دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effect of Plant Density on Yield and Fruit Quality of Strawberry (Fragaria ananassa) in Soilless Vertical System
بررسی اثر سطوح تراکم کاشت بر عملکرد و کیفیت میوه توت فرنگی رقم سلوا در سیستم کشت بدون خاک عمودی
25785
10.22067/jhorts4.v1389i1.3636
FA
اعظم
سیدی
استادیار گروه علوم باغبانی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه جیرفت
علی
عبادی
تهران
مصباح
بابالار
بهروز
سعیدی
Journal Article
2010
09
20
Abstract
Strawberry is one of the most important fruit crops in the world. In this study, effect of different plant densities were studied on yield and fruit quality of strawberry 'Selva' in greenhouse and laboratories of university college of agriculture and natural resources during 2002-2003. Uniform stolens of strawberry were planted in holes of plastic column according to Factorial in Completely Randomized Block Design with three replications. In each column, 16 or 24 stolens were planted and space among columns was 75 or 100 cm. according to statistical design. Results showed that number of plants in each column had significant effect on each plant yield. However, different space among columns had significant effect on each plant and each column yield in a way that yield was higher when 16 stolens were planted in each column and distance among columns was 100cm. In each column, stolens in top of plastic column had higher yield compared with those in bottom of plastic column (each plant at the top 50 cm. of plastic top had 50gr more yield which ended up to 300gr more yield for that part of column). In spite of higher yield for above-mentioned treatment, plant density of 24 plants per column and distance of 75cm. among columns produced more fruits per unit (m2) of greenhouse. The above-mentioned treatments had some effects on most qualitative characteristics of fruits such as length and diameter of fruits, vitamin C content, pH, TSS, TA, TSS/TA, which generally were higher for treatment of 16 plant/column and distance of 100cm. among columns. However, these differences did not reach significant level.
Keywords: Strawberry, Selva, Plant density, Vertical system, Yield, Quality
چکیده
در این پژوهش به منظور بررسی تاثیر سطوح مختلف تراکم کاشت بر عملکرد و کیفیت میوه توتفرنگی رقم سلوا، تحقیقی در گلخانه و آزمایشگاههای گروه علوم باغبانی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران طی سال های 1384 -1383 اجرا گردید .در این آزمایش، نشاءهای توت فرنگی داخل حفره هایی که بر روی کیسههای پلاستیکی استوانهای شکل (ستون) تعبیه شده بودند، به صورت فاکتوریل در قالب طرح آزمایشی بلوک های کامل تصادفی کشت شدند. در هر ستون 16 یا 24 بوته کشت گردید و فاصله بین ستون ها 100 و 75 سانتی متر در نظر گرفته شد و آزمایش در سه تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که تراکم بوته در هر ستون بر عملکرد تک بوته و فاصله بین ستون ها برعملکرد تک بوته و عملکرد هر ستون تأثیر معنیدار داشت. میزان عملکرد تک بوته در تراکم 16 بوته روی ستون نسبت به تراکم 24 بوته روی ستون بیشتر بود و در فاصله 100 سانتی متر نسبت به فاصله 75 سانتی متر بین ستونها، افزایش عملکرد در هر بوته و در هر ستون مشاهده گردید. در روی هر ستون، در گیاهان یک چهارم بالایی نسبت به گیاهان یک چهارم پایینی آن ستون، میزان عملکرد تک بوته حدود 50 گرم و عملکرد کل بوته ها حدود 300 گرم افزایش نشان داد .در مجموع، علیرغم عملکرد کمتر تک بوته ها در تراکم 24 بوته در روی هر ستون و فاصله 75 سانتی متر بین ستون ها ، عملکرد کل آن ها نسبت به تراکم 16 بوته روی هر ستون و فاصله 100 سانتی متر بین ستون ها افزایش نشان داد. تیمارهای مورد نظر بر بیشتر صفات کیفی اندازه گیری شده از جمله طول و قطر میوه، میزان ویتامین ث، pH ، مواد جامد محلول(TSS)، درجه اسیدیته(TA)، شاخص طعم میوه (TSS/TA) و ... تأثیر معنیداری نداشتند. با این حال کلیه موارد فوق در تیمار 16 بوته و فاصله 100 سانتی متر نسبت به تیمارهای دیگر برتری نشان داد.
واژه های کلیدی: توت فرنگی،سلوا، تراکم کاشت، کشت عمودی، عملکرد، کیفیت
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Investigation of Dwarfness Effect of Paclobutrazol on Tuberose (Polianthes tuberosa L.) and Possibility of Pot Tuberose Production
مطالعه اثر پاکوتاه کنندگی پاکلوبوترازول بر روی گل مریمL. Polianthes tuberose و امکان تولید آن به شکل گلدانی
25821
10.22067/jhorts4.v1389i1.3637
FA
هانیه
هادیزاده
0000-0003-3015-9592
علی
تهرانی فر
0000-0002-7103-0413
محمود
شور
فردوسی مشهد
0000-0002-7817-9464
سید حسین
نعمتی
فردوسی مشهد
7278/2365/0003/0000
Journal Article
2010
09
20
Abstract
Paclobutrazol is one of the most important triazolic compounds which are used as growth retardants in some crops. In this study, the effect of application methods and concentration of Paclobutrazol on plant height of tuberose and possibility of pot production was investigated. In the first experiment, tuberose bulbs were soaked in 0, 25, 50, 75 and 100 mg.l-1 paclobutrazol for 10, 20 and 30 minutes and then planted in pot. The experiment was conducted using a factorial experiment in completely randomized block design with 4 replications. In the second experiment, plants (20 cm hight and fully expanded leaf) were sprayed with 0, 15, 30, 45, 60 and 75 mg.l-1 Paclobutrazol using completely randomized design with 5 replications. In each experiment, the control treatment consisted of untreated bulbs. Results indicated that the tallest plants (54.54 and 60.40 cm in soaking and spray experiment respectively) were control plants. The earliest flowering (107.3 days after planting) also was seen in control plants whereas flowering was delayed to 122.2 days using 100 mg.l-1 paclobutrazol. Shoot length, rachis length and floret number were affected by concentration of paclobutrazol using in preplant bulb soak and spray methods. Our results showed that paclobutrazol could control plant size in relation to pot size.
Keywords: Polianthes tuberose L., Paclobutrazol, Application method
چکیده
پاکلوبوترازول مهم ترین ترکیب تریازولی می باشد که در برخی از محصولات به عنوان کند کننده رشد به کار می رود. در این تحقیق، تأثیر روشهای کاربرد و غلظت پاکلوبوترازول به منظور کنترل ارتفاع گیاه و تولید گلدانی گل مریم مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول، پیازهای مریم قبل از کشت در محلول پاکلوبوترازول با غلظتهای 25، 50 ، 75 و 100 میلیگرم در لیتر و بمدت زمان 10 ،20، 30 دقیقه فرو برده شده و سپس در گلدان کشت شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح بلوکهای کاملا تصادفی در 4 تکرار اجرا شد. در آزمایش دوم، گیاهان در مرحله ای که 20 سانتیمتر ارتفاع و برگهای کاملاً توسعه یافته داشتند، با غلظتهای0 ، 15، 30، 45، 60 و 75 میلیگرم در لیتر پاکلوبوترازول در غالب طرح کاملا تصادفی با 5 تکرار محلول پاشی شدند. نتایج نشان داد که بلندترین گیاهان (54/54 و 40/60 سانتیمتر) به ترتیب در آزمایش فروبری و محلول پاشی، گیاهان شاهد میباشند. سریعترین زمان گلدهی (3/107روز) نیز در گیاهان شاهد دیده شد در حالی که گلدهی با کاربرد پاکلوبوترازول با غلظت 100 میلیگرم در لیتر تا 2/122 روز به تأخیر افتاد. صفات طول خوشه، طول ساقه و تعداد گلچه در هر دو روش فروبری پیاز قبل از کشت و محلول پاشی تحت تأثیر غلظت پاکلوبوترازول کاهش یافتند. نتایج این آزمایش نشان داد که پاکلوبوترازول توانسته است اندازه گیاه را متناسب با اندازه گلدان کنترل کند.
واژههای کلیدی: گل مریم، پاکلوبوترازول، روش کاربرد
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
The Effect of Different Growing Media and Storage Temperature on Keeping Quality of Tomato Fruits
تاثیر بسترهای مختلف کشت و دمای انبار بر کیفیت نگهداری میوه های گوجه فرنگی
25872
10.22067/jhorts4.v1389i1.3638
FA
محمد
احمدی دهج
محمود
قاسم نژاد
دانشگاه گیلان
0000-0002-7615-2639
محسن
زواره
غلامعلی
پیوست
Journal Article
2010
09
20
Abstract
Many preharvest and postharvest factors and conditions influence the nutritional value and storage life of horticultural commodities. The present study, the response of tomato fruits produced from different growing media, tea waste, tea waste + zeolite (1:1), tea waste + zeolite (3:1), tea waste + zeolite (1:3), zeolite + perlite (1:2) (V/V) in soilless culture to two different storage temperature were investigated. The results showed that keeping quality of fruits such as antioxidant capacity and total phenolic compounds affected by storage temperature. The response to storage temperature was different among the fruits that produced on different growing media. Fruits weight loss was affected by storage temperature and growing media could not change it. The declining antioxidant capacity and phenolic losses were accelerated at higher temperatures (20°C) and longer storage durations. Fruits produced on tea waste have been showed the highest antioxidant capacity and phenolic compounds after two weeks storage.
Keywords: Tomato, Soilless culture, Quality & antioxidant capacity
چکیده
بسیاری از عوامل و شرایط قبل و پس از برداشت ارزش غذایی و ماندگاری فرآورده های باغی را تحت تاثیر قرار می دهد. این پژوهش واکنش میوه های گوجه فرنگی تولید شده از بسترهای مختلف ضایعات چای، ضایعات چای: زئولیت (1:1)، ضایعات چای: زئولیت (1:3)، ضایعات چای: زئولیت (3:1) و زئولیت: پرلیت (1:1) در کشت بدون خاک به دو دمای مختلف نگهداری (12و 20 درجه سلسیوس) بررسی شد. نتایج نشان داد که ویژگی های کیفی میوه ها مثل ظرفیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنولی کل تحت تأثیر دمای انبار قرار می گیرد. واکنش به دمای انبار در میوه های تولید شده از بسترهای مختلف متفاوت بود. کاهش وزن میوه ها نیز تحت تأثیر دما قرار گرفت ولی نوع بستر اثر چندانی بر این ویژگی نداشت. کاهش ظرفیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی کل نیز نشان داد که با افزایش دما (20 درجه سلسیوس) و مدت نگهداری بیشتر کاهش می یابد. میوه های تولید شده از بستر ضایعات چای بالاترین ظرفیت آنتی اکسیدانی و ترکیبات فنلی را پس از دو هفته انبارداری داشتند.
واژه های کلیدی: گوجه فرنگی، کشت بدون خاک، کیفیت و ظرفیت آنتی اکسیدانی
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effects of Sulfur Pads on Decay Control, Storage Shelf Life and Sulfite Residue of Grapevine (Vitis vinifera) Cv. Qzl Ouzum
تأثیر ورقه های حاوی بی سولفیت سدیم بر کنترل پوسیدگی، صفات انباری و باقیمانده سولفیت انگور رقم قزل اوزوم
25892
10.22067/jhorts4.v1389i1.3639
FA
حامد
دولتی بانه
مرکز تحقیقات کشاورزی ارومیه
خالد
سامط
رسول
جلیلی مرندی
دانشگاه ارومیه
مشهید
هناره
Journal Article
2010
09
20
Abstract
Effects of three different level of SO2 generating pads with 1gr kg ¹ concentration (one on top, half on top and half on bottom of the packaged grapes and without sulfur pad) Combined with two type of polyethylene bags (perforated and imperforated) during cold storage (135 day) on some traits of grape cv Qzl ouzum such as: weight loss (%), bleaching, fungal rot (%), rachis desiccation, berry shriving, pH, TSS, TA, taste and sulfite residue was studied. Result showed that SO2 generating pads treatment significantly decreased weight losses, rachis and berry shriving and decay rate. Whereas bleaching and off flavors of grapes were increased. Imperforated bag treatment significantly decreased weigh losses, bunch and berry shriving. Among all sulfur pads treatments, the highest and the lowest sulfur taste was measured in two sulfur pad treatment with imperforated bags and one sulfur pad with perforated bags, respectively. Results of sulfite residue measurement showed that the highest sulfite residue means were observed in one and two sulfur pad treatment with perforated bags, respectively, whereas in imperforated bags, sulfide residue was less than 10 ppm at both sulfur pad treatments.
Keywords: Grape; Storage life, SO2 generating pads, Sodium metabisulfite, Polyethylene bags and sulfite residue
چکیده
اثرات سه سطح متفاوت دی اکسید گوگرد با غلظت 1 گرم بر کیلوگرم (یک ورقه کامل در بالای جعبه، نصف یک ورقه در بالای جعبه و نصف دیگر آن در پایین جعبه و بدون ورقه سولفورپد) همراه با دو نوع پوشش پلاستیکی ( سوراخ دار و بدون سوراخ ) در طول دوره نگهداری (135 روز) در سردخانه بر صفات درصد کاهش وزن، سفید شدگی حبه ها، درصد آلودگی قارچی، خشکیدگی و تغییر رنگ چوب خوشه، چروکیدگی حبه ها، pH، TSS، TA، طعم و مزه و باقیمانده سولفیت داخل حبه های انگور رقم قزل اوزوم بررسی شدند. نتایج نشان داد که تیمار ورقه های سولفور به طور معنیداری میزان کاهش وزن، چروکیدگی چوب خوشه و حبه و آلودگی قارچی را کاهش دادند. در حالیکه سفید شدگی حبه ها و تغییر طعم و مزه را نیز افزایش دادند. تیمار پوشش بدون سوراخ به طور معنی داری میزان کاهش وزن و خشکیدگی چوب خوشه را کاهش داد. در بین تیمارهای کاربرد سولفور پد، بیشترین و کمترین طعم گوگردی میوه به ترتیب در تیمار دو ورقه با پوشش بدون سوراخ و یک ورقه در پوشش سوراخ دار دیده شد. نتایج اندازه گیری باقیمانده سولفیت در میوه ها در پایان دوره انبارداری نشان داد که بیشترین مقدار سولفیت به ترتیب در تیمار یک و دو ورقه سولفور در پوشش بدون سوراخ بدست آمد. در حالیکه در پوشش سوراخ دار مقدار سولفیت در هر دو تیمار کاربرد ورقه های سولفور از حد مجاز 10 پی پی ام پایین تر بود.
واژه های کلیدی: انگور، عمر انباری، ورقه های آزاد کننده دی اکسید گوگرد، پوشش پلاستیکی، باقیمانده سولفیت
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Study on the Effects of Different Drying Methods on Weight Loss Rate, Essential oil and Chamazolene Contents of Chamomile (Matricaria recutita CV. Germania (Diploid)) Flowers
بررسی تأثیر روش های مختلف خشک کردن بر سرعت کاهش وزن،میزان اسانس و درصد کامازولن گیاه دارویی بابونه (Matricaria recutita) رقم دیپلوئید جرمانیا
25940
10.22067/jhorts4.v1389i1.3641
FA
میترا
رحمتی
.
0000-0001-9079-5262
مجید
عزیزی
دانشگاه فردوسی مشهد
محمدتقی
عبادی
0000-0003-4979-7367
محمد
حسن زاده خیاط
Journal Article
2010
09
20
چکیده
به منظور بررسی تأثیر روش های مختلف خشک کردن بر مدت زمان لازم برای خشک کردن و سرعت کاهش وزن، میزان اسانس و درصد کامازولن گل های بابونه ( Matricaria recutita (L.) Rauschert) اصلاح شده رقم دیپلوئید جرمانیا، آزمایشی در سال زراعی 87-1386 در مزرعه و آزمایشگاه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد به صورت طرح بلوک های کامل تصادفی با سه تکرار اجرا شد. شش توان مختلف میکروویو شامل 100، 180، 300، 450، 600 و 900 وات، سه دمای مختلف آون شامل 50، 60 و 70 درجه سانتیگراد و روش طبیعی (سایه و آفتاب) در این آزمایش مورد مطالعه و مقایسه قرار گرفتند. در روش های مختلف، خشک کردن نمونه ها تا زمانی که وزن آنها به محتوای رطوبتی 10/0 بر پایه وزن خشک (یا 10 درصد بر پایه وزن تر) رسید، ادامه داشت. نتایج حاصل نشان داد که بین روش های مختلف خشک کردن و مدت زمان لازم برای خشک کردن، میزان اسانس و درصد کامازولن گیاه بابونه رابطه معنی داری وجود دارد. کمترین زمان خشک کردن (7 تا 104 دقیقه با توجه به توان مورد نظر) در روش میکروویو و بیشترین آن (120 ساعت) در روش سایه حاصل شد. بالاترین درصد اسانس (72/0 درصد وزنی) در روش سایه به دست آمد و کمترین آن مربوط به خشک کردن در میکروویو و دمای بالای آون بود. بالاترین درصد کامازولن در روش طبیعی و میکروویو و کمترین درصد آن به وسیله خشک کردن در آون به دست آمد.
واژههای کلیدی: آفتاب، آون، بابونه، خشک کردن، سایه، کامازولن، میکروویو
Abstract
To compare the effects of different drying temperatures and different microwave powers and two different natural methods (shaded and sunny area) in chamomile (Matricaria recutita (L.) Rauschert CV. Germania (diploid)) essential oil and chamazolene content, drying time and drying rate, an experiment was carried out at the research field of Ferdowsi University of Mashhad (FUM), Iran during 2007-2008. The experimental design was completely randomized block design including three temperatures: 50, 60 and 70 °C, six microwave powers: 100, 180, 300, 450, 600 and 900 w and drying in shaded and sunny area, with three replications. The drying process was continued until the mass of the sample reduced to a moisture content of about 0.10 on a dry basis or 10% on a wet basis. The results indicate that different treatments of drying had a significant effect on the drying time, drying rate and essential oil and chamazolene content. The maximum essential oil content (%0.72) obtained at drying in shaded area and the lowest one was obtained at drying by microwave and high temperatures of oven. Maximum chamazolene content obtained at microwave drying (except 100w power) and natural method (both shaded and sunny areas). Minimum chamazolene content was obtained at drying by oven.
Keywords: Sunny oven, Chamomile, Drying, Shade, Microwave microwave, Natural method
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effect of Biofertilizers and Chemical Fertilizers on Morphological Properties, Yield, Yield Components and Essence Percentage of Cumin (Cuminum cyminum)
Effect of Biofertilizers and Chemical Fertilizers on Morphological Properties, Yield, Yield Components and Essence Percentage of Cumin (Cuminum cyminum)
25964
10.22067/jhorts4.v1389i1.3643
FA
امیرحسین
سعیدنژاد
پرویز
رضوانی مقدم
گروه اگروتکنولوژی، دانشکده کشاورزی، دانشگاه فردوسی مشهد
0000-0002-3827-3878
Journal Article
2010
09
21
Abstract
Biofertilizers are one of the main sources to supply nutrient elements for plants in sustainable agriculture. In order to evaluate the effects of biofertilizers and chemical fertilizers on Cumin (Cuminum cyminum) as a medicinal plant a field experiment was conducted in the Research Farm of Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad in a randomized complete block design with three replications in year 2008.The treatments were nitrogen fixation bacteria (Azotobacter and Azospirillium) and phosphate solublizing bacteria (Pseudomonas flurescence) in pure and combination treatments and chemical fertilizers treatment compared with control treatment. The result indicated that performed treatments could significantly enhance the yield and yield components. Biofertilizers increased the biological yield, seed yield, plant height, number of umbers per plant, number of seed per umber, number of seed per plant and the thousand seed weight. Combination use of Azotobacter and Azospirillium with pseudomonas had better effect on most of the studied characteristics compared with other treatments. In general, biofertilizers could be a good substitution for chemical fertilizers in cumin production.
Keywords: Cumin, Azotobacter, Azospirillium, Pseudomonas, Yield
Abstract
Biofertilizers are one of the main sources to supply nutrient elements for plants in sustainable agriculture. In order to evaluate the effects of biofertilizers and chemical fertilizers on Cumin (Cuminum cyminum) as a medicinal plant a field experiment was conducted in the Research Farm of Faculty of Agriculture, Ferdowsi University of Mashhad in a randomized complete block design with three replications in year 2008.The treatments were nitrogen fixation bacteria (Azotobacter and Azospirillium) and phosphate solublizing bacteria (Pseudomonas flurescence) in pure and combination treatments and chemical fertilizers treatment compared with control treatment. The result indicated that performed treatments could significantly enhance the yield and yield components. Biofertilizers increased the biological yield, seed yield, plant height, number of umbers per plant, number of seed per umber, number of seed per plant and the thousand seed weight. Combination use of Azotobacter and Azospirillium with pseudomonas had better effect on most of the studied characteristics compared with other treatments. In general, biofertilizers could be a good substitution for chemical fertilizers in cumin production.
Keywords: Cumin, Azotobacter, Azospirillium, Pseudomonas, Yield
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effect of Some Microelements Fertilizers on Quantitative Traits in Tuberose (Polianthes tuberosa L. Var. Double).
اثر برخی عناصر غذایی کم مصرف بر صفات کمی گل مریم رقم دابل
25990
10.22067/jhorts4.v1389i1.3651
FA
محمود
شور
فردوسی مشهد
0000-0002-7817-9464
علی
تهرانی فر
0000-0002-7103-0413
اصغر
خوشنود یزدی
Journal Article
2010
09
21
Abstract
Tuberose is one of the most important cut flowers in Iran and the world. In this experiment, effect of microelements Fe, Zn, Cu and Mn on inflorescence length, inflorescence bunch length, number and diameter of floret, diameter of inflorescence bunch and vase life of tuberose flowers were studied. This study was based on four separate completely randomized experimental design with four replicate and four concentrations include: 0, 2, 4 and 6 mg/lit for each microelement. The fertilizers were sprayed in three stages. The first stage was at eight leaf stage (after 30 days). The second stage was, one month later from first stage and the third stage was one month after second stage of plant growth. The results showed that the concentrations of 6 mg/lit of Fe SO4 on inflorescence length and floret number, 2 mg/lit on bunch length and 4 mg/lit on floret opening was significant (P≥1%). The concentrations of 2 mg/lit of Cu SO4 on length of flower bunch and floret number, 6 mg/lit on floret opening percentage and inflorescence diameter and 4 mg/lit on length of inflorescence was effective. Almost all traits were affected by Mn SO4 with 6 mg/lit concentration and vase life reached to 12.4 days.
Keywords: Microelements fertilizers, Tuberose flower, Vase life
چکیده
گل مریم از مهمترین گلهای بریده در ایران و جهان به شمار میرود. در این تحقـیق اثر عناصر کـم مصــرف آهـن، روی، مس و منگـنز بر طـول خوشـه گل آذین، طول گل آذین، تعداد و قطر گلچه، قطر خوشه گل آذین و ماندگاری گلهای مریم در چهار طرح آزمایشی جداگانه در قالب طرح کاملا تصادفی در چهار تکرار مطالعه گردید. غلظت های مورد استفاده صفر (شاهد)، 2، 4 و 6 میلی گرم در لیتر برای هر یک از کودها در نظر گرفته شد. کودهای مورد نظر به صورت محلول پاشی و در سه مرحله بکار برده شد. مرحله اول در زمان هشت برگی شدن گیاه (30روز پس از کاشت)، مرحله دوم یک ماه پس از مرحله اول و مرحله سوم یک ماه پس از مرحله دوم بود. نتایج آزمایش ها نشان داد، غلظت های 6 میلی گرم در لیتر سولفات آهن بر صفات طول گل آذین و تعداد گلچه، غلظت 2میلی گرم درلیتر بر طول خوشه و غلظت 4 میلی گرم در لیتر این کود بر باز شدن گلچه ها در سطح 1% معنی دار گردید. سولفات روی با غلظت 4 میلی گرم در لیتر بر صفات طول گل آذین، طول خوشه و تعداد گلچه موثر واقع شد و غلظت 6 میلی گرم در لیتر آن بر صفت درصد باز شدن گلچه ها در سطح 1% معنی دار گردید. غلظت های 2 میلی گرم در لیتر سولفات مس بر اندازه طول خوشه و تعداد گلچه، غلظت 6 میلی گرم در لیتر بر صفت درصد باز شدن گلچه ها و قطر گل آذین و غلظت 4 میلی گرم در لیتر نیز برطول گل آذین موثر واقع شد. سولفات منگنز با غلظت 6 میلی گرم در لیتر تقریبا کلیه صفات را تحت تاثیر قرار داد و ماندگاری گلها را به 4/12 روز رساند.
واژه های کلیدی: کودهای ریز مغذی، گل مریم و انبار مانی
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effect of Humic Acid on the Accumulation of Cadmium, Nitrate and Changes of Nitrate Reductase Activity in Lettuce
اثر هومیک اسید بر تجمع کادمیوم، نیترات و تغییرات فعالیت آنزیم نیترات ردوکتاز در کاهو
26025
10.22067/jhorts4.v1389i1.3652
FA
مریم
حقیقی
صنعتی اصفهان
محسن
کافی
تهران
0000-0001-8271-8216
Journal Article
2010
09
21
Abstract
Lettuce is one of the best accumulators of heavy metals and nitrate between leafy vegetables. Through this research, it was tried to decreased cadmium absorption with humic acid (HA) and studies the effect of HA on the accumulation and metabolism of nitrate. Plants were grown in the peat/perlite and irrigated with Hoagland solution with addition of cadmium (2 and 4 mg L -1) and HA (100 and 1000 mg L-1). Results showed that Cd in media increased Cd of leaves and decreased protein and fresh weight but it has not any effect on the N, P and nitrate concentration and nitrate reductase activity. With increasing concentration of HA, increasing in fresh weight, N, protein concentration and decreasing in Cd concentration in leaves was observed. Using of HA and Cd together in nutrient solution showed that HA decreased absorption of Cd. So toxic effect of Cd decreased on the physiological changes of lettuce and do not accumulate nitrate in leaves, as well. More investigations should be done for using HA on the polluted soil for planting of lettuce.
Keywords: Nitrogen, Phosphorus, Nitrate, Heavy metal, Nitrate reductase
چکیده
از آنجایی که در بین سبزیجات برگی کاهو از مهمترین منابع جذب کننده فلزات سنگین و نیترات میباشد لذا در این تحقیق سعی بر آن شده است که با استفاده از هومیک اسید جذب کادمیوم کاهش یافته و اثر این ماده آلی بر جذب و متابولیسم نیترات در کاهو پیگیری شود. از این رو آزمایشی در محیط کشت حاوی پیت/پرلیت طراحی شد و گیاهان با محلول هوگلند همراه با دو غلظت کادمیوم (2 و 4 میلی گرم در لیتر) و هومیک اسید (100 و 1000 میلی گرم در لیتر) آبیاری شد. نتایج نشان داد همراه با افزایش غلظت کادمیوم در محیط کشت، غلظت کادمیوم در برگ افزایش و میزان پروتئین و وزن تر برگ کاهش یافت. اما غلظتN ، P، نیترات و فعالیت نیترات ردوکتاز تفاوت معنی داری نداشتند. با افزایش غلظت هومیک اسید، وزن تر، غلظت نیتروژن و پروتئین و فعالیت نیترات ردوکتاز افزایش و غلظت کادمیوم برگ کاهش یافت. اثر استفاده همزمان هومیک اسید و کادمیوم نشان داد که هومیک اسید باعث کاهش جذب کادمیوم توسط گیاه و در نتیجه کاهش اثرات سمیآن بر تغییرات فیزیولوژیکی و وزن کاهو شد. همچنین استفاده هومیک اسید باعث تجمع نیترات در کاهو نشد. آزمایش های تکمیلی در آینده در سایر محیط های کشت برای توصیه استفاده از هومیک اسید در فرایند تولید کاهو در شرایط آلودگی به فلزات سنگین ضروری به نظر میرسد.
واژه های کلیدی: نیتروژن، فسفر، نیترات، فلزات سنگین، نیترات ردوکتاز
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Relative Addition Rate Technique as a Tool for Alleviating Ammonium Toxicity in Cucumber (Cucumis sativus L., Cv. Styx) Plants
استفاده از تکنیک افزودن نسبی (RAR) نیتروژن برای کاهش سمیت آمونیوم در گیاه خیار
26057
10.22067/jhorts4.v1389i1.3653
FA
عبدالرضا
سجادی نیا
دانشگاه تبریز
حمیدرضا
روستا
دانشگاه ولیعصر رفسنجان
محمد کاظم
سوری
تربیت مدرس
اصغر
رحیمی
Journal Article
2010
09
21
Abstract
In this study different proportions of NH4+ and NO3- in the growth medium on plant growth were investigated in hydroponic greenhouse experiments. The objectives of these studies were to investigate if ammonium (NH4+) stress in cucumber, a species sensitive to NH4+ toxicity, can be alleviated by matching the nitrogen supply rate to the plant nitrogen demand. Ammonium was applied at a relative addition rate of R=0.15 day-1 or R=0.25 day-1. For comparison, plants were also grown with NO3- as N source, as well as at constant concentrations of 1 and 4 mM NH4+. The fresh weight of plants grown with NH4+ as sole N source at R=0.15 day-1 was similar to that of NO3--fed plants, while at the high NH4+ supply rate of 0.25 day-1 a small growth reduction occurred. When available as a constant concentration, NH4+ decreased plant growth at 4 mM. Root:shoot ratio was lower in NH4+-fed plants compared to NO3--fed plants, and the NH4+-fed plants had more branched roots. Calcium concentration decreased in the roots, stems and leaves of NH4+-fed plants compared to NO3--fed plants. There were no differences in leaf chlorophyll fluorescence at the various N treatments. It is concluded that even a putative NH4+ sensitive species such as cucumber can tolerate NH4+ if the supply rate matches the N demand of the plants.
Keywords: Nitrogen, Ammonium toxicity, Nnitrate, Relative addition rate, Hydroponics, Cucumber
چکیده
در این آزمایش اثر نسبت های مختلف آمونیوم و نیترات بر روی رشد گیاه خیار در محیط هیدروپونیک بررسی شد. این مطالعات نشان داد که تنش آمونیوم در خیار، که یک گونه حساس به سمیت آمونیوم است، میتواند بوسیله تطبیق سرعت کاربرد نیتروژن در محیط کشت نسبت به تقاضای گیاه به نیتروژن کم شود. آمونیوم در یک آهنگ افزایش نسبی 15/0 و 25/0 بطور روزانه بکار رفت. برای مقایسه، گیاهان در غلظتهای ثابت 1 و 4 میلی مولار آمونیوم هم کشت شدند. وزن تر گیاهان رشد کرده با آمونیوم به عنوان تنها منبع نیتروژن در افزایش نسبی 15/0 در روز مشابه گیاهان تغذیه شده با نیترات بود، در حالی که سرعت کاربرد بالای آمونیوم در 25/0 در روز کاهش کمی را در رشد گیاه ایجاد نمود. آمونیوم رشد گیاه را در غلظت 4 میلی مولار کاهش داد. نسبت رشد ریشه به شاخه نیز در گیاهان تغذیه شده با آمونیوم کاهش یافت. غلظت کلسیم در برگهای گیاهان تغذیه شده با آمونیوم در مقایسه با گیاهان تغذیه شده با نیترات کمتر بود. تیمارهای مختلف اثر معنی داری بر کلروفیل فلورسانس برگ نداشت. بنابراین، از این آزمایش نتیجهگیری شد که تکنیک افزودن نسبی حداقل در نسبتهای پایین 15/0 در روز اثر منفی آمونیوم بر رشد گیاه خیار را از بین می برد.
واژه های کلیدی: خیار، هیدروپونیک، نیترات، سمیت آمونیوم، آهنگ افزایش نسبی نیتروژن، کلسیم
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effects of IBA and GA3 on Increasing the Efficiency of Patch Budding in Some Persian Walnut Cultivars
بررسی اثر اکسین و اسید جیبرلیک در افزایش راندمان پیوند وصله ای در تعدادی از ارقام گردو (Juglans regia)
26090
10.22067/jhorts4.v1389i1.3654
FA
محی الدین
پیرخضری
موسسه تحقیقات علوم باغبانی کشور
داراب
حسنی
اصغر
سلیمانی
Journal Article
2010
09
21
Abstract
Persian walnut is one of the most important nut crops in Iran. Now the majority of orchards are seedling with a great diversity. For establishing uniform orchards and increasing the quantity and quality of yield, patch budding as the most suitable propagation methods, have still technical and practical problems in the country. In spite of high percent of primary success in patch budding but the final success is very low. In this study, the effects of Indole-3- butryic acid (IBA) and gibberellic acid (GA3) were evaluated on four cultivars and one genotype of walnut to increase bud growth and graft success. The results showed that there were significant differences among the different levels of both the hormone on increasing total success of budding, bud growth and decreasing dried and dormant buds. Mean comparisons showed that IBA 50 ppm with %56 in comparison with control with %26 had the highest effect on bud growth. Meanwhile the other hormone treatments increased the bud growth at least %20 comparing with control. Among the cultivars, the highest and lowest bud growth belonged to ‘Chandler’ (%58) and ‘Z63’ (26). The interaction between hormone treatments and cultivars on bud growth showed that ‘Chandler’ had the highest response to GA3 100ppm and IBA 50 ppm, ‘Pedro’ to IBA50, while for ‘Z63’ IBA 100 had the best effect. This study showed that suitable hormone treatment could overcome a part of problems relating to low level of graft success in walnut.
Keywords: Cultivars, Hormone, Juglans regia L., Patch budding, Vegetative propagation
چکیده
گردو یکی از مهمترین محصولات خشکباری کشور است. در حال حاضر اکثر باغات موجود بذری بوده و از تنوع بالایی برخوردار هستند. به منظور ایجاد باغات یکنواخت و افزایش کمی و کیفی محصول، پیوند جوانه بعنوان مناسبترین روش تکثیر غیر جنسی در کشور هنوز با مشکلات فنی و اجرایی مواجه می باشد. با وجود درصد قابل توجه گیرایی اولیه پیوند وصله ای، درصد موفقیت تولید نهال بسیار پایین است. در این پژوهش اثر هورمونهای آکسین و جیبرلین در چهار رقم و یک ژنوتیپ گردو در افزایش باز شدن جوانه ها و کاهش جوانه های خشک و راکد مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه و تحلیل نتایج اختلاف معنی داری را در افزایش درصد گیرایی کل، جوانه های سبز شده و کاهش جوانه های خشک و راکد در تیمارهای هورمونی نشان داد. اختلاف بین ارقام نیز از این نظر معنی دار بود. مقایسه میانگین ها نشان داد که ایندول استیک اسید50 ppm) ) با 56% درمقایسه با شاهد با 26% بیشترین اثر را در درصد جوانه های باز شده داشته است. سایر تیمارهای هورمونی نیز حداقل 20% جوانه های باز شده را افزایش دادند. در بین ارقام نیز، بیشترین درصد پیوند های رشد کرده مربوط به چندلر (58%) و کمترین مقدار مربوط Z63 (26% ) بود. اثر متقابل تیمار هورمونی در رقم نیز در درصد جوانه های راکد، درصد سبز شدن جوانه ها و قطر شاخه معنی دار گردید. اثر متقابل تیمار در رقم برای درصد جوانه سبز شده نشان داد که در رقم چندلر بهترین تیمار هورمونی GA100 وIBA 50 بوده است در حالیکه در رقم پدرو تیمار هورمونی IBA 50 و در ژنوتیپ Z63 تیمار هورمونی IBA 100 بهترین نتیجه را داده است. این آزمایش نشان داد که کاربرد اکسین و اسید جیبرلیک میتواند بخشی از مشکلات مربوط به تولید نهال گردو پیوندی در کشور را مرتفع نماید.
واژه های کلیدی: Juglans regia L. ، تکثیر رویشی، تیمار هورمونی، پیوند وصله ای، ارقام گردو
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Determination of Harvesting Time of Two Cultivars Olive and Its Effect on Quality and Quantity of Oil in Gorgan Region
بررسی تعیین زمان برداشت دو رقم زیتون و تاثیر آن بر کیفیت و کمیت روغن در منطقه گرگان
26143
10.22067/jhorts4.v1389i1.3655
FA
اعظم
آسفی نجف آبادی
خدایار
همتی
گرگان
عظیم
قاسم نژاد
گرگان
مینا
غزایی یان
فردوسی مشهد
پونه
ابراهیمی
گنبد کاووس
Journal Article
2010
09
21
Abstract
The harvesting time and storage conditions of olive fruit are effective factors on the quality and quantity of oil. The harvesting time of olive is different in each area and it depends on climatic conditions.This investigation was carried out to assess the impact of harvesting time on olive oil quality and quantity frome two olive varieties cultivated in Gorgan region. For this reason fruits of selected cultivars, Mishen and kroniki, were harvested with fifteen-day intervals from 6 september till middle desember. Then quality and quantity of oil was determined. The results showed that dry matter, oil content (in dry), free fatty acids increased during ripening, whereas peroxide value decreased during ripening. Therefore, the best harvesting time for these cultivars is beginning of December.
Keywords: Olive oil, Harvesting time, Oil quality and Quantity
چکیده
زمان برداشت و شرایط نگهداری زیتون پس از برداشت از عوامل مهمی هستند که نه تنها بر میزان روغن بلکه بر کیفیت آن نیز تاثیر بسزایی دارد. شرایط اقلیمی و منطقه ای از عواملی هستند که سبب شده زمان برداشت در هر منطقه متفاوت باشد. این تحقیق به منظور ارزیابی تاثیر زمان برداشت بر کمیت و کیفیت روغن در دو رقم زیتون کشت شده در گرگان انجام شد. بدین منظور دو رقم برتر کرونایکی و میشن انتخاب شد. از تاریخ پانزدهم شهریور تا اواسط آذر ماه هر پانزده روز یک بار نمونه برداری صورت گرفت. در هر مرحله از برداشت، خصوصیات کمی و کیفی روغن اندازه گیری شد. نتایج آزمایش نشان داد که مقدار روغن در ماده خشک، درصد اسید چرب آزاد با افزایش درجه رسیدگی افزایش یافت، در حالی که از ارزش پراکسید با پیشرفت رسیدگی کاسته شد. با توجه به تغییرات درصد روغن واسید چرب آزاد و پراکسید بهترین زمان برداشت برای ارقام مذکور اوایل آذر ماه می باشد.
واژه های کلیدی:روغن زیتون، زمان برداشت، کیفیت وکمیت روغن
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
The Effects of Methyl Jasmonat and UV-C Irradiation on Quality and Storage Life of Strawberry Fruits (Fragaria Ananassa Duch. Cv. Selva)
اثرات متیل جاسمونات و پرتوتابی UV-C برکیفیت وعمر پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا
26181
10.22067/jhorts4.v1389i1.3656
FA
رقیه
طالبی حبشی
علیرضا
عیوضی
Journal Article
2010
09
21
Abstract
In order to increase of quality and storage life of strawberry fruits (cv. 'Selva'), UV-C irradiation at tow doses (5 and 15 min) and immersion in Methyl jasmonat solution with three concentrations (0,1,3 µMol/ lit ), were applied. A factorial experiment (Dummy Plot) was carried out with Randomized Completely Design at 8 replications. Fruits after harvesting, treated and stored in a cold storage in +2 0C with 95% relative humidity for 14 days. Immediately after treatments and end of storage, quality traits including, total soluble solid (TSS), titrable acidity (TA), vitamin C, total phenols, decay percentage were measured. The results showed that fruits which took UV-C irradiation (5 min) and MJ solution (1 µMol/ lit), increased total phenol and decreased of decay percentage after 14 days of storage more than others. UV-C irradiation with Methyl jasmonat solution didn’t have any significant effects on TA, TSS and Vitamin C.
Keywords: Strawberry, Irradiation, UV-C, Immersion, Methyl jasmonat
چکیده
به منظور افزایش کیفیت و عمر انباری میوه های توت فرنگی رقم سلوا، پرتوتابی UV-C در دو زمان (5 و 15 دقیقه ای) وغوطه وری در متیل جاسمونات با سه غلظت (شاهد، 1و 3 میکرومول برلیتر) بکارگرفته شد. پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل Dummy Plot در قالب طرح کاملاً تصادفی در8 تکرار انجام شد. میوه های توت فرنگی پس ازبرداشت و بعد از انجام تیمارهای مورد نظر14 روز در سردخانه در دمایc °2±2+ و رطوبت نسبی 95 درصد نگهداری شدند. بلافاصله بعد از تیمار و در پایان دوره انبارداری صفات کیفی از جمله: درصد مواد جامد محلول کل (TSS )، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، ویتامین C، پوسیدگی و فنل کل مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اثرات متقابل پرتوتابی پنج دقیقه ای و غوطه وری در متیل جاسمونات به غلظت یک میکرومول بر لیتر باعث کاهش پوسیدگی و افزایش فنل کل در طی 14 روز انبارداری گردید. از طرفی تیمار پرتوتابی UV-C به همراه غوطه وری در متیل جاسمونات اثر معنی داری بر رویTA ، TSS و ویتامین C نداشت.
واژه های کلیدی: توت فرنگی، پرتوتابی، UV-C، غوطه وری، متیل جاسمونات
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Phenolic Compounds and Antioxidant Activity of Some Native and Imported Apple Cultivars in Karaj Region
ترکیبات فنلی و فعالیت آنتی اکسیدانی برخی ارقام ایرانی و وارداتی سیب در منطقه کرج
26201
10.22067/jhorts4.v1389i1.3657
FA
انسیه
قربانی
داوود
بخشی
حسن
حاج نجاری
محمود
قاسم نژاد
دانشگاه گیلان
0000-0002-7615-2639
پروانه
تقی دوست
Journal Article
2010
09
21
Abstract
In this study, total phenolics content and antioxidant activity of peel and pulp and main phenolic compounds of fruit including chlorogenic acid, catechin, phloridzin, quercetin 3-galactoside, cyanidin 3-galactoside (Anthocyanin) and total flavonoids of peel of native cultivars ‘Ghandak’, ‘Heidarzade’ and imported cultivars ‘Golden Spur’, ‘Red Spur’ and ‘Red Delicious’ were quantified. Results showed that the selected cultivars have a significant variation regarding all factors except for cyaniding 3-galactoside. ‘Red Spur’, a red cultivar, had the highest catechin and phloridzin content. ‘Heidarzade’, a red cultivar, indicated the highest quercetin 3-galactoside and cyaniding 3-galactoside and total flavonoids. There was a positive relation between total phenol content and antioxidant activity. The peel of studied cultivars had higher content of total phenol and antioxidant activity compared with pulp. Among the experimental cultivars, the peel of ‘Red Spur’ and the pulp of ‘Heidarzade’ had the highest total phenol content and antioxidant activity.
Keywords: Total phenol, Chlorogenic acid, Anthocyanin, Quercetin 3-galactoside, Catechin
چکیده
در این مطالعه میزان فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی پوست و گوشت و ترکیبات فنلی اصلی میوه شامل کلروژنیک اسید، کاتچین، فلوریدزین، کوئرستین 3-گالاکتوزید، سیانیدین 3-گالاکتوزید (آنتوسیانین) و فلاونوئید کل پوست ارقام بومی ’قندک‘، ’حیدرزاده‘ و ارقام وارداتی ’گلدن اسپور‘، ’رد اسپور‘ و ’رد دلیشز‘ اندازه گیری شد. نتایج نشان داد که ارقام انتخاب شده از نظر تمامی فاکتورها به جز میزان سیانیدین 3-گالاکتوزید دارای اختلاف معنی داری هستند. رقم قرمز ’رد اسپور‘ دارای بیشترین میزان کاتچین و فلوریدزین بود. رقم قرمز ’حیدرزاده‘ بیشترین میزان کوئرستین
3-گالاکتوزید و سیانیدین 3-گالاکتوزید و فلاونوئید کل را نشان داد. رابطه مثبتی بین مقدار فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی برقرار بود. پوست ارقام مورد مطالعه دارای فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی بیشتری نسبت به گوشت بودند. در میان ارقام مورد آزمایش، پوست رقم ’رد اسپور‘ و گوشت رقم ’حیدرزاده‘ بیشترین میزان فنل کل و فعالیت آنتی اکسیدانی را دارا بودند.
واژه های کلیدی: فنل کل، کلروژنیک اسید، آنتوسیانین، کوئرستین 3-گالاکتوزید، کاتچین
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effects of Harvest Time and Modified Atmosphere Packaging on Cold-Storage Duration of Four Apricot Cultivars
تاثیر زمان برداشت و بستهبندی با اتمسفر تغییر یافته بر عمر انباری میوه چند رقم زردآلو
26233
10.22067/jhorts4.v1389i1.3658
FA
محمد
زرینبال
جابر
سلیمانی
سعداله
اسکندری
عادل
دباغ محمدی نسب
راحله
رسولی پیروزیان
Journal Article
2010
09
21
Abstract
Apricot fruit because of its high respiration rate and rapid ripening process has short storage period and should be offer to marketing immediately after harvest. This study was carried out to determine the optimum harvest time of apricot fruits to prolong their storage period and decrease its wastes. Split-split plot based on complete randomized block design were used for four traditional apricot cultivars include of "Germez shahroud", "Gorban maragheh", "Orduobad" and "Nasiri" (as main factor) in three harvesting stages (as sub-factor) based on fruit skin color. The first harvest was conducted when skin color had a predominantly green background with yellow tinges, the second and third harvest coincided with yellow background with green tinges and yellow-orange background color of fruits. Then fruits were packed in boxes with polyethylene covers and stored at 0-2 ˚ c and 85% RH. For 0, 7, 14, 21 and 28 days (as sub-sub-factor). After each storage period, fruits were tested for their quality attributes such as shriveling, gel breakdown and decay percentage. Other fruit properties included fruit weight, firmness, TSS, pH and EC were measured and data were analyzed. The cluster analysis results related to quality traits of fruits revealed four distinct classes. Results showed that optimum harvest time of all cultivars is when the fruit skin color has a predominantly yellow background with green tinges and prolong storage period. At these conditions, the fruits of "Germez shahroud", "Gorban maragheh", "Orduobad" and "Nasiri" could be cold-stored with suitable quality until 21, 28, 21 and 28 days, respectively.
Keywords: apricot, cold-storage, harvest time, packaging
چکیده
میوه زردآلو به دلیل داشتن شدت تنفسی زیاد و سرعت فرآیند رسیدگی، عمر انباری کوتاهی داشته و بایستی در زمان کوتاهی پس از برداشت، به بازار عرضه شود. این پژوهش با هدف تعیین مناسبترین زمان برداشت میوه زردآلو، افزایش عمر انباری و کاهش ضایعات آن انجام شد. طرح آزمایشی اسپلیت- اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی بود که در آن میوههای چهار رقم تجارتی زردآلو شامل ارقام "قرمز شاهرود"، "قربان مراغه"، "اردوباد" و "نصیری" (فاکتور اصلی) در سه مرحله از رسیدگی میوه (فاکتور فرعی) بر اساس شاخص رنگ پوست (رنگ پوست میوه زمینه سبز با لکههای زرد، زمینه زرد با لکههای سبز و زمینه زرد با لکههای نارنجی) از درخت برداشت شدند. سپس میوهها در جعبههای دارای پوشش پلیاتیلن بستهبندی شده و در سردخانه (دمای صفر تا 2 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 85% ) بمدت 0، 7، 14، 21 و 28 روز (فاکتور فرعی فرعی) نگهداری شدند. پس از هر مرحله از نگهداری میوهها در سردخانه، خصوصیات کیفی میوه شامل چروکیدگی پوست، ژلهای شدن گوشت و میزان فساد میوهها از نظر وضعیت کیفی ارزیابی شده و همچنین سفتی میوه، میزان مواد جامد محلول، pH و EC نیز اندازهگیری و تجزیه واریانس شدند. صفات کیفی پس از تجزیه کلاستر با استفاده از فاصله اقلیدوسی، دندروگرام حاصل به چهار کلاس متمایز گردید. نتایج نشان داد که مناسبترین زمان برداشت میوه زردآلو در همه ارقام مرحله دوم برداشت (رنگ پوست میوه زمینه زرد با لکههای سبز) بوده و در افزایش عمر انباری آنها اثر معنیداری دارد. در این شرایط میوههای ارقام "قرمز شاهرود" تا 21 روز، "قربان مراغه" تا 28 روز، "اردوباد" تا 21 روز و "نصیری" تا 28 روز با کیفیت مناسب در سردخانه قابل نگهداری هستند.
واژههای کلیدی: ارقام زردآلو، بستهبندی، زمان برداشت، عمرانباری
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
Effect of Postharvest Salicylic Acid Application on Some Quality Attributes and Antioxidant Activity of Kiwifruit (Actinidia deliciosa Cv. Hayward)
بررسی اثر پس از برداشت اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های کیفی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه کیوی رقم هایوارد
26263
10.22067/jhorts4.v1389i1.3659
FA
Journal Article
2010
09
21
Abstract
Effect of different concentrations of salicylic acid on postharvest life of kiwifruit (Actinidia deliciosa) cultivar Hayward at 0 ±.5 °C and 90-95% RH was studied. Fruits were treated with salicylic acid (0, 1 and 2 mmol/L-1) and stored at 0±.5°C for 16 weeks. Fruit quality attributes assessment including firmness, total acidity, soluble solid content, ascorbic acid, antioxidant activity, catalase enzyme activity and total protein content was conducted after 8 and 16 weeks of cold storage. Salicylic acid treatment significantly retained fruit firmness and 2 mmol/L-1 was the most effective treatment in retaining fruit firmness. salicylic acid treatment also had a significant effect on total acidity after 16 weeks and ascorbic acid after 8 weeks, but had no significant effect on soluble solid content. Salicylic acid significantly affected on antioxidant activity. Effect of salicylic acid had a significant increase in catalase enzyme activity and total protein content after 16 weeks of cold storage.
Keywords: Salicylic acid, Postharvest, Antioxidant activity, Kiwifruit
چکیده
تأثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک به همراه آب گرم بر عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد در دمای 5/0± 0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90% بررسی شد. میوه ها پس از برداشت با محلول اسید سالیسیلیک در غلظت های (0، 1 و 2) میلی مولار تیمار شده و در دمای5/0± 0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90% به مدت 16 هفته نگهداری شدند. پس از 8 و 16 هفته خواص کیفی میوه شامل سفتی بافت، اسیدهای آلی، مواد جامد محلول، ویتامین C، فعالیت آنتی اکسیدانی، فعالیت آنزیم کاتالاز و پروتئین کل مورد ارزیابی قرار گرفت. اسید سالیسیلیک به طور معنی داری باعث حفظ سفتی بافت میوه شد و بالاترین میزان سفتی بافت مربوط به غلظت 2 میلی مولار اسید سالیسیلیک بود. همچنین کاربرد اسید سالیسیلیک تأثیر معنی داری بر میزان اسیدهای آلی بعد از 16 هفته و ویتامین C پس از 8 هفته نگهداری داشت، اما تأثیر معنی داری بر میزان مواد جامد محلول نداشت. کاربرد اسید سالیسیلیک تأثیر معنی داری بر میزان فعالیت آنتی اکسیدانی نشان داد. اثر اسید سالیسیلیک در افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز و پروتئین کل پس از 16 هفته معنی دار بود.
وازه های کلیدی: اسید سالیسیلیک، پس از برداشت، فعالیت آنتی اکسیدانی، کیوی
دانشگاه فردوسی مشهد
علوم باغبانی
2008-4730
24
1
2010
08
23
The Study on the Phytochemical and Antibacterial Activity of Achillea eriophora by Microdilution Assay
بررسی خواص فیتوشیمیایی و ضد باکتریایی اسانس بومادران شیرازیAchillea eriophora DC. به روش میکرودایلوشن (ریز رقت)
26298
10.22067/jhorts4.v1389i1.3660
FA
فاطمه
عروجعلیان
دانشگاه تهران
روحا
کسری کرمانشاهی
Journal Article
2010
09
21
Abstract
Essential oils (EOs) of Achillea eriophora, extracted by hydrodistillation and their constituents were analyzed by gas chromatograph (GC) and GC/mass spectrometry using retention indices and fragmentation patterns. The antibacterial effects of the EO was assessed on several food-borne pathogens, namely Staphylococcus aureus, Bacillus cereus, Escherichia coli O157:H7, Salmonella enteritidis, and Listeria monocytogenes using microdilution technique by ELISA reader device. Results showed that the essential oil content of the plant was more than other Achillea species. GC analysis of the EO confirm the presence of 36 constituents that the main condstituents were camphore(28.65%), 1,8 cineol(26.95%), camphene (5.98%), β-Pinene (4.8%) α-pinene (4.2%) and borneol(4%). MIC of the EO agains gram positive baccteria ranged 0.15 – 0.75 mg/ml and against gram negative bacteria was 1.5-3 mg/ml. The most sensitive pathogene was S. aureus and the most tolerant one was S. enteritidis.
Keywords: Essential oils, Achillea eriophors, Antibacterial activity, Microdilution technique
چکیده
اسانس گیاه دارویی بومادران شیرازی (Achillea eriophora) به روش تقطیر با آب و با استفاده از دستگاه کلونجر استخراج گردید. اسانس بدست آمده با استفاده از دستگاه گاز کروماتوگرف (GC) و گاز کروماتوگراف متصل به طیف نگار جرمی (GC/MS) آنالیز شد و اجزاء آنها بر اساس شاخص بازداری و طیف جرمی تعیین گردید. سپس با استفاده از تکنیک میکرودایلوشن (ریز رقت) و با استفاده از دستگاه خواننده الایزا خاصیت ضد باکتریایی اسانس مورد نظر با تعیین حداقل غلظت بازدارندگی ( MIC ) و حداقل غلظت کشندگی ( MBC) علیه برخی از باکتریهای آلوده کننده مواد غذایی مانند Staphylococcus aureus، Bacillus cereus، Listeria monocytogenes، Escherichia coli O157H7 و Salmonella enteritidis بررسی شد. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان اسانس استخراج شده از این گونه بسیار بیشتر از بقیه گونههای جنس بومادران میباشد. نتایج حاصل از بررسی اجزای اسانس به روش GC-MS تعداد 36 ترکیب را در اسانس این گونه از بومادران اثبات کرد که کامفور(65/28 درصد)، 1و8 سینئول (95/26درصد)، کامفن )98/5 درصد)، بتا پینن (8/4 درصد)، آلفا پینن (2/4 درصد) و بورنئول(4 درصد) ترکیبات عمده موجود در آن را تشکیل می دادند. MIC اسانس این گونه علیه باکتریهای گرم مثبت بین15/0 تا 75/0 میلیگرم در میلی لیتر و علیه باکتریهای گرم منفی بین 5/1 تا 3 میلیگرم در میلی لیتر بدست آمد. حساسترین پاتوژن با اسانس این گونه S. aureus و مقاومترین پاتوژن Salmonella enteritidis تشخیص داده شد.
واژههای کلیدی: اسانس، خواص ضد باکتریایی، بومادران شیرازی، تکنیک میکرو دایلئشن (ریز رقت)