نیازقلی فیروزبخت؛ مهدی رضائی
چکیده
اندازه میوه نقش مهمی در بازارپسندی و قیمت میوه آلوی ژاپنی دارد. بهمنظور بهبود اندازه میوه آلوهای ژاپنی، اثرات محلولپاشی دو اکسین مصنوعی NAA (0، 300 و 400 میلیگرم بر لیتر) و 2,4-D (0، 10 و 30 میلیگرم بر لیتر) در یک آزمایش اسپلیت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در چهار رقم آلوی ژاپنی (قطرهطلا، شابلونهای زودرس، میانرس ...
بیشتر
اندازه میوه نقش مهمی در بازارپسندی و قیمت میوه آلوی ژاپنی دارد. بهمنظور بهبود اندازه میوه آلوهای ژاپنی، اثرات محلولپاشی دو اکسین مصنوعی NAA (0، 300 و 400 میلیگرم بر لیتر) و 2,4-D (0، 10 و 30 میلیگرم بر لیتر) در یک آزمایش اسپلیت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی با چهار تکرار در چهار رقم آلوی ژاپنی (قطرهطلا، شابلونهای زودرس، میانرس و دیررس) در باغ تجاری شرکت کشاورزی ران در استان گلستان طی سالهای 1394- 1395 مورد بررسی قرار گرفت. صفات طول، قطر، نسبت طول به قطر و وزن میوه، عملکرد، کارایی عملکرد و درصد میوه درجه یک و دو ارزیابی شدند. نتایج نشان داد که اکسینهای مصنوعی باعث افزایش معنیدار در سطح احتمال یک درصد در اندازه میوه آلوی ژاپنی شدند. ارقام آلو پاسخهای متفاوتی در مقابل تیمارهای محلولپاشی نشان دادند. محلولپاشی 2,4-D و NAA به صورت میانگین عملکرد در هر درخت را در ارقام شابلون زودرس، میانرس، دیررس و قطره طلا به ترتیب 30، 60، 28 و 34 درصد افزایش داد. تنظیمکنندههای رشدی اکسینی باعث افزایش اندازه میوه و عملکرد میوه آلو ژاپنی میشوند.