##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

محمود عظیمی علی اصغر زینانلو کریم مصطفوی

چکیده

برای بررسی سازگاری و مطالعه ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی تعدادی از ارقام زیتون در شرایط اقلیمی طارم این پروژه از سال 1383 به مدت 5 سال در ایستگاه تحقیقات زیتون طارم انجام گردید. ارقام مورد ارزیابی در این بررسی مانزانیلا، ماری، کنسروالیا، زرد، میشن، آمیگدالولیا، روغنی، آربکین، لچینو، بلیدی، زرد، ماستوئیدس، پیکوال و کرونیکی بودند. طرح آماری بلوک‌های کامل تصادفی با 3 تکرار و 4 درخت در هر پلات منظور گردید. در این بررسی صفات رویشی، صفات گل و میوه و حساسیت تاج درختان به باد، حساسیت به سرمای زمستانه، عملکرد در هکتار و عملکرد تجمعی 5 ساله، اندازه‌گیری گردید. مقایسه میانگین ارقام ارزیابی‌شده در طی 5 سال نشان داد که تعداد گل در گل‌آذین در اکثر ارقام به‌جز لچینو، بلیدی و کرونیکی از نظر آماری در یک سطح قرار داشتند. ارقام مانزانیلا و میشن بیشترین و لچینو و بلیدی کمترین گل در گل‌آذین را دارا بودند. آربکین، کرونیکی، بلیدی، زرد، کنسروالیا، پیکوال و روغنی در مقایسه با سایر ارقام درصد گل کامل بیشتری داشتند. عملکرد ارقام کنسروالیا، زرد، کرونیکی، آربکین، ابوسطل و میشن نسبت به سایر ارقام بیشتر بود. عملکرد این ارقام به ترتیب 4265، 3498، 3104، 2625، 2273 و 2101 کیلوگرم در هکتار بوده است. عملکرد تجمعی 5 ساله ارقام ذکرشده به ترتیب بالا 22472، 17490، 15520، 13125، 11365 و 10505 کیلوگرم بوده است. ارقام آمیگدالولیا، کنسروالیا، بلیدی و ماستوئیدس از بیشترین درصد روغن در ماده خشک برخوردار بودند. هم‌چنین ارقام روغنی، ماری، کرونیکی و آربکین درصد روغن بالایی داشتند.

جزئیات مقاله

مراجع
1- Ajamgard F., and Zeinanloo A.A. 2013. Comparison of quantitative and qualitative yield of olive cultivars in north of Khuzestan province, Iran. Seed and Plant Improvment Journal, 29 (3): 567-579. (in Persian with English abstract)
2- Anonymous. 2011. Statistics of agricultural and horticultural crops. Ministry of Jihad e Agriculture.
3- Arji I. and Nourizadeh M. 2014. Adaptability of some olive cultivars in Taroum and Sarpole Zehab environmental conditions. Seed and Plant Improvment Journal, 30 (4): 703-717. (in Persian with English abstract)
4- Azimi M., Khosrovshahli M., and Golmohammadi M. 2008. Evaluation of pollination and choice of suitable pollinizer for some olive cultivars in Tarom region. Pajouhesh and Sazandegi, 79: 160-168. (in Persian with English abstract)
5- Bouaziz M., Chamkha M., and Sayadi S. 2004. Comparative study on phenolic content and antioxidant activity during maturation of the olive cultivar Chemlali from Tunisia. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52: 5476-5481.
6- Caponio F., and Gomes T. 2001. Influence of olive crushing temperature on phenols in olive oils. European Food Research and Technology, 212: 329-333.
7- Cimato A. 1998. Genetic resources as a means of optimising production. Olivae, 73: 44-48.
8- Cimato A., Baldini A., Caselli S., Marranci M., and Marzi L. 1996. Observations on Tuscan olive germplasm. 3: Analitical and Sensory charactristics of single-variety olive oils. Olivae, 62: 46-51.
9- Cuevas J., Rallo L., and Rapoport H.F. 1994. Crop load effects on floral quality in olive. Scientia Horticulturae, 59: 123-130.
10- DelRio C., and Caballero J.M. 1994. Preliminary agronomical characterization of 131 cultivars introduces in the olive germplasm bank of Cordoba in March 1987. Acta Horticulturae, 356: 110-115.
11- Dimassi K., Therios I., and Balatsos A. 1999. The blooming period and fruitfulness in twelve greek and three foreign olive cultivars. Acta Horticulturae, 474: 275-278.
12- Ebadi R. 2008. Evaluation of quantitative and qualitative traits in some native and forigon genotypes of olive to select the best cultivars for Tarom region. Master thesis Plant Breeding. Azad University of Karaj.
13- Eta M. 1990. Evaluation and comparison of the yield and oil of different olive cultivars. Technical report. Agricultural Research, Education and Extension Organization.
14- Ferguson L., Steven S.G., and Martin G.C. 1994. Olive production manual. University of California Division of Agriculture and Natural Resoures Publication, 3353. Pp. 160.
15- Food and agriculture organization. 2011. Olive. http://fenix.fao.org/wds/excels/e05fe853-df33-478a-b934-1545ba36da4b.xls.
16- García J.M., Seller S., and Pérez-Camino M.C. 1996. Influence of fruit ripening on olive oil quality. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 44: 3516-3520.
17- Garrido-Fernández A., Fernández-Diez M.J., and Adams M.R. 1997. Table olives: production and processing, Chapman & Hall (Eds.). London, UK.
18- Haji Amiri A., Safari H., Gerdakaneh M., and Marzban Najafi M. 2013. Adaptation and comparison of 15 Iranian and foreign olive cultivars under Sarpol Zahab conditions. Journal of Horticultural Science, 27 (2): 166-177. (in Persian with English abstract)
19- Larbi A., Ayadi M., Ben Dhiab A., Msallem M., and Caballero J.M. 2011. Olive cultivars suitability for high-density orchards. Spanish Journal of Agricultural Research, 9(4): 1279-1286.
20- Lavee S. 1996. Biology and physiology of the olive. In: IOOC (Eds.), World Olive Encyclopaedia. International Olive Oil Council, Madrid, Spain, pp. 59-110.
21- Lavee S., Rallo L., Rapoport H.F., and Troncoso A. 1996. The floral biology of the olive: effect of flower number, type and distribution on fruitset. Scientia Horticulturae, 66: 149-158.
22- Lavee S., Taryan J., Levin J., and Haskal A. 2002. The significance of cross pollination for various olive cultivars under irrigated intensive growing conditions. Olivae, 91: 25-36.
23- Mir Mansouri A. 1994. Evaluation and comparison of qualitative characteristics of olive cultivars for selection of table olive cultivars. the first olive congress of Gorgan. Ministry of Jihad e Adriculture.
24- Mohammadi H., Zeinanloo A.A., and Rovshan A.A. 2008. Modelling of thermal compatibility olive (Olea europaea L.) in Iran. Geographic Researches. 64: 37-51. (in Persian with English abstract)
25- Morelló J.R., Romero M.P., and Motilva M.J. 2004. Effect of the maturation process of the olive fruit on the phenolic fraction of drupes and oils from Arbequina, Farga, and Morrut cultivars. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52: 6002-6009.
26- Proietti P., Famiani F., Nardini G., and Preziosi P. 2000. Vegetative and reproductive response of some olive cultivars introduced into a region of central Italy. Olivae, 82: 29-35.
27- Rotondi A., Bendini A., Cerretani L., Mari M., Lercker G., and Toschi T.G. 2004. Effect of olive ripening degree on the oxidative stability and organoleptic properties of cv. Nostrana di Brisighella extra virgin olive oil. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 52: 3649-3654.
28- Ryan D., Antolovich M., Prenzler P., Robards K., and Lavee S. 2002. Biotransformations of phenolic compounds in Olea europaea L. Scientia Horticulturae, 92: 147-176.
29- Tapia F.C., Mora F., and Santos A.I. 2009. Preliminary evaluation of 29 olive (Olea europaea L.) cultivars for production and alternate bearing, in the Huasco valley, northern Chilie. Chilean Journal of Agricultural Research, 69(3): 325-330.
30- Therios I. 2009. Olives. CABI. 81-93.
31- Tous J., Romero A., and Plana J. 1999. ‘IRTA-i-18?, a clone of the ‘Arbequina’ olive cultivar. Olivae, 77(6): 50-52.
32- Tous J., Romero A., Hermoso J.F., and Antonia N. 2011. Mediterranean clonal selections evaluated for modern hedgerow olive oil production in Spain. California Agriculture, 65(1): 34-40.
33- Trentacostea E.R., Puertasa C.M., and Sadras V.O. 2010. Effect of fruit load on oil yield components and dynamics of fruit growth and oil accumulation in olive (Olea europaea L.). European Journal of Agronomy, 32: 249-254.
34- Wiesman Z. 2009. Desert olive oil cultivation advanced biotechnologies. Academic press. 185-219.
35- Zeinanloo A.A. 2013.2000. The effects of cross- pollination on fruit set, and the oil properties in some olive cultivars and different effects of plant hormones in alternate bearing of olive. Ph.D. Thesis. Azad University, Science and Research Branch of Tehran.
ارجاع به مقاله
عظیمیم., زینانلوع. ا., & مصطفویک. (2015). بررسی سازگاری و مطالعه ویژگی‌های مورفوفیزیولوژیکی تعدادی از ارقام زیتون (Olea europaea L.) در شرایط اقلیمی طارم. علوم باغبانی, 30(1), 19-34. https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.26236
نوع مقاله
علمی - پژوهشی