بر خصوصیات کمپوست زباله شهری و همچنین تاثیر این تیمارها بر خصوصیات رشدی و غلظت عناصر غذایی در گیاه اسفناج می‌باشد. این تحقیق در دو ...  بیشتر

تأثیر نانو‌ذرات دی‌اکسید تیتانیوم و EDTA بر برخی عناصر غذایی و خصوصیات رشدی گیاه اسفناج (Spinacea oleracea)

صبا نجاتی زاده؛ سعید ملک زاده شفارودی؛ علیرضا آستارایی؛ نسرین مشتاقی

دوره 32، شماره 3 ، آذر 1397، ، صفحه 419-427

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v32i3.67146

چکیده
  با توجه به افزایش روزافزون کاربرد نانومواد در صنایع مختلف بخصوص نانوذرات دی‌اکسید تیتانیوم (TiO2) و افزایش این ماده در خاک و آب و باتوجه به اثرات این مواد بر روی گیاهان به عنوان اولین زنجیره غذایی، بررسی و مطالعه‌ی اثرات آن بسیار حائز اهمیت می‌باشد. نانو‌ذرات دی‌اکسید تیتانیوم به دلیل خاصیت فتوکاتالیستی5 خود دارای توانایی تأثیرگذاری ...  بیشتر