با همکاری انجمن علمی منظر ایران
سبزیکاری
بررسی انبارمانی توده‌های پیاز ‌خوراکی (Allium cepa L.) بومی افغانستان در دو شرایط دمایی

سید علی یعقوبی؛ سید حسین نعمتی؛ مجید عزیزی؛ محمود شور

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 1-14

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.60204.0

چکیده
  پیاز خوراکی از نظر قابلیت انبارمانی دارای تنوع ژنتیکی زیادی است که شرایط محیطی از جمله دما نیز بر روی آن اثر می­گذارد. در این تحقیق قابلیت انبارمانی هشت توده پیاز خوراکی بومی افغانستان شامل «حنایی هرات»، «زرد‌هرات»، «قرمز‌هرات»، «مزارشریف»، «کابل»، «سرپل»، «قندوز» و «بلخاب»، به همراه ...  بیشتر

سبزیکاری
تأثیر تیمارهای ویتامین C و B بر عملکرد قارچ تکمه‌ای و عمر پس از برداشت آن

سعید خسروی؛ مریم حقیقی؛ منیره محنت کش

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 43-56

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61967.0

چکیده
  قارچ خوراکی (Agaricus bisporus) مهم­ترین قارچی است که به‌صورت صنعتی کشت می‌شود و ویتامین­ها، هورمون­ها و آمینواسید‌ها موجب بهبود رشد رویشی قارچ و بالا رفتن عملکرد در فلش­های مختلف برداشت می­گردد. پژوهش حاضر به‌منظور بررسی اثر ویتامین B و C، بر رشد و عملکرد قارچ تکمه­ای و عمر پس از برداشت آن در ۲ آزمایش مجزا در کارخانه قارچ و انبار ...  بیشتر

سبزیکاری
مقایسه عملکرد، کیفیت میوه و برخی صفات بیوشیمیایی چهار رقم گوجه‌فرنگی گیلاسی، در سیستم کشت بدون خاک

آلاله رضوان؛ سیدعبدالله افتخاری؛ رضا صالحی؛ فریده صدیقی دهکردی

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 459-468

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.60924.0

چکیده
  این پژوهش به منظور مقایسه عملکرد، کیفیت میوه و برخی صفات بیوشیمیایی چهار رقم گوجه‌فرنگی گیلاسی (Cherry Belle، Belize، Baby Tom و Sogno) در سیستم کشت بدون خاک در گلخانه‌های تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشگاه شهید چمران اهواز در سه تکرار و در قالب طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی انجام گردید. مطابق نتایج این پژوهش، رقم Cherry Belle بیش‌ترین (2/92 کیلوگرم در ...  بیشتر

سبزیکاری
بررسی اثر اسید هیومیک و اسید آمینه به صورت کود آبیاری بر صفات رشدی خیار ’سوپر دامینوس‘ (Cucumis sativus L.) تحت تنش خشکی

میثم نجفی؛ حسین آرویی؛ محمد حسین امینی فرد

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 521-533

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61892.0

چکیده
  مواد هیومیکی از طریق تولید هورمون­های مختلف و نگهداری رطوبت در خاک کارایی مصرف آب در گیاه را افزایش می­دهند. در شرایط نامساعد محیطی عمل ساخت اسیدهای آمینه متوقف می­شود که مصرف اسیدهای آمینه به صورت کود، نیاز ساخت آن را توسط گیاه برطرف می­کند و این امکان را به گیاه می­دهد که انرژی ذخیره شده خود را صرف رشد بیشتر و بالا بردن عملکرد ...  بیشتر

سبزیکاری
مطالعه اثر هرس بوته بر عملکرد بادمجان (Solanum melongena cv. Bellen) در شرایط گلخانه

کریم عرب سلمانی؛ امیرهوشنگ جلالی؛ پیمان جعفری

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 621-630

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.67250.0

چکیده
  وجود ویتامین‌های مفید و کالری کم در میوه بادمجان آن را به گیاهی مورد توجه در علم تغذیه تبدیل کرده است. به‌منظور بررسی تأثیر هرس بر عملکرد و اجزای عملکرد بادمجان رقم ’بلن‘ مطالعه­ای گلخانه­ای در سال 1397 و 1398 در شهرستان ورامین انجام شد. آزمایش به صورت تجزیه مرکب بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی انجام شد. سه روش هرس بوته (دوشاخه‌ای، ...  بیشتر

سبزیکاری
تأثیر محلول‌پاشی براسینواستروئید بر گیاهچه فلفل دلمه‌ای(Capsicum annuum L.) تحت تنش خشکی

سعید خسروی؛ مریم حقیقی

دوره 35، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 367-381

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61838.0

چکیده
  هورمون­های گیاهی نقش موثری بر رشد و توسعه گیاهان و افزایش مقاومت به تنش­ها دارند، براسینواستروئیدها از هورمون­های گیاهی می­باشند که به صورت موثری مقاومت به تنش خشکی را در محصولات زراعی و باغی افزایش می­دهند. بنابراین در پژوهشی، تأثیر براسینواستروئید (BR) بر غلظت پرولین، آمینواسید، پروتئین، محتوای آبسیزیک­اسید در گیاه فلفل ...  بیشتر

سبزیکاری
بررسی اثرات پیرودکسین، تیامین و اسید فولیک بر ویژگی‌های رشدی، زایشی و بیوشیمیایی گوجه‌فرنگی (.Solanum lycopersicum L) رقم ’دلفوس‘

محبوبه زمانی پور

دوره 35، شماره 2 ، شهریور 1400، ، صفحه 283-300

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61961.0

چکیده
  ویتامین‌ها از مواد طبیعی ساخته شده­اند و به‌منظور رشد، عملکرد و بهبود سطح تغذیه گیاهان مناسب هستند. هدف از این مطالعه، بررسی اثرات سطوح مختلف پیرودکسین (50، 100 و 150 میلی گرم بر لیتر)، تیامین (50، 100 و 150 میلی‌گرم بر لیتر)، اسید فولیک (50، 100 و 150 میلی‌گرم بر لیتر)، و ترکیب این ویتامین‌ها بر روی رشد، عملکرد و ویژگی‌های شیمیایی گیاه گوجه ...  بیشتر