مهدی آرین؛ مهدی خجسته پور؛ محمودرضا گلزاریان
چکیده
آگاهی نسبت به روند تغییرات حجم حفره بذر میوه خربزه میتواند کمک شایانی به برنامهریزی مناسب جهت انجام اموری چون کوددهی، آبیاری و غیره در طی فصل رشد میوه نماید. به منظور برآورد حجم حفره بذر میوه خربزه، Cucumis melo L.، دو توده محلی ارزشمند قصری و خاتونی انتخاب شد و تغییرات حفره بذر آنها در طی فصل رشد، مورد مطالعه قرار گرفت. از روش مقطعنگاری ...
بیشتر
آگاهی نسبت به روند تغییرات حجم حفره بذر میوه خربزه میتواند کمک شایانی به برنامهریزی مناسب جهت انجام اموری چون کوددهی، آبیاری و غیره در طی فصل رشد میوه نماید. به منظور برآورد حجم حفره بذر میوه خربزه، Cucumis melo L.، دو توده محلی ارزشمند قصری و خاتونی انتخاب شد و تغییرات حفره بذر آنها در طی فصل رشد، مورد مطالعه قرار گرفت. از روش مقطعنگاری رایانهای پرتو ایکس به عنوان ابزاری دقیق و غیر مخرب در تعیین اندازه حجم حفره بذر در هر مرحله از آزمایش استفاده شد. اندازهگیری حجم حفره بذر در کنار عوامل درصد مواد جامد محلول، وزن مخصوص، درصد رطوبت گوشت میوه و همچنین مقدار pH در طی سه بازه زمانی 15 روز و 30 روز پس از گلدهی و مرحله رسیدگی کامل میوه انجام شد. نتایج پژوهش همبستگی بین عامل درصد حجم حفره بذر توده قصری با سایر عوامل را نشان داد. از طرفی کلیه عوامل یاد شده تغییرات معنیداری در طی سه بازه زمانی برداشت داشتند، ضمن اینکه این تغییرات تحت تاثیر نوع توده نیز قرار گرفتند، اما رابطه معنیداری بین برهمکنش دو عامل توده و مرحله برداشت مشاهده نشد.