اثر شوک گرما بر تحمل سرمازدگی نشاء خربزه خاتونی (Cucumis melo L.)

فردین قنبری؛ سعداله اکبری

دوره 35، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 63-71

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v35i1.86372

چکیده
  خربزه همانند سایر کدوئیان حساس به سرما است و در دمای پایین آسیب می­بیند. در این تحقیق امکان افزایش تحمل تنش سرما در نشاء خربزه با استفاده از شوک گرمایی بررسی شده است. در مرحله دو برگ کاملاً توسعه یافته، نشاءهای خربزه در معرض شوک دمایی (شامل شاهد و محلول­پاشی با آب در دماهای 20، 45، 50 و 55 درجه سانتی­گراد) قرار گرفتند. یک روز پس از آن ...  بیشتر

اثر اسید جاسمونیک و اسید سالیسیلیک بر آنزیم‌های آنتی‌اکسیدانی، فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز و ترکیبات فنلی در استویا

سیده فاطمه رسولی؛ منوچهر قلی پور؛ کامبیز جهان بین؛ حمیدرضا اصغری

دوره 33، شماره 4 ، اسفند 1398، ، صفحه 769-780

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v33i4.81571

چکیده
  اسید سالیسیلیک و جاسمونات­ها به عنوان ترکیبات پیام­رسان کلیدی در فرآیند القا که منجر به تجمع متابولیت­های ثانویه می­شود بسیار مورد توجه می­باشند. محلول­پاشی با این ترکیبات باعث القا تنش کاذب و برانگیخته شدن پاسخ­های دفاعی در گیاه شده و بدنبال آن تولید متابولیت ثانویه افزایش می­یابد. این آزمایش به منظور بررسی اثر محلول­پاشی با اسید ...  بیشتر