TY - JOUR ID - 35984 TI - بررسی تنوع مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی برخی از توده‌های فلفل شیرین (.Capsicum annuum L) JO - علوم باغبانی JA - JHS LA - fa SN - 2008-4730 AU - باقری, قهرمان AU - زاهدی, بهمن AU - درویش زاده, رضا AU - حاجی علی, احمد AD - دانشگاه لرستان AD - دانشگاه ارومیه Y1 - 2017 PY - 2017 VL - 31 IS - 1 SP - 140 EP - 157 KW - صفات مورفولوژیک KW - فلفل KW - وراثت پذیری عمومی KW - همبستگی ژنتیکی DO - 10.22067/jhorts4.v0i0.47955 N2 - فلفل از جمله مهم‌ترین سبزیجات به شمار می‌رود که علاوه بر مصارف غذایی، دارای مصارف دارویی نیز می‌باشد. به منظور مطالعه‌ی تنوع ژنتیکی فلفل شیرین از نظر صفات مورفولوژیک و فیزیولوژیک، 42 توده فلفل در قالب طرح لاتیس مستطیل در 3 تکرار در ایستگاه تحقیقات کشاورزی ساعتلوی ارومیه در سال 1392 مورد ارزیابی قرار گرفت. نتایج نشان داد بین توده‌ها برای کل صفات به جزء صفات میزان اسپد، میزان فتوسنتز و pH اختلاف آماری معنی‌داری وجود دارد. بیشترین همبستگی فنوتیپی مثبت (958/0) و بیشترین همبستگی ژنتیکی مثبت (994/0) بین صفات وزن خشک میوه و وزن تر میوه و بیشترین همبستگی ژنتیکی منفی (587/0) بین صفات کانوپی گیاه و عرض میوه مشاهده شد. بر اساس جدول مقایسه میانگین ژنوتیپ‌های ارومیه، لردگان و اورفای ترکیه دارای عملکرد بیشتری نسبت به سایر ژنوتیپ‌ها بودند. براساس نتایج به دست آمده صفات طول میوه، عرض میوه، ضخامت دیواره میوه، عملکرد، وزن تر میوه و وزن خشک میوه دارای توارث پذیری بالای در بین صفات مورد بررسی بودند. با استفاده از تجزیه‌ی خوشه‌ای به روش وارد، توده‌های مورد بررسی بر اساس صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در 6 گروه متفاوت قرار گرفتند و بر این اساس بیشترین فاصله بین دو خوشه‌ی چهارم و پنجم مشاهده شد. UR - https://jhs.um.ac.ir/article_35984.html L1 - https://jhs.um.ac.ir/article_35984_e3d1eb9a1b8c35ffc569342cdba4cac2.pdf ER -