##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

نسرین فرهادی , محمدکاظم سوری , ابوالفضل علی رضالو , حسین ربی انگورانی ,

چکیده

روغن کرچک به دلیل خصوصیات فیزیکوشیمیایی منحصر به فرد آن، کاربردهای متعددی در صنایع دارویی، شیمیایی، بهداشتی، بیودیزل و اخیراً در صنایع غذایی دارد. عوامل متعددی ممکن است در طی رشد و نمو گیاه و همچنین طی دوره نگهداری و فرآوری بر ویژگی های روغن کرچک تأثیر بگذارند. این تحقیق به منظور بررسی محتوای روغن و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن کرچک تحت تاثیر تاریخ های مختلف کشت در شرایط آب و هوایی تهران انجام گرفت. طبق نتایج، بیشترین عملکرد دانه (67/1590 کیلوگرم در هکتار) و روغن (43/774 کیلوگرم در هکتار) در تاریخ کاشت 15 فروردین حاصل شد که تفاوت معنی داری با سایر تاریخ های کاشت داشت. در نمونه های آنالیز شده محتوای روغن (67/49-45/34درصد)، رطوبت (12/2-97/0درصد)، ضریب شکست (473/1-470/1)، میزان کلروفیل (mg Pheophytin/kg Oil 40/0-26/0)، عدد اسیدی (mg NaOH/g Oil 62/0-28/0)، عدد پروکسید (meq O2/Kg Oil 0)، عدد صابونی (mg KOH/g Oil 34/181-62/165) و عدد یدی (g I2/100 g Oil 22/89-43/82) بودند. روغن کرچک حاصل از تاریخ های مختلف کشت از لحاظ میزان رطوبت، کلروفیل، عدد اسیدی در سطح (05/0p<) و عدد صابونی در سطح (01/0>p) اختلاف معنی داری را نشان دادند اما از لحاظ میزان روغن، ضریب شکست، عدد یدی و پروکسید در سطح (05/0

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
فرهادین., سوریم., علی رضالوا., & ربی انگورانیح. (1). اثر تاریخ کاشت بر عملکرد و خصوصیات فیزیکوشیمیایی روغن گیاه دارویی کرچک (Ricinus communis L.). علوم باغبانی, 26(3). https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.15220
نوع مقاله
علمی - پژوهشی