##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

قهرمان باقری بهمن زاهدی رضا درویش زاده احمد حاجی علی

چکیده

فلفل از جمله مهم‌ترین سبزیجات به شمار می‌رود که علاوه بر مصارف غذایی، دارای مصارف دارویی نیز می¬باشد. به منظور مطالعه‌ی تنوع ژنتیکی فلفل شیرین از نظر صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک، 42 توده فلفل در قالب طرح لاتیس مستطیل در 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی ساعتلوی ارومیه در سال 1392 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد بین توده‌ها برای کل صفات به جزء صفات میزان اسپد، میزان فتوسنتز و pH اختلاف آماری معنی‌داری وجود دارد. بیشترین همبستگی فنوتیپی مثبت (958/0) و بیشترین همبستگی ژنتیکی مثبت (994/0) بین صفات وزن خشک میوه و وزن تر میوه و بیشترین همبستگی ژنتیکی منفی (587/0) بین صفات کانوپی گیاه و عرض میوه مشاهده شد. بر اساس جدول مقایسه میانگین ژنوتیپ‌های ارومیه، لردگان و اورفای ترکیه دارای عملکرد بیشتری نسبت به سایر ژنوتیپ¬ها بودند. براساس نتایج به دست آمده صفات طول میوه، عرض میوه، ضخامت دیواره میوه، عملکرد، وزن تر میوه و وزن خشک میوه دارای توارث پذیری بالای در بین صفات مورد بررسی بودند. با استفاده از تجزیه‌ی خوشه‌ای به روش وارد، توده‌های مورد بررسی بر اساس صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در 6 گروه متفاوت قرار گرفتند و بر این اساس بیشترین فاصله بین دو خوشه‌ی چهارم و پنجم مشاهده شد.

جزئیات مقاله

مراجع
1- Andrews J. 1984. Peppers the Domesticated capsicums. University of Texas press, Austin.
2- Agricultural Jihad Organization of Iran. 2012. Statistical Office of Agricultural Jihad Organization.
3- Brown W.L. 1983. Genetic diversity and genetic vulnerability – an appraisal. Econ. Bot, 37(1): 4–12.
4- Casali V.W.D., and Couto F.A.A. 1984. Origem e botânica de Capsicum. Informe Agropecuário, 113: 08-10.
5- Erwin A.T. 1932. The peppers. Iowa Agricultural Experiment Station Bvlletion, 293: 120-152.
6- Elio j., Cantliffe D.J., and Hochmuth G.J. 1998. Effect of plant density and shoot pruning on yield and quality of a summer greenhouse sweet pepper crop in Northcentral Florida. Horticultural Sciences Dept., University of Florida, Gainesville.
7- Farshadfar E. 1998. Application of Biometrical genetics in plant Breeding. Razi University Press, 528.
8- Gorindarajan V.S. 1985. Capsicum – production, technology, chrmistry and quality. Part I: History, botany, cultivation and primary processing. CRC critical Reviews in Food Science and Nutrition, 22: 109-176.
9- Huhl Y.C., Solmaz N., and Iand S. 2008. Morphological characterization of Korean and Turkish watermelon germplasm. Cucurbitaceae. In: Proceedings of the IXth EUCARPIA meeting on genetics andbreeding of Cucurbitaceae (Pitrat M, ed). INRA. Avignon (France). 327-334.
10- International Plant Genetic Resources Institute. IPGRI. 1995. Descriptors for Capsicum. Rome, 49p.
11- Ibrahim M., Ganiger V.M., and Yenjerappa S.T. 2001. Genetic variability, heritability, genetic advance and correlation studies in chilli. Karnataka Journal of Agricultural Science, 14:784-787.
12- Ince A.G., Karaca M., and Onus A.N. 2009. Development and utilization of diagnostic DAMD-PCR markers for Capsicum accessions. Genet Res Crop, 56: 211-221.
13- Kiani M.R., and Jahanbin G.h. 2006. Investigate the Genetic diversity of indigenous Melon Iranian masses. Journal of Iranian Field Crop Research, (2): 17-1. (in Persian)
14- Karima L., Bnejddi F., and El Gazzah M. 2012. Genetic diversity evaluation of pepper (Capsicum annuum L.) in Tunisia based on morphologic characters. African Journal of Agricultural Research , 7(23): 3413-3417.
15- lahbib K., Bnejdi F., and Gazzah M. 2012. Genetic diversity evaluation of pepper (Capsicum annuum L.) in Tunisia based on morphologic characters. African Journal of Agricultural Research, 1991-637.
16- Mc Gregor S.E. 1976. Pepper green. In: Insect pollination of cultivated Crop plants. USDA, ARS, Washington, 292-295.
17- Moscone E.A., Scaldaferro M.A, Grabiele M., and Cecchini N.M. 2007. The evolution of Chili Peppers (Capsicum - Solanaceae): a cytogenetic perspective. VI International Solanaceae Conference: Genomics Meets Biodiversity. Acta Hort, 745: 137-170.
18- Nsabiyera V., Logose M., Ochwo M., Sseruwagi P., Gibson P., and Ojiewo C. 2013. Morphological characterizalion of local and Exotic Hot Pepper (Capsicum annuum L.) collections in Uganda. Global science Books, 7(1):22-32.
19- Oyama K., Hernandez-verdugo S., Sanchez C., Gonzalez-rodriguea A., Sanchez-penap P., Garzon-tiznado J.Á., and Casas A. 2006. Genetic structure of wild and domesticated populations of Capsicum annuum (Solanaceae) from northwestern Mexico analysed by RAPDs. Genetic Resources and Crop Evolution, 53: 553-562.
20- Pickersgill B. 1971. Relationships between weedy and cultivated forms in some species of chili peppers (Genus Capsicum). Evolution, 25: 683-691.
21- Pregnolatto W., and Pregnolatto D.P. 1985. Normas analíticas do Instituto Adolfo Lutz São Paulo: Adolfo Lutz 533p.
22- Peyvast G.h. 2009. Vegetables. 5nd ed. Published Danshpzyr. Tehran, 577 pages. (in Persian)
23- Rego E.R. 2009. A diallel study of yield components and fruit quality in chilli pepper (Capsicum baccatum). Euphytica (Wageningen), 168: 275-287.
24- Stansfield W.D. 1991. Theory and Problems in Genetics. McGraw-Hill.
25- Silva A.R., Nascimento N., Cecon P.R., Sapucay M.J., Rego E.R., and Barbosa L.A. 2013. Path analysis in multicollinearity for fruit traits of pepper, 31: 18-60.
26- Wang Ming He.X. 1988. Correlation and path analysis in Pepper. Journal of Northwest Sci-Tech University of Agriculture and Forestry.
27- www.faostat.fao.org. Food and Agriculture organization of the United Nations. 2012.
28- Youssefian M., Abbasifar R., and Bashtin A. 2002. Study compatibility Garlic (Allium sativum) genotypes and determine the best planting date on the major areas of production. Research report Agriculture Organization of Research and Training, 359. (in Persian)
29- Zamani Z.A. 1990. Reviews the main properties of pomegranate and Central Branch. Master's thesis, Tehran University. (in Persian)
ارجاع به مقاله
باقریق., زاهدیب., درویش زادهر., & حاجی علیا. (2017). بررسی تنوع مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی از توده‌های فلفل شیرین (.Capsicum annuum L). علوم باغبانی, 31(1), 140-157. https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.47955
نوع مقاله
علمی - پژوهشی