با همکاری انجمن علمی منظر ایران
سبزیکاری
مطالعه اثر هرس بوته بر عملکرد بادمجان (Solanum melongena cv. Bellen) در شرایط گلخانه

کریم عرب سلمانی؛ امیرهوشنگ جلالی؛ پیمان جعفری

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 621-630

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.67250.0

چکیده
  وجود ویتامین‌های مفید و کالری کم در میوه بادمجان آن را به گیاهی مورد توجه در علم تغذیه تبدیل کرده است. به‌منظور بررسی تأثیر هرس بر عملکرد و اجزای عملکرد بادمجان رقم ’بلن‘ مطالعه­ای گلخانه­ای در سال 1397 و 1398 در شهرستان ورامین انجام شد. آزمایش به صورت تجزیه مرکب بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی انجام شد. سه روش هرس بوته (دوشاخه‌ای، ...  بیشتر

بهبود عملکرد گل رز تحت تیمارهای هرس جوانه و خم‌سازی شاخه در رقم آولانچ گل رز

مهدی باقری؛ ایمان روح اللهی؛ ساسان علی نیائی فرد

دوره 34، شماره 3 ، آذر 1399، ، صفحه 521-533

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v34i3.86197

چکیده
  مدیریت ساختار بوته رز، نقش مهمی در تولید گل در طول سال دارد و میزان طول عمر بوته رز را تعیین کرده و نمو گیاه و کیفیت شاخه‌های گل (طول، قطر و وزن) را تحت تاثیر قرار می‌دهد. پرورش دهندگان رز با هدف افزایش جذب نور و ساخت آسیمیلات‌های فتوسنتزی بیشتر و افزایش کیفیت شاخه گل تولید شده، اقدام به خم سازی شاخه­های غیرتولیدی می­کنند. در این ...  بیشتر

اثر هرس و تغذیه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی انار (Punica granatum L.) رقم رباب

عبدالعلی حسامی؛ محمدرضا پورقیومی؛ سعادت ساریخانی خرمی

دوره 28، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 177-184

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39388

چکیده
  با وجود این که انار یکی از محصولات مهم باغبانی کشور است، ولی مطالعات صورت گرفته در مورد این محصول، به ویژه در زمینه نحوه هرس آن بسیار کم می باشد، لذا آزمایشی طی سال های 1388-1387 به منظور بررسی سطوح مختلف هرس و تغذیه روی درختان 9 ساله انار رقم رباب در شهر قائمیه، فارس انجام گرفت. این پژوهش در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با 5 ...  بیشتر