##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

مصطفی عشورنژاد , محمود قاسم نژاد , سمیه گرایلو , سیدکامران میرحسینی ,

چکیده

چکیده
عدم آگاهی صحیح از انتخاب مناسب ترین زمان برداشت کیوی در برخی از مناطق کشت وکار کیوی در استان گیلان، همچنین کوتاه بودن ماندگاری از مهمترین عوامل کاهش بازار پسندی و صادرات این میوه است. در این پژوهش، تأثیر کیفیت میوه در زمان برداشت بر عمر انبارمانی و ارزش غذایی میوه کیوی، رقم ’هایوارد‘، بررسی گردید. میوه‌های مورد استفاده بر اساس عرف توسط کشاورزان هر منطقه که برداشت می شدند، تهیه و بلافاصله پس انتخاب میوه های سالم و یکنواخت در دمای 5/0 درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90-85 درصد به مدت دو ماه انبار گردیدند. نتایج نشان داد که میوه‌های برداشت شده در اکثر مناطق، از حداقل شاخص بلوغ برداشت برخوردار نبوده و خیلی زود برداشت شده اند. تنها میوه های مناطقی که با میزان مواد جامد محلول (TSS) بالاتر برداشت شده بودند، به حداقلTSS قابل قبولی ( بیش از 5/12 درصد) پس از انبارداری رسیدند، همچنین کاهش وزن کمتری (P<0.01) نسبت به میوه های سایر مناطق در طی انبارداری داشتند. کیفیت میوه‌ها در زمان برداشت و ضمن انبارداری به طور معنی داری تحت تاثیر میزان TSS در زمان برداشت قرار دارد. میوه هایی که با TSSبالاتر برداشت شدند میزان ویتامین C، فنل کل و ظرفیت آنتی اکسیدانی بالاتری در زمان برداشت و طی انبارداری نشان دادند. در مجموع، تاخیر در برداشت میوه کیوی در اکثر مناطق استان گیلان به جهت رسیدن به حداقل شاخص بلوغ برداشت، می تواند باعث بهبود کیفیت و طولانی شدن ماندگاری میوه گردد.

واژه های کلیدی: انبارداری، زمان برداشت، ظرفیت آنتی اکسیدانی، فنل کل، کیوی

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
عشورنژادم., قاسم نژادم., گرایلوس., & میرحسینیس. (2011). بررسی ویژگی های کیفی میوه کیوی رقم هایوارد برداشت شده از مناطق مختلف استان گیلان در طی دو ماه نگهداری در سردخانه. علوم باغبانی, 24(2). https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i2.8005
نوع مقاله
علمی - پژوهشی