%0 Journal Article %T بررسی تغییرات آنزیم‌های آنتی اکسیدانی و پرولین طی رکود جوانه گل در چند رقم گیلاس و آلبالو %J علوم باغبانی %I دانشگاه فردوسی مشهد %Z 2008-4730 %A انگوتی, اکبر %A حاجی لو, جعفر %A رضوی, فرهنگ %D 2020 %\ 02/20/2020 %V 33 %N 4 %P 623-637 %! بررسی تغییرات آنزیم‌های آنتی اکسیدانی و پرولین طی رکود جوانه گل در چند رقم گیلاس و آلبالو %K پراکسیداز، رکود %K سوپراکسید دیسموتاز %K کاتالاز %K مدل یوتا %R 10.22067/jhorts4.v33i4.74475 %X این تحقیق به منظور بررسی تغییرات آنزیم­های آنتی اکسیدانی و پرولین در طی رکود جوانه گل گیلاس ارقام زودرس، سیاه شبستر، زرد مشهد و یک ژنوتیپ محلی از آلبالو در آزمایشگاه بیولوژی گلدهی و فیزیولوژی رشد و نمو گروه علوم باغبانی دانشکده کشاورزی دانشگاه تبریز در سال زراعی 95-1394 انجام شد. نمونه­برداری از جوانه­های درختان موجود در ایستگاه تحقیقاتی خلعت پوشان بصورت ماهانه انجام پذیرفت. وضعیت جوانه­ها از نظر تغییرات آنزیم­های آنتی­اکسیدانی (کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکساید دیسموتاز) در هر مرحله نمونه­برداری مورد بررسی قرار گرفت. سرماهای تجمعی در هر یک از این تاریخ­های نمونه­برداری بر طبق مدل یوتا محاسبه گردید. همچنین تغییرات وزن تر جوانه­ها در طول دوره رکود بصورت هفتگی ارزیابی و در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی با 5 تکرار تجزیه شد. نتایج نشان داد از نظر میزان فعالیت آنزیم­های کاتالاز، پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز در طی رکود جوانه گل، اختلاف آماری در سطح احتمال 1 درصد دیده شد. در سه آنزیم مذکور آلبالو دارای بیشترین و گیلاس رقم سیاه شبستر کمترین میزان را دارا بود بطوری که بیشترین و کمترین میزان فعالیت آنزیمی به ترتیب در 360 و 820 واحد سرمایی میزان دیده شد. از نظر میزان پرولین بین مراحل مختلف نمونه­برداری و بین ارقام مورد مطالعه اختلاف آماری در سطح احتمال 1 درصد مشاهده شد. نتایج بیانگر آن است که رقم گیلاس زود­رس دارای بیشترین میزان پرولین و آلبالو کمترین میزان این اسید آمینه را داشته است. %U https://jhs.um.ac.ir/article_37082_98921139e18ddbf0ed127f2120735480.pdf