فیزیولوژی پس از برداشت
نقش ملاتونین بر خصوصیات پس از برداشت میوه گیلاس رقم ’سیاه مشهد‘ طی دوره انبارمانی

بهاره قربانی؛ رقیه نجف زاده

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 71-85

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.67437.1001

چکیده
  میوه گیلاس دارای ارزش غذایی بالایی بوده و به دلیل طعم و مزه مطلوب، و ظاهر جذاب از اهمیت بالایی برخوردار است. این میوه به دلیل حساس بودن به صدمات حمل و نقل، کاهش رطوبت و فساد پذیر بودن عمر انبارمانی بسیار کوتاهی دارد. میوه گیلاس پس از برداشت، به­سرعت دچار زوال شده و در برخی موارد به­دلیل مدت زمان انتقال و بازاریابی، با کیفیت مناسب ...  بیشتر

بررسی تاثیرکاربرد اکسید نیتریک بر کاهش اثرات نامطلوب سرما بر میوه‌ پرتقال واشنگتن ناول (Citrus sinensis L. cv. Washington Navel) طی انبارداری

بهاره قربانی؛ زهرا پاک کیش

دوره 31، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 492-504

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.48300

چکیده
  پرتقال واشنگتن ناول یکی از مهمترین مرکبات در ایران است. میوه پرتقال واشنگتن ناول که در دمای زیر 5 درجه سانتیگراد نگه داشته شود، عارضه فرورفتگی در پوست را به شدت نشان می دهد و افزایش در شدت علائم سرمازدگی با دمای پایین تر و مدت زمان انبارداری طولانی تر، افزایش می یابد. این آزمایش به منظور بررسی اثر اکسید نیتریک ، برکاهش خسارت سرمازدگی ...  بیشتر