%0 Journal Article %T نقش براسینواسترویید روی بهبود ویژگی ‏های کیفی میوه توت فرنگی رقم پاروس %J علوم باغبانی %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-4730 %A محمدرضاخانی, سهیلا %A پاک کیش, زهرا %A رفیعی, سمیه %D 2016 %\ 05/21/2016 %V 30 %N 2 %P 316-326 %! نقش براسینواسترویید روی بهبود ویژگی ‏های کیفی میوه توت فرنگی رقم پاروس %K آنتوسیانین %K کل مواد جامد محلول %K ویتامین ث %R 10.22067/jhorts4.v30i2.42767 %X توت‏فرنگی از جمله میوه‏های ریز است که ارزش تغذیه‏ای و تازه‏خوری بالایی دارد. کاربرد هورمون‏های گیاهی نظیر براسینواسترویید نقش مهمی در بهبود ویژگی‏های کیفی محصولات باغبانی دارند. در این تحقیق تاثیر غلظت‏های مختلف براسینواسترویید و زمان محلول‏پاشی روی برخی از صفات کیفی توت‏فرنگی رقم پاروس بررسی گردیده است. بدین ترتیب، محلول‏پاشی بوته‏ها، توسط براسینواسترویید با غلظت‏های0 (شاهد) ، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میلی‏گرم بر لیتر و در چهار مرحله زمانی (مرحله 30 روز بعد از کشت نشا، شروع گلدهی، میوه‏های سبز رنگ و صورتی رنگ) به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‏های کامل تصادفی با 4 تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت و ویژگی‏هایی نظیر: کل مواد جامد محلول، قندهای احیاکننده، اسید قابل تیتر، میزان آنتوسیانین، فنول، وزن خشک میوه، آب میوه و ویتامین ث اندازه‏گیری شدند. نتایج نشان داد، کیفیت میوه‏های گیاهان تیمار شده با براسینواسترویید نسبت به شاهد، کیفیت آن‌ها بهبود یافت. به طوری که، کل مواد جامد محلول، قندهای احیاکننده، اسید قابل تیتر، میزان آنتوسیانین، فنول، وزن خشک و ویتامین ث با کاربرد سطوح مختلف براسینواسترویید افزایش یافت و موثرترین تیمار، براسینواسترویید1 میلی‏گرم بر لیتر و بهترین زمان محلول پاشی، مرحله شروع گلدهی و سبز رنگ شدن میوه بوده است. %U https://jhs.um.ac.ir/article_35549_add16f4375419092125ecdcd127110a6.pdf