با همکاری انجمن علمی منظر ایران
گیاهان دارویی
اثر محلول‌پاشی عصاره جلبک دریایی بر صفات مورفوفیزیولوژیک نشاء گل‌گاوزبان ایرانی (Fisch. & Mey Echium amoenum) در شرایط تنش شوری

بهروز رحیم خانی؛ محبوبه ناصری؛ احمد احمدیان؛ مسعود علی پناه

دوره 38، شماره 4 ، دی 1403، ، صفحه 704-693

https://doi.org/10.22067/jhs.2024.88537.1353

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات محلول‌پاشی عصاره جلبک دریایی روی نشاهای گل‌گاوزبان (Fisch. & Mey Echium amoenum) در شرایط تنش شوری، آزمایشی به‌‌صورت فاکتوریل با دو فاکتور جلبک دریایی و تنش شوری با نمک کلرید سدیم، در قالب طرح کاملاَ تصادفی در گلخانه انجام شد. در این آزمایش، تیمارها شامل غلظت ppm 1500 از عصاره جلبک دریایی و سه سطح شوری ( 6/1، 4 و 8 میلی‌موس بر ...  بیشتر

گیاهان دارویی
تحلیل عوامل مؤثر بر عملکرد زعفران

محبوبه ناصری

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 1101-1114

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.79362.1245

چکیده
  این تحقیق به‌منظور بررسی عملکرد زعفران و عوامل مؤثر بر آن مانند سن مزرعه، روش آبیاری، منبع آبیاری، سطح کشت، سطح تحصیلات و سن کشاورز در بخش کدکن تربت حیدریه در سال1400 انجام شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه و مصاحبه چهره به چهره با تولیدکنندگان زعفران استفاده شد. در همین راستا از 447 نفر (در سطح 302 هکتار) از زعفران­کاران پرسشنامه ...  بیشتر

گیاهان دارویی
تهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتیL. Ziziphora tenuior

طیبه بااراده؛ حسین آرویی؛ محبوبه ناصری؛ مجتبی ممرآبادی

دوره 37، شماره 1 ، فروردین 1402، ، صفحه 193-203

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.74607.1124

چکیده
  میوه­ها و سبزی­ها به دلیل داشتن رطوبت بالا و فعالیت بیولوژیکی بعد از برداشت (تنفس، تعرق و فعالیت­های بیوشیمی) فسادپذیرند. پوشش­دهی میوه­ها با ترکیبات ضدمیکروبی و در عین حال خوراکی و ایمن برای مصرف­کنندگان راهکار موثری برای جلوگیری از فساد میوه­ها و افزایش ماندگاری آن است. تولید این قبیل پوشش­های خوراکی با بهره­گیری ...  بیشتر

گیاهان دارویی
بررسی ارتباط سطح کشت و عملکرد زعفران در بخش کدکن تربت حیدریه

محبوبه ناصری؛ عباس عباسیان

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 549-560

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61942.0

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی ارتباط سطح کشت و عملکرد و مقایسه عملکرد زعفران در روستاهای بخش کدکن تربت حیدریه در سال­های 1396 و 1398 انجام شد. از داده­های سطح کشت و عملکرد زعفران در 95 مزرعه در سال 1396 و 173 مزرعه در سال 1398 بخش کدکن تربت حیدریه جهت تجزیه و تحلیل سطح کشت و عملکرد زعفران استفاده شد. این داده­ها از اطلاعات معرفی­نامه­های صادر ...  بیشتر

اثر غلظت و زمان کاربرد اسید هیومیک بر صفات مورفوفیزیولوژیک اسفناج ( .Spinacia oleracea L)

محبوبه ناصری؛ حسین آرویی؛ مریم محمدی

دوره 34، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 663-678

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.86144

چکیده
  اسید هیومیک به عنوان یک اسید آلی، بدون اثرات مخرب زیست­محیطی می­توانـد در جهـت تغذیه صحیح سبزی­ها و بهبود کمی و کیفی آن استفاده شود.در همین راستا آزمایش حاضر به منظور بررسی کاربرد غلظت­های مختلف اسید هیومیک در زمان­های مختلف و اثرات آن بر شاخص‌های کمی و کیفی اسفناج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصـادفی با سه تکرار در ...  بیشتر