@article { author = {Rezaei, S. and Lakziyan, A and farsi, Mohammad and Abolhassani-Zeraatkar, M. and Haghjnia, Gh.}, title = {Possibility of Peat Replacement with Compost in Mushroom Production}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {1-9}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20779}, abstract = {One of the most important steps of Agaricus bisporus production is casing. In this step a layer of soil is added on top of compost. Peat is the most suitable casing soil for A. bisporus production. The lack of peat in Iran is one of the major problems in A. bisporus production for mushroom producers. It seems that peat can be replaced by Spent Mushroom Compost (SMC). In order to study the possibility of peat replacement, a factorial experiment was conducted in a completely randomized design layout with two replications. The experimental factors consisted of Spent Mushroom Compost with two levels (one and two years old), leaching with three levels (one (L1), two (L2) and three (L3) times) and EDTA with two levels (without EDTA (E1) and with EDTA, 0.3 M (E2)) and different casing soil with four levels (SMC+loam, SMC+Azolla, SMC+Peat (1:1) and Peat). The experiment was carried out in the Mushroom Production Center of Agricultural College, Ferdowsi University of Mashhad. The results showed that the highest mushroom yield was obtained in peat treatment (24%). The average of yield in SMC+Peat treatment was 11.78%. The Diameter of mushroom cap in SMC+Peat treatment was 44.1 mm. The lowest yield (8.1%) and diameter of A. bisporus cap (37 mm) was observed in SMC+Azolla treatment. The results also showed that the EDTA had a negative effect on yield (44.3 %) and diameter of the mushroom cap.}, keywords = {Agaricus bisporus,Peat,Spent mushroom compost,Azola,EDTA}, title_fa = {امکان جایگزینی پیت با کمپوست مصرف شده در تولید قارچ خوراکی دکمه‌ای سفید (Agaricus bisporus)}, abstract_fa = {یکی از مراحل اساسی فرآیند پرورش قارچ خوراکی دکمه‌ای، مرحله خاکدهی است. در این مرحله، لایه‌ای از خاک پوششی مناسب بر روی کمپوست قرار می‌گیرد. مناسب‌ترین نوع خاک پوششی، خاک پیت است. یکی از مشکلات عمده بسیاری از تولیدکنندگان قارچ‌ در ایران، فقدان خاک پوششی مناسب می‌باشد. لذا ضرورت استفاده از یک ماده مناسب که به طور کلی یا جزئی جایگزین پیت شود بیش از پیش افزایش می‌یابد. در این پژوهش از روش کشت کیسه‌ای قارچ برای مطالعه امکان استفاده از کمپوست مصرف شده برای جایگزینی پیت در تولید قارچ خوراکی استفاده گردید. این تحقیق به صورت آزمایش فاکتوریل با فاکتورهای دو سطح کمپوست مصرف شده پاستوریزه یک‌ ساله و دو ساله (C1 و C2)، سه سطح شستشو، یک، دو و سه بار شستشو (L1، L2 و L3)، دو سطح EDTA صفر و 3/0 مولار (E1 و E2) و چهار نوع خاک پوششی شامل مخلوط کمپوست همراه خاک لوم، آزولای پوسیده همراه کمپوست، پیت همراه کمپوست به نسبت 1:1 و پیت خالص در قالب طرح کاملا تصادفی با دو تکرار در مرکز تولید قارچ دانشکده کشاورزی انجام شد. نتایج آنالیز داده‌ها نشان داد که بیشترین میانگین عملکرد بعد از پیت خالص با میزان 2/24% در مخلوط کمپوست همراه پیت به نسبت 1:1 مشاهده شد که در این تیمار میانگین عملکرد 7/11% و میانگین قطر کلاهک نیز به 1/44 میلی‌متر رسید. کمترین عملکرد و قطر کلاهک قارچ دکمه‌ای در تیمار آزولا همراه کمپوست مشاهده شد که عملکرد به 3/8% و قطر کلاهک به 37 میلی‌متر کاهش یافته بود. شستشوی کمپوست مصرف شده با محلول EDTA 3/0 مولار از نظر آماری عملکرد قارچ دکمه‌ای را به میزان 3/44 درصد و قطر کلاهک را به میزان 7/12 درصد کاهش داد.}, keywords_fa = {قارچ دکمه‌ای سفید,پیت,کمپوست مصرف شده,آزولا,EDTA}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31263.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31263_af4fccd104b842394cf2bb6fea672896.pdf} } @article { author = {mashayekhi, kambiz and Sadeghi, H. and Akbarpour, V. and Atashi, S. and Mousavizadeh, Seyyed Javad and Abshaei, M. and Nazari, Z.}, title = {Effect of Some Citrus Rootstocks on the Amount of Biochemical Composition of Parson Brown and Mars Oranges in Jiroft}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {10-17}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20780}, abstract = {Citrus fruits contain numerous nutrients and secondary metabolites including sugars, vitamin C, flavonoids and phenols which have high antioxidant activity and nutritional value. Factors such as cultivar, type of stock and fruit position affect the amount of these compounds. Hence in this study the amount of sucrose, glucose, total sugar, vitamin C, flavonoids and phenols in pulp, mesocarp and flavedo of Parson Brown and Mars oranges grafted on Citrange, Cleopatra and Rough Lemon stocks were measured. According to the results, maximum of vitamin C was in Parson Brown cultivar on the Citrange and Cleopatra grafting stocks. The highest total sugar was recorded in Parson Brown and Mars cultivars on the Rough Lemon stock (P}, keywords = {Citrus,Phenol,Flavonoid,Parson Brown,Mars}, title_fa = {تأثیر چند پایه مختلف مرکبات بر میزان ترکیبات بیوشیمیایی پرتقال پارسون براون و مارس در جیرفت}, abstract_fa = {مرکبات دارای مواد غذایی و متابولیت های متعددی شامل انواع قندها، ویتامین C، فلاونوئید و ترکیبات فنلی با ارزش غذایی و آنتی اکسیدانی بالا هستند. عواملی مانند رقم، نوع پایه و نوع اندام در میزان این ترکیبات مؤثرند. از اینرو در تحقیق حاضر میزان ساکارز، گلوکز، قند کل، ویتامین C، فلاونوئید و فنل در گوشت میوه، آلبدو و پوست دو رقم پرتقال پارسون براون و مارس پیوند شده روی پایه های نارنج، سیترنج، کلئوپاترا و رافلمون اندازه‌گیری شد. طبق نتایج به دست آمده، بیشترین میزان ویتامین C در رقم پارسون براون روی پایه سیترنج و کلئوپاترا به دست آمد. بیشترین میزان قند کل در ارقام پارسون براون و مارس روی پایه رافلمون بدست آمد (01/0>P). همچنین بیشترین میزان گلوکز در پرتقال مارس روی پایه رافلمون ثبت شد (01/0>P). در میان پایه ها، رقم پارسون براون بر رافلمون از میزان ساکارز بالاتری برخوردار بود. کمترین مقدار گلوکز و ساکارز نیز در پرتقال پارسون براون روی پایه کلئوپاترا بدست آمد (01/0>P). بر اساس نتایج این تحقیق، بیشترین میزان فنل (84/28 میلی‌گرم در گرم) و فلاونوئید (57/22 میلی‌گرم در گرم) در پوست رقم مارس روی پایه رافلمون به دست آمد. طبق نتایج ضرایب همبستگی، بین میزان فنل با فلاونوئید همبستگی مثبت و معنی‌داری وجود دارد (01/0>P).}, keywords_fa = {مرکبات,فنل,فلاونوئید,پارسون براون,مارس}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31283.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31283_d1972d52a4ca3d10b143c8f6cfd64ca8.pdf} } @article { author = {Rostami, H.A. and tabatabaei, jalal and Zaare-Nahandi, Fariborz and Hajilou, Jafar}, title = {Effect of Different Boron Concentrations on Some Vegetative and Physiological Characteristics of Olive}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {18-26}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20781}, abstract = {Boron toxicity is one of the most important disorders for plant cultivation in the arid and semi-arid regions. Boron accumulation usually occurs in deeper soil layers due to leaching and therefore improvement of such a soil in this situation is difficult. An experiment was conducted to find out the effect of boron on the vegetative and physiological aspects of olive trees. Six concentrations of boron (0.2, 10, 20, 30, 40 and 50 mg/l) and two cultivars (Amygdalia and Konsevolia) were used in this experiment. The experiment was arranged in a completely randomized design with four replications. The results showed that with increasing levels of boron dry weight of leaves, stems and roots compared with controls in both cultivars declined. Amygdalia cultivar in the high concentration of boron was unable to grow and decrease in the production of new leaves was significant but Konsevolia cultivar high concentrations of boron also could grow, although the growth of this cultivar was as well significantly reduced. Efficiency of photosynthesis (Fv/Fm) in both cultivars decreased with increasing boron levels. However, Amygdalolia showed a more reduction than Konservolia. Boron toxicity symptoms appeared 45 days after the start of the experiment in concentrations (30, 40 and 50 mg/l) in Amygdalolia cultivar. However, 75 days after the Amygdaloia cultivar symptoms were observed at concentrations 40 and 50 mg/l. The results showed that olive can have a good resistance to boron toxicity, although much of this resistance is largely dependent on the cultivar.}, keywords = {Olive,Boron,Toxicity,Efficiency of photosynthesis}, title_fa = {اثرات غلظت‌های مختلف بور (B) بر بعضی خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی زیتون}, abstract_fa = {سمیت بور از مهم‌ترین اختلالاتی است که می‌تواند رشد گیاه را در خاک‌های نواحی خشک و نیمه خشک در سراسر جهان محدود سازد. تجمع بور معمولاً در لایه‌های عمیق‌تر خاک به علت آب شویی آن اتفاق می‌افتد و اصلاح خاک در این شرایط مشکل می‌باشد. بنابراین، انتخاب محصولاتی با درجه تحمل بیش‌تر یک راه حل پیشنهادی عملی برای مسئله سمیت می‌باشد. بدین منظور و جهت ارزیابی اثرات غلظت‌های مختلف بور بر خصوصیات رویشی و فیزیولوژیکی آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با شش سطح بور (2/0، 10، 20، 30، 40 و50 میلی‌گرم بر لیتر) و دو رقم (کنسروالیا و آمیگدالولیا) همراه با چهار تکرار به اجرا درآمد. نتایج نشان داد که با افزایش سطوح بور وزن‌‌تر و خشک برگ، ساقه و ریشه در مقایسه با شاهد در هر دو رقم کاهش یافت. رقم آمیگدالولیا در غلظت‌های بالای بور دیگر قادر به رشد نبود و کاهش چشمگیری در تولید برگ‌های جدید داشت اما رقم کنسروالیا در غلظت‌های بالا نیز رشد نمود، هر چند که رشد این رقم نیز به مقدار قابل توجهی کاهش پیدا نمود. کارایی فتوسیستم II (Fv/Fm) نیز در هر دو رقم با افزایش سطوح بور کاهش یافت، اما رقم آمیگدالولیا نسبت به کنسروالیا کاهش بیش‌تری نشان داد. علائم ظاهری سمیت بور 45 روز بعد از شروع آزمایش در رقم آمیگدالولیا در غلظت‌های 30، 40 و 50 میلی‌گرم بر لیتر اتفاق افتاد، ولی در رقم کنسروالیا 75 روز بعد از شروع آزمایش در غلظت‌های 40 و 50 میلی‌گرم بر لیتر این علائم مشاهده گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که زیتون می‌تواند مقاومت خوبی نسبت به سمیت بور داشته باشد، گرچه مقدار این مقاومت به مقدار زیادی به رقم وابسته است.}, keywords_fa = {زیتون,سمیت,بور,کارایی فتوسنتز}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31306.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31306_3821c46e670a4dbe866e6c0b60f8db96.pdf} } @article { author = {Setayesh-Mehr, Z. and Ganjeali, Ali}, title = {Effects of Drought Stress on Growth and Physiological Characteristics of Dill (Anethum graveolens L.)}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {27-35}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20782}, abstract = {In order to study the effect of different water potential on Anethum graveolens L. an experiment was conducted. This study was carried out based on completely randomized design with three replications. In this experiment, morpho-physiological characteristics were assessed under hydroponic. Stress was established with PEG 6000, and drought potentials were: 0 (control), -1.5, -2, -2.5 and -3 bar. The results showed that effect of drought stress on morphological characteristics including: shoot length, root length, surface of leaves and leaves number was significant (p≤0.01). Mean comparison of treatments showed that with increasing drought stress, all parameters decreased. Effect of drought stress on amount of a, b and total chlorophyll, carotenoid, soluble proteins, phenolic compounds and K+, P and Ca+2 concentrations in shoot and root were significant (p≤0.01). Effect of drought stress on chlorophyll a/b ratio was significant (p≤0.05). Mean comparison of treatments showed that with increasing drought stress, amount of chlorophyll, carotenoid, soluble proteins, K+, P and Ca+2 and shoot/root K+ ratio decreased where as amount of phenolic compounds in shoot and root increased. Shoot to root length ratio and shoot/root K+ ratio were not influenced by drought stress (p≤0.05). From the results of this study, it can be deducted that dill medicinal plant respond to drought stress by increasing of phenolic compounds.}, keywords = {Morphological parameters,Chlorophyll,Protein,Phenolic compounds}, title_fa = {بررسی اثرات تنش خشکی بر رشد و خصوصیات فیزیولوژیکی گیاه شوید (Anethum graveolens L.)}, abstract_fa = {به منظور بررسی واکنش گیاه دارویی شوید به تنش خشکی در مرحله رشد رویشی آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. در این تحقیق صفات مورفوفیزیولوژیک گیاه شوید در شرایط آبکشت و در محیط تنش با پتانسیل های اسمزی شامل: صفر (شاهد)، 5/1-، 2-، 5/2- و 3- بار مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آنالیز واریانس مشاهدات نشان داد که، تنش خشکی تاثیر معنی داری (01/0 p≤) بر ویژگی‌های ظاهری مانند طول ساقه، طول ریشه، سطح برگ و تعداد برگ داشت. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که، با افزایش تنش خشکی کلیه صفات فوق کاهش یافتند. همچنین تنش خشکی تاثیر معنی داری (01/0p≤) بر میزان کلروفیل a، b و کل، کاروتنوئید، پروتئین های محلول، ترکیبات فنلی و عناصر پتاسیم، فسفر و کلسیم بخش هوایی و ریشه داشت. همچنین تنش خشکی تاثیر معنی داری بر نسبت کلروفیل a/b داشت (05/0(p≤. مقایسه میانگین تیمارها نشان داد که، با افزایش تنش، میزان کلروفیل، کاروتنوئید، پروتئین های محلول، غلظت عناصر پتاسیم، فسفر و کلسیم بافت و نسبت پتاسیم بخش هوایی به ریشه کاهش یافت، در حالی که میزان ترکیبات فنلی بخش هوایی و ریشه افزایش یافت. در این آزمایش نسبت طول ساقه به ریشه و نسبت پتاسیم بخش هوایی به ریشه تحت تاثیر تنش خشکی قرار نگرفتند (05/0p≤). به طور کلی گیاه دارویی شوید به تنش خشکی توسط افزایش سطوح ترکیبات فنلی واکنش نشان می دهد.}, keywords_fa = {صفات مورفولوژیکی,کلروفیل,پروتئین,ترکیبات فنلی}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31323.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31323_b50d85ff4267facb9184d8e7dd8affd4.pdf} } @article { author = {Bagheri, S. and Amiri, M.E. and Davoodi, D. and Entesari, M.}, title = {Study and Comparison Jar and Periodical Bioreactor for Mass Propagation of Rootstocks GF677 (Prunus amygdalus×Prunus persica)}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {36-43}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20784}, abstract = {The GF677 (Prunus amygdalus×Prunus persica) is a peach rootstock tolerant to Fe deficiency .Therefore, mass propagation of GF677 rootstock is recommended by bioreactor. On the other hand, plant micro-propagation using bioreactors can decrease the cost of production and makes it an economical method. In this research, the possibility of using bioreactor and optimization of the tissue culture procedure in GF677 rootstock micro-propagation was studied. In vitro stock plantlets from axillary buds and liquid modify MS basal medium supplemented with 1 mg/L BAP, 0.2 mg/L GA3, and 3% sucrose were used for inoculation and multiplication in the bioreactors. Periodical nutrition of the explants established for 10 minutes in each 24 hours. Bioreactor system was compared with routine in vitro procedure in tissue culture laboratory. Results showed that the bioreactor system multiplication rate, number of shoots, and biomass production was significantly different from routine in vitro culture. The total number of shoots in bioreactor was about 600 whit 7.43 cm length and was very more efficient than routine system (20 shoots whit 2.47 cm length per 300 ml jar).}, keywords = {GF677 (Prunus amygdalus×Prunus persica),Mass propagation,Periodical,Bioreactor}, title_fa = {بررسی و مقایسه ظروف کشت رایج و بیوراکتور تناوبی جهت تکثیر انبوه پایه GF677 (هیبرید هلو×بادام)}, abstract_fa = {پایه GF677 به طور معمول بعنوان پایه مقاوم به کمبود آهن برای هلو و بادام استفاده می‌شود. بنابراین تکثیر انبوه از طریق کشت بافت برای تولید تجاری این پایه مهم می‌باشد. امروزه کاربرد بیوراکتورهای گیاهی در ریزازدیادی گیاهان می‌تواند هزینه تولید را کاهش داده و آن را توجیه اقتصادی نماید. بر این اساس، هدف از اجرای این تحقیق بررسی امکان استفاده از بیوراکتور تناوبی در ریزازدیادی پایه هیبرید هلو و بادام و بهینه‌سازی شرایط کشت آن می‌باشد. در این تحقیق، 15-10 عدد گیاهچه‌های حاصل از کشت جوانه‌های جانبی در شرایط درون شیشه با ارتفاع 2-5/1 سانتی‌متر در بیوراکتورها (تک پارچه و دو پارچه) و ظروف کشت رایج کشت گردیدند. محیط کشت استفاده شده در بیوراکتورها MS تغییر یافته حاوی 1 میلی‌گرم در لیتر BAP، 2/0 میلی‌گرم در لیتر GA3 و 3% ساکارز به صورت مایع برای تکثیر در بیوراکتور مورد استفاده قرار گرفت و تغذیه تناوبی ریزنمونه‌ها در هر 24 ساعت به مدت 10 دقیقه برقرار گردید. مقایسه تکثیر در مرحله پرآوری شاخه در بیوراکتور و ظروف 300 میلی‌لیتری با 3 تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که تکثیر در بیوراکتورها از حیث تعداد شاخه، ارتفاع شاخه، وزن‌تر و وزن خشک در مقایسه با سیستم کشت رایج در سطح 1 درصد تفاوت معنی‌داری داشتند. به طوری که در بیوراکتور متوسط حدود 600 شاخه با ارتفاع 43/7 سانتی‌متر در مقابل 20 شاخه با ارتفاع 47/2 سانتی‌متر در ظرف رایج تولید شد.}, keywords_fa = {بیوراکتور تناوبی,ریزازدیادی,پایه هیبرید هلو و بادام (GF677)}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31348.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31348_2740dd1b40de6b248e9885f963b012f0.pdf} } @article { author = {Fathi, H. and Karbalaei Khiavi, H. and Jahani, U. and Bouzari, N.}, title = {Evaluation of Compatibility and Comparison of Qualitative and Quantitative Characteristics of Some Nectarine Cultivars in Meshkinshahr Condition}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {44-51}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20785}, abstract = {In order to select of the best nectarine cultivars in Meshkinshahr environmental condition, 11 cultivars of nectarines (including: Independence, Star Redgold, Stark sunglow, Sanking, Quata, Shabrang e Karaj, Germez-e-Paeez-e-Mashad and 4 new imported cultivars including: Winberger, Vega, Orion and Gioia) were grafted on Misory peach rootstock. Cultivars were planted in randomized complete block design (RCBD) with 3 replication and 4 trees in each replication. In this research, cultivars characteristics were evaluated, vegetative traits (such as: Trunk diameter, annual growth, tree height and canopy extension), bearing traits (such as: begin of flowering, flowering period, end of flowering, fruit set and harvest time), Quantitative and qualitative traits were evaluated. Results showed that vegetative annual growth of Vega, Germez-e-Paeez-e-Mashad, Quata and Sanking cultivars were higher than other cultivars and Star Redgold cultivar has the highest yield with 11.43 Kg and 9524 Kg per tree and area unit, respectively. Independence, Sunglo, Germez-e-Paeez-e-Mashad, Winberger and Quata cultivars is located in later rank classes. Orion cultivar with 5.93 Kg and 4942 Kg per tree and area unit, respectively has the lowest yield with Vega cultivar. All cultivars had not significant differences on stem diameter in first 2 years but have significant differences in 3th year. Final results showed that, Star Redgold, Independence, Starksunglo and Winberger nectarines have the highest adaptability with Meshkinshahr condition. These cultivars had the highest growth, better compatibility and other vegetative charachteristics such as: anuual growth and canopy extension were higher than other cultivars. Therefore, mentioned cultivars are recommended for new orchards establishment.}, keywords = {: Nectarine,Adaptability,Quality and quantitiy,yield,Meshkinshar}, title_fa = {بررسی سازگاری و مقایسه صفات کمی و کیفی برخی از ارقام شلیل در شرایط اقلیمی مشکین‌شهر}, abstract_fa = {به منظور انتخاب بهترین ارقام شلیل در شرایط اقلیمی مشکین شهر، 11 رقم شلیل (ایندیپندنس، استارگلد، استارک سانگلو، سانکینگ، گیوتا، شبرنگ کرج، قرمز پاییزة مشهد و 4 رقم جدید وینبرگر، وگا، اوریون و جی‌او‌ایا) از نقاط مختلف کشور جمع‌آوری و روی پایه بذری میسوری پیوند شده و در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی (RCBD) با 3 تکرار در زمین اصلی کشت و ارزیابی گردیدند. ارقام مورد مطالعه از لحاظ صفات رویشی (قطرتنه، رشد رویشی سالانه، ارتفاع درختان، سطح گسترش تاج)، زایشی (زمان شروع، طول دوره و خاتمه گلدهی، تراکم تشکیل میوه، وضعیت باردهی و زمان رسیدن میوه) و خصوصیات کمی و کیفی میوه ارزیابی شدند. بررسی‌ها نشان داد که از لحاظ رشد رویشی سالانه، رقم وگا، قرمز پاییزه مشهد، گیوتا و سانکینگ نسبت به سایر ارقام برتری دارند و از لحاظ عملکرد رقم استارردگلد به ترتیب با 43/11 و 9524 کیلوگرم در واحد درخت و واحد سطح نسبت به سایر ارقام از خود برتری نشان داد. ارقام ایندیپندنس، استارک سانگلو، قرمز پاییزة مشهد، وینبرگر وگیوتا به ترتیب در رده‌های بعدی قرار گرفتند. رقم اوریون هم به ترتیب با 93/5 و 4942 کیلوگرم در واحد درخت و واحد سطح با رقم وگا کمترین عملکرد را داشتند. نتایج کلی این تحقیق نشان داد که به ترتیب ارقام استارردگلد، ایندیپندنس، استارک سانگلو و وینبرگر از لحاظ صفات رویشی، عملکرد و صفات کمی و کیفی میوه نسبت به سایر ارقام برتری داشته و جهت کشت، احداث باغات جدید، اصلاح و جایگزینی در باغات شلیل منطقه ارقام امید بخش محسوب می‌شوند.}, keywords_fa = {شلیل,سازگاری,خواص کمی و کیفی,عملکرد,مشکین شهر}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31373.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31373_ad44d1883d91370321a4c05d97fc4c25.pdf} } @article { author = {Araghi, H. and Tehranifar, Ali and Abedi, B. and Davarynejad, Gholam Hossein and Shoor, M.}, title = {Evaluation of Chilling Requirement in Four Commercial Grape Cultivars}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {52-58}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20790}, abstract = {No Sufficient of chilling is a major problem in producing temperate fruit in warm climates. So determination of chilling requirement of different cultivars of grape is important. The aim of this research was determination of chilling requirement of four grape vine commercial cultivars including: Kolahdary, Red Rasin, Yaghoti and White Rasin that factorial experiment based on a completely randomized design with 12 chilling temperatures included: control, 50, 100, 200, 300, 400, 500, 600, 700, 800, 900 and 1000 hours below 5±10C and three replications with 6 individual samples in each replicate. Results showed that the effects of chilling requirement and cultivars on the studied traits including sprouting percentage, number of days to first sprouting shoot, number of days to last sprouting shoot and ratio of fresh weight to dry weight were significantly different. With increasing chilling duration from 200-1000 hour in Yaghoti cultivar and from 300-1000 hour in other three cultivars, there was no significant difference in the percentage of sprouting. Nevertheless at least 100 hr, of chilling is needed to get the favorable sprouting in Yaghoti cultivar and 200 hr, in other three cultivars. Results showed that with increasing chilling duration 0-1000 hr, the number of days for complete sprouting in kolahdary, Red Rasin, Yaghoti, and White Rasin cultivars decreased by 19, 19, 22 and 15 day, respectively. Moreover, the highest ratio of fresh weight to dry weight of vegetative parts of cutting above mentioned cultivars was observed in 200-1000 hr, rang of chilling.}, keywords = {Chilling requirement,Grape cultivars,climate,Bud sprouting}, title_fa = {بررسی نیاز سرمائی چهار رقم تجاری انگور}, abstract_fa = {عدم تامین نیاز سرمایی مشکل عمده‌ای در تولید محصولات مناطق معتدله کشت شده در مناطقی با شرایط آب و هوائی گرم است. بنابراین تعیین نیاز سرمائی ارقام مختلف انگور امری ضروری به نظر می‌رسد. بنابراین هدف از این پژوهش تعیین میزان نیاز سرمائی ارقام انگور شامل: ’کلاهداری‘، ’کشمشی قرمز‘، ’یاقوتی‘ و ’کشمشی سفید‘ بود، که به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با ۱۲ تیمار دمایی سرمادهی (شاهد بدون سرمادهی، 50، 10۰، 2۰۰، 300، 400، 500، 6۰۰،700،800، 900 و 1000 ساعت) با 3 تکرار انجام گرفت. نتایج آزمایش نشان داد که اثر تیمار‌های سرمادهی و رقم بر صفات مورد مطالعه شامل درصد شکفتن جوانه‌ها، تعداد روز تا اولین جوانه شکفته شده، تعداد روز تا آخرین جوانه شکفته شده، فاصله زمانی شکوفایی کامل جوانه‌ها و نسبت وزن‌تر به خشک دارای اختلاف معنی‌داری است. با افزایش مدت سرمادهی از 200 تا 1000 ساعت در رقم ’یاقوتی‘، و از 300 تا 1000 ساعت در سه رقم دیگر اختلاف معنی‌داری در درصد شکفتن جوانه‌ها بدست نیامد. به هر حال حداقل زمان سرمادهی برای رسیدن به درصد قابل قبول شکفتن جوانه‌ها در رقم ’یاقوتی‘ 100ساعت و در سه رقم دیگر 200 ساعت بدست آمد. به طور کلی با افزایش مدت سرمادهی از0 تا 1000 ساعت تعداد روز برای شکفتن کامل جوانه‌ها در ارقام ’کلاهداری‘، ’کشمشی قرمز‘، ’یاقوتی‘ و ’کشمشی سفید‘ سفید به ترتیب 19، 19، 22 و 15 روز کاهش یافت. همچنین بیشترین نسبت وزن‌تر به خشک قسمت رویشی قلمه‌ها در دامنه دمائی 200 تا 1000 ساعت سرمادهی بدست آمد.}, keywords_fa = {ارقام انگور,آب و هوا,شکفتن جوانه,نیاز سرمایی}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31386.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31386_bf2698264e506186e03d7acf16a546e0.pdf} } @article { author = {Khalaj, M.A. and Edrisi, B.}, title = {Effect of Nitrogen and Plant Spacing on Nutrient Uptake, Quality and Quantity Characteristics of Tuberose (polianthes tuberosa L. 'Double')}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {59-66}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20791}, abstract = {Tuberose (Polianthes tuberosa L.) is one of the most important cut flowers in tropical and subtropical areas. This flower has forth order in cut flower and second order in bulbous plants production in Iran. Plant spacing and nitrogen necessity are the most important factors for tuberose quality and quantity. In this study, field experiment carried out as factorial design in Randomized Complete Block Design (RCBD) format whit 3 replications. Different level of nitrogen (0, 50, 100, 150, 200 and 250 kg/ha) in ammonium nitrate was the first factor. Second factor was different plant spacing (10x10, 15x15, 20x20 and 25x25 cm×cm). Plant space (25×25 cm) has significant effect on flower stalk height, stem diameter, spike length, floret diameter, vase life and also nitrogen, phosphorus and potassium uptake as well. Nitrogen usage as 200 kg/ha N could improved significantly growth indices and yield of tuberose as flower stalk height, stem diameter, spike length and nitrogen uptake.}, keywords = {Tuberose,Nitrogen,Plant spacing,Growth indices,Nutrients uptake}, title_fa = {اثر ازت و تراکم کاشت بر جذب عناصر غذایی و خصوصیات کمی و کیفی گل مریم رقم دابل (Polianthes tuberose L. 'Double')}, abstract_fa = {گل مریم، یکی از مهمترین گلهای شاخه بریده در مناطق گرمسیری و نیمه گرمسیری جهان بوده و دارای رتبه چهارم در میان گل‌های شاخه بریده و رتبه دوم بین گلهای پیازی کشور است. فاصله کاشت و مقدار مصرف نیتروژن از عوامل مهم برای بهبود رشد و کیفیت گل مریم هستند. جهت بررسی اثر فاصله کاشت و نیتروژن بر خصوصیات کمی و کیفی گل مریم، آزمایش مزرعه‌ای به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی (RCBD) با 3 تکرار انجام گردید. شش سطح نیتروژن به عنوان فاکتور اول (صفر، 50، 100، 150، 200 و 250 کیلوگرم در هکتار) با استفاده از نمک نیترات آمونیوم و چهار فاصله کاشت به عنوان فاکتور دوم (10×10، 15×15، 20×20 و 25×25 سانتی‌متر×سانتی‌متر) بود. نتایج نشان داد که فاصله کاشت (25×25 سانتی‌متر) اثر معنی‌داری بر ارتفاع ساقه گل دهنده، قطر ساقه، طول خوشه، قطر گلچه، طول عمر گلدانی گل و جذب عناصر غذایی نیتروژن، فسفر و پتاسیم توسط گیاه داشت. مصرف 200 کیلوگرم نیتروژن در هکتار، شاخص‌های رشد و عملکرد گل مریم مانند ارتفاع ساقه گل دهنده، طول خوشه، قطر ساقه و غلظت نیتروژن در گیاه را به طور معنی‌داری بهبود بخشید.}, keywords_fa = {گل مریم,نیتروژن,فاصله کاشت,شاخص‌های رشد,غلظت عناصر غذایی پر مصرف}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31413.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31413_70ae17b95dbe37e865eacf343b3ead5f.pdf} } @article { author = {Mohamadi-Nejad, S. and Gholami, M. and Esna-Ashari, M.}, title = {The Study of Culture Media Composition and Cytokinin Type Effects on Establishment and Proliferation of Walnut Explants, Eenotype Z60}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {67-73}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20792}, abstract = {This research was conducted to study the factors affecting establishment, growth and shoot proliferation of Persian walnut, genotype Z60. Explant establishment was studied through a factorial experiment based on a completely randomized design with two factors including culture media (DKW and WPM) and BA concentration (0 (control), 0.5 and 1.0 µM). Single-node explants were prepared from the young branches of Z60 trees in the middle of May. Although the effect of two culture media on the growth characteristics had no significant difference, but mean comparison of the data with this regard showed that DKW medium performed better than WPM. No significant difference was observed between the two BA concentrations, but significant difference was between two concentrations (0.5 and 1.0 µM) with 0 (control). In shoot proliferation experiment, two cytokine hormones (BA and Kinetin) in three concentrations (4.4, 6.6 and 8.8 µM) were studied in DKW medium. The data obtained from this part of experiments were analyzed through unbalanced completely randomized design. The effect of different hormonal treatments and their concentrations on Z60 genotype growth characteristics showed that 8.8 µM BA was more effective in compared to the other two treatments. However, no significant difference was observed between the three concentrations with this respect.}, keywords = {Genotype,Micro-propagation,Growth characteristic,Proliferation,Tissue culture}, title_fa = {بررسی اثر ترکیب محیط کشت و نوع سیتوکینین بر استقرار و پرآوری ریز نمونه های گردوی Z60}, abstract_fa = {این تحقیق به منظور مطالعه عوامل مؤثر بر استقرار، رشد و پرآوری شاخساره ریز نمونه های گردوی ایرانی، ژنوتیپ Z60 انجام شد. آزمایش استقرار بصورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی، شامل بررسی اثر دو نوع محیط کشت DKW و WPM و غلظت های مختلف هورمون BA (0، 5/0 و 1 میکرو مولار) انجام شد. ریز نمونه های تک گره از شاخه های جوان ژنوتیپ Z60 در اواخر اردیبهشت ماه تهیه شدند. مقایسه میانگین داده های مربوط به دو محیط کشت نشان داد که محیط DKW نسبت به WPM بهتر عمل کرده بود اما تأثیر دو محیط بر شاخص های رشد تفاوت معنی داری نداشت. همچنین بین دو غلظت 5/0 و 1 میکرو مولار BA تفاوت معنی‌داری مشاهده نشد، اما تفاوت این دو غلظت با محیط فاقد BA معنی‌دار بود. در آزمایش پرآوری، دو هورمون BA و کینیتین در سه غلظت 4/4، 6/6 و 8/8 میکرو مولار در محیط کشت DKW مورد بررسی قرار گرفت. داده های این آزمایش بصورت طرح کاملاً تصادفی نامتعادل تجزیه شد. اثر تیمار های مختلف هورمونی و غلظت آنها بر شاخص های رشد ژنوتیپ Z60 نشان داد که هورمون BA در غلظت 8/8 میکرو مولار نسبت به سایر تیمار ها مؤثرتر بود، هر چند که بین آنها و سایر تیمار ها (8/8 میکرو مولار کینیتین و غلظت های 4/4 و 6/6 میکرو مولار هر دو سیتوکینین) در اغلب صفات مورد ارزیابی اختلاف معنی‌داری وجود نداشت.}, keywords_fa = {ژنوتیپ,ریز ازدیادی,شاخص رشد,استقرار,پرآوری}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31430.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31430_5bb9bb56e41954acdfdd7c1829691681.pdf} } @article { author = {gholami, rahmatollah and arji, isa and Grdkanh, Mohammad}, title = {Study of Irrigation Interval and Mulch Effects on Vegetative Growth of Olive in Kermanshah Province}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {74-81}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20793}, abstract = {In order to determine the effect of irrigation interval and mulch on growth of olive an experiment was carried out in Dallaho Olive Research Station at Sarepole. A split plot experiment was used based on a completely randomized design with three replications and two factors (mulch and irrigation interval). Each experiment unit consists of 4 trees. Land preparation was done in February 2005 in a 6048 squared meter area then tree planted. Pruning operation was done in next year. Mulch treatments for experiment were control, polyethylene and organic materials and irrigation treatments period for experiment were 3, 6 and10 days interval. Some growth traits including height, trunk diameter and current season growth were measured at the end of growth season. Collected data were analyzed with MSTATC program. Results showed that organic materials mulch and interval irrigation treatments had significant differences in height, trunk diameter and current season growth so that organic materials mulch and 3 days interval irrigation treatments increased height, trunk diameter and current season growth of olive trees. The interaction effect between mulch and irrigation treatments was significance. So that 3 days interval irrigation and organic materials mulch had the highest height, trunk diameter and current season growth. 6 days interval irrigation supplemented with mulch treatment had more significant effect on these traits compared to 3 days interval irrigation alone.}, keywords = {Olive,Irrigation Interval,Mulch,Vegetative growth}, title_fa = {بررسی اثرات دور آبیاری و مالچ بر صفات رویشی زیتون در استان کرمانشاه}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثر مالچ و دور آبیاری بر رشد رویشی زیتون رقم سویلانا آزمایشی در قالب طرح اسپلیت ‌پلات در زمان و مکان با طرح پایه بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار با دو عامل، مالچ (کرت اصلی) در 3 سطح: پلی اتیلن، کاه و کلش و بدون مالچ (شاهد) و دور آبیاری (کرت فرعی) در 3 سطح: 3 روز یکبار، 6 روز یکبار (شاهد) و 10 روز یکبار در ایستگاه تحقیقات زیتون دالاهو شهرستان سرپل‌ذهاب به انجام رسید. این تحقیق در پاییز 1384 با کشت نهال‌های زیتون رقم مذکور شروع شد و زمان اعمال تیمارهای مختلف از فروردین 1387 بعد از استقرار نهال‌های زیتون شروع و دو سال ادامه یافت. درختان کاشته شده در فاز رویشی (به علت عدم میوه‌دهی درختان زیتون) مورد مقایسه قرار گرفتند. اندازه‌گیری‌ها در مرحله فاز رویشی شامل ارتفاع نهال، قطر تنه و میزان رشد سالیانه (رشد فصل جاری) بود که در انتهای فصل رشد اندازه‌گیری و مقایسه گردیدند. سپس داده‌های آماری با استفاده از نرم افزار MSTAC مورد تجزیه و تحلیل قرار‌‌‌‌‌‌‌ گرفت، و مقایسه میانگین‌ها به روش دانکن انجام شد. نتایج نشان داد که، مالچ باعث افزایش ارتفاع نهال، قطر تنه و رشد سال جاری نسبت به تیمار بدون مالچ گردید، از طرفی دور آبیاری 3 روزه نیز باعث افزایش ارتفاع نهال، قطر تنه و رشد سال جاری و تیمار آبی 10 روزه باعث کاهش مقدار ارتفاع نهال، قطر تنه و رشد سال جاری گردید. اثر متقابل مالچ و دور آبیاری نیز بر روی صفات اندازه‌گیری شده در تیمارهای مختلف در سطح 5 درصد معنی‌داری بوده به طوری که بیشترین مقدار ارتفاع نهال، قطر تنه و رشد سال جاری مربوط به تیمار مالچ کاه و کلش و دور آبیاری 3 روزه می‌باشد. تیمار دور آبیاری 6 روزه همراه با مالچ در مقایسه با تیمار دور آبیاری 3روزه بدون مالچ تاثیر بیشتری بر روی این صفات داشت.}, keywords_fa = {زیتون,دور آبیاری,مالچ,رشد رویشی}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31459.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31459_233b51682ff9ed6c22dcb7d819df7bfb.pdf} } @article { author = {}, title = {abstract}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {1-11}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20795}, abstract = {abstract}, keywords = {}, title_fa = {abstract}, abstract_fa = {abstract}, keywords_fa = {ABSTRACT}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31512.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31512_c75eb16437bfd7ec4ee2d379a41b2046.pdf} } @article { author = {Attar, Sh. and Davarynejad, Gholam Hossein and Nemati, S.H.}, title = {Identification of Some Native and Foreign Apple Varieties Cultivated in Khorasan-e-Razavi Province Based on Qualitative, Quantitative Traits and Keywords}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {27}, number = {1}, pages = {82-94}, year = {2013}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20794}, abstract = {Recognition and identification of many native and foreign apples cultivars are not clear for researchers, students, and gardeners. Additionally, since there is not any descriptor available on this case, they have different local names and sometimes similar in Khorasan-e-Razavi province. This study aimed to evaluate physico-chemical and morphological traits to offer descriptor for identification some native and foreign apple varieties. Native varieties including Bijandi Akhlamad, Abdolmajidi, Golshahi Pish Ras, Compooti, Alimoori and foreign cultivars including Prime Rose, Red Spur, Fuji, Braebern, and Ingrid grafted on MM.106 rootstock during two years (2010-2011) at Golestan garden in Chenaran, Mashhad. About 62 different qualitative and quantitative traits related to the tree properties, leaves, flowers and physico-chemical attributes of fruit were carried out in a completely randomized design with 10 replications. Results showed that the fruit shape of Prime Rose cultivar was flat, Red Spur was conical to globular, Bijandi Akhlamadi was globular and the other was flat globular. The shape of carpel in Alimoori and Prime Rose were completely open and in the others were closed. Data showed that the greatest variation between cultivars was at the traits such as blossom end depth, fruit firmness, skin thickness, fruit length, fruit diameter, seed length, leaf width, fruit acidity and pH. Correlation analysis showed that petiole length significantly correlated with leaf length to leaf width ratio (r=0.74±0.07) and fruit weight with fruit length (r=0.96±0.03) positively at 1% probability level.}, keywords = {Malus domestica,Genetic variation,Traits correlation,Fuji,Beraebern,Cultivar}, title_fa = {شناسایی چند رقم سیب بومی و خارجی مورد کاشت در استان خراسان رضوی بر اساس صفات کمی، کیفی و برخی کلیدواژه‌ها}, abstract_fa = {شناسایی و نامگذاری ارقام سیب بومی و حتی ارقام وارداتی مورد کشت در ایران برای دانشجویان، محققین و باغداران بخوبی روشن نیست و کلید‌ واژهایی در این موارد در دسترس نمی‌باشد. بنابراین در هر منطقه‌ای دارای نام محلی و گاهی مشابه می‌باشند. هدف از پژوهش حاضر تعیین خصوصیات ریخت‌شناسی و فیزیکوشیمیایی ارقام مهم بومی و خارجی سیب مورد کاشت در استان خراسان رضوی و ارائه ی کلید ‌واژه‌هایی جهت شناسایی آنها می‌باشد. ارقام بومی بیجندی اخلمد، عبدالمجیدی، گلشاهی پیش رس، کمپوتی، علیموری و همچنین ارقام خارجی پرایم رز، رد اسپار، فوجی، برابرن و اینگرید پیوند شده روی پایه رویشی MM.106 در محل باغ گلستان واقع در استان خراسان رضوی در سال های 1389 و 1390 مورد بررسی قرار گرفتند. 62 صفت کمی و کیفی مختلف مربوط به خصوصیات درخت، برگ، شکوفه و خصوصیات فیزیکوشیمیایی میوه در آزمایشی در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تکرار ارزیابی شد. نتایج نشان داد که رقم پرایم رز دارای میوه‌هایی به فرم پّخ، رد اسپار هرمی متمایل به کروی، بیجندی اخلمد کروی و سایر ارقام به فرم کروی پّخ بود. مدل برچه‌ها در علیموری و پرایم رز کاملاً باز و در سایر ارقام بسته بود. مقایسه میانگین‌ها حاکی از آنست که بیشترین تنوع بین ارقام در صفاتی مانند عمق گلگاه، سفتی میوه، ضخامت پوست میوه، طول و قطر میوه، طول بذر، پهنای برگ، اسید میوه، pH میوه وجود داشت. نتایج تجزیه همبستگی بین صفات بیانگر وجود همبستگی مثبت و معنی دار بین صفات طول دمبرگ با نسبت طول برگ به پهنا (07/0±74/0r=) و وزن میوه با طول میوه (03/0±96/0r=) در سطح احتمال 1 درصد بود.}, keywords_fa = {Mauls domestica Borkh,تنوع ژنتیکی,همبستگی صفات,فوجی,برابرن,رقم}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_31490.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_31490_7d143d13892b4dae182341f07128a407.pdf} }