TY - JOUR ID - 27077 TI - اثر کاربرد کلرید سدیم بر رشد رویشی و غلظت یون‌های سدیم، پتاسیم و کلر در دانهال‌های دو رقم انبه (Mangifera indica L.) JO - علوم باغبانی JA - JHS LA - fa SN - 2008-4730 AU - عباسی, معصومه AU - ذاکرین, عبدالرسول AU - حیدری, مختار AD - AD - دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان Y1 - 2011 PY - 2011 VL - 25 IS - 1 SP - EP - DO - 10.22067/jhorts4.v1390i1.9731 N2 - چکیده انبه یکی از میوه‌های مهم گرمسیری ایران است و شوری یک مشکل مهم در تولید انبه در استان هرمزگان و سایر مناطق تولید انبه در ایران می‌باشد. در آزمایش حاضر اثر شوری آب آبیاری با غلظت‌های مختلف کلرید سدیم بر رشد رویشی و غلظت یون ها در انبه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل دو رقم ( سندری و چارک) و سطح شوری آب آبیاری (5/1، 3، 5/4 و 6 دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایج نشان داد شوری بطور معنی داری موجب کاهش وزن خشک شاخساره و ریشه و میزان آب بافت گردید ولی نسبت ریشه به شاخساره را افزایش داد. هم چنین شوری بطور معنی داری موجب افزایش غلظت سدیم و کلر در بخش هوایی و ریشه ها و کاهش غلظت پتاسیم ریشه ها گردید. هم چنین شوری نسبت پتاسیم به سدیم را در ریشه و شاخساره کاهش داد. نتایج نشان دادند رقم سندری تحمل به شوری بیشتری نسبت به رقم چارک دارد. واژه های کلیدی: انبه(Mangifera indica L.)، دانهال، شوری، رشد رویشی، غلظت یون UR - https://jhs.um.ac.ir/article_27077.html L1 - https://jhs.um.ac.ir/article_27077_5a6e8e646499faa3ae91ff641abea6ac.pdf ER -