@article { author = {selahvarzi, yahya and Tehranifar, Ali and Gazanchian, Ali and arouiee, hossein}, title = {Drought resistance mechanisms of native and commercial turfgrasses under drought stress: . Root responses}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1080}, abstract = {Abstract The lack of water is the most important problem in extensive landscape especially turfgrass in arid and semi arid regions. The root responses in native and commercial grasses under drought stress were investigated. This experiment was in a factorial experiment based on unbalanced completely random design on the year 2006. The specious that we used in this experiment included (i) commercial tall fescue (Festuca arundinacea) (ii) commercial perennial ryegrass (Lolium perenne) (iii) native tall fescue population (Festuca arundinacea). The drought stress levels included (i) 50%FC (ii) 25% FC (iii) recovery from drought stress and 3 groups of pots that was always in the field capacity condition. The replicates for control pots and drought/recovery treatments were 3 and 4 respectively. The results showed that root dry weigh of commercial and native tall fescue increased 40%, 11.9% respectively compared with control under severe drought stress. Whereas it decrease 33.6% in lolium perenne compared with control at same condition. Another root traits such as volume, total area and root total length in the native tall fescue increase 60.1%, 34.6%, 70.1% respectively compared with control under severe drought stress. This traits in plus 54% decrease in root diameter caused increased in rank of absorption and depletion of water from dry soil. That it caused better yield of this grass under drought stress. Ability of recovery in most morphological root characters increase in commercial grass after rewatering in compare with severe drought stress condition. Keywords: Avoidance, Native population, Drought stress, Re-growth, Root}, keywords = {}, title_fa = {بررسی پاسخهای گراسهای بومی و وارداتی در چگونگی اجتناب از خشکی}, abstract_fa = {چکیده از مهمترین معضلات پیش روی توسعه فضای سبز و بویژه چمنکاری، کمبود منابع آبی می‌باشد. این تحقیق به منظور بررسی پاسخهای بخش زیرزمینی گراسهای چمنی بومی و وارداتی در برابر تنش خشکی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی نامتعادل در سال 1385 به اجرا درآمد. گونه‌های مختلف گراس در سه سطح شامل 2 گونه از گراسهای وارداتی (Festuca arundinacea و Lolium perenne) و یک توده بومی از شهرستان قوچان (Festuca arundinacea) و آبیاری در 6 سطح شامل؛{1- تنش متوسط (50% ظرفیت زراعی)،2- تنش شدید (25% ظرفیت زراعی)، 3- رشد مجدد از تیمار 25% ظرفیت زراعی و به همراه سه گروه از گلدان‌های آبیاری کامل (100% ظرفیت زراعی) که به عنوان شاهد همزمان با هریک از سه سطح تنش تخریب می‌شدند}، تیمارهای این آزمایش را تشکیل می‌دادند.تعداد تکرارها برای سطوح آبیاری کامل 3 و برای سطوح تنش و رشدمجدد 4 در نظر گرفته شد. نتایج این تحقیق نشان می‌دهد که در زمان اعمال تنش شدید، وزن خشک ریشه برای رقم تجاری و توده بومی فستوکا به ترتیب برابر 40 و 9/11 درصد نسبت به شاهد افزایش و برای لولیوم پرنه 6/33% کاهش یافت. سایر صفات ریشه نظیر: حجم، سطح کل و مجموع طول ریشه‌ها نیز در توده بومی فستوکا در شرایط تنش شدید خشکی به ترتیب برابر 1/60 ، 6/34 و 1/70 درصد نسبت به شاهد افزایش یافت. این صفات برتر به همراه کاهش 54 درصدی ضخامت ریشه در تیمار 25% ظرفیت زراعی باعث افزایش میزان جذب و تخلیه آب از خاک خشک و کارایی بهتر این گراس در شرایط تنش شد. اما از نظر قابلیت بازیافت از تنش خشکی، در توده بومی فستوکا، به هنگام آبیاری مجدد در اکثر صفات مورفولوژیک ریشه نسبت به شرایط تنش شدید کاهش و در گراسهای تجاری افزایش مشاهده گردید. واژه‌های کلیدی: اجتناب، توده بومی، تنش خشکی، رشد مجدد، ریشه}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_24931.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_24931_f6579b12efcaf1ac64727cdfba8f3290.pdf} } @article { author = {afshari, hossein and talaii, alireza and Sadeghi, Gholam Reza}, title = {A study of some of the commponents in the pistachia nut and the effect of pollen grains on quantitive and qualitative traits of them}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1081}, abstract = {Abstract To study the effects of xenia and methaxenia on the pistachio Nut, 4 male genotypes from among all male genotypes provided by Rafsanjan Pistachio Research Institute were selected. The flowering period of the chosen genotypes was the same as 3 female cultivars of Kalleghoochi, Ohadi, and Ahmadaghaii. By using Split plot in the Form OF completely randomized blocks design, we conducted various experiments during 2005 and 2006. Only total fruit weight and blankness have Been affected by the pollen type. Highest fruit weight Were related to fruits of kalleghuchi cultivar (3.4gr) and lowest fruit weight belonged to fruits of ohadi(2.2gr). Highest percent of blankness in the first year WAS related to ahmadaghaii fruits (27%) and r27 pollens Had the highest percent of blankness in both years (33%,25%). By the way, highest fruit weight and lowest blankness was established by male genotype’s pollen of N16. The highest percentage of fat was found in the kernels of Ahmadaghaii (52.92%) and the lowest in Kalleghoochi (45.48%). From among different factors and their interacting effects, only the effect of pollen and cultivar type on the fat content of the fruit was significant only at 5% level. Thus R27 and N16 pollen produced the highest fat content in the kernels of Ahmadaghaii (58.7 and 57.7%). The most common simple unsaturated fatty acid found in the kernels of all cultivars was oleic acid and the most important compound unsaturated fatty acid in fruit kernels was lynoleic acid. Pollen type was only effective on the amount of meristoleic and palmitoleic fatty acids. The amount of macro and micro elements measured in kernels and hulls of 3 pistachio cultivars had a significant difference. The interactive effect of pollen and cultivar type affected the content of nitrogen, phosphor, potassium, iron, and bore in fruit kernels at 1% level, but had no effect on hull elements. Key words: Ahmadaghaii, Ohadi, Kaleghoochi, Xenia,Methaxenia,Fatty acid}, keywords = {}, title_fa = {بررسی برخی ترکیبات موجود در میوه پسته و تاثیر انواع دانه گرده بر خصوصیات کمی و کیفی آنها}, abstract_fa = {چکیده به منظور بررسی اثرات زنیا ( Xenia ) و متازنیا ( Metaxenia ) از بین ژنوتیپهای نر مشخص شده در ایستگاه تحقیقات پسته واقع در رفسنجان ، 4 ژنوتیپ نر که دوره گلدهی آنها با دوره گلدهی 3 رقم ماده کله قوچی ، اوحدی و احمد آقایی همپوشانی داشت انتخاب گردیدند . لذا با استفاده از طرح کرتهای خورد شده درقالب بلوکهای کامل تصادفی آزمایشات مختلفی طی سالهای 1384 و 1385 انجام گردید . تنها وزن کل میوه و پوکی آنها تحت تاثیر نوع دانه گرده قرار گرفتند. بیشترین وزن میوه‌ها مربوط به میوه‌های رقم کله قوچی(4/3 گرم) و کمترین مقدار وزنی را میوه‌های رقم اوحدی(2/2گرم) داشتند. بیشترین درصد پوکی میوه‌ها در سال اول مربوط به میوه‌های رقم احمد آقایی(27%) و گرده R27 بالاترین درصد پوکی را در هر 2 سال تحقیق بوجود آورد(33% و 25%). بهر حال گرده ژنوتیپ نر N16 کمترین پوکی و بیشترین وزن میوه‌ها را موجب گردید. بالاترین درصد چربی در مغز میوه‌های رقم احمد آقایی (92/52 % ) مشاهده گردید . از بین فاکتورهای مختلف و اثرات متقابل بین آنها تنها اثر متقابل نوع گرده و رقم بر درصد چربی میوه در سطح 5% معنی دار بود . بنابراین گرده R27 وN16 بیشترین میزان درصد چربی را در مغز میوه رقم احمد آقایی پدید آوردند ( 7/58 و7/57 درصد ) . نوع دانه گرده تنها بر مقدار اسیدهای چرب مریستولئیک و پالمیتولئیک اثر گذار بود . مقدار عناصر ماکرو و میکرو‌اندازه گیری شده در مغز و پوست سبز 3 رقم پسته تفاوت آماری مشخص داشت. اثر متقابل نوع دانه گرده و رقم بر مقدار عناصر پوست سبز اثر گذار نبود اما بر روی ازت ، فسفر ، پتاسیم ، آهن و بور مغز میوه‌ها در سطح 1% اثر گذاربود . واژه‌های کلیدی: احمد آقایی، اوحدی، کله قوچی، زنیا، متازنیا، اسیدهای چرب}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_24934.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_24934_c0ab37ac0d71a7dcaddfcf156b8ab8c0.pdf} } @article { author = {haghighi, maryam and kafi, mohsen and Taghavi, Toktam sadat and kashi, karim and Savaghebi, Gholam Reza}, title = {Photosynthesis and Enzymatic Change under Cadmium Toxicity in Lettuce}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1082}, abstract = {Abstract study on photosynthetic and enzym Activity changes in lettuce under cadmium stress has been done in greenhouse. Of zhejang university in Chine The experimental design was a CRD factorial design organized in hydroponic system with 7 replications. Cadmium was added to nutrient solution in CdCl2 in three concentrations (0, 2, 4 mg/l). Stomatal photosynthetic factors (transpiration, stomatal and mesophyl conductance, internal CO2 concentration), enzyme activity changes (Proxidase and Superoxid Dismutase),chlorophyll, leaf length and number, biomass, transfer coefficient, was measured. Results showed that peroxidase and superoxide dismutase increased but biomass, photosynthesis, transpiration, stomatal conductance, internal CO2 concentration and leaf length was decreased as cadmium increased in nutrient solution, transfer coefficient was increased also. Key Words: Photosynthesis, Chlorophyll, Stomata, Antioxidant, ,Cadmium, Lettuce}, keywords = {}, title_fa = {تغییرات فعالیت فتوسنتزی و آنزیمی کاهو تحت تاثیر سمیت کادمیم}, abstract_fa = {چکیده برای بررسی تغییرات فعالیت آنزیمی و فتوسنتزی کاهو تحت تنش کادمیم آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 7 تکرار درمحل گلخانه تحقیقاتی دانشگاه جه جیانگ چین در محیط کشت هیدروپونیک طرح ریزی شد. کادمیم در 3 غلظت صفر، 2، 4 میلی گرم در لیتر به صورت کلرید کادمیم به محلول غذایی اضافه شد. سپس شاخصهای مربوط به فتوسنتز (تعرق، هدایت روزنه ای، هدایت مزوفیلی، دی اکسید کربن داخل روزنه ای)، تغییرات فعالیت آنزیمهای اکسیدانی (پرکسیداز و سوپر اکسید دسموتاز)، کلروفیل، زی توده گیاه، ضریب انتقال عناصر، طول و تعداد برگ اندازه گیری شد. نتایج این آزمایش نشان داد که کادمیم و افزایش غلظت آن با افزایش فعالیت آنتی اکسیدانهای پرکسیداز و سوپر اکسید دسموتاز کاهش زی توده وکاهش طول برگ همراه می‌باشد. اثرات سمی افزایش کادمیم با گذشت زمان بر روی فاکتورهای رشدی متفاوت است اما همه شاخصهای رشدی اندازه گیری شده مانند کلروفیل ، فتوسنتز ، تعرق، هدایت روزنه ای، دی اکسید کربن داخل روزنه ای در اثر تنش کادمیم کاهش یافته اند با افزایش غلظت کادمیم ضریب انتقال کادمیم به گیاه نیز افزایش می‌یابد. واژه‌های کلیدی: فتوسنتز، کلروفیل، روزنه، آنتی اکسیدان، کادمیم، کاهو}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_24948.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_24948_fd4ea8e2c6eb0735b6d9f44d0bb67cd5.pdf} } @article { author = {Mami, Yaghoub and Peyvast, Gh. and Bakhshi, Davoud and samizadeh, habibolah}, title = {Effect of different substrates on tomato production in soilless culture}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1083}, abstract = {Abstract This study was performed in order to determine a suitable alternative substrate for peat in soilless culture in 2007. Different plant wastes including carbonized rice hull, saw dust and dry pine leaves (Pinus eldarica) were examined. Treatments were 100% peat as control, peat plus dry pine leaves (1:1 v/v), peat plus carbonized rice hull (1:1 v/v) and peat plus saw dust (1:1 v/v). The study was conducted in the pot and tube culture system in the research Greenhouse of the College OF Agriculture, Guilan University. The results showed that the peat plus carbonized rice hull was the best one as FOLLOWS: the average total yield of Was 8.7 kg m-2; the marketable yield was 7.3 kg m-2; AND the most fruit set WAS 6.1 per plant and 70.6 of fruit per m-2. The highest total soluble solids (TSS) content WAS 4.2o Brix; also, Potassium content 400, Phosphorous 21.6, Calcium 13.3 and Magnesium 16.6 mg kg-1 were obtained from this substrate. Fruits and THE NUMBER OF LEAVES and magnesium content were higher at 1% and the other differences were obtained at 5%. Peat with the average of 38.6 cm had the most distance of the first inflorescence from substrate surface level, which was significantly higher than peat plus saw dust at level of 5%. There was no significant difference among the other characteristics. According to these results, mixed carbonized rice hull and peat (1:1 v/v) can be used as peat substitution in soilless culture substrates for tomato production. Key word: Tomato, Peat, plant waste, soilless culture}, keywords = {}, title_fa = {تعیین بسترهای مختلف کاشت گوجه فرنگی در سیستم کشت بدون خاک}, abstract_fa = {چکیده به منظور تعیین بستر جایگزین مناسب برای پیت، آزمایشی با استفاده از ضایعات گیاهی مختلف در چهار تیمار پیت 100% بعنوان شاهد، پیت + برگ خشک کاج (1:1حجمی)، پیت + پوسته برنج کربونیزه (1:1حجمی) و پیت + خاک اره (1:1حجمی) با سه تکرار که هر تکرار شامل 4 گیاه و در مجموع 48 گیاه بود در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان در سیستم کشت گلدان و لوله در سال 1386 با استفاده از طرح کاملاً تصادفی مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین عملکرد کل و عملکرد بازار پسند بترتیب با میانگین 7/8، و 3/7 کیلوگرم در متر مربع، بالاترین میزان میوه بستن و تعداد برگ بترتیب با 1/6 و 9/35 عدد در هر بوته و تعداد میوه با 6/70 عدد در متر مربع مربوط به تیمار پیت + پوسته برنج کربونیزه بدست آمد. همچنین بالا ترین میزان مواد جامد محلول با 8/4 درجه بریکس، پتاسیم 400، فسفر 6/21، کلسیم 3/13 و منیزیم با 6/16 میلی‌گرم در کیلوگرم وزن تر میوه نیز از همین بستر حاصل شد. تعداد میوه و برگ و همچنین میزان منیزیم در سطح 1% و سایر اختلافات در سطح 5% معنی دار شد. اگرچه بیشترین فاصله سطح بستر تا اولین گل آذین در بستر پیت خالص با میانگین 6/38 سانتیمتر حاصل گردید که اختلاف معنی داری با بستر های پیت + پوسته برنج و پیت + برگ خشک کاج نشان نداد ولی با تیمار پیت + خاک اره اختلافی در سطح 5% مشاهده گردید. بسترهای مختلف تاثیر معنی داری روی سایر صفات از قبیل تعداد گل در گل آذین، میزان کلروفیل برگ، ارتفاع گیاه، عملکرد غیر بازار پسند، پوسیدگی گلگاه، ویتامین ث، اسیدیته و نیتروژن کل میوه نشان ندادند. واژه های کلیدی: گوجه فرنگی، پیت، ضایعات گیاهی، کشت بدون خاک}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_24962.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_24962_738dcce1cd4dc064f3c14d233110f068.pdf} } @article { author = {Khazaie, Hamidreza and Arshadi, Mohammad javad}, title = {Effect of nitrogen topdress fertilizer application by using chlorophyll meter on yield and quality of potato (Agria cv.) in climate conditions of Mashhad}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1084}, abstract = {Abstract In order to investigate the effects of nitrogen fertilizer levels on THE yield and quality of potato, (Solanum tuberosum L.) a field experiment was conducted based on randomized complete blocks design with 3 replications in the Research Field of the College of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad. Nitrogen topdress fertilizer was applied in two levels of 100 and 150 kgN.ha-1 and in two nitrogen indexes of 90 and 95 percent. In this research, chlorophyll meter was used to identify the required proper time of potato crop to nitrogen fertilizer. The results indicated that 95 percent OF nitrogen index versus 90 percent OF nitrogen index has a better efficiency in THE AUGMENTATION of potato crop yield. But in 95 percent index, nitrogen fertilizer levels of 100 and 150 kgN.ha-1 did not SHOW significant difference in tuber yield. Nitrogen indexes and nitrogen fertilizer levels did not have A significant effect on the tuber dry matter percent. 95 percent nitrogen index and nitrogen fertilizer levels caused A significant DECREASE on the tuber specific gravity. 90 percent nitrogen index and nitrogen fertilizer level of 100 kgN.ha-1 caused A significant DECREASE on the tuber of protein. The percentage of medium and large tuber increased when the nitrogen fertilizer was increased. In general it seems that THE nitrogen fertilizer application, in addition to producing desirable yield of tuber, leads to make desirable quality of tuber and economy in nitrogen fertilizers application by using chlorophyll meter. Keywords : nitrogen fertilizer , yield and quality of potato , chlorophyll meter , nitrogen index}, keywords = {}, title_fa = {بررسی اثرمدیریت کود سرک نیتروژن با استفاده از کلروفیل متر برعملکردو خصوصیات کیفی سیب زمینی رقم آگریا درشرایط آب و هوایی مشهد}, abstract_fa = {چکیده به منظوربررسی تاثیرمقادیرکود نیتروژن برعملکرد وخصوصیات کیفی سیب زمینی(Solanum tuberosum L.) رقم آگریا، آزمایشی در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در 3 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد که در آن کود نیتروژن سرک در دو سطح 100 و 150 کیلوگرم در هکتار در دو شاخص نیتروژن 90 و 95 درصد، با یکدیگر مقایسه شدند. برای تشخیص زمان نیاز گیاه سیب زمینی به کود نیتروژن ازکلروفیل متر استفاده شد. نتایج نشان داد شاخص نیتروژن 95 درصد در مقابل شاخص 90 درصد از کارایی بیشتری در افزایش عملکرد گیاه سیب زمینی برخوردار است، اما در شاخص 95 درصد، سطوح کود نیتروژن 100 و 150 کیلوگرم در هکتار اختلاف معنی داری با یکدیگر نداشتند. سطوح مختلف کود نیتروژن و شاخص های نیتروژن تاثیر معنی داری بر درصد ماده خشک غده نداشتند. شاخص نیتروژن 95 درصد و مقادیر کود سرک باعث کاهش معنی دار وزن مخصوص غده شدند. شاخص 90 درصد و سطح کودی 100 کیلوگرم در هکتار نیز باعث کاهش معنی دار پروتئین غده شد. افزایش مقادیر کود سرک درصد غده های درشت و متوسط را افزایش و درصد غده های ریز را کاهش داد. در مجموع به نظر می‌رسد مدیریت مصرف کود نیتروژن به کمک دستگاه کلروفیل متر علاوه بر تولید عملکرد غده مطلوب، منجر به دستیابی به غده های با کیفیت قابل قبول و صرفه جویی در مصرف کودهای نیتروژن می‌گردد. واژه های کلیدی : کود نیتروژن، عملکرد و کیفیت سیب زمینی ، کلروفیل متر ، شاخص نیتروژن}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_24986.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_24986_66eb1a48cebfd463a2cec029e01150f7.pdf} } @article { author = {Heydari, Somayeh and marashi, hasan and Farsi, Mohammad and mirshamsi, amin}, title = {Assessment of genetic structure and variation of cultured and wild Berberis populations of Khorasan provinces located in Iran using AFLP markers}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1085}, abstract = {Abstract Seedless barberry (Berberis vulgaris L. var. asperma) is one of the few crops that is cultured only in Iran and southern parts of Khorasan provinces. The Origin of this variety is unknown and there has not been any study aiming to identify phylogenic relationships of this plant with other species existing in Iran. In this study, AFLP markers based on four primer combinations (EcoRI/Tru1I) were used to evaluate genetic variation and Phylogenic relationship among 30 different samples of wild and cultured barberry belonging to Khorasan provinces namely: Shomali (north), Razavi and Jonubi (south), together with 2 species of ornamental barberry and one sample Mahonia aquifolium. Data resulted from cluster analysis, showed that these two genera (Berberis and Mahonia) form 2 completely distinct groups with a significant genetic distance. These results can clarify the ambiguity of separation procedure between Mahonia and Berberis genera. Heterozygosity index, Principal co-ordinates analysis (PCoA), Fst Index and analysis of molecular variance (AMOVA) revealed significant difference among wild barberry populations existing in Khorasan provinces; so that, as was expected, observed variation within cultured barberry population was very low and near zero. The results also showed that Berberis integerrima is the predominant species in Khorasan provinces. Therefore further molecular and morphological investigations aiming better understanding of the relationships between species and genera of Berberis family looks necessary. Key words: Berberis, AFLP, Genetic diversity}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تنوع ژنتیکی جمعیتهای وحشی و زراعی زرشک (Berberis sp.) استانهای خراسان با استفاده از نشانگرهای مولکولیAFLP}, abstract_fa = {چکیده زرشک بی دانه (Berberis vulgaris L. var. asperma) یکی از معدود گیاهان زراعی است که فقط در کشور ایران و جنوب استان خراسان، کشت می‌شود. منشأ این واریته مشخص نیست و هیچگونه مطالعه ای در زمینه شناسایی روابط خویشاوندی آن با دیگر گونه‌های وحشی کشور انجام نگرفته است. در این تحقیق از نشانگر مولکولی AFLP برای بررسی تنوع ژنتیکی و رابطه خویشاوندی 30 نمونه مختلف زرشک وحشی و زراعی متعلق به استان‌های خراسان شمالی، رضوی و جنوبی به همراه دو نمونه زرشک زینتی و یک نمونه از جنس ماهونیا جهت بررسی جدایی دو جنس زرشک و ماهونیا، توسط 4 ترکیب آغازگری (EcoRI/Tru1I) استفاده شد. نتایج حاصل از تجزیه خوشه ای نشان داد که دو جنس ماهونیا و زرشک در دو گروه کاملاً مجزا و با فاصله ژنتیکی قابل توجهی از یکدیگر قرار گرفته اند. شاخص تنوع h، تجزیه و تحلیل مؤلفه‌های اصلی(PCoA)، شاخص Fst و تجزیه واریانس مولکولی (AMOVA)، همگی حاکی از تفاوت قابل توجه بین جمعیت‌های زرشک وحشی استانهای خراسان و میزان نسبتاً پایین تنوع در داخل جمعیت‌ها می‌باشد. بطوریکه تنوع مشاهده شده داخل جمعیت زرشک زراعی همانطور که انتظار می‌رفت نزدیک به صفر و بسیار اندک بود. همچنین نتایج نشان دادند که گونهBerberis integerrima گونه غالب در استان‌های خراسان می‌باشد. واژه‌های کلیدی: زرشک، زرشک بی دانه، ماهونیا، تنوع ژنتیکی و AFLP}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25003.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25003_1343cbb4846745ec3f07b38c2e0ca62a.pdf} } @article { author = {hosseini, bahman and Hashemi, Hale and shahriari, farajolah and marashi, hasan}, title = {Isolation and cloning of sat gene in papaver somniferumand evaluation of its transient expression}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1086}, abstract = {Abstract Benzylisoquinoline alkaloids are a diverse group of nitrogenous compounds which is found in about 20% of plant species. Isolation of effective genes involved in morphine biosynthesis of opium poppy is very important in the production of specific which can be achieved using metabolic engineering techniques. In this biosynthesis pathway, the key enzyme SAT is Involved in the conversion of salutaridinol 7-O-acetyltransferase (EC 2.3.1.150) to salutaridinol-7-O-acetate, which is the immediate precursor of thebaine. In this project, the gene encoding this enzyme was isolated using primers which were designed on the basis of the gene sequence available on data banks (NCBI) for papaver somniferum. This gene IS then cloned in expression vectors under the Control of Camv 355 promoter. The result of this cloning was confirmed using different molecular methods such as enzyme digestion and PCR. Agro infiltration method was also used for transient expression of SAT gene. The result of evaluation showed that morphine and codeine were only Produced in the leaves of transgenic plants containing SAT transgen. Keywords: Benzylisoquinoline alkaloids, Salutaridinol 7-O-acetyltransferase, opium poppy}, keywords = {}, title_fa = {جداسازی، کلونینگ و بررسی بیان موقت ژن sat از گیاه شقایق الی فرا somniferom Rence papaver}, abstract_fa = {چکیده آلکالوئیدهای بنزوایزوکوئینی گروه متنوعی ازترکیبات ازت دار هستند که در 20 درصد گونه های گیاهی یافت می شوند. در مهندسی متابولیک جداسازی ژنهای مؤثر در بیوسنتز مرفین opium poppy و تولید آلکالوئیدهای ویژه دارای اهمیت می باشد. آنزیم SAT تبدیل آلکالوئید سالوتاردینول به سالوتاردینول -7 ا- استات که پیش ماده اولیه تبائین در مسیر بیوسنتزی مرفین به شمار می آید را عهده دار می باشد. در این مطالعه ژن کدکننده آنزیم SAT با استفاده از آغازگرهای مبتنی بر توالی ژن در بانکهای اطلاعاتی از گیاهان شقایق الی فرا رقم Rence جدا گردید. سپس در ناقلهای کلونینگ و ناقل بیانی تحت کنترل پیش برنده CaMV35S کلون گردید. نتایج کلونینگ این ژن با استفاده ازروشهای مختلف مولکولی هضم آنزیمی و PCR تأیید گردید. بیان موقت ژن sat با استفاده از روش آگرواینفیلتراسیون، منجر به تولید مرفین و کدئین و پاپاورین در برگهای تراریخت شده با ژن sat در مقایسه با برگهای غیرتراریخت گردید. واژه های کلیدی: آلکالوئیدهای بنزوایزوکوئینی، سالوتاردینول-7- ا - استیل ترانسفراز، opium poppy}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25020.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25020_3207f85e251dae46853e28bf96a6a010.pdf} } @article { author = {Pirkhezri, Mohyeddin and Hassani, Mohammad esmaeil and Tabatabaei, Mohammad fakhr}, title = {Evaluation of genetic diversity of some German chamomile populations (Matricaria chamomilla L. ) using some morphological and agronomical characteristics}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1087}, abstract = {Abstract Genetic diversity of German chamomile (Matricaria chamomilla L.) populations in Iran was evaluated using morphological, agronomical and phonological characteristics and compared with three cultivars from Germany, Hungary and Iran. In this experiment, statistical design of RCBD with three replications was used, sixteen quantitative traits were measured such as yield, flower number per plant, anthodium diameter, receptacle diameter, 100 flower weight, essential oil percent, pollen diameter, stomata length, leaf length, leaf width, seed weight, vegetative period, height, generative period dry flower percent and ligulae flower number in 26 populations. Results of variance analysis showed that populations were significantly different for all traits except stomata length. Result of simple correlation analysis showed significant positive and negative correlation among many traits. Vegetative period duration showed significant negative correlation with most of traits. PCA analysis placed 16 traits in three factors that covered 78.89 percent of variance. The first factor, that in fact is Yield and yield components factor, covered 58.46 percent of variance included main traits such as height, yield, flower number per plant, anthodium diameter, receptacle diameter, 100 flower weight, 1000 seed weight and ligulae flower number. Cluster analysis classified populations to 3 main groups and 2 independent populations. Groups mainly have differences in yield and yield components. In this investigation many native populations were similar or better than cultivars, having cultivation potential or breeding programs. Key words: Genetic diversity, German chamomile, Matricaria chamomilla, morphological markers}, keywords = {}, title_fa = {بررسی تنوع ژنتیکی برخی از توده‌های بابونه آلمانی ( Matricaria chamomilla L.)}, abstract_fa = {چکیده به منظور بررسی تنوع ژنتیکی و همچنین تعیین خصوصیات 23 توده بابونه آلمانی و مقایسه آنها با سه رقم اصلاح شده آلمانی، مجاری و زراعی کشور، از نشانگرهای مرفولوژیکی، زراعی و فنولوژیکی استفاده شد. این آزمایش در قالب بلوک‌های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد و 16 صفت کمی مانند عملکرد گل، تعداد گل در بوته، قطر گل، قطر نهنج، ارتفاع، وزن 100 گل، درصد اسانس، وزن 1000 دانه، قطر دانه گرده، طول روزنه، طول دوره رویشی و زایشی، طول و عرض برگ، تعداد گلهای زبانه ای و درصد گل خشک، اندازه گیری شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که توده‌ها از نظر کلیه صفات مورد بررسی بجز فاکتور طول روزنه تفاوت معنی داری داشتند. همچنین نتایج تجزیه ضرایب همبستگی بین صفات نشان داد که صفت طول دوره زایشی با اکثر صفات همبستگی منفی و معنی داری داشت. بر اساس نتایج تجزیه به عامل‌ها، سه فاکتور اصلی که جمعاً 89/78 درصد از تغییرات کل را توجیه نمودند، انتخاب گردید. در عامل اول که 46/58 درصد تغییرات را تبیین نمود صفاتی نظیر عملکرد بوته، قطر گل، قطر نهنج، ارتفاع، وزن 100 گل، تعداد گل در بوته، وزن 1000 دانه و تعداد گل‌های زبانه ای بیشترین اثر را داشتند لذا این عامل می تواند عامل عملکرد گل و اجزای عملکرد گل باشد. نتایج تجزیه کلاستر نشان داد که توده‌ها در 3 گروه اصلی و 2 توده مستقل طبقه بندی شدند که تفاوت عمده گروه‌ها در عملکرد گل و اجزای عملکرد گل بود. در این تحقیق تعدادی از توده‌های بومی در برخی صفات مانند قطر گل، قطر نهنج تعداد گل در بوته یا عملکرد هر بوته برابر یا بهتر از ارقام اصلاح شده بودند لذا پتانسیل کشت و کار و یا تبدیل شدن به رقم را دارا می باشند. واژه‌های کلیدی: تنوع ژنتیکی، بابونه آلمانی، Matricaria chamomilla، نشانگر مرفولوژیکی}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25035.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25035_eb38e9a0092b1aee59373d7b37ff426c.pdf} } @article { author = {jahanbin, rouhollah and Yavari, Sara and E, S and tafazoli, enayatolah}, title = {The effect of 2,4-D and K2SO4 on quantitative and qualitative characteristics of sweet orange cv.Navel fruits}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1088}, abstract = {Abstract Navel oranges are cultivated in many countries including Iran and in Comparable to With other cultivars of citrus have an especial importance in THE world The quality and quantity of this Product in fluenced by many factors. This research was CARRIED OUT to investigate the effect of 2,4-D and K2SO4 and their interaction on quantitative and qualitative characteristics of sweet orange cv. Navel fruits afactorial enperiment as a randomized complete block de sign (RCBD) with 9 treatments and 4 replications was Performed. 2,4-D was sprayed at 0, 10 and 20 mg l-1 and K2SO4 at 0, 1 and 2 percent when diameter of fruits was 15 mm in the growing season of 2006. ResultS has shown that 2,4-D at 20 mg l-1 plus 2% potassium significantly increased weight and total acid of fruit and at 10 mg l-1 with different concentration of potassium increased fruit juice significantly. Potassium had a Significantly effect on qualitative characteristics of fruits including total soluble solids, acidity and ascorbic acid. Key words: Navel sweet orange, 2,4-D, K2SO4, fruit size, fruit quality}, keywords = {}, title_fa = {اثر توفوردی و سولفات پتاسیم بر ویژگی‌های کمی و کیفی میوه پرتقال نافی}, abstract_fa = {چکیده پرتقال نافی بطور وسیعی در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران کشت می‌گردد و در مقایسه با سایر ارقام مرکبات از اهمیت تجاری خاصی برخوردار است. کمیت و کیفیت میوه آن از عوامل زیادی تاثیر پذیر است. این پژوهش برای بررسی اثر2,4-D و K2SO4 و برهمکنش این دو بر خواص کمی و کیفی میوه پرتقال نافی. به منظور آزمایشی در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی (آزمایش فاکتوریل) در 9 تیمار و 4 تکرار انجام پذیرفت. بدین منظور2,4-D در غلظت‌های صفر ، 10 و 20 میلی گرم در لیتر و K2SO4 در غلظت‌های صفر، 1 و 2 درصد بصورت محلول پاشی در زمانی که قطر متوسط میوه‌ها 15 میلی متر بود به کار برده شدند. نتایج نشان داد که 2,4-D در غلظت20 میلی گرم در لیتر به همراه 2 درصد پتاسیم وزن میوه و میزان اسید کل آب میوه را بطور معنی داری افزایش داده و در غلظت 10 میلی گرم در لیتر به همراه غلظت‌های مختلف K2SO4 بطور معنی داری آب میوه را افزایش داد. همچنین پتاسیم به صورت معنی دار در افزایش صفات کیفی شامل مواد جامد محلول، اسیدیته و ویتامین C موثر بود. واژه‌های کلیدی: پرتقال نافی، ‏2,4-D، K2SO4 ، اندازه میوه، کیفیت میوه}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25043.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25043_e926536d0d134821ea92f7fc660d8735.pdf} } @article { author = {Moghimi, Ali and Aghkhani, Mohammad Hosein and Sazegarnia, Ameneh and Sarmad, Majid}, title = {Nondestructive evaluation of internal quality characteristics of kiwifruit by Vis/NIR spectroscopy}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1089}, abstract = {Abstract The assessment of ripeness is a major part of quality evaluation and depends on several factors such as soluble solid content (SSC), acidity and firmness. Most of the methods THAT measure these qualities are destructive. So it is essential to develop an efficient and nondestructive method for measuring internal attributes of fruit. The objective of this study was to investigate visible and near infrared (Vis/NIR) spectroscopy method for prediction of SSC and pH of kiwi fruit. Near infrared spectroscopy is a fast and a nondestructive analytical technique. One of the main advantages of NIR spectroscopy is that IT allows several constituents to be measured at the same time. Transmittance determinations in the 400-1000 nm range were carried out on samples which WERE separated randomly into two groups: first group for making calibration models and second one for quality predictions. Different data preprocessing and spectra treatments such as standard normal variate transformation (SNV), multiplicative scatter correction (MSC), median filter and derivative were used to eliminate noise. Then calibration models were developed by using principal component analysis (PCA) and partial least squares (PLS). Performance of different models was assessed in terms of root mean square errors of prediction (RMSEP) and correlation coefficient (r) between the predicted and measured parameter values. The correlation coefficient and root mean square errors of prediction to soluble solids content and pH were 0.93, 0.952 and 0.259˚Brix, 0.236, respectively. The results indicated the feasibility of Vis/NIR transmittance spectral analysis to predict SSC and pH of kiwi fruit in a nondestructive way. Keywords: internal quality evaluation of fruit, kiwi fruit, Visible/NIR spectroscopy and nondestructive measurements}, keywords = {}, title_fa = {ارزیابی کیفیت درونی میوه کیوی به صورت غیر مخرب با استفاده از طیف سنجی مرئی و مادون قرمز نزدیک}, abstract_fa = {چکیده تعیین رسیدگی مهمترین قسمت در ارزیابی کیفیت درونی میوه‌ها می‌باشد که به چند عامل مانند میزان مواد جامد محلول، سفتی و pH بستگی دارد. بیشتر روش‌ها برای اندازه گیری‌این عوامل مخرب، وقت گیر و گران می‌باشند. بنابراین توسعه یک روش غیر مخرب برای تعیین کیفیت میوه‌ها ضروری به نظر می‌رسد. هدف از انجام‌ این تحقیق بررسی و ارزیابی روش طیف سنجی مادون قرمز درتعیین میزان مواد جامد محلول و pH میوه کیوی بود. طیف سنجی مادون قرمز یک روش سریع و غیر مخرب است که مهمترین مزیت آن اندازه گیری چند پارامتر کیفی با انجام یک آزمایش می‌باشد. برای‌این منظور در ناحیه بین nm400 تا nm 1000 از میوه کیوی طیف گیری شد. سپس نمونه‌ها به دو دسته تقسیم شدند که دسته اول برای تدوین مدل کالیبراسیون و دسته دوم برای پیشگویی کیفیت درونی و ارزیابی مدل بود. قبل از مدل سازی به منظور حذف نویز‌ها از جدیدترین روش‌های پیش پردازش داده‌های طیفی مانند تبدیل متغیر نرمال استاندارد، تصحیح پخش افزاینده، فیلتر میانه و مشتق گیری استفاده شد. در مرحله بعدی مدل‌ها با استفاده از روش‌های مختلف کالیبراسیون مانند آنالیز مولفه‌های اصلی و کمترین توان‌های دوم جزئی ساخته شدند. عملکرد مدل‌های مختلف با تعیین ضریب همبستگی بین پارامتر‌های اندازه گیری شده به صورت مخرب و پیشگویی شده به کمک مدل، مورد ارزیابی قرار گرفت. میزان مواد جامد محلول و pH کیوی به ترتیب با ضریب همبستگی 93/0 و 952/0 و میزان خطای 259/0 درجه بریکس و 236/0پیشگویی شدند. . نتایج پیشگویی نشان داد که می‌توان با کمک روش طیف سنجی مرئی و مادون قرمز نزدیک میزان مواد جامد محلول و pH کیوی را به صورت غیر مخرب پیشگویی کرد. واژه‌های کلیدی: ارزیابی کیفیت درونی میوه، روش‌های غیر مخرب، طیف سنجی مرئی و مادون قرمز، کیوی}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25069.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25069_9215f713fd8ae06703810300a5d1ca70.pdf} } @article { author = {nakhaei, fatemeh and khalighi, ahmad and Naseri, Mohammad ali and Aberoumand, Parviz}, title = {The investigation of chemical components in essential oil of Narcissus tazetta L. flowers under farm and natural conditions in South Khorasan}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1090}, abstract = {Abstract Chemical components of Narcissus (Narcissus tazetta L.) essential oil investigated under farming and natural habitat conditions in South Khorasan province. The essential oil was obtained using solvent extraction method. After purification, the oil was analyzed by capillary GC and GC/MS. 12 compnents making 82/82% of total oil in farm sample and 13 components making 63/86% of total oil in natural habitat sample were identified. The main constituents were dodecane (%25/30) in farm sample and (28/29%) in natural habitat, Tetradecane (25/80%) in farming sample, (35/05%) in natural habitat sample. The type and amount of components, specially those with little amount showed differences in two conditions. Keywords: Dodecane, Essential oil, GC, GC/MS, Narcissus, Tetradecane}, keywords = {}, title_fa = {بررسی ترکیبات شیمیایی موجود در اسانس گل نرگس (Narcissus tazetta L.) در شرایط مزرعه‌ای و رویشگاهی در خراسان جنوبی}, abstract_fa = {چکیده ترکیبات شیمیایی اسانس گل نرگس L. Narcissus tazetta در دو شرایط مزرعه‌ای و رویشگاه طبیعی درخراسان جنوبی بررسی گردید. اسانس نرگس از روش استخراج حلال با استفاده از نرمال هگزان تهیه گردید. پس از خالص سازی به دستگاه کروماتوگرافی گازی (GC) و کروماتوگرافی گازی متصل به طیف سنج جرمی (GC/MS) تزریق گردید، مقدار و نوع ترکیبات اسانس مشخص گردید. 12 ترکیب که 82/82 درصد کل اسانس نمونه مزرعه‌ای و 13 ترکیب که 63/86 درصد کل اسانس نمونه رویشگاه طبیعی را تشکیل می‌دادند، شناسایی گردید. دودکان (25/30 درصد) در نمونه مزرعه‌ای و (29/28 درصد) در نمونه رویشگاه طبیعی و تترادکان (80/25 درصد) در نمونه مزرعه‌ای و (05/35 درصد) در نمونه رویشگاه طبیعی، ترکیبات اصلی را تشکیل دادند. نوع و مقدار ترکیبات اسانس به ویژه ترکیبات با مقادیر ناچیز، در دو شرایط، تفاوت هایی را نشان دادند. واژه‌های کلیدی: اسانس، تترادکان، دودکان، نرگس، GC،GC/MS}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25089.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25089_e8d690444ef8c51bf76209eb39cc7ce8.pdf} } @article { author = {Fakharian, Nasim and Hassanpour Asil, Moazzam and samizadeh, habibolah}, title = {Effects of temperature, thickness of polypropylene shrink wrapping and modified atmosphere packaging on storage longevity of lettuce (Lactuca sativa L.)}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1091}, abstract = {Abstract Leafy vegetables such as lettuce are more susceptible to post harvest losses, thus application desirable treatments can be recommendable. Generally, type of packaging, such as modified atmosphere packaging (MAP) and wrapping can considerably suppress post harvest loss of horticultural products. In this study, the effects of polypropylene film (thickness 30 and 40 micron) wrapping and modified atmosphere packaging on two different types of lettuce ‘Cos’ and ‘Crisphead’ that stored in 1 and 4˚C for 4 weeks were investigated. The results showed that type ‘Cos’ had better storability than ‘Crispheadhead’. polypropylene film applied in this experiment significantly increase storage life of lettuce as compared with untreated lettuce. Overall, lettuce that packed into passive MAP with 40 micron polypropylene thickness and active MAP with 30 micron, in 1˚C, considered as the best treatment for preserving qualitative and quantitative characteristics. Key words:Lettuce,modified atmosphere packaging, polypropylene and shrink wrapping}, keywords = {}, title_fa = {اثرات دما، ضخامت پوشش پلی پروپیلن و بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته بر عمر انباری کاهو(Lactuca sativa L.)}, abstract_fa = {چکیده سبزی های برگی مانند کاهو بسیار فساد پذیرند به همین علت استفاده از تیمارهای مناسب برای جلوگیری از افزایش فساد این محصولات مورد نیاز است. در این پژوهش اثر پوشش پلی پروپیلن با ضخامت های 30 و 40 میکرون و بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته به صورت فعال (3 درصد اکسیژن و 1 درصد دی اکسید کربن) و غیر فعال بر روی دو رقم کاهو به نام های Cos و Crisphead که به مدت 4 هفته، در دو دمای 1 و 4 درجه سانتی گراد نگهداری شده بودند، مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که رقم Cos نسبت به رقم Crisphead قابلیت نگهداری بهتری دارد. پوشش پلی پروپیلن به کار برده شده در این پژوهش، در مقایسه با نمونه های تیمار نشده به میزان معنی داری عمر انباری هر دو رقم کاهو را افزایش داد. به طور کلی، کاهوهایی که با پوشش 40 میکرون همراه با اتمسفر تعدیل یافته غیر فعال و پوشش 30 میکرون همراه با اتمسفر تعدیل یافته فعال بسته بندی شده و در دمای 1 درجه سانتی گراد قرار گرفته بودند بهترین نتایج را در حفظ خصوصیات کمی و کیفی نشان دادند. واژه های کلیدی: بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته، پوشش پلی پروپیلن و کاهو}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25110.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25110_3384a31dfd9f324d17253818d86cd931.pdf} } @article { author = {shekafande, akhtar and Ghasemi, Mahdi}, title = {Effects of BA and TDZ on bud growth and immature cotyledons somatic embrygenesis of late flowering almond (Prunus dulcis L.) ‘7-Sharood’ cultivar}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1092}, abstract = {Abstract In this research, the effects of BA with different concentrations (0, 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5 and 3 mg/l) in combination with IBA (0, 0.01 and 0.1 mg/l) on bud growth and shoot proliferation and TDZ with different concentrations (0, 1, 2, 3 and 4 mg/l) in combination with 0 and 0.5 mg/l IBA on somatic embryogenesis from different parts of immature cotyledons (proximal, median and Distal) were investigated. The results showed that the highest rate of bud growth and shoot proliferation were obtained in 2 mg/l BA and 0.01 mg/l IBA (3.85 shoots per explant). TDZ as a potent cytokinin caused initiation of somatic embryogenesis in proximal and median parts of cotyledons. The highest percentage of embryogenesis occurred in proximal part with 4 mg/l TDZ (70%) and using IBA plus TDZ decreased the percentage of embryogenesis. Key words: Cotyledons ,Shoot proliferation, Somatic embryogenesis}, keywords = {}, title_fa = {بررسی اثرهای BA و TDZ بر رشد جوانه و رویان زایی بدنی لپه‌های نابالغ بادام (Prunus dulcis L.) دیر گل رقم ’7 شاهرود‘}, abstract_fa = {چکیده در این پژوهش اثرغلظت‌های مختلف BA (صفر، 5/0، 1، 5/1، 2، 5/2 و 3 میلی گرم در لیتر) همراه با غلظت‌های صفر، 01/0 و 1/0 میلی گرم در لیتر IBA بر رشد جوانه و پرآوری شاخساره و اثر غلظت‌های مختلف تیدیازورون (TDZ) صفر، 1، 2، 3 و 4 میلی گرم در لیتر در ترکیب با غلظت‌های صفر و 5/0 میلی گرم در لیتر IBA روی رویان زایی بدنی در سه بخش مختلف لپه (نزدیک به محور رویانی، میانی و انتهایی) در محیط کشت MS مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان داد که بیشترین رشد جوانه و پرآوری شاخساره در 2 میلی گرم در لیتر BA همراه با 1./0 میلی گرم در لیتر IBA (85/3 شاخساره در هر ریزنمونه) به دست آمد و افزایش BA سبب کاهش شاخساره شد. کار برد TDZ به عنوان یک سایتو کاینین قوی سبب انگیزش رویان بدنی در بخش نزدیک به محور رویانی لپه شد و بیشترین درصد رویان زایی (70%) در محیط کشت حاوی 4 میلی گرم در لیتر TDZ به دست آمد. استفاده از IBA در ترکیب با TDZ، درصد رویان زایی را کاهش داد. واژه‌های کلیدی: پرآوری شاخساره، لپه، رویان زائی بدنی}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25117.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25117_284b4cb6772417f72761d9bdd76a6ea6.pdf} } @article { author = {Ahmadi, Mohammad and Davarynejad, Gholam Hossein and azizi, Majid and Sedaghat, N and tehranifar, ali}, title = {Effect of Modified Atmosphere Packaging on Quality Properties and Storability Extending in Two Sour Cherry Cultivars}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {22}, number = {2}, pages = {-}, year = {2008}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v1387i2.1093}, abstract = {Abstract Sour cherry (Prunus cerasus L.) is an important Iranian-native fruit, considered highly perishable commodity which cannot be stored for any length of time. On this study, effect of three gas compositions (ambient, 5% O2+5% CO2+90% N2 and 10% O2+15% CO2+75% N2) and two storage temperatures (0 and 5 °C) on two sour cherry cultivars namely Erdy jubileum and Erdy Botermo was studied in a CRD (completely randomized design) based on factorial design with three replications. Fruits were examined, 42 days after packaging, in case of such different qualitative factors as weight loss, tissue firmness, total soluble solids (TSS), titrable acidity (TA), pH, and colour. The results indicate a better preservation of qualitative properties such as weight loss, tissue firmness and colour in the modified atmosphere; in 5% O2+5% CO2+90% N2 the lowest weight loss and the highest firmness was defected. In Erdy jubileum at 5°C titrable acidity was the lowest and the favourable impact of the 5 °C temperature treatment on qualitative properties, compared to that of 0 °C. Keywords: Sour cherry (Prunus cerasus L.), Packaging, MAP, Quality, shelf-life}, keywords = {}, title_fa = {تاثیر بسته بندی با اتمسفر تغییر یافته بر خصوصیات کیفی و افزایش عمر انباری دو رقم آلبالو}, abstract_fa = {چکیده آلبالو (Prunus cerasus L.)یکی از میوه های مهم بومی ایران است. این میوه بسیار فسادپذیر بوده و ماندگاری کمی دارد. در این پژوهش، تاثیر سه ترکیب گازی )هوای معمولی، 5% اکسیژن+ 5% دی اکسیدکربن+ 90% نیتروژن و 10% اکسیژن + 15% دی اکسیدکربن + 75% نیتروژن) و دو دمای نگهداری صفر و 5 درجه سانتیگراد را بر روی دو رقم اردی جوبلیوم و اردی بوترمو آلبالو در یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک کاملا تصادفی در سه تکرار مورد بررسی قرار گرفته است. میوه ها 42 روز پس از بسته بندی، از نظر فاکتورهای مختلف کیفی نظیر کاهش وزن، سفتی بافت، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتر، pH و رنگ ظاهری مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که میوه ها در شرایط اتمسفر اصلاح شده خصوصیات کیفی از جمله کاهش وزن، سفتی بافت و رنگ را بهتر حفظ کردند.ترکیب گازی 5% اکسیژن+ 5% دی اکسیدکربن کمترین کاهش وزن و تغییر شکل بافت میوه را داشت. در رقم اردی جوبلیوم، در دمای 5 درجه پایینترین سطح اسیدیته قابل تیتراسیون مشاهده شد. همچنین نتایج نشان دهنده تاثیر مثبت دمای 5 درجه سانتیگراد نسبت به دمای صفر درجه بر خصو صیات کیفی میوه ها بود. واژه‌های کلیدی: آلبالو (Prunus cerasus L.)، Érdi jubileum، Érdi bőtermő، اتمسفر اصلاح شده، کیفیت، ماندگاری}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_25134.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_25134_ca97d2f74de4caeea572ff497a5292ea.pdf} }