##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

فاطمه سادات میری , علی شاهنظری , میرخالق ضیاء تبار احمدی , حسینعلی زبردست رستمی ,

چکیده

آگاهی از میزان تأثیر تنش کم‌آبی بر عملکرد کمی و کیفی پرتقال، برای مدیریت محصول در شرایط کم‌آبی، ضروری می باشد. در این راستا پژوهش حاضردر قالب طرح کاملاً تصادفی با 5 تیمار و 5 تکرار در شهرستان بابل اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل آبیاری کامل، کم آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه در دو سطح 75 و 55 درصد آبیاری کامل بودند. رطوبت ناحیه توسعه ریشه به وسیله رطوبت سنج های TDR قرائت شد. میزان آب آبیاری از اختلاف رطوبت خاک قبل از آبیاری و رطوبت نقطه ظرفیت زراعی تعیین شد. بررسی عملکرد میوه با اندازه گیری صفات کمی و کیفی میوه ها شامل حجم، ابعاد میوه، وزن تازه و خشک، رطوبت، اسیدیته قابل تیتراسیون و مواد جامد محلول انجام شد. عمق آب مصرفی در تیمار آبیاری کامل برابر94/242میلی متر و صرفه‌جویی آب در تیمارهای کم آبیاری 75% و 55% نسبت به آبیاری کامل به ترتیب برابر 44/17% و 39/31%بود. مقایسه میانگین‌ها بر اساس آزمون دانکن در سطح 5%انجام شد. نتایج نشان داد اختلاف بین مشخصه های ابعاد، وزن تازه و خشک، رطوبت و حجم میوه بین تیمارهای آبیاری کامل و آبیاری ناقص ریشه معنی دار نبوده است. مقایسه مقدار مواد جامد محلول و اسیدیته قابل تیتراسیون در مرحله رسیدگی میوه، در تیمارهای کم آبیاری، افزایش معنی داری در مقایسه با آبیاری کامل نشان دادند. نتایج نشان داد، اعمال تیمارهای کم آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه باعث افزایش معنی داری در کیفیت میوه نسبت به تیمارآبیاری کامل می شود. به منظور صرفه-جویی در آب آبیاری و افزایش کیفیت محصول، استفاده از تیمارهای کم آبیاری در سطح 75% توصیه می شود.

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
سادات میریف., شاهنظریع., ضیاء تبار احمدیم., & زبردست رستمیح. (2014). اثر کم‌آبیاری تنظیم شده و آبیاری ناقص ریشه بر عملکرد کمی و کیفی میوه پرتقال. علوم باغبانی, 28(1), 80-86. https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.35124
نوع مقاله
علمی - پژوهشی