TY - JOUR ID - 36346 TI - کاربرد پس از برداشت پلی آمین اسپرمیدین در شرایط غوطه‌وری بر کیفیت انبارمانی و عمر قفسه‌ای میوه انبه (L. Mangifera indica) JO - علوم باغبانی JA - JHS LA - fa SN - 2008-4730 AU - حسینی, مرجان السادات AU - زاهدی, سید مرتضی AU - کریمی, مهدیه AU - ابراهیم زاده, اصغر AD - دانشگاه هرمزگان AD - دانشگاه مراغه AD - دانشگاه بوعلی سینا Y1 - 2018 PY - 2018 VL - 31 IS - 4 SP - 765 EP - 777 KW - انبه KW - انبارمانی KW - پلی آمین KW - غوطه‌وری KW - فنل DO - 10.22067/jhorts4.v31i4.60625 N2 - این پژوهش به منظور تأثیر غلظت‌های مختلف اسپرمیدین بر کیفیت و عمر پس از برداشت یک رقم انبه محلی میناب صورت گرفت. در این بررسی میوه‌ها با پلی آمین اسپرمیدین در غلظت‌های صفر، 5/0، 1 و 2 میلی‌مولار به روش غوطه‌وری به مدت 30 دقیقه تیمار و سپس به مدت 24 روز در انبار با دمای 15 درجه سانتی‌گراد و رطوبت 90-85 درصد نگهداری شدند. آزمایش به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی و مقایسه میانگین‌ها با استفاده از آزمون چند دامنه‌ای دانکن انجام شد. اندازه‌گیری صفات در زمان‌های صفر، 8 و 16 روز انجام گرفت و صفاتی از قبیل تغییرات وزن، سفتی، شاخص طعم، میزان فنل، ویتامین ث، ویژگی‌های کیفی (پی‌اچ، اسیدیته قابل تتراسیون و مواد جامد محلول) و ارزیابی حسی اندازه‌گیری شدند. نتایج نشان داد که میوه‌های شاهد، وزن، سفتی و کیفیت ظاهری و بیوشیمیایی کمتری در مقایسه با بقیه تیمارها نشان دادند. تیمار اسپرمیدین به ویژه غلظت 2 میلی‌مولار اسپرمیدین در طول دوره انبارمانی سبب حفظ ویتامین ث و کاهش از دست دادن آب میوه از طریق پوست و کند کردن روند تغییرات پی‌اچ، اسیدیته قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول کل شد. همچنین میوه‌های این تیمارها میزان فنل، رنگ، مزه، شاخص طعم و عطر مطلوب‌تری داشتند. UR - https://jhs.um.ac.ir/article_36346.html L1 - https://jhs.um.ac.ir/article_36346_6193801794e67c6e8c23c96b700bc2ff.pdf ER -