@article { author = {Ashoori, D. and Noorhosseini, S.A. and Safarzadeh, M.N.}, title = {Effect of Plant Density and Planting Pattern on Yield and Yield Components of Iranian Ox-Tongue (Echium amoenum Fisch. & Mey.) in Guilan Province}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {135-143}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39339}, abstract = {To study the effect of plant density and planting pattern on Iranian ox-tongue, an experiment carried out with two factors: planting pattern (square and rectangular pattern) and plant density (2, 4, 6, 8 plant m-2) in a factorial test performed based on RCBD in 3 replications during 2009-2010 in Latmahalleh Eshkevarat village in Guilan province, Iran. Characteristics that measured included: dry flowers yield, plant dry-weight, number of inflorescence per plant, number of flower per inflorescence, plant height and flower length. The results indicated that effect of plant density on dry flowers yield, plant dry weight, number of inflorescence per plant, number of flower per inflorescence and flower length (P}, keywords = {Medicinal plant,Iranian ox-tongue,Dry flower yield,Inflorescence,Plant height,Length of flower}, title_fa = {تاثیر تراکم بوته و آرایش کاشت بر عملکرد و اجزای عملکرد گل گاوزبان ایرانی (Echium amoenum Fisch. & Mey.) در استان گیلان}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی اثر تراکم بوته و آرایش کاشت گل گاوزبان ایرانی آزمایشی با دو عامل آرایش کاشت (مربع و مستطیل) و تراکم بوته (2، 4، 6 و 8 بوته در متر مربع) به‌صورت آزمایش فاکتوریل بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی در 3 تکرار طی سال زراعی 89-1388 در روستای لات‌محله اشکورات استان گیلان به اجرا درآمد. خصوصیاتی هم‌چون عملکرد گل خشک، وزن خشک بوته، تعداد ساقه گل‌دهنده در بوته، تعداد گل در گل‌آذین، ارتفاع بوته و طول گل اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که اثر تراکم بوته بر عملکرد گل خشک، وزن خشک بوته، تعداد ساقه گل‌دهنده در بوته، تعداد گل در گل‌آذین و طول گل در سطح احتمال 1 درصد و بر ارتفاع بوته در سطح احتمال 5 درصد معنی‌دار بود. آرایش کاشت و همچنین اثر متقابل تراکم در آرایش کاشت تأثیری بر عملکرد گل خشک و سایر پارامترهای مورد سنجش نداشت. بیشترین عملکرد گل خشک (2/791 کیلوگرم در هکتار) در تراکم 6 بوته در متر مربع بدست آمد. هم‌چنین بیشترین وزن خشک گل تک بوته، وزن خشک بوته، تعداد ساقه گل‌دهنده در بوته، تعداد گل در گل‌آذین، طول گل و ارتفاع بوته در تراکم 2 بوته در متر مربع بدست آمد.}, keywords_fa = {Medicinal plant,Iranian ox-tongue,Dry flower yield,Inflorescence,Plant height,Length of flower}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_32873.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_32873_822ee03eba3600c2c77c3cce1ca29b9f.pdf} } @article { author = {Ghani, A. and Tehranifar, Ali and Ghasemi, V. and Hatefi, S.}, title = {Possibility of Tissue Culture in Pseudohandelia umbellifera (Boiss.) Tzvel}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {144-153}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39341}, abstract = {Pseudohandelia Tzvel. belongs to the Asteraceae family with only one species. It is endemic to Khorasan Province in Iran. Having partially big and beautiful inflorescences make it a proper choice in urban green space especially in case of mass culture. In this research, to investigate possibility of micro propagation of this plant two separate experiments were designed. To obtain non contaminated explants, seeds were cultured in MS media in February 2009. After about two months a few healthy plants as stock plants for use in later stages produced through subculture. In the first stage, to evaluate amount of callus production, a factorial experiment based on a randomized complete design with two factors conducted. The first factor was 12 different hormone levels (including BAP, IAA, KN and 2,4-D with different concentrations) and second factor was explants type (including leaf, apical and lateral buds as a explants) making 36 treatments in total. In the second stage to induce stem on produced callus a randomized complete design with 34 treatments (including mentioned hormonal treatments, base MS media and different explants) was used. At the end the callus with stems were transplanted to a MS media containing IBA for root production. The results of the first experiment showed callusogenensis response to above hormonal treatments was seen in this plant with the exception of 2,4-D. Significant difference among the means of hormonal treatments for fresh weight of induced callus was observed. The result of the second experiment showed limited treatment could produce stem and most of treatments just produce callus. Also those samples that produced stem, a few could produce root in MS media.}, keywords = {Ornamental,Native Plants,Pseudohandelia umbellifera,Tissue culture,Explant}, title_fa = {بررسی امکان ریزازدیادی درون‌شیشه‌ای گیاه کاکل‌زری Pseudohandelia umbellifera (Boiss.) Tzvel}, abstract_fa = {گیاه کاکل‌زری از جمله گیاهان متعلق به خانواده آستراسه می‌باشد. از این گیاه یک گونه در ایران وجود دارد که فقط در استان خراسان رویش دارد. این گیاه دارای گل آذین نسبتاً بزرگ و زیبایی است که در صورت کشت انبوه بسیار مناسب فضای سبز شهری می‌باشد. در این پژوهش، به‌منظور بررسی امکان کشت‌بافت این گیاه در شرایط درون‌شیشه‌ای دو آزمایش جداگانه طراحی گردید. در مرحله اول آزمایشی به‌صورت فاکتوریل و در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور جهت بررسی میزان کالوس‌زایی این گیاه انجام شد که فاکتور اول شامل تیمارهای هورمونی با 12 سطح (BAP, IAA, KN 2,4-D و با غلظت‌های مختلف) و فاکتور دوم، نوع ریز نمونه شامل 3 سطح (ریزنمونه‌های برگ، جوانه انتهایی و جوانه جانبی) و در مجموع 36 تیمار بود. در مرحله بعد جهت ساقه‌زایی کالوس‌های تولیدشده، آزمایشی به صورت کاملاً تصادفی شامل 34 تیمار (شامل تیمارهای هورمونی نامبرده، محیط MS پایه و ریزنمونه‌های مختلف) انجام شد. در پایان کالوس‌های ساقه‌زا به محیط کشت MSو محیط حاوی هورمون IBA جهت ریشه‌زایی انتقال یافتند. نتایج آزمایش اول نشان داد که عکس‌العمل این گیاه به تیمارهای هورمونی فوق به جز 2,4-D در محیط کشت جهت کالوس‌زایی خوب بوده است و تیمارها از نظر میزان کالوس‌زایی و ویژگی‌های تولید شده متفاوت بودند. نتایج آزمایش دوم نشان داد که تعداد محدودی از تیمارها تولید ساقه کردند و بسیاری از تیمارها در واکنش به تیمارهای فوق فقط تولید کالوس کردند. همچنین از نمونه‌هایی که تولید ساقه کرده بودند تعداد بسیار کمی از گیاهان در محیطMS ریشه‌دار شدند.}, keywords_fa = {Ornamental,Native Plants,Pseudohandelia umbellifera,Tissue culture,Explant}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_32898.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_32898_b6f3993bc70cc92acd00b8a4704125a8.pdf} } @article { author = {Aalifar, M. and ebady, ali and fattahi, mohammadreza}, title = {Evaluation the Efficiency of Scar Marker SCC8 in Identifying Grape Seedless Cultivars and Progenies}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {154-158}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39342}, abstract = {Seedlessness is the most important trait in table grape and raisin industry which has attracted breeders from long ago. Breeding grapes by traditional methods result in low number of seedless progenies and their selection requires long time. Therefore, marker-assisted selection (MAS) can overcome the selection difficulty and would decrease high cost of progeny maintenance for several years. In this study, SCC8 marker was employed to evaluate its efficiency in early discrimination of seedless progenies as well as the status of sdI gene in seedless and seeded important Iranian grape cultivars. To do so, 11 progenies which were realized as seedless by panel test, were evaluated Scar marker Scc8. According to the results, Scar marker Scc8 could identify 10 of them as homozygous seedless and just one as homozygous seedless. This marker could also identified 'Muscat of Hamburg', 'Dastechin', 'Shahani', 'Sahebi', 'Khalili', 'Alibaba', 'Qhezel Ozum', 'Dizmari' and 'Shirazi Qermez' as homozygous seeded cultivars whereas 'Atabake', 'Shahroudi' and 'Toloqhi' were found to be heterozygous seeded ones. It can be concluded that Scar marker SCC8 could discriminate seedless progenies as well as cultivars and their sdI gene status correctly in most cases (87.5%).}, keywords = {Grape breeding,Seedlessness,SCAR marker,Early discrimination of seedless progeny}, title_fa = {بررسی کارایی مارکر اسکار SCC8 درشناسایی ارقام و نتاج بیدانه انگور}, abstract_fa = {بیدانگی مهم‌ترین صفتی است که از دیر باز مورد توجه اصلاح‌کنندگان انگورهای تازه‌خوری و کشمشی قرار داشته است. اصلاح انگورها توسط روش‌های سنتی منجر به تولید تعداد پایین نتاج بیدانه می‌شود و انتخاب آن‌ها نیازمند مدت زمان طولانی می‌باشد. بنابراین انتخاب به‌کمک نشانگر همراه (MAS) می‌تواند بر مشکلات انتخاب فائق آید و هزینه‌های بالای نگهداری نتاج را طی چندین سال کاهش دهد. در این تحقیق، کارایی مارکر اسکار Scc8 برای شناسایی زود هنگام نتاج بیدانه و تشخیص وضعیت ژن sdI در ارقام مهم بیدانه و دانه‌دار انگورهای ایرانی بررسی شد. بدین منظور، 11 نتاجی که توسط تست پنل به عنوان بیدانه مشخص شده بودند توسط مارکر اسکار Scc8 ارزیابی شدند. بر طبق نتایج، مارکر اسکار Scc8 10 عدد از نتاج را بیدانه هموزیگوت و فقط یکی از آن‌ها را به عنوان بیدانه هتروزیگوت مشخص کرد. این مارکر همچنین قادر به تشخیص ارقام دانه دار هموزیگوت موسکات سیاه هامبورگ، دسته چین، شاهانی، صاحبی، خلیلی، علی بابا، قزل اوزوم، دیزماری، پیک‌می و شیرازی قرمز و ارقام دانه دار هتروزیگوت شاهرودی، اتابکی و تولوقی بود. می‌توان به این نتیجه رسید که مارکر اسکار Scc8 قادر است ارقام و نتاج بیدانه را به خوبی تشخیص و وضعیت ژن sdI آن‌ها را در اکثر موارد به درستی مشخص نماید (5/87 درصد).}, keywords_fa = {Grape breeding,Seedlessness,SCAR marker,Early discrimination of seedless progeny}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_32919.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_32919_5d59fbfa4e1420595f1b51e19df95b0d.pdf} } @article { author = {Attar, Sh. and Davarynejad, Gholam Hossein and Nemati, Seyyed Hosein}, title = {Study of Some Fruit Index of Golab Apple Ecotypes in Khorasan Razavi Province}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {159-166}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39344}, abstract = {Cross pollination in some of apples cultivar exists; also Iran is near the origin of apple trees so, large genetic diversity can be seen between Iranian cultivar. Also very famous apple cultivar is known in Iran for special flavor and taste. The name of this cultivar is Golab. This research was studied in the years 2010 and 2011 in Khorasan Razavi Province on Golab apple ecotypes to evaluate characteristics of Golab apples in Khorasan region, providing keywords for Identification, collect valuable ecotypes, preventing extinction and also use in apple breeding. Ecotypes were including: Golab Torbat Heidariyeh, Golab Sabz Pishras, Golab Kermanshah, Golab Kohanz, Golab Bahareh Shoghan. 31 qualitative and quantitative traits about fruit characteristics in a completely randomized design with 10 replicates to valuate these ecotypes were investigated. Average comparison showed that the greatest variability between cultivars was at the traits like: fruit weight, fruit firmness, fruit skin thickness, pH and TSS. The correlation results showed that the most significant positive correlation exists between fruit weight and stylar end width (0.92±0.06), fruit tail and fruit weight (0.87±0.07), Length to width ratio of fruit with fruit weight (0.85±0.08).}, keywords = {Malus domestica,Genetic variation,Traits correlation,Qualitative traits,Quantitative traits}, title_fa = {بررسی شاخص‌های میوه در اکوتیپ‌های سیب گلاب در استان خراسان رضوی}, abstract_fa = {به دلیل دگرگشنی بسیاری از ارقام سیب و نزدیکی ایران به منشا اولیه پیدایش درختان آن، تنوع ژنتیکی زیادی در بین رقم‌های سیب ایرانی دیده می‌شود. به همین منظور، پژوهشی با هدف ارزیابی خصوصیات اکوتیپ‌های سیب گلاب، جمع‌آوری اکوتیپ‌های با ارزش، جلوگیری از خطر انقراض و هم‌چنین امکان استفاده از آن‌ها در اصلاح درختان سیب در سالهای 1389 و 1390 بر روی اکوتیپ‌های سیب گلاب کشت شده در استان خراسان رضوی صورت گرفت. اکوتیپ‌های مورد مطالعه شامل گلاب تربت‌حیدریه، گلاب سبز پیش‌رس، گلاب کرمانشاه، گلاب کهنز، گلاب بهاره شوقان بودند. این اکوتیپ‌ها با 31 صفت کمی و کیفی مربوط به خصوصیات میوه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 10 تکرار مورد بررسی قرار گرفتند. مقایسه میانگین‌ها نشان داد که بیشترین تنوع در صفات وزن میوه، طول دم‌میوه، سفتی، ضخامت پوست میوه، pH و TSS وجود دارد. بیشترین بریکس در گلاب کهنز با 08/15 درصد و بیشترین سفتی در گلاب سبز پیش‌رس با 35/9 کیلوگرم بر سانتی‌متر مربع مشاهده شد. بررسی نتایج مربوط به همبستگی بین صفات نشان داد که بیشترین همبستگی مثبت و معنادار بین صفات وزن میوه و پهنا گلگاه (06/0±92/0)، دممیوه و وزن میوه (07/0±87/0)، نسبت طول به قطر میوه با وزن میوه (08/0±85/0)، وجود دارد.}, keywords_fa = {Malus domestica,Genetic variation,Traits correlation,Qualitative traits,Quantitative traits}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_32947.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_32947_efa1994711f1e3614307eb5ea4ba70d0.pdf} } @article { author = {Asghari, M.R. and Asghari, F.}, title = {Postharvest Effect of Salicylic Acid, Chitosan and Storage Time on Some Quality and Quantity Attributes of Fresh Harvested Selva Strawberry Fruit}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {167-176}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39346}, abstract = {The effect of different concentration of salicylic acid (0, 1 and 2 mmolL-1) and chitosan (0, 0.5 and 1 percent) on postharvest life and quality of Selva strawberry fruit during storage at 2.5±0.5°C with 85-95% RH for 7 and 14 days was studied. Decay incidence, marketability, total soluble solids, total acidity, vitamin C content and total antioxidant activity were evaluated during storage. chitosan 1% significantly decreased decay incidence and maintained fruit marketability. 1mmolL-1 of salicylic acid in combination with 1% chitosan significantly retained fruit soluble solids, vitamin C content and total antioxidant activity and was more effective on total antioxidant activity during first week of cold storage. 1 and 2 mmolL-1 salicylic acid retained total acidity.}, keywords = {Chitosan,Strawberry,salicylic acid,Storage life,Total antioxidant activity}, title_fa = {بررسی اثر اسیدسالیسیلیک، کیتوسان و زمان نگهداری بر برخی ویژگی‌های کمی و کیفی توت‌فرنگی رقم «سلوا» پس از برداشت}, abstract_fa = {اثر اسیدسالیسیلیک در غلظت‌‌های صفر، 1 و 2 میلی‌مولار و کیتوسان در غلظت‌های صفر، 5/0 و 1 درصد بر عمر پس از برداشت و کیفیت میوه‌های توت فرنگی رقم’سلوا‘ پس از 7 و 14 روز نگهداری در سردخانه با دمای 5/0±۲ درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی ۸۵ تا ۹۵ درصد مورد مطالعه قرار گرفت. پوسیدگی میوه‌ها، کیفیت ظاهری و بازارپسندی، مواد جامد محلول، میزان اسیدآسکوربیک و فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل عصاره میوه پس از 7 و 14 روز مورد ارزیابی قرار گرفت. کیتوسان 1 درصد باعث کاهش پوسیدگی و حفظ کیفیت ظاهری و بازارپسندی میوه‌ها نسبت به میوه‌های شاهد گردید. اسیدسالیسیلیک در غلظت 1 میلی‌مولار در ترکیب با کیتوسان 1 درصد به صورت معنی‌داری باعث حفظ میزان مواد جامد محلول، میزان ویتامین C و فعالیت آنتی‌اکسیدانی کل گردید و تأثیر آن بر میزان فعالیت آنتی‌اکسیدانی در هفته اول نگهداری مؤثرتر بود. کاربرد اسید‌سالیسیلیک در هر دو غلظت 1 و 2 میلی‌مولار باعث حفظ اسیدیته کل گردید.}, keywords_fa = {Chitosan,Strawberry,salicylic acid,Storage life,Total antioxidant activity}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_32970.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_32970_881b0158084f33c31bb0ac9416a14d9e.pdf} } @article { author = {Hesami, A. and Purghayumi, M.R. and Sarikhani Khorami, S.}, title = {Effect of Pruning and Nutrition on some Quantitative and Qualitative Characteristics of Pomegranate (Punica granatum L. cv. Robab)}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {177-184}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39388}, abstract = {Pomegranate is one of the major horticultural crops in Iran, but studies about this product; especially its pruning is very little. Therefore this study was carried out to assess the effect of pruning and nutrition on pomegranate cultivar “Robab” in Qaemieh, Fars province during 2008-2009. This research was conducted factorial experiment based on randomized complete block design (RCBD) with 5 pruning treatments (P1, P2, P3, P4, P5) and 3 levels of NPK (0, 250 and 500 gr per tree). Our results showed that yield, juice volume, fruit and aril weight had negative correlation with pruning severity, but had positive correlation with NPK fertilization rate, as trees with P3 pruning treatment receiving fertilizer had Yield, juice volume, fruit and aril weight more than other treatments. Fruit skin thickness had negative and positive correlation with nutrition and pruning rate, respectively. Nutrition had no significant effect on total soluble solid (TSS), while all pruning treatments increased fruit total soluble solids. Pruning reduced the amount of citric acid. Also, there was direct relationship between titratable acidity (TA) and ascorbic acid with nutrition.}, keywords = {Pomegranate,Qaemieh,NPK fertilizer,Total soluble solid (TSS),Aril weight}, title_fa = {اثر هرس و تغذیه بر برخی خصوصیات کمی و کیفی انار (Punica granatum L.) رقم رباب}, abstract_fa = {با وجود این که انار یکی از محصولات مهم باغبانی کشور است، ولی مطالعات صورت گرفته در مورد این محصول، به ویژه در زمینه نحوه هرس آن بسیار کم می باشد، لذا آزمایشی طی سال های 1388-1387 به منظور بررسی سطوح مختلف هرس و تغذیه روی درختان 9 ساله انار رقم رباب در شهر قائمیه، فارس انجام گرفت. این پژوهش در قالب فاکتوریل بر پایه طرح بلوک کامل تصادفی با 5 تیمار هرس (عدم هرس (P1)، حذف یک در میان شاخساره بدون سربرداری (P2)، حذف دو در میان شاخساره بدون سربرداری (P3)، حذف یک در میان شاخساره همراه با سربرداری شاخه اصلی (P4)، حذف دو در میان شاخساره همراه با سربرداری شاخه اصلی (P5)) و 3 سطح کود NPK (شاهد، 250 و 500 گرم به ازای هر درخت) پایه-ریزی شد. بررسی نتایج نشان داد که عملکرد، حجم آب میوه، وزن میوه و دانه رابطه منفی با شدت هرس و رابطه مثبت و قوی با میزان کود NPK داشتند. به طوری که درختانی که به صورت دو شاخساره در میان بدون سربرداری هرس شده بودند و کود دریافت کردند، عملکرد، حجم آب میوه و وزن دانه و میوه بیشتری نسبت به سایر تیمارها داشتند. ضخامت پوست میوه رابطه معکوسی با تغذیه و رابطه مستقیمی با شدت هرس داشت. تغذیه تأثیری بر میزان مواد جامد محلول نداشت در حالی که تمام تیمارهای هرس سبب افزایش میزان مواد جامد محلول در آب میوه شدند. برخلاف میزان مواد جامد محلول هرس سبب کاهش میزان اسیدسیتریک گردید. همچنین رابطه مستقیمی بین میزان کود مصرفی با اسید کل و اسکوربیک اسید در آب میوه مشاهده شد.}, keywords_fa = {Pomegranate,Qaemieh,NPK fertilizer,Total soluble solid (TSS),Aril weight}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33008.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33008_44f438cdfb706dbd2cc1025f087cbc3c.pdf} } @article { author = {Amani Beni, M. and Hatamzadeh, A. and Nikbakht, A. and GH, M and Nikkhah Bahrami, S. and Davarpanah, S.}, title = {Effect of Humic Acid and silver nanoparticles Treatments on Extending Vase Life of Cut Polianthes Tuberosa L. cv Single Flowers}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {185-191}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39389}, abstract = {Tuberose flower (Polianthes tuberosa L.) is an important commercial cut flower in the world, however the short vase life is one of its major problems. So, an experiment was carried out by using five different levels of humic acid (HA) mixed with sucrose and seven different levels of silver nanoparticles (SNP) mixed with sucrose in vase solution on tuberose cut flowers cv." Single". The results indicated that there were significant differences between treatments. The decline of fresh weight in flowers treated with 25, 50 and 75 mg L-1 HA was fewer compared to other levels. Also, the effect of HA on vase life and water uptake index was significantly higher in 25 mg L-1 HA (2.25 days more than control). SNP treatments increased the water uptake, fresh weight, total protein and declined lipid peroxidation amount compared to the control flowers. The results also showed that flowers which were treated with 1 mg L-1 SNP had 2.87 days vase life more than the control flowers. To sum up it can be demonstrated that suitable levels of HA and SNP improved better morphological and physiological properties and eventually increases the vase life of cut tuberose flowers.}, keywords = {Humic acid,Lipid peroxidation,Silver nanoparticles,Tuberose flower,Vase life}, title_fa = {اثر تیمار هیومیک‌اسید و نانوذرات نقره در افزایش عمر پس از برداشت گل شاخه بریده مریم رقم «سینگل»}, abstract_fa = {یکی از گل‌های بریده مهم تجاری در دنیا گل مریم است که عمر نسبتاً کوتاه پس از برداشت از مشکلات اصلی آن به‌شمار می‌رود. برای این منظور، آزمایشی در قالب طرح فاکتوریل با به کارگیری پنج غلظت مختلف هیومیک‌اسید و هفت غلظت نانوذرات نقره بر گل مریم رقم ,سینگل، در محلول گلجای انجام گرفت. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد که میزان کاهش وزن نمونه‌های تیمار شده با غلظت‌های 25، 50 و 75 میلی‌گرم در لیتر هیومیک‌اسید در روز سوم و ششم به‌طور معنی‌داری کمتر از سایر تیمار‌ها بوده است. هم‌چنین از نظر تأثیر هیومیک‌اسید روی عمر پس از برداشت و شاخص جذب آب غلظت‌های 25 و 50 میلی‌گرم در لیتر هیومیک‌اسید مناسب‌تر از سایرین بودند به نحوی که عمر پس از برداشت در تیمار 25 میلی‌گرم در لیتر تا 25/2 روز افزایش یافت. کاربرد نانو ذرات نقره با غلظت‌های 5/0 و 1 میلی‌گرم در لیتر نانو ذرات نقره منجر به افزایش عمر پس از برداشت، میزان جذب آب، وزن تر، پروتئین کل و کاهش میزان پراکسیداسیون لیپید نسبت به شاهد شد به‌طوری که عمر پس از برداشت در تیمار 1 میلی‌گرم در لیتر 87/2 روز افزایش نشان داد. بنابراین می‌توان بیان داشت که کاربرد هیومیک‌اسید و نانو ذرات نقره با غلظت‌های مناسب باعث بهبود خصوصیات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی شده و در نهایت ماندگاری گل بریده مریم را به‌طور مطلوبی افزایش خواهد داد.}, keywords_fa = {Humic acid,Lipid peroxidation,Silver nanoparticles,Tuberose flower,Vase life}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33040.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33040_b1cde4eba6af7153d12873bd32f87db3.pdf} } @article { author = {Akbari, H.}, title = {Investigation of Self-incompatibility and Determinate One of the Best Pollinizer for Isfahan Commercial Quince}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {192-198}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39390}, abstract = {In order to determinate the self–incompatibility and the most suitable pollinizer for Esfahan commercial quince cultivar, the effects of four different pollinizer treatments ((KM1, PK2, Kvd2, NB4), as self pollination and open pollination) on fruit set and quantitative and qualitative characteristics of commercial quince fruits of Isfahan were studied in a randomized complete block design with 4 replications in quince orchards of Felavarjan region during 3 years. The results of fruit set percentage showed that the mean comparison test had a significant difference between different pollination treatments, except (KVD2, NB4). The maximum fruit set percentage was 23.42 which were related to KM1 genotype, and the minimum percentage was 8.4 which were related to the self pollinated treatment. The mean comparison of self pollinated treatments on fruit weight had a significant difference between KM1 and other treatments. The investigation of quality and quantity characteristics of fruit results showed that there was a significant difference between the Total Soluble Solids (TSS) and firmness. The KM1 genotype (Isfahan sour quince) with 80% of overlap flowering period with 23.42 % of fruit set during three years is chosen and introduced as the best pollinizer for the Isfahan quince cultivar.}, keywords = {Genotype,Pollination,Self–Compatibility,Quantitative and Qualitative Characteristics,Quince}, title_fa = {بررسی خودناسازگاری و تعیین بهترین گرده‌دهنده بــه رقم «اصفهان»}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی خودناسازگاری و تعیین بهترین گرده‌دهنده برای رقم تجارتی به’اصفهان‘در این تحقیق اثرات دانه‌گرده‌ 4 ژنوتیپ به، به‌عنوان گرده‌دهنده بر درصد تشکیل میوه و خصوصیات کمی و کیفی میوه رقم به’اصفهان‘ به‌عنوان گیرنده گرده (والد مادری) در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی با 4 تکرار در اصفهان به‌مدت سه سال مورد مطالعه قرار گرفت. در این آزمایش رقم گرده‌گیرنده (رقم به’اصفهان‘) با 4 ژنوتیپ گرده‌دهنده (KM1، KVD2،PK2 ،NB4 ) و تیمار گرده‌افشانی آزاد به‌عنوان شاهد مورد ارزیابی قرار گرفت. هم‌چنین خصوصیات کمی و کیفی میوه‌ها پس‌ازبرداشت در آزمایشگاه اندازه‌گیری شد. نتایج مقایسه میانگین درصد میوه تشکیل شده نشان داد که بین تیمارهای مختلف گرده‌افشان (به‌جزء KVD2 و NB4) اختلاف معنی‌داری وجود دارد. بیشترین میوه تشکیل شده (42/23 درصد) مربوط به ژنوتیپ KM1 و کم‌ترین آن (4/8 درصد) مربوط به تیمار خودگرده‌افشانی بود. مقایسه میانگین تیمارهای گرده‌افشانی بر وزن میوه اختلاف معنی‌داری بین تیمار KM1 با سایر تیمارها نشان داد. نتایج ارزیابی خصوصیات کمی و کیفی میوه اختلاف معنی‌داری از نظر سفتی بافت و میزان مواد جامد محلول بین تیمارهای مختلف گرده‌افشانی را نشان داد. ژنوتیپ KM1 (به ترش اصفهان) با 80 درصد تداخل زمان گل‌دهی و 4/23 درصد تشکیل میوه، بیشترین تعداد بذر تشکیل شده در هر میوه و بالاترین وزن میوه، به‌عنوان بهترین گرده‌دهنده برای رقم به’اصفهان‘انتخاب و معرفی می‌گردد.}, keywords_fa = {Genotype,Pollination,Self–Compatibility,Quantitative and Qualitative Characteristics,Quince}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33047.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33047_dd766e24d416eb1a9490ddf248f42e95.pdf} } @article { author = {Rezvani Moghaddam, Parviz and Amiri, M.B. and Ehyaee, H.R.}, title = {Effect of Different Levels of Biological Fertilizers and Mushroom Compost on Flower Yield and Characteristics of Saffron Corms (Crocus sativus L.) in an Organic Farming System}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {199-208}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39397}, abstract = {In recent years the use of organic and biological modifier as an environmental friendly replacement for chemical fertilizers has been used more. In order to study the effect of different levels of biological fertilizers and mushroom compost on flower yield and characteristics of saffron corms (Crocus sativus L.), a split plot experiment based on RCBD design with three replications was conducted in 2009-2011 growing season in research farm of Ferdowsi University of Mashhad, Iran. Plant growth promoting rhizobacteria (use and non-use of Nitroxin) and spent mushroom compost levels (SMC) (0, 20, 40, 60, 80, 100 t ha-1) were considered as the main and sub factors. The results showed that Nitroxin had positive effect on all studied traits, for example the use of Nitroxin increased number of buds per corm by 12 percent compared to the control. Based on the results, levels of 20, 60, 80 and 100 t ha-1 of mashroom compost increased the total weight of corm without scale by 48, 24, 30 and 29 percent respectively compared to the control. Interaction effect of plant growth promoting rhizobacteria and different levels mushroom compost was significant on flower yield, so that in condition of use and non-use of Nitroxin, levels of 60 and 100 t ha-1 mashroom compost were better than other treatments. According to the results, Nitroxin in combine with 40, 60 and 80 t ha-1 mushroom compost increased stigma yield 77, 66 and 30 percent, compared to the same levels in condition of non-use of Nitroxin. In general, the results showed that it seems use of biological fertilizers and appropriate amount of mushroom compost in addition to the maintaining stability of agroecosystems, can improve quantitative and qualitative characteristics of saffron.}, keywords = {Nitroxin,Organic modifier,Stigma yield,Weight of corm without scale}, title_fa = {اثر ریزوباکتر های محرک رشد گیاه و مقادیر مختلف کمپوست قارچ بر عملکرد گل و خصوصیات بنه ی زعفران (Crocus sativus L.) در یک سیستم زراعی ارگانیک}, abstract_fa = {در سال های اخیر استفاده از اصلاح کننده های آلی و بیولوژیک به منظور جایگزینی بوم سازگار برای کودهای شیمیایی بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. به منظور بررسی اثر کودهای بیولوژیک و سطوح مختلف کمپوست قارچ بر عملکرد گل و ویژگی های بنه ی زعفران (Crocus sativus L.)، آزمایشی در سال های زراعی 91-1388 در مزرعه ی تحقیقاتی دانشکده ی کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد، به‌صورت کرت‌های خرد‌ شده در قالب طرح پایه‌ی بلوک‌های کامل تصادفی با سه تکرار انجام شد. ریزوباکترهای محرک رشد گیاه (کاربرد و عدم کاربرد نیتروکسین) و سطوح مختلف کمپوست قارچ مصرف شده (صفر، 20، 40، 60، 80، 100 تن در هکتار) به ترتیب به عنوان فاکتور اصلی و فرعی مدنظر قرار گرفتند. به طور کلی نتایج آزمایش نشان داد که نیتروکسین دارای اثر مثبت بر روی تمامی صفات مورد مطالعه بود، به عنوان مثال در شرایط کاربرد نیتروکسین تعداد جوانه در هر بنه 12 درصد نسبت به شاهد افزایش یافت. بر اساس نتایج آزمایش، هر یک از سطوح 20، 60، 80 و 100 تن در هکتار کمپوست قارچ به ترتیب باعث افزایش 48، 24، 30 و 29 درصدی وزن کل بنه ها بدون فلس در مقایسه با شاهد شدند. اثر متقابل ریزوباکترهای محرک رشد گیاه و سطوح مختلف کمپوست قارچ به طور معنی داری بر عملکرد گل تأثیر داشت، به طوری که در شرایط کاربرد و عدم کاربرد نیتروکسین به ترتیب سطوح 60 و 100 تن در هکتار کمپوست قارچ نسبت به سایر تیمارها برتری داشتند. با توجه به نتایج آزمایش، از نظر عملکرد کلاله، کاربرد نیتروکسین کارایی هر یک از سطوح 40، 60 و 80 تن در هکتار کمپوست قارچ را به ترتیب 77، 66 و 30 درصد در مقایسه با سطوح مشابه در شرایط عدم کاربرد نیتروکسین افزایش داد. به طور کلی با توجه به یافته های این پژوهش، به نظر می رسد با استفاده از کودهای بیولوژیک و مقادیر مناسب کمپوست قارچ می توان ضمن حفظ پایداری کشت بوم ها، خصوصیات کمی و کیفی زعفران را بهبود بخشید.}, keywords_fa = {Nitroxin,Organic modifier,Stigma yield,Weight of corm without scale}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33054.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33054_684fe563782d589157b6384f70aa23ae.pdf} } @article { author = {Fatemi, H. and Aroiee, H. and azizi, Majid and Nemati, Seyyed Hosein}, title = {The Response of Growth Charechteristic Cucurbita pepo var. Rada to Colored Mulch and Plant Spacing}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {209-217}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39398}, abstract = {Plastic mulches have been used in vegetable production in the most parts of the world. In order to evaluate the performance of the colored plastic mulch and different plant density on Cucurbita pepo var. Rada, an experiment was conducted in Agriculture Faculty of Ferdowsi University of Mashhad during the cultural seasons at 2010. The experiment was arranged in factorial experiment based on randomized complete design with four replications. Treatments were mulch at three levels (blue, red and without mulch) and plant spacing at two levels (120 × 30 and 120 × 40 cm). The results indicated that reducing the planting distance (120 × 30 cm) significantly increased the fruit weight and yield. The highest numbers of harvest and fruit yield were found in the red mulch treatment. The fruit yield per plant was 5/36, 3/57 and 2/69 kg in the red, blue mulch and control, respectively.}, keywords = {Vegetable,Fruit quality,Fruit yield,Soil temperature}, title_fa = {واکنش خصوصیات رشدی کدو خورشتی (Cucurbita pepo var. rada) به خاکپوش رنگی و فاصله کشت}, abstract_fa = {خاکپوش‌های پلاستیکی امروزه در تولید اغلب سبزی‌ها در سراسر دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند. این آزمایش در فصل زراعی سال 1389 در باغ تحقیقاتی گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. این آزمایش به‌صورت فاکتوریل 3×2 بر پایه طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار به اجرا در آمد. تیمارهای آزمایش شامل سه فاکتور خاکپوش (خاکپوش آبی، خاکپوش قرمز و بدون خاکپوش) و فاصله کشت (در دو سطح 120 × 30 و 120 × 40 سانتی‌متر) در نظر گرفته شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد که کاهش فاصله کاشت (120 × 30 سانتی‌متر) سبب افزایش معنی‌دار صفات عملکرد و میانگین وزن میوه شد. بیشترین عملکرد، تعداد میوه و تعداد برداشت در خاکپوش قرمز مشاهده شد. عملکرد میوه در بوته در خاکپوش قرمز، آبی و بدون خاکپوش به ترتیب 36/5، 57/3 و 69/2کیلوگرم در یک فصل رشد به‌دست آمد.}, keywords_fa = {Vegetable,Fruit quality,Fruit yield,Soil temperature}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33070.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33070_0359b6dc385dda14d743a2df86c7c643.pdf} } @article { author = {Amini, Sh. and Arab, M. and rahemi, majid and Rahimi, A.R.}, title = {Effect of Ethanol and Methanol on Some Quantity and Quality Parameters of Cut Carnation (Dianthus caryophyllus cv. ‘Sensi’) Flower}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {218-227}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39401}, abstract = {This research was carried out in order to evaluate the influence of different concentrations of ethanol and methanol (0, 4, 6 and 12%) and two pulse treatments (12 and 24 hour) on longevity of cut standard-carnation (Sensi cultivar) in a factorial based on randomized completely design with three replications, at Tehran University, Aboreyhan Pardis, horticulture department, during 2010. The results showed that the effect of alcohol treatments and interaction effect of alcohols and pulse on vase life were significant (at what level?????), whereas solution uptake and relative fresh weight were not affected by mentioned treatments. The highest (17.33 day) and lowest (11 day) amount of carnation vase life were obtained by ethanol 12% at pulse of 12 hours and control treatments, respectively. Ethanol 6% at pulse of 24 hours, ethanol 12% and methanol 6% at pulse of 12 hours were more effective in increasing the longevity of carnation than other pulse, while in other treatments, no significant differences were observed between the pulse times. Moreover, the highest of ethylene production obtained by control, while ethanol 4% and 6% at pulse of 24 hours, ethanol and methanol 12% at pulse of 12 hours and methanol 6% at both time of pulse markedly decreased the production of ethylene and lead to significantly increase in vase life. The relative extension of flowers and relative fresh weight had a positive correlation with vase life, while solution uptake had non correlation or negative correlation with other treats.}, keywords = {Ethanol,Methanol,Carnation,Vase life,Ethylene}, title_fa = {بررسی اثر اتانول و متانول بر برخی صفات کمی و کیفی گل شاخه بریده میخک (Dianthus caryophyllus cv. ‘Sensi’)}, abstract_fa = {این مطالعه به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف (صفر، 4، 6 و 12 درصد) اتانول و متانول و تیمار کوتاه ‌مدت (12 و 24 ساعت) بر عمر گلجایی میخک استاندارد رقم‘Sensi’به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار، در گروه باغبانی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران در سال 1389 انجام گرفت. نتایج نشان داد که اثرات تیمار الکل ها و اثرات متقابل الکل در پالس بر روی طول‌عمر میخک معنی دار بود، درحالی‌که وزن تر نسبی و جذب محلول نسبی کل تحت تأثیر تیمارهای مذکور قرار نگرفتند. بیشترین (33/17 روز) و کمترین (11 روز) میزان طول عمر میخک به‌ترتیب توسط تیمارهای اتانول 12 درصد در پالس 12 ساعت و شاهد بدست آمد. اتانول 6 درصد در پالس 24 ساعت، اتانول 12 درصد و متانول 6 درصد در پالس 12 ساعت نسبت به پالس دیگر، تأثیر بیشتری را در افزایش طول‌عمر میخک داشتند. در حالی‌که در سایر تیمارها تفاوت معنی داری بین دو زمان پالس مشاهده نشد. علاوه بر این بیشترین میزان تولید اتیلن توسط شاهد تولید شد در حالی‌که اتانول 4 درصد و 6 درصد در پالس 24 ساعت، اتانول 12 درصد و متانول 12 درصد در پالس 12 ساعت و متانول 6 درصد در هر دو زمان پالس به طور چشمگیری میزان تولید اتیلن را کاهش دادند و منجر به افزایش معنی دار طول عمر شدند. وزن تر نسبی و توسعه نسبی گل ها همبستگی مثبت و معنی داری را با طول‌عمر داشتند. در صورتیکه، جذب محلول نسبی کل عدم همبستگی و یا همبستگی منفی را با سایر صفات داشت.}, keywords_fa = {Ethanol,Methanol,Carnation,Vase life,Ethylene}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33087.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33087_835a9fc603f6a0070b5fbb5fce6d8ffe.pdf} } @article { author = {Babalar, M. and Hosseini, marjan and askari, Mohammadali and Davarpanah, S.}, title = {Comparison of Putrescine Application and Heat Treatment on Storage Quality of "Shahmiveh" and "Spadona" Pears}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {228-235}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39406}, abstract = {Pears are among the most important fruits in all the temperate regions in about 50 countries of the world. "Shahmiveh" and "Spadona" pears, sprayed at three stages at harvest with different concentrations putrescine (0, 0.5, 1 and 2 mM) and post harvest dipping at the same concentrations putrescine and also dip into heat treatment (40 and 50 °C and control). Fruits were stored at 0±1 °C for 5 month. The factorial experiment was conducted using a completely randomized design of three replications. During the storage period, Sampling were carried out every three weeks and some of the qualitative and quantitative traits such as surface color, weight loss, firmness, pH, titrable acidity, total soluble solids, flavor index and vitamin C were measured. Results showed in Shahmiveh ratio to Spadona cultivar was upper firmness, pH and flavor index. Hue angle, lightness, weight loss, TA and TSS in Spadona cultivar was higher than Shahmiveh cultivar. 1 and 2 mM putrescine treatments showed maximum firmness and minimum pH, TSS and flavor index in both cultivars. Heat treatment at 40 and 50 °C respectively in Shahmiveh and Spadona increased TSS and fruit flavor index. In total, Spadona with suitable quality and quantity properties for the purpose of marketing and keeping in store is better than Shahmiveh.}, keywords = {Pear,Putrescine,Heat treatment,Storage life,Postharvest}, title_fa = {مقایسه کاربرد پوتریسین و تیمار گرمایی بر کیفیت انبارمانی دو رقم گلابی «شاه میوه» و «اسپادونا»}, abstract_fa = {گلابی یکی از میوه‌های مهم مناطق معتدله در حدود 50 کشور از سراسر جهان است. ارقام گلابی شاه‌میوه و اسپادونا در سه مرحله در زمان داشت با غلظت‌های مختلف پوتریسین (صفر، 5/0، 1 و 2 میلی‌مولار) مه‌افشانی شدند و پس از برداشت در همان غلظت‌های پوتریسین غوطه‌ور شدند و هم‌چنین از تیمار گرمایی (40 و 50 درجه سانتی‌گراد و شاهد) به‌صورت غوطه‌وری استفاده گردید. میوه‌ها بعد از تیمار در دمای1 ±0درجه سانتی گراد به‌مدت 5 ماه نگهداری شدند. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار انجام شد. میوه ها در طول دوره نگهداری هر سه هفته یکبار از انبار خارج و از نظر فاکتور های مختلف کمی و کیفی مثل رنگ سطحی، کاهش وزن، سفتی بافت میوه، pH، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول، شاخص طعم و ویتامین C مورد اندازه گیری قرار گرفتند. نتایج نشان داد سفتی، pH و شاخص طعم در رقم شاه میوه نسبت به اسپادونا بیشتر است. زاویه هیو، درخشندگی، کاهش وزن، TAو TSS در رقم اسپادونا بیشتر از رقم شاه میوه می باشد. تیمارهای 1 و 2 میلی مولار پوتریسین بیش ترین سفتی و کم ترین مقدار pH، TSSو شاخص طعم را در هر دو رقم نشان دادند. تیمار گرمایی40 و 50 درجه سانتی-گراد به‌ترتیب در رقم های شاه میوه و اسپادونا باعث افزایش TSS و شاخص طعم شد. در کل رقم اسپادونا از نظر اکثر خصوصیات کمی و کیفی برای عرضه به بازار و نگهداری در انبار بهتر از رقم شاه میوه می باشد.}, keywords_fa = {Pear,Putrescine,Heat treatment,Storage life,Postharvest}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33103.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33103_df1f92c28304dca85f9fe531a60a5817.pdf} } @article { author = {Bearanvand, Z. and Alemzadeh Ansari, Naser and Mosavi, M. and Golpaigani, A.}, title = {Comparison of Antioxidant Properties Among Twenty-One Iranian Native Parsley Masses In Ahvaz Conditions}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {236-244}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39408}, abstract = {In order to study, non-enzymatic antioxidants level of carotenoid and ascorbic acid in parsley leaves of twenty-one masses were compared between the first and second harvest. Also for evaluation of enzymatic-antioxidant activity, catalase and peroxidase activity in leaves of two twenty-one masses were measured at the end of vegetative growth. In each replication, one gram of fresh mixed leaf tissue of all samples was selected to measure the above mentioned parameters based on standard methods. , The data were analyzed in a randomized complete block design by SAS software. Results showed that the highest and lowest levels of carotenoids in the first harvest were7.54 and 2.00 mg/100 g in Bushehr 149 and Lorestan 69 masses, respectively. The maximum and minimum levels of vitamin C in the first harvest were 0.733 and 0.039 mg/100g in Lorestan 153 and western Azarbaijan 51 masses, respectively. The highest and lowest peroxidase activity were found 3.25 and 0.11 micromole of hydrogen peroxide per minute in central mass 46 and control region (native Ahwazi) respectively. The highest and lowest catalase activity were related 0.645 and 0.006 micromole of hydrogen peroxide per minute to Eastern Azerbaijan 62 and Central 45. According to results of this study, Lorestan 153, Lorestan 69, and Hamadan 49 masses could be introduced as the best masses of antioxidant activity.}, keywords = {Carotenoids,Peroxidase,Catalase,Ascorbic acid}, title_fa = {مقایسه خواص آنتی‌اکسیدانی 21 توده جعفری بومی ایران در شرایط اهواز}, abstract_fa = {به‌منظور بررسی آنتی اکسیدان‌های غیر آنزیمی، میزان کارتنوئید‌ها و اسید اسکوربیک موجود در برگ‌های بیست و یک توده جعفری طی دو چین اول و دوم با هم مقایسه گردید. هم‌چنین جهت بررسی آنتی‌اکسیدان‌‌های آنزیمی، فعالیت دو آنزیم کاتالاز و پراکسیداز موجود در برگ‌های این توده‌ها پس از رشد رویشی نهایی اندازه‌گیری شدند. بدین‌منظور پس از جداسازی، برگ‌ها باهم مخلوط گشته و برای هر تکرار یک گرم از بافت تازه ی برگ را وزن کرده و با استفاده از روش‌های استاندارد مواد فوق اندازه‌گیری شدند. این طرح در قالب طرح کامل تصادفی اجزا شد و اطلاعات آن با استفاده از نرم افزار SAS مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند. نتایج نشان داد که ‌بیش‌تر‌ین و ‌کم‌تر‌ین میزان کارتنوئید در زمان چین اول به‌ترتیب مقدار 75/6 و 39/2 میلی‌گرم در 100گرم مربوط به توده‌های همدان 49 و بوشهر 149 می باشد. ‌بیش‌تر‌ین و ‌کم‌تر‌ین میزان ویتامین "ث" در زمان چین اول به‌ترتیب مقدار 77/0 و 04/0 میلی گرم در 100گرم مربوط به توده‌های لرستان 153 و آذربایجان غربی51 بود. هم‌چنین ‌بیش‌تر‌ین و ‌کم‌تر‌ین میزان فعالیت پراکسیداز به ترتیب مقدار 25/3 و 11/0 میکرو مول پراکسید هیدروژن در دقیقه در میلی گرم پروتئین مربوط به توده مرکزی 46 و شاهد منطقه بود. ‌بیش‌تر‌ین و ‌کم‌تر‌ین میزان فعالیت آنزیم کاتالاز به ترتیب مقدار 645/0 و 006/0 میکرو مول پراکسید هیدروژن در دقیقه در میلی‌گرم پروتئین مربوط به توده‌های آذربایجان شرقی 62 و مرکزی 45 می‌باشد. توده‌های لرستان 153 و همدان 49 و لرستان 69 را می‌توان به عنوان توده های برتر معرفی نمود.}, keywords_fa = {Carotenoids,Peroxidase,Catalase,Ascorbic acid}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33121.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33121_3c67d4edb1394afc04a9a18b138e2e95.pdf} } @article { author = {Khazaei, Z. and Sayyary, M. and Seydi, M.}, title = {Amelioration of Drought Stress Damages by 5-aminolevulinic acid Application in Sweet Pepper Plants (Capsicum annuum L. Cv. Red Bell Pepper)}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {245-251}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39409}, abstract = {Drought, withnegative impacts on plant growth and development, isa major abiotic stress. In order to decreasing drought stress injuries and recognizing red peppers tolerance physiology against drought stress in greenhouse conditions, an experiment with three levels of drought stress (irrigation at 100, 60 and 30% of field capacity) and four concentrations of 5-aminolevolinic acid ((ALA; 0, 0.25, 0.5, and 1 mM)with four replications in an experimental was 3×4 factorial experiments in a randomized completely design was conducted in greenhouse of Agricultural Faculty of Ilam University. In the end of experiments, parameters such as ascorbate peroxidase activity, total antioxidant activity, malondialdehyde content, ascorbic acid, relative water content, plant height and number of lateral buds was evaluated. The results showed that with increasing drought stress severity the growth parameters decreased significantly but ascorbate peroxidase activities, total antioxidant capacity, malondialdehyde and ascorbic acid content increased. Foliar application of AHA reduced malondialdehyde content and improved other evaluated traits. ALA protected cell membranes by reducing malondialdehyde content and lipid peroxidation. In addition, ALA with increasing ascorbate peroxidase activity, total antioxidant capacity and ascorbic acid contents in plants improved physiological traits and drought stress resistance.}, keywords = {Ascorbat peroxidase,Malondialdehayde,Antioxidantcapacity,Relative water content}, title_fa = {کاهش خسارت تنش خشکی با کاربرد 5–آمینولوولونیک اسید درگیاه فلفل دلمه‌ای (Capsicum annuum L. cv. Red Bell Pepper)}, abstract_fa = {خشکی از جمله تنش‌های محیطی مهم است که بر رشد و نمو گیاهان اثر منفی می‌گذارد. جهت کاهش خسارت تنش خشکی و شناخت فیزیولوژی مقاومت به تنش گیاه فلفل دلمه‌ای قرمز (Capsicum annuum L.cv. Red Bell Pepper) در شرایط گلخانه، آزمایشی با اعمال تنش خشکی در سه سطح (آبیاری در حد 100، 60 و 30 درصد ظرفیت زراعی خاک) و کاربرد 5–آمینولوولونیک اسید در چهار غلظت (0، 25/0، 5/0 و 1 میلی‌مولار) با چهار تکرار در یک آزمایش فاکتوریل 3×4 در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه ایلام اجرا گردید. در پایان آزمایش، پارامترهایی چون فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل، محتوای مالون‌دی‌آلدئید، آسکوربیک اسید، محتوای نسبی آب، ارتفاع گیاه و تعداد جوانه جانبی مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج حاصل از آزمایش نشان داد با افزایش شدت تنش خشکی پارامترهای رشدی کاهش اما فعالیت آنزیم آسکوربات پراکسیداز، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل، محتوای مالون‌دی‌آلدئید و میزان آسکوربیک اسید افزایش یافت. درحالی‌که محلول‌پاشی برگی 5–آمینولوولونیک‌اسید باعث کاهش محتوای مالون‌دی‌آلدئید و بهبود سایر صفات مورد ارزیابی شد. کاربرد برگی 5–آمینولوولونیک اسید از طریق کاهش محتوای مالون دی آلدئید و پراکسیداسیون چربی‌ها از غشای سلولی محافظت می کند. هم‌چنین با افزایش فعالیت آنزیم آسکوربات‌پراکسیداز، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی کل و آسکوربیک اسید موجب بهبود صفات فیزیولوژیکی گیاهان گردید و مقاومت گیاهان را در شرایط تنش خشکی افزایش داد.}, keywords_fa = {Ascorbat peroxidase,Malondialdehayde,Antioxidantcapacity,Relative water content}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33148.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33148_c86e9425cfa6bf1e07b0e84dae59d484.pdf} } @article { author = {Hamedani, M. and Moradi, H. and Ghanbari, A.}, title = {Effect of Harvest Time and Storage on Moro Blood Orange Fruit Quality (Citrus sinensis cv. Moro)}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {252-259}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39412}, abstract = {The different factors such as harvest time, product handling, temperature and storage duration can be influenced on the different properties of citrus fruits and has considerable economic consequences. Therefore a factorial experiment based on completely randomized design with 3 replications was performed to evaluate the effects of harvest times (start of color change, 50% of color change and full color change of fruits), storage period (0, 25, 50 and 75 days) at 7ºC on total soluble solids, titrable acidity, ascorbic acid, total phenol content, flavonoid, antioxidant capacity, anthocyanin and activity of L-phenylalanin ammonia-lyase. The results showed that the harvest times and storage period had significant effect on the measured properties. So that the after 75 days of storage, peak phenylalanin ammonia-lyase activity and total flavonoid observed concomitantly with the accumulation of anthocyanin in ripe blood orange fruit but decreased antioxidant capacity and total phenol after 25 days of storage. Also, the highest vitamin C content and total soluble solids were measured in full ripening of fruits before storing and decreased after 75 days storage. So, according to changes in all of measured characteristics, the apropriate time of harvesting of Moro blood orange was the stage of commercial maturity of fruits.}, keywords = {Blood orange,Harvest time,vitamin C,antioxidant capacity,L-phenylalanin ammonia-lyase activity,storage}, title_fa = {اثر زمان برداشت و عمر انبارمانی بر کیفیت میوه پرتقال خونی رقم «مورو» (Citrus sinensis cv. Moro)}, abstract_fa = {عوامل مختلفی از قبیل زمان برداشت، جابه‌جایی محصول، دما و طول مدت انبارمانی بر خواص مختلف میوه مرکبات تاثیر می‌گذارند و پیامدهای اقتصادی قابل‌توجهی را به دنبال دارد. لذا پژوهشی بصورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملاً تصادفی در 3 تکرار، برای ارزیابی اثرات زمان برداشت (شروع رنگ‌گیری، 50 درصد رنگ‌گیری و رنگ‌گیری کامل میوه) و مدت انبارمانی (صفر، 25، 50، 75 روز) در دمای 7 درجه سانتی‌گراد بر میزان مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، ویتامین ث، مقدار فنل کل، فلاونوئید کل، ظرفیت آنتی‌اکسیدانی، فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز (PAL) و آنتوسیانین کل میوه پرتقال های خونی رقم ‘مورو’ در سال های 1389 و 1390 انجام شد. نتایج نشان داد که تفاوت معنی داری بین زمان های مختلف برداشت و مدت انبارمانی در صفات مورد اندازه گیری وجود دارد. به‌گونه ای که بعد از 75 روز انبارمانی، میزان فلاونوئید و فعالیت آنزیم فنیل‌آلانین‌آمونیالیاز همزمان با تجمع آنتوسیانین کل، در میوه های کاملاً رسیده افزایش یافت اما میزان فنل کل و ظرفیت آنتی‌اکسیدانی آن ها بعد از 25 روز نگهداری کاهش یافت. هم‌چنین بیش‌ترین محتوای ویتامین ث و مواد جامد محلول قبل از نگهداری میوه های کاملاً رسیده در انبار بود که در پایان 75 روز انبارمانی این مقدار به‌حداقل رسید. بنابراین با توجه به تغییرات صفات مورد ارزیابی، مناسب ترین زمان برداشت در رقم مذکور، زمان رسیدن کامل میوه (بلوغ تجارتی) می باشد.}, keywords_fa = {Blood orange,Harvest time,vitamin C,antioxidant capacity,L-phenylalanin ammonia-lyase activity,storage}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33167.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33167_ade28010291d61803d543515d9c1f48c.pdf} } @article { author = {Nazari deljou, Mohammad javad and Allahverdizadeh, Neda}, title = {Improvement of Growth Characteristics, Yield and Postharvest Quality of Marigold (Calendula Officinalis Cv. Crysantha) by Foliar Application of Humic Acid}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {260-268}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.20886}, abstract = {To study the effect of foliar application of humic acid on morpho-physiological traits, nutrients uptake and postharvest vase life of cut marigold, an experiment was conducted with five levels of humic acid (0, 250, 500, 750 and 1000 ppm) based on completely randomized design with three replications. Based on the results, in compared with control, leaf number and leaf area, total phenol and aerial and root dry weight significantly influenced by humic acid. Accordingly, the highest flower number in compare with control plants was observed in 250 and 500 ppm concentrations. Also, foliar application of humic acid showed a significant effect on phosphorous and calcium uptake (P}, keywords = {Humic acid,integrated plant nutrient system,photosynthetic capacity,Vase life,Nutrient elements}, title_fa = {بهبود خصوصیات رشد ونموی، عملکرد و کیفیت پس ازبرداشت گل همیشه بهار (Calendula officinalis cv. Crysantha) تحت تاثیر محلول پاشی هیومیک اسید}, abstract_fa = {به منظور بررسی تاثیر محلول پاشی هیومیک اسید بر شاخص های مورفوفیزیولوژیک، جذب عناصر غذایی و دوام عمر پس ازبرداشت گل شاخه بریده همیشه بهار، آزمایشی در قالب طرح کاملا تصادفی با پنج سطح هیومیک اسید (1000 و750 ،500 ،250 ،0 پی پی ام) و سه تکرار اجرا گردید. سطح و تعداد برگ، وزن خشک اندام های هوایی، وزن خشک ریشه و فنول کل به طور معنی داری در مقایسه با شاهد تحت تاثیر محلول پاشی هیومیک اسید قرار گرفتند. بر اساس نتایج آزمایش در غلظت های 250 و 500 پی پی ام هیومیک اسید در مقایسه با شاهد تعداد گل بیشتری برداشت گردید. همچنین هیومیک اسید تاثیر بسزایی روی جذب عناصر غذایی فسفر و کلسیم نشان داد (P}, keywords_fa = {Humic acid,integrated plant nutrient system,photosynthetic capacity,Vase life,Nutrient elements}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33186.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33186_f9a5e42165d8f027ccf6ab05349dadc0.pdf} } @article { author = {afshari, hossein and sajedi, sadegh and hokmabadi, hossein}, title = {Effect of Gibberllic Acid and Girdling on Pomological Characteristics of Fruit in Grape cv. Akgari}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {269-276}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.22182}, abstract = {In order to study the different concentrations of gibbererlic Acid and girdling on quantity and quality improvement of grape cv, Askari an experiment was carried out in kashmar region on 2012 as factorial in a complete randomized block design.In this experiment the effect of gibberellin at four concentration in two time of flowering and girdling at four time in four replication were performed. Results showed that, gibberellins and girdling treatments increased the pH level relative to control. Highest pH in gibberellin treatments related to 200 ppm with 3.85 mean and in girdling treatments related to 4 weeks after flowering with 3.575 mean. Also the highes content of titratable acidity in gibberellin and girdling was 200 ppm with mean of (% 0/913) and 4 weeks after flowering with mean of (%0/842) and lowest tss belong to control (%0/6107). The highest tss contents belong to 150 ppm gibberellin treatment and in girdling treatment related to 4 weeks after flowering and lowest contest belong to control (%14/75).based on the results of this study we can ve commended gibberellin and treatment in order to enhance the qualitative and quality features of grape cv. askari}, keywords = {Askari,GA,Grape,Girdling,yield}, title_fa = {اثر اسید جیبرلیک و حلقه برداری بر خصوصیات پومولوژیکی میوه انگور رقم عسکری}, abstract_fa = {به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف اسید جیبرلیک و زمان های مختلف حلقه برداری به منظور بهبود ویژگی های کیفی و کمی انگور عسکری در سال زراعی 90-91 در یک باغ کشاورزی واقع در شهرستان کاشمر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام گرفت. در این آزمایش تاثیر اسید جیبرلیک در چهار سطح در دو زمان محلول پاشی قبل و بعد از گلدهی و حلقه برداری در چهار مرحله گلدهی در 4 تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای جیبرلین و حلقه برداری باعث افزایش میزان pH نسبت به تیمار شاهد شده و بیشترین pH در تیمار جیبرلین مربوط به غلظت 200 پی پی ام (3.85) و در تیمار حلقه برداری مربوط به زمان چهار هفته بعد از گلدهی با میانگین 3.575 بود، در حالی که کمترین pH مربوط به تیمار شاهد (3.2) می باشد. همچنین بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون در تیمار جیبرلین و حلقه برداری به ترتیب غلظت 200 پی پی ام( 0.913 درصد) و زمان چهار هفته بعد از گلدهی با میانگین 0.842 درصد بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول در تیمار جیبرلین مربوط به غلظت 150 پی پی ام و در تیمار حلقه برداری مربوط به زمان چهار هفته بعد از گلدهی 18 درصد و کمترین هم مربوط به تیمار شاهد (14.75درصد) بود. براساس نتایج این پژوهش می توان تیمارهای جیبرلین و حلقه برداری را به منظور افزایش ویژگی های کیفی و کمی انگور عسکری در منطقه توصیه نمود.}, keywords_fa = {Askari,GA,Grape,Girdling,yield}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33203.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33203_9634be046df015ee32aa87cbee16a969.pdf} } @article { author = {}, title = {abstract}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.39413}, abstract = {abstract}, keywords = {ABSTRACT}, title_fa = {abstract}, abstract_fa = {abstract}, keywords_fa = {ABSTRACT}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33221.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33221_6352296e39b7786105e192cd25ddfe70.pdf} } @article { author = {}, title = {image of journal}, journal = {Journal Of Horticultural Science}, volume = {28}, number = {2}, pages = {-}, year = {2014}, publisher = {Ferdowsi University of Mashhad}, issn = {2008-4730}, eissn = {2423-3986}, doi = {10.22067/jhorts4.v0i0.40428}, abstract = {.}, keywords = {}, title_fa = {تصویر جلد نشریه}, abstract_fa = {.}, keywords_fa = {}, url = {https://jhs.um.ac.ir/article_33231.html}, eprint = {https://jhs.um.ac.ir/article_33231_0c11fba57d7e6c8abd42a51907d6f18a.pdf} }