میوه کاری
تأثیر کاربرد برگی منابع مختلف کودی نانو کلات ( نیتروژن و پتاسیم) و کودهای شیمیایی (اوره و نیترات پتاسیم) بر عملکرد و خواص کیفی روغن زیتون رقم ̓ زرد̒

زهره روحی ویشکائی؛ علی سلیمانی؛ محمود قاسم نژاد؛ اکبر حسنی

دوره 38، شماره 1 ، اردیبهشت 1403، ، صفحه 147-164

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.81601.1246

چکیده
  محدوده وسیعی از ترکیبات کودی با فرمول‌ها و کارایی‌های مختلف در بازارهای جهانی موجود می‌باشد. علاوه بر کودهای شیمیایی مرسوم، کودهای کمپلکس شده آلی در ابعاد نانو به‌عنوان یک نوآوری در بخش تغذیه کشاورزی محسوب می‌شوند. بنابراین، برای ارزیابی تأثیر چنین کودهایی در کشت و کار زیتون پژوهشی طی دو سال متوالی 1398 تا 1399 در یک باغ تجاری انجام ...  بیشتر

ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی برخی از ارقام زردآلو در شهرستان زنجان

ساناز مولائی؛ علی سلیمانی؛ مهرشاد زین العابدینی

دوره 30، شماره 1 ، اردیبهشت 1395، ، صفحه 35-48

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.26784

چکیده
  در این پژوهش چهار رقم و دو ژنوتیپ ایرانی زردآلو با استفاده از صفات مورفولوژیک و پومولوژیک مورد ارزیابی قرار گرفتند. با توجه به نتایج، تنوع زیادی در بین ارقام مورد مطالعه از نظر صفات نسبت مواد جامد محلول (TSS) به اسیدیته قابل تیتراسیون TA))، وزن خشک گوشت، نسبت وزن گوشت به وزن هسته ومیزان TSS وTA و درصد تشکیل میوه مشاهده شد. بر اساس نتایج همبستگی، ...  بیشتر

تأثیر محلول پاشی پس از برداشت اسانس آویشن بر عمر انبار مانی و کیفیت میوه انار (رقم پوست قرمز طارم)

مهشید غفوری؛ علی سلیمانی؛ ولی ربیعی؛ رقیه همتی

دوره 29، شماره 4 ، اسفند 1394، ، صفحه 547-555

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v29i4.26064

چکیده
  استفاده از اسانس های گیاهی به عنوان ایده ای جدید در کاهش ضایعات پس از برداشت و افزایش عمر انبارمانی محصولات باغبانی و کنترل آلودگی قارچی در کشاورزی توسعه یافته مطرح می باشد. در همین راستا، آزمایشی به منظور بررسی محلول پاشی اسانس آویشن بر عمر انبار مانی و کیفیت میوه انار رقم پوست قرمز طارم، به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی ...  بیشتر

نقش فیزیولوژیکی و تغییرات بیوشیمیائی شش رقم زیتون(Olea europaea L.) در برابر تنش خشکی

محمدمهدی ضرابی؛ علیرضا طلایی؛ علی سلیمانی؛ رحیم حداد

دوره 24، شماره 2 ، اسفند 1389

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.8002

چکیده
  چکیده خشکی از جمله تنش های محیطی مهم است که بر رشد و نمو گیاهان اثر منفی می گذارد. برای شناخت فیزیولوژی مقاومت به تنش خشکی گیاه زیتون که در شرایط گلخانه با دو سطح شاهد و تیمار تنش خشکی (-1/5 MPa) بر اساس آزمایش فاکتوریل در قالب بلوک های تصادفی در سه تکرار بر روی 6 رقم زیتون ( زرد، روغنی، فیشمی، نبالی، آربکین و گوردال) طی سه مرحله متناوب (تنش ...  بیشتر