فیزیولوژی پس از برداشت
کاربرد تیمار گاما آمینو بوتیریک اسید بر آسیب سرمازدگی و خواص آنتی‌اکسیدانی موز رقم ̓کاوندیش̒ (Musa acuminata cv. Cavendish) در طی انبارمانی سرد

زهرا پاک کیش؛ سمیه مهاجرپور؛ صفورا سعادتی

دوره 38، شماره 2 ، تیر 1403، ، صفحه 451-463

https://doi.org/10.22067/jhs.2024.86061.1314

چکیده
  در این پژوهش، تأثیر تیمار پس از برداشت گاما آمینو بوتیریک اسید (گابا) با غلظت‌های (صفر، 2/5 و 5 میلی‌مولار) به‌صورت غوطه­وری به‌مدت پنج دقیقه بر سرمازدگی و خواص آنتی‌اکسیدانی میوه موز در طی نگهداری در دمای پنج درجه سلسیوس مورد ارزیابی قرار گرفت. نمونه‌برداری هر چهار روز یک بار در روزهای صفر، 4، 8، 12، 16، 20 و 24 انبارمانی انجام گرفت. آزمایش ...  بیشتر

سبزیکاری
اثر اسید آسکوربیک بر رشد و برخی ویژگی‌های بیوشیمیایی نشاء فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum) تحت تنش شوری

سپیده پارساجو؛ فرشاد دشتی

دوره 37، شماره 2 ، مرداد 1402، ، صفحه 497-508

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.77340.1182

چکیده
  شوری خاک و آب یکی از مشکلات در حال افزایش کشاورزی و از مهم‌ترین موانع تولید محصول در جهان است. ترکیبات زیادی در زمینه کاهش اثرات زیان آور تنش شوری مورد استفاده قرار گرفته است. اسید آسکوربیک آنتی‌اکسیدان محلول در آب می‌باشد که با بی اثر کردن رادیکال‌های آزاد موجب مقاومت گیاهان در برابر تنش‌های محیطی می‌شود. در این پژوهش تأثیر اسید ...  بیشتر

تأثیر فورکلرفنورون بر پیازچه‌زایی، ترکیبات فیتوشیمیایی و خواص آنتی‌اکسیدانی موسیر (Allium hirtifolium)

نسرین فرهادی؛ سعیده علیزاده سالطه

دوره 31، شماره 3 ، آذر 1396، ، صفحه 565-576

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.56997

چکیده
  این مطالعه با هدف بررسی اثر پیش تیمار و محلول‌پاشی فورکلرفنورون روی پیازچه‌زایی، ترکیبات فیتوشیمیایی و خواص آنتی‌اکسیدانی پیاز موسیر اجرا گردید. پیش تیمار پیازها از طریق غوطه‌ور سازی آن‌ها در غلظت‌های مختلف فورکلرفنورون (0، 5 و 10 میلی‌گرم در لیتر) به مدت 24 ساعت انجام شد، همچنین محلول‌پاشی با چهار غلظت فورکلرفنورون (0، 50، 100 و 150 ...  بیشتر