با همکاری انجمن علمی منظر ایران
گیاهان دارویی
اثر محلول‌پاشی عصاره جلبک دریایی بر صفات مورفو فیزیولوژیک نشاء گل گاوزبان ایرانی (Echium amoenum) در شرایط تنش شوری

بهروز رحیم خانی؛ محبوبه ناصری؛ احمد احمدیان؛ مسعود علی پناه

مقالات آماده انتشار، پذیرفته شده، انتشار آنلاین از تاریخ 17 تیر 1403

https://doi.org/10.22067/jhs.2024.88537.1353

چکیده
  به‌منظور بررسی اثرات محلول‌پاشی عصاره جلبک دریایی بر روی نشاهای گل‌گاوزبان در شرایط تنش شوری، آزمایشی به ‌صورت فاکتوریل با دو فاکتور جلبک دریایی و تنش شوری با نمک کلرید سدیم، در قالب طرح کاملا تصادفی در گلخانه انجام شد. در این آزمایش تیمارها شامل غلظت 1500 ppm از عصاره جلبک دریایی و سه سطح شوری (EC=1.6, 4, 8) بود. یک هفته بعد از اولین محلول‌پاشی ...  بیشتر

گیاهان دارویی
تحلیل عوامل مؤثر بر عملکرد زعفران

محبوبه ناصری

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 1101-1114

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.79362.1245

چکیده
  این تحقیق به‌منظور بررسی عملکرد زعفران و عوامل مؤثر بر آن مانند سن مزرعه، روش آبیاری، منبع آبیاری، سطح کشت، سطح تحصیلات و سن کشاورز در بخش کدکن تربت حیدریه در سال1400 انجام شد. برای جمع‌آوری داده‌ها از پرسشنامه و مصاحبه چهره به چهره با تولیدکنندگان زعفران استفاده شد. در همین راستا از 447 نفر (در سطح 302 هکتار) از زعفران­کاران پرسشنامه ...  بیشتر

گیاهان دارویی
تهیه و تولید نانو کپسول ژل آلوئه ورا حاوی اسانس کاکوتیL. Ziziphora tenuior

طیبه بااراده؛ حسین آرویی؛ محبوبه ناصری؛ مجتبی ممرآبادی

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 193-203

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.74607.1124

چکیده
  میوه­ها و سبزی­ها به دلیل داشتن رطوبت بالا و فعالیت بیولوژیکی بعد از برداشت (تنفس، تعرق و فعالیت­های بیوشیمی) فسادپذیرند. پوشش­دهی میوه­ها با ترکیبات ضدمیکروبی و در عین حال خوراکی و ایمن برای مصرف­کنندگان راهکار موثری برای جلوگیری از فساد میوه­ها و افزایش ماندگاری آن است. تولید این قبیل پوشش­های خوراکی با بهره­گیری ...  بیشتر

گیاهان دارویی
بررسی ارتباط سطح کشت و عملکرد زعفران در بخش کدکن تربت حیدریه

محبوبه ناصری؛ عباس عباسیان

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 549-560

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61942.0

چکیده
  این تحقیق به منظور بررسی ارتباط سطح کشت و عملکرد و مقایسه عملکرد زعفران در روستاهای بخش کدکن تربت حیدریه در سال­های 1396 و 1398 انجام شد. از داده­های سطح کشت و عملکرد زعفران در 95 مزرعه در سال 1396 و 173 مزرعه در سال 1398 بخش کدکن تربت حیدریه جهت تجزیه و تحلیل سطح کشت و عملکرد زعفران استفاده شد. این داده­ها از اطلاعات معرفی­نامه­های صادر ...  بیشتر

اثر غلظت و زمان کاربرد اسید هیومیک بر صفات مورفوفیزیولوژیک اسفناج ( .Spinacia oleracea L)

محبوبه ناصری؛ حسین آرویی؛ مریم محمدی

دوره 34، شماره 4 ، اسفند 1399، ، صفحه 663-678

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v34i4.86144

چکیده
  اسید هیومیک به عنوان یک اسید آلی، بدون اثرات مخرب زیست­محیطی می­توانـد در جهـت تغذیه صحیح سبزی­ها و بهبود کمی و کیفی آن استفاده شود.در همین راستا آزمایش حاضر به منظور بررسی کاربرد غلظت­های مختلف اسید هیومیک در زمان­های مختلف و اثرات آن بر شاخص‌های کمی و کیفی اسفناج به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصـادفی با سه تکرار در ...  بیشتر