سبزیکاری
زهرا خلیلی؛ فاطمه نکونام؛ طاهر برزگر؛ زهرا قهرمانی؛ ملیحه فرهنگ پور
چکیده
بهمنظور مطالعه تأثیر محلولپاشی اسیدآسکوربیک و کلسیمکلرید و زمان برداشت بر کیفیت میوه گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L. SV8320TD)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل اسیدآسکوربیک در چهار سطح (صفر، 100، 200 و 300 میلیگرم در لیتر) و کلسیمکلرید در چهار سطح (صفر، 3/0 ،6/0 و 9/0 درصد) ...
بیشتر
بهمنظور مطالعه تأثیر محلولپاشی اسیدآسکوربیک و کلسیمکلرید و زمان برداشت بر کیفیت میوه گوجهفرنگی (Solanum lycopersicum L. SV8320TD)، آزمایشی بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل اسیدآسکوربیک در چهار سطح (صفر، 100، 200 و 300 میلیگرم در لیتر) و کلسیمکلرید در چهار سطح (صفر، 3/0 ،6/0 و 9/0 درصد) و زمان برداشت میوه در دو مرحله نارنجی و قرمزرنگ بود. نتایج نشان داد که میوههای برداشت شده در مرحله قرمزرنگ دارای ویتامین ث، مواد جامد محلول، فنل، فلاونوئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی بیشتری در مقایسه با میوههای نارنجیرنگ بودند. کاربرد اسیدآسکوربیک و کلسیمکلرید بهطور فزایندهای کیفیت میوه را بهبود بخشیدند. بیشترین میزان سفتی بافت (7/21 و 4/21 کیلوگرم بر سانتیمتر) بهترتیب در میوههای نارنجیرنگ تحت تیمار اسیدآسکوربیک 100 میلیگرم در لیتر و کلسیمکلرید 9/0 درصد و میوههای قرمزرنگ حاصل از تیمار اسیدآسکوربیک 200 میلیگرم در لیتر و کلسیمکلرید 9/0 درصد بهدست آمد. حداکثر مقدار مواد جامد محلول (9/4 درصد بریکس)، ویتامین ث (1/46 ملیگرم در 100 میلیلیتر)، فنل و فلاونوئید و ظرفیت آنتیاکسیدانی (36 درصد) در میوههای قرمزرنگ حاصل از گیاهان تیمار شده با اسیدآسکوربیک 300 میلیگرم در لیتر و کلسیمکلرید 9/0 درصد مشاهده شد. کمترین میزان اسیدیته و حداکثر اسید قابل تیتراسیون با کاربرد اسیدآسکوربیک 300 میلیگرم در لیتر و همه سطوح کلسیمکلرید در میوههای قرمزرنگ حاصل شد. با توجه به نتایج، کاربرد اسیدآسکوربیک 300 میلیگرم در لیتر و کلسیمکلرید 9/0 درصد جهت بهبود شاخصهای کیفی میوه گوجهفرنگی پشنهاد میشود.
فیزیولوژی پس از برداشت
کریم منداحکی؛ حمید حسن پور
چکیده
توتفرنگی یکی از میوههایی است که بهدلیل رنگ، شکل، عطر و طعم آن معروف و بهدلیل محتوای بالای ترکیبات فعال زیستی مانند ویتامین C، ویتامین E، بتا کاروتن و آنتوسیانینها، یکی از مهمترین میوهها از نظر اقتصادی در سراسر جهان میباشد اما این میوه در برابر بیماریها و پوسیدگی بسیار آسیبپذیر است. یکی از چالشهای مهم جهانی ضایعات ...
بیشتر
توتفرنگی یکی از میوههایی است که بهدلیل رنگ، شکل، عطر و طعم آن معروف و بهدلیل محتوای بالای ترکیبات فعال زیستی مانند ویتامین C، ویتامین E، بتا کاروتن و آنتوسیانینها، یکی از مهمترین میوهها از نظر اقتصادی در سراسر جهان میباشد اما این میوه در برابر بیماریها و پوسیدگی بسیار آسیبپذیر است. یکی از چالشهای مهم جهانی ضایعات مواد غذایی است. از ترکیبات شیمیایی نظیر اسیدهای آمینه میتوان جهت افزایش ماندگاری پس از برداشت بهعنوان یک تیمار مناسب استفاده کرد. در این پژوهش اثر تیمار پس از برداشت ال_فنیلآلانین در غلظتهای (صفر، 4 و 8 میلیمولار) و زمان انبارمانی (5، 10 و 15 روز) بر خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه توتفرنگی رقم ̓سابرینا̒ طی مدت انبارمانی بهصورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار مورد بررسی قرار گرفت. بر اساس نتایج حاصله، بیشترین مقدار شاخص رنگ b* در تیمار 4 میلیمولار، مواد جامد محلول (تیمار 8 میلیمولار)، شاخص طعم (تیمار 4 میلیمولار)، ظرفیت آنتیاکسیدانی (تیمار 4 میلیمولار) و محتوی فنل کل (تیمار 8 میلیمولار) بود. همچنین کمترین درصد کاهش وزن و کاهش سفتی در تیمار 4 میلیمولار مشاهده شد. بطور کلی نتایج بدست آمده نشان داد که میتوان از تیمار 4 میلیمولار ال-فنیلآلانین بهعنوان مناسبترین غلظت برای افزایش ماندگاری پس از برداشت توتفرنگی رقم ̓سابرینا̒ استفاده نمود.