##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

فاطمه شنبه بور بندری سمیه رستگار مصطفی قاسمی

چکیده

کیفیت میوه مانند یکسانی رنگ، سفتی بافت میوه، اندازه و نسبت گوشت به هسته آن نقش مهمی در بازارپسندی میوه دارد. در این پژوهش اثر محلول‌پاشی غلظت‌های مختلف کلرید‌کلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت و کمیت میوه کنار هندی رقم خرمایی بررسی شد. میوه‌ها از درختان هم‌سن طی دو مرحله قبل از بلوغ تجاری با کلریدکلسیم ( 0، 5/0 و5/1 درصد)، پوترسین ( 0، 1 و 2 میلی مولار) و اسید سالیسیلیک ( 0، 1و2 میلی مولار) محلول‌پاشی شدند. از آب مقطر نیز به عنوان تیمار شاهد استفاده شد. میوه‌ها پس از برداشت، بلافاصله به آزمایشگاه منتقل و پارامترهای کمی و کیفی از قبیل میزان سفتی بافت، طول میوه، قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، مواد جامد محلول، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، اسید آسکوربیک، رنگریزه‌ها، پارامترهای رنگی و فعالیت آنتی‌اکسیدانی اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که محلول‌پاشی ترکیبات شیمیایی به طور مطلوبی بر ویژگی‌های کمی و کیفی تاثیرگذار بود. میوه‌های تیمار شده در مقایسه با شاهد مواد جامد محلول، کاروتنوئید و درجه قرمزی رنگ کمتری داشتند ولی میزان سفتی بافت، طول و قطر میوه، حجم آب میوه، نسبت گوشت به هسته، اسیدیته قابل تیتراسیون، pH، ویتامین ث، فعالیت آنتی‌اکسیدانی، کلروفیل a و b، شاخص کروما و درجه هیو آن‌ها بیشتر بود. درجه روشنایی و زردی رنگ میوه‌های تیمار شده با شاهد تفاوت معنی‌داری نداشتند. به طورکلی کلریدکلسیم درغلظت 5/0 درصد، سالیسیلیک اسید در غلظت 2 میلی¬مولار و پوترسین نیز در غلظت 2 میلی¬مولار نقش موثر‌تری در بهبود خصوصیات مختلف میوه داشتند.

جزئیات مقاله

مراجع
1-Aboutalebi Jahromi A., and Ramazani M. 2015. Effect of chitosan and salicylic acid on qualitative properties of Indian ziziphus (Ziziphus mauritiana Lam.cv., Seb), Indian journal of fundamental and Applied life science,5( 1):113-116
2-Ardakani A., Davarinejad G. H., and Azizi M. 2012. Effect of foliar application of pre-harvest salicylic acid on the shelf life, post- harvest quality and antioxidant activity of apricot varieties of “light”, Journal of horticultural science, 26( 4):448-459.( In Farsi)
3-Afshari H., Musavi S. A., and Minooa Moghadam J. 2015. Studying effect of zinc, boron and putrescine on some of the physicochemical properties of nectarine (Quetta varity), Journal of Applied Environmental and Biological Science, 5(10):181-187.
4-Arnon, A.N, 1967. Method of extraction of chlorophyll in the plants, Agronomy journal, 23:112-121.
5-Ali I., Abbasi N. A., and Hafiz A. 2014. Physiological response and quality attributes of peach fruit cv. floridaking as affected by different treatments of calcium chloride, putrescine and salicylic acid, Pakistan journal Agricultural Science, 51(1):33-39.
6-Al-Obeed R. S., 2012. Jujube post-harvest fruit quality and storability in response to agro-chemicals preharvest application. African Journal of Agricultural Research, 7(36): 5099-5107.
7-Akhtar A., Abbasid N. A., and Hussain A. 2010. Effect of calcium chloride treatments on quality characteristics of Loquat fruit during storage, Pakistan Journal of Botany, 42: 181-188.
8-Asadi R., Oraghi ardebili Z., and Abdossi V. 2013.The modified quality by the application of different kinds of polyamines in apricot trees (prunus armeniaca), journal of Applied Environmental and Biological Science, 3(1):28-31.
9-Asar P., Rahimi M., and Taghipoor L. 2012. The effects of spermidine and putrescine on the quality of post-harvest storage Hayward variety kiwifruit, Iranian Journal of Horticultural Science, 43 (3): 336-331. (In Farsi)
10-Azarkish P. and Shamili M., 2014. Influence of Putrescine and cold water on qualitative features and shelf life of mango (Mangifera indica L) fruit. Journal of Food Science & Technology, 12(47):65-74. (In Farsi)
11-Bhansali A. K., 1975. Monographic study of the family Rhamnaceae of India. Ph.D. Thesis, University of Jodhpur, India.
12-Brand-Williams W., Cuvelier M. F., and Berset C. 1995. Use of a free radical method to evaluate antioxidant activity. Food Science and Technology, 28(1):25-30.
13-Dolati Bane H., Hassani A., Majidi A., Zomorrodi S., Hassani G., and Malakoti M. G. 2001. Effect of calcium chloride concentration and frequency of spraying on firmness and storage characteristics of red apples Lebanese in the Urmia region. Journal of Agricultural Science, 12(4): 47-54.
14-El-shazly S. M., Eisa A. M., Moatamed A. M. H., and Kotb H. R. M., 2013. Effect of some agro-chemicals pre-harvest foliar application on yield and fruit quality of “swelling “peach trees, Alexandria Journal of Agricultural Research, 58( 3):219-229.
15-Huang R., Xia R., Lu Y., Hu L., and Xu Y. 2008. Effect of pre‐harvest salicylic acid spray treatment on post‐harvest antioxidant in the pulp and peel of ‘Cara navel orange (Citrus sinenisis L. Osbeck). Journal of the Science of Food and Agriculture, 88(2):229-236.
16-Kassem H. A., Al-Obeed R. S., Ahmed M. A., and Omar A. K. H. 2011. Productivity fruit quality and profitability of jujube trees improvement by preharvest application of Agro-chemical, Middle-East, journal of scientific research, 9(5):628-637.
17-Khan A. S., and Singh Z., 2010. Pre-harvest application of putrescine influences Japanese plum fruit ripening and quality. Food Science and Technology International, 16(1):53-64.
18-Mirdehghan S. H., Rahemi M., Castillo S., Martínez-Romero D., Serrano M., and Valero D., 2007. Pre-storage application of polyamines by pressure or immersion improves shelf-life of pomegranate stored at chilling temperature by increasing endogenous polyamine levels. Postharvest Biology and Technology, 44: 26-33.
19-Mostofi.y and Najafi. F, 2015, Laboratory analytical methods in Horticultural Sciences, Tehran University Press, p. 136. (In Farsi)
20-Nasirzadeh M., 2010. Influence of postharvest application of polyamines on reducing chilling injury, ripening and improving shelf life of tomato (Lycopersicon esculentum L.) fruit. M. Sc. Thesis. Faculty of Agriculture, Shiraz University, Iran.121p. (In Farsi)
21-Ramazani maava M., Aboutalebi A., and Khademi R. 2012a. Effect of duration and storage temperature on some of fruit quality of Hindi Ber Ziziphus mauritiana Lam,cv.seb, Journal of Physiology and postharvest technology of horticultural products, 2:35-42.
22-Ramazani maava M., Aboutalebi A., and Khademi R. 2012b. Effect of chitosan and salicylic acid on qualitative properties of Ziziphus mauritiana Lam,cv.seb, Journal of physiology and postharvest technology of horticultural products, 1:89-99.( In Farsi)
23-Sarikhani H., Golami M., and Ershadi A. 2010. Effect of salicylic acid and sulfur dioxide-releasing layer on the storage life of grape varieties Fakhri. Iranian Journal of Horticultural Science and Technology, 11(4): 309-320.
24-Spinardi, A.M. 2005. Effect of harvest data and storage on antioxidant systems in pears. Journal of Acta Horticulture, 682: V International Postharvest Symposium.
25-Tahmasebi Poor M., Dehghani j., Seyyedlu Hry S. S., and Ghanbarzade b. 2014. Color change modeling for drying grapes ultrasonic pretreatment with methyl cellulose and check the sensory characteristics, Journal of Food Science and Technology, 1(4:) 61-79. (In Farsi)
26-Winer L., and Apelbaum A. 1986. Involvement of polyamines in the development and ripening of avocado fruits, Journal of plant physiology, 126: 223-233.
27-Zakaee khosroshahi M., and Asnaashari M. 2008. Effect of putrescine on post-Harvest Life and Physiology of Strawberry, Apricot, Peach, Cherry, Natural Resources Agricultural Science and Technology, 12 (45): 228-219. (In Farsi)
ارجاع به مقاله
شنبه بور بندریف., رستگارس., & قاسمیم. (2018). کاربرد قبل از برداشت کلریدکلسیم، پوترسین و سالیسیلیک اسید بر کیفیت میوه کنارهندی (Ziziphus mauritiana) ژنوتیپ خرمایی. علوم باغبانی, 32(2), 227-237. https://doi.org/10.22067/jhorts4.v32i2.58482
نوع مقاله
علمی - پژوهشی