##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

سید مهدی میری میثم سالاری احمد احمدپور

چکیده

مرکبات جزو میوه¬های نافرازگرا بوده و زمان برداشت و طول دوره انبارمانی می¬تواند تاثیر زیادی بر کیفیت میوه داشته باشد. این آزمایش به منظور بررسی خصوصیات کمی و کیفی میوه¬های برداشت شده نارنگی کینو در پانزدهم آذر، سی¬ام آذر، پانزدهم دی، سی¬ام دی و پانزدهم بهمن پس از 90-30 روز انبار خنک در دمای 6-4 درجه سانتیگراد در یکی از باغات شهرستان جیرفت اجرا گردید. نتایج نشان داد که برهمکنش زمان برداشت و مدت انبارمانی بر روی وزن میوه، گوشت، تفاله و عصاره و همچنین مواد جامد محلول (TSS)، اسید قابل تیتر (TA) و TSS/TA در سطح احتمال 1 درصد معنی¬دار گردید. تأخیر در برداشت باعث افزایش صفاتی از قبیل میزان وزن میوه، TSS و TSS/TA شد و بیشترین میزان TSS و TSS/TA مربوط به برداشت میوه¬ها در 15 بهمن بود. با افزایش دوره انبارمانی، درصد کاهش وزن میوه¬ها افزایش یافت. در مجموع، تاریخ برداشت پانزدهم¬ام بهمن بهترین زمان برداشت جهت انبارداری میوه نارنگی کینو در جیرفت می¬باشد.

جزئیات مقاله

مراجع
1- Bain J.M. 1958. Morphological, anatomical, and physiological changes in the developing fruit of the Valencia orange, Citrus sinensis (L) Osbeck. Australian Journal of Botany, 6(1):1-23.
2- Echeverria E., and Ismail M. 1987. Changes in sugars and acids of citrus fruits during storage. Proceedings of the Florida State Horticultural Society, 100:50-52.
3- Fallico B., Lanza M.C., Maccarrone E., Nicolosi C., and Rapisarda P. 1996. Role of hydroxycinnamic acids and vinylphenols in the flavour alteration of blood orange juice. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 44:2654-2657.
4- Fotouhi R., and Fattahi J. 2007. Citrus Growing in Iran. Guilan University Press. (in Persian)
5- Guadarrama A., and Peña Y. 2013. Respiratory activity vs. physical and chemical changes in calamondin (Citrus xmicrocarpa Bunge) fruits during ripening. Bioagro, 25(1):57-63.
6- Guerra M., and Casquero P.A. 2008. Effect of harvest date on cold storage and postharvest quality of plum cv. Green Gage. Postharvest Biology and Technology, 47(3):325-332.
7- Hamedani M., Moradi H., and Ghanbari A. 2014. Effect of harvest time and storage on Moro blood orange fruit quality (Citrus sinensis cv. Moro). Journal of Horticulture Science, 28(2):252-259. (in Persian with English abstract)
8- Iglesias D.J., Cercós M., Colmenero-Flores J.M., Naranjo M.A., Ríos G., Carrera E., Ruiz-Rivero O., Lliso I., Morillon R., Tadeo F.R., and Talon M. 2007. Physiology of citrus fruiting. Brazilian Journal of Plant Physiology, 19(4):333-362.
9- Iqbal M., Niamatullah Khan M., Zafar M., and Munir M. 2012. Effect of harvesting date on fruit size, fruit weight and total soluble solids of Feutrell’s Early and Kinnow cultivars of mandarin (Citrus reticulate) on the economic conditions of farming community of Faisalabad. Sarhad Journal of Agriculture, 28(1):19-21.
10- Khairul Islam M., Khan M.Z.H., Sarkar M.A.R., Absar N., and Sarkar S.K. 2013. Changes in acidity, TSS, and sugar content at different storage periods of the postharvest mango (Mangifera indica L.) influenced by bavistin DF. International Journal of Food Science, 2013:1-8.
11- Ladaniya M.S. 2003. Citrus: Postharvest cold chain. In R. Dris. et al. (ed.) Crop Management and Postharvest Handling or Horticultural Products. Volume II. Science Publisher.
12- Ladaniya M.S. 2008. Citrus Fruit: Biology Technology and Evaluation. Academic Press, USA.
13- Miri S.M. 2012. Tropical and Subtropical Fruits. Iran Agricultural Science Publications. (in Persian)
14- Othman O.C. 2009. Physical and chemical composition of storage-ripened papaya (Carica papaya L.) fruits of eastern Tanzania. Tanzania Journal of Science, 35:47-56.
15- Rapisarda P., Lo Bianco M., Pannuzzo P., and Timpanaro N. 2008. Effect of cold storage on vitamin C, phenolics and antioxidant activity of five orange genotype (Citrus sinensis L. Osbeck). Postharvest Biology and Technology, 49:346-354.
16- Raese J.T., Drake S.R., and Staiff D.C. 1999. Calcium sprays, time of harvest, and duration in cold storage affects fruit quality of d'Anjou pears in a critical year. Journal of Plant Nutrition, 22(12):1921-1929.
17- Serrano M., Díaz-Mula H.M., Zapata P.J., Castillo S., Guillén F., Martínez-Romero D., Valverde J.M., and Valero D. 2009. Maturity stage at harvest determines the fruit quality and antioxidant potential after storage of sweet cherry cultivars. Journal of Agriculture and Food Chemistry, 57(8):3240–3246.
18- Singh K.K., and Sreenivasula Reddy B. 2006. Post-harvest physico-mechanical properties of orange peel and fruit. Journal of Food Engineering, 73(2):112–120.
ارجاع به مقاله
میریس. م., سالاریم., & احمدپورا. (2017). تعیین زمان برداشت و عمر انبارمانی مناسب میوه نارنگی کینو در شهرستان جیرفت. علوم باغبانی, 31(3), 483-491. https://doi.org/10.22067/jhorts4.v31i3.45534
نوع مقاله
علمی - پژوهشی