TY - JOUR ID - 30270 TI - تعیین زمان مناسب برداشت میو‌ی کیوی و تاثیر آن در کیفیت پس از برداشت میوه JO - علوم باغبانی JA - JHS LA - fa SN - 2008-4730 AU - فتاحی مقدم, جواد AU - فاضل حلاجی‌‌ثانی, محمد AD - پژوهشکده مرکبات و میوه های نیمه گرمسیری AD - Y1 - 2012 PY - 2012 VL - 26 IS - 2 SP - EP - KW - انبارداری KW - زمان برداشت KW - مواد جامد محلول KW - هایوارد DO - 10.22067/jhorts4.v0i0.14734 N2 - زمان مناسب برداشت کیوی‌فروت تاثیر زیادی بر کیفیت میوه در شرایط پس از برداشت دارد. در این آزمایش میوه‌ها بر مبنای درصد مواد جامد محلول (TSS) در چهار سطح 5/5، 5/6، 5/7 و 5/8 درصد جهت تعیین بهترین زمان برداشت و مدت انبارداری برداشت شد. کلیه‌ی میوه‌ها در سردخانه‌ای با دمای 5/0 درجه سانتی‌گراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت 18 هفته نگهداری شدند. در هفته‌های 6، 12 و 18 انبارداری، صفاتی چون کاهش وزن، ضایعات، سفتی، TSS، TA، TSS/TA، pH، EC، آسکوربیک‌اسید، شاخص‌ درخشندگی پوست و گوشت و خصوصیات حسی میوه اندازه‌گیری شد. نتایج نشان داد که زمان‌های مختلف برداشت تاثیر چشمگیری بر میزان کاهش وزن و pH میوه‌ها در انبار نداشت. میوه‌های برداشت شده با بریکس 5/5 سفتی بالاتری نسبت به سایر زمان‌های برداشت در 6 هفته‌ی اول انبارداری داشتند. پوست میوه‌های برداشت شده با درجه بریکس 5/5 و 5/6 کمی تیره‌تر بود. همزمان با افزایش TSS، میزان TA طی انبارداری کاهش یافت. میزان EC رابطه معکوس با طول دوره نگهداری میوه‌ها در سردخانه داشت. با اینکه در کلیه‌ی زمان‌های برداشت میزان آسکوربیک‌اسید در 6 هفته‌ی اول بالاتر بود ولی میوه‌های برداشت شده با بریکس 5/5 نسبت به سایر زمان‌های برداشت آسکوربیک‌اسید کمتری داشتند. بر اساس نتایج آزمون حسی، میوه‌هایی که با درجه بریکس بیش از 5/6 برداشت شدند ضمن حفظ خصوصیات کیفی و ظاهری، در بالاترین سطح مقبولیت نسبت به میوه‌های نابالغ طی انبارداری بودند. UR - https://jhs.um.ac.ir/article_30270.html L1 - https://jhs.um.ac.ir/article_30270_fed838b89a172d77d6d9f1f32b10a777.pdf ER -