دانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220The Effect of Cadmium Toxicity on Changes of Proline and Antioxidant in Lettuceاثر سمیت کادمیم بر تغییر میزان شاخصهای پرولین و آنتی اکسیدانها در کاهو (Lactuca sativa L.)3593663246110.22067/jhorts4.v0i0.30529FAمریم حقیقیمحسن کافیتهران0000-0001-8271-8216Journal Article20140104Information of heavy metal toxicity about physiological aspect of lettuce is limited. Therefore an experiment was conducted in CRD designed with 7 replications on lettuce (Lactuca sativa L.). Treatments were cadmium in 3 concentration (0, 2 and 4 mg/L) added to Hoagland solution. Results were shown that increasing in cadmium of nutrient solution caused increasing in SOD, POD antioxidant and proline contents of leaf tissues, in addition, cadmium decreased the amount of fresh weight and organic acid. Applying 2 and 4 mg/L cadmium in nutrient solution produced POD, SOD and Proline around 8 and 53%, 55 and 106%, 39 and 119% in 2 and 4 mg/L cadmium, respectively. Whereas in the same concentrations of cadmium protein decreased 25 and 5 %, respectively. Under cadmium stress, toxic effects decline photosynthesis more than chlorophyll content.اطلاعات در مورد اثر سمیت فلزات سنگین بر تغییرات فیزیولوژی و بیوتکنولوژی کاهو محدود است. به این منظور آزمایش به صورت طرح کاملاً تصادفی با 7 تکرار جهت بررسی اثرات کادمیم بر تغییرات فیزیولوژی کاهو انجام شد. کادمیم با 3 غلظت صفر، 2 و 4 میلیگرم در لیتر به محلول غذایی در کشت هیدروپونیک اضافه شد. نتایج این آزمایش نشان داد که ایجاد تنش کادمیم و افزایش غلظت آن با افزایش فعالیت آنتی-اکسیدانها (پرکسیداز و سوپر اکسید دیسموتاز) و پرولین همراه است. کادمیم در بافت گیاه تجمع یافته و وزن تر و اسید ارگانیک گیاه را کاهش میدهد. به طور متوسط غلظتهای 2 و 4 میلیگرم در لیتر کادمیم به ترتیب پرکسیداز را 8 و53 درصد افزایش داد و فعالیت سوپر اکسید دیسموتاز را 66 و 106 درصد و غلظت پرولین را 39 و 119 درصد بالا برد در صورتی که پروتئین کل گیاه را 25 و 5 درصد نسبت به شاهد کاهش میدهد. اثرات سمی افزایش کادمیم با گذشت زمان بر روی کلروفیل و فتوسنتز متفاوت بود و فتوسنتز بیشتر از کلروفیل با گذشت زمان تحت تنش کادمیم کاهش یافت.https://jhs.um.ac.ir/article_32461_94e9a9f4fe5ed960d23ebbe542233d2b.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Nano Packaging and Edible Coating Used for Improvement of Shelf Life and Quality of Individual Fresh Pistachio Nutsاستفاده از بستهبندیهای نانو و پوششدهی خوراکی در بهبود عمر انباری و کیفیت دانه های پسته تازه3673743248410.22067/jhorts4.v0i0.30531FAزهرا احمدیسید حسین میردهقاندانشگاه ولی عصر رفسنجانحسین حکم آبادیمحمدحسین شمشیریولی عصر رفسنجانJournal Article20140104Fresh pistachio nuts undergo biochemical and physiological changes after harvest and postharvest and as a result, it has a short shelf life. The purpose of this research is to study the effects of packaging type and edible coating on quality and increasing the shelf life of fresh pistachio nut. Therefore, two separate experiment were conducted and in first one the individual fresh pistachio were dipped in different concentration of aloe vera gel (0 (control), 25, 33, 50 %) and also Nanocid at 80 and 100 mgl-1 and kept at 4±2°C for 40 days. In second experiment, to compare the plastics produced through Nano technology and usual plastics (nylon), fresh pistachio nut were packed and stored in mentioned condition. Weight loss, pistachio quality appearance and its marketability were examined every 5 day- interval and fat and soluble carbohydrate at the end of storage. The results showed that Nano films comparing to control were useful significantly (p≤0.01) in controlling the weight loss and keeping fresh pistachio’s appearance. Also weight loss and fresh pistachio browning were lower in aloe vera gel treatments and the best results (higher soluble carbohydrate and appearance) come from 25% aloe gel compared to control.پسته تازه در طول دوره برداشت و پس از برداشت، دستخوش تغییرات فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی میشود و در نتیجه عمر انباری کوتاهی دارد. هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر نوع بستهبندی و پوششدهی بر حفظ کیفیت و افزایش ماندگاری پسته تازه بود. برای این منظور در دو آزمایش جداگانه، دانههای پسته در آزمایش اول با غلظتهای متفاوت ژل آلوئه ورا (0 (شاهد)، 25، 33 و 50 %) و نانوسید با غلظتهای 80 و 100 میلیگرم در لیتر غوطهور و در دمای C°2±4 برای مدت 40 روز قرار گرفتند. همچنین در بررسی مقایسه فیلمهای تولید شده از طریق فن آوری نانو با پلاستیک معمولی (نایلون)، دانههای پسته در آزمایش دوم بستهبندی و در شرایط مذکور انبار شدند. کاهش وزن، کیفیت ظاهری و بازارپسندی پستهها به فاصله هر 5 روز یکبار اندازه گیری شد و میزان چربی و کربوهیدرات های قابل حل در پایان دوره نگهداری محاسبه شد. نتایج نشان داد که فیلمهای نانو در مقایسه با شاهد، به طور معنی داری(p≤0.01) در کنترل کاهش وزن و حفظ خصوصیات ظاهری پستههای تازه مؤثر بود. همچنین میزان کاهش وزن و قهوهای شدن پستههای تازه در تیمارهای ژل آلوئه ورا نسبت به شاهد کاهش یافت و بهترین نتیجه (کربوهیدرات قابل حل و کیفیت ظاهری بالا) در تیمار ژل آلوئه ورا 25% در مقایسه با کنترل به دست آمد.https://jhs.um.ac.ir/article_32484_3554e666ae3cdc937b5495da841562f2.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220The Effects of Cultural Medium and Cultivars on Some Agronomic and Physiological Characteristic of Melon׳s Transplantبررسی اثرات بستر کشت و رقم بر برخی خصوصیات زراعی و فیزیولوژیک نشای خربزه3753823251110.22067/jhorts4.v0i0.30574FAالهه میرابیسید حسین نعمتی7278/2365/0003/0000محمد مهدی مهربخشحسین ابراهیمیJournal Article20140105Melon produced by transplanting cause seed saving, reduce the risk of cold, pest and disease stress. In order to investigate the effects of growing medium and cultivars on characteristic of melon's transplants, an experiment was conducted based on randomized completely design with 10 replications at the Ferdowsi University of Mashhad during 2010. Treatments included 6 levels of growing medium (a1= 50% peat+25 % coco peat+ 25 % sand, a2= 50% peat+25 % coco peat+ 25 %+ 25% vermin compost, a3= 50% peat+25 % coco peat+ 25 % perlit, a4= 50% coco peat+ 25% peat+25% sand, a5= 50% coco peat+ 25% peat+25%vercompost, a6= 50% coco peat+ 25% peat+25% perlit) and 2 types of cultivars: Eyvanakey and Khatooni. The results indicated that the effects of substrate were significant in all of treats (leaf area, stem diameter, height of transplant, root dry weight, shoot dry weight, root wet weight, and shoot wet weight). 2 (50% peat+25 % coco peat+ 25 %+ 25% vermin compost) and a5 (50% coco peat+ 25% peat+25%vercompost) have better performance than others in all of treats. There is not any significant effect between cultivars and interaction between substrate and cultivars wasn’t significant.تولید خربزه از طریق کشت نشا می تواند باعث پیش رسی محصول، صرفهجویی در مصرف بذر، کنترل آفات و بیماریها و کاهش خطرات سرمازدگی را به دنبال داشته باشد. به منظور بررسی اثرات بسترها کشت و رقم بر خصوصیات نشای خربزه آزمایشی به صورت فاکتوریل (2×6) در غالب طرح کاملا تصادفی با 10 تکرار در گلخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی در سال 1389 انجام شد. تیمارهای آزمایش شامل دو رقم خربزه تجاری به نام زرد ایوانکی و خاتونی و نیز بسترهای کشت شامل: بستر1: پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ماسه 25 درصد، بستر2: پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد، بستر3: پیت 50 درصد، کوکوپیت 25 درصد، پرلایت 25 درصد، بستر4: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ماسه 25 درصد، بستر5: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد، بستر6: کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، پرلایت 25 درصد بودند. نتایج حاصل از این آزمایش نشان داد که بستر دوم (پیت 50 درصد،کوکوپیت 25 درصد، ورمیکمپوست 25 درصد) و بستر پنجم (کوکوپیت 50 درصد، پیت 25 درصد، ورمی کمپوست 25 درصد) در کلیه صفات (سطح برگ، قطر ساقه نشا، ارتفاع نشا، وزن تر و خشک اندام هوایی، وزن تر و خشک ریشه) دارای تاثیر بهتری بوده و باعث بهبود کیفیت نشا گردیدند. در نتیجه میتوان این دو بستر را برای تولید نشای خربزه توصیه نمود. بین دو رقم زرد ایوانکی و خاتونی تفاوت معنیداری ملاحظه نشد. اثر متقابل رقم و بستر نیز در هیچ یک از صفات معنیدار نگردید.https://jhs.um.ac.ir/article_32511_e892bd53a94f296fc991e1a28fc357f2.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effect of Vermicompost on Germination and Seedling Growth of Tomato (Lycopersicum esculentom L.) Varieties, Mobil and Superorbinaتاثیر ورمی کمپوست بر جوانهزنی و رشد گیاهچهای ارقام موبیل و سوپراوربینای گوجهفرنگی3833933251810.22067/jhorts4.v0i0.30577FAپروانه ابریشم چیعلی گنجعلیفردوسی مشهد0000-0002-0956-8650عبداله بیک خورمیزیامیر آوانJournal Article20140105Two separate experiments were carried out with the aim of investigating the effect of vermicompost and its aqueous extracts on traits related to germination and growth of tomato varieties, (Mobil and Superorbina). In the first experiment, 0.5, 1, 1.5, 2, 2.5, 5, 7.5, 10 and 100% extracts of vermicompost (V - V) along with control (distilled water) were studied on germination of two varieties of tomato. The number of germinated seeds was counted each day and was sampled after a week. Then, the percentage and rate of germination and length and dry weight of shoot and root were determined. In the second experiment, volume ratios of vermicompost to sand, including to, 0:100; 10:90; 20:80; 40:60; 60:40; 80:20 and 100: 0, on tomato varieties seedling growth were investigated. The seeds were planted in plastic pots and the sampling of seedlings was carried out 22 days after planting. Both experiments were conducted in Completely Random Design with four replications. The results showed that vermicompost extract could not improve the growth of Mobil and Superorbina varieties, whereas application of vermicompost, had a significant effect on plant height, area and dry weight of leaves, stem dry weight, area, diameter and dry weight of roots and the concentration of potassium, calcium and phosphorus in tomato leaves. These results confirm that using low ratios of vermicompost, have more effect on the growth of tomato seedlings rather than high ratios, so that the maximum effect of vermicompost were recorded in the ratios of 20 and 40 % for Mobil and Superorbina varieties, respectively. In this experiment, high vermicompost ratios had a negative effect on growth of tomato seedlings.دو آزمایش جداگانه، با هدف بررسی تاثیر ورمی کمپوست و عصاره آبی حاصل از آن بر صفات مربوط به جوانهزنی و رشد رویشی ارقام موبیل و سوپراوربینای گوجه فرنگی انجام شد. در آزمایش اول عصاره ورمی کمپوست با غلظت های 5/0، 1، 5/1، 2، 5/2، 5، 5/7، 10 و100 درصد (حجمی-حجمی) به همراه شاهد (آب مقطر) بر جوانه زنی دو رقم گوجه فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. تعداد بذرهای جوانه زده در هر روز شمارش شد و برداشت از نمونهها پس از یک هفته صورت گرفت. سپس درصد و سرعت جوانه زنی، طول و وزن خشک ساقهچه و ریشهچه تعیین شدند. در آزمایش دوم نسبتهای حجمی مختلف ورمی کمپوست: ماسه (شامل: 100:0؛ 90:10؛ 80:20؛ 60:40؛ 40:60؛ 20:80 و 100: 0)، بر رشد گیاهچه ای ارقام گوجه فرنگی مورد بررسی قرار گرفت. بذرها در گلدانهای پلاستیکی کاشته و نمونه برداری از گیاهچهها 22 روز پس از کاشت انجام شد. هر دو آزمایش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با چهار تکرار انجام شد. نتایج حاصل از آزمایشها نشان داد که عصاره ورمی کمپوست نتوانست رشد رویشی ارقام موبیل و سوپراوربینای گوجه فرنگی را بهبود بخشد، اما کاربرد نسبتهای حجمی ورمی کمپوست، تاثیر معنیداری بر ارتفاع گیاه، سطح و وزن خشک برگ، وزن خشک ساقه، سطح، قطر و وزن خشک ریشهها و میزان عناصر پتاسیم، کلسیم و فسفر برگ گوجه فرنگی داشت. نتایج مؤید این بود که کاربرد نسبتهای پایین ورمی کمپوست، اثرات بیشتری بر رشد گیاهچههای گوجهفرنگی دارد، به طوری که بیشترین تاثیر ورمی کمپوست در نسبتهای 20 و 40 درصد ورمی کمپوست به ترتیب برای ارقام سوپراوربینا و موبیل ثبت شد. در این آزمایش نسبتهای بالای ورمی کمپوست تاثیر منفی بر رشد گیاچههای گوجه فرنگی داشت.https://jhs.um.ac.ir/article_32518_bae6a46d8219d332b855779d71121c3f.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Improving Germination of Guava (Psidium guajava) Seeds by Acid Scarificationبهبود جوانهزنی بذر گواوا (Psidium guajava) با استفاده از خراشدهی با اسید3943993252410.22067/jhorts4.v0i0.30581FAمعصومه عباسیمختار حیدریدانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستانمجتبی رحیمیJournal Article20140105As seed germination of Guava (Psidium guajava) is poor and time-consuming, the effects of seed extraction technique and scarification methods on the seed germination and seedling growth of Guava cv. Allahabad safeda, were investigated. First experiment was conducted on extraction of Guava seeds using sulfuric acid (H2SO4) : seed ratios including: 1:5, 2:5 and 3:5) or manual extraction (control) methods to investigate the effect of these methods on seed germination. The best extraction method was soaking in H2SO4 (H2SO4): seed ratio 1:5); these seeds exhibited the highest germination (70%) and root dry weight (340 mg). In second experiment, seed scarification using sulfuric acid (H2SO4 ) was compared with scarification using hydrochloric acid (HCl). Results showed that seed germination and root growth of seedlings were increased by scarification using HCl for 10 or 15 minutes. It seems that delaying seed germination of guava (Psidium guajava) is mainly related to seed coat hardiness and physical dormancy.با توجه به اینکه جوانهزنی بذر گواوا (Psidium guajava) ضعیف و کند میباشد، در این آزمایش اثرات روش استخراج بذر و روشهای خراشدهی بر جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه گواوا رقم الله آباد سفیدا مورد بررسی قرار گرفت. در آزمایش اول برای بررسی اثر استخراج بذر گواوا با استفاده از اسید سولفوریک غلیظ 95% (نسبتهای اسید سولفوریک به بذر شامل: 1:5، 2:5 و 3:5) و یا استخراج دستی بذر (شاهد) بر جوانهزنی بذر انجام گردید. بهترین روش استخراج بذر خیساندن بذر در اسید سولفوریک غلیظ (نسبت اسید سولفوریک به بذر 1:5) بود. این بذور بیشترین درصد جوانهزنی (70% ) و وزن خشک ریشه چه (340 میلیگرم) را داشتند. در آزمایش دوم، خراشدهی بذر با اسید سولفوریک غلیظ(H2SO4 ) با خراشدهی توسط اسید کلریدریک غلیظ(HCl) مورد مقایسه قرار گرفت. نتایج نشان دادند جوانهزنی بذر و رشد گیاهچه در تیمار خراشدهی با اسید کلریدریک (به مدت 10 یا 15 دقیقه) افزایش یافت. به نظر میرسد تاخیر در جوانهزنی بذر گواوا (Psidium guajava) به میزان زیادی با سفتی پوسته بذر و رکود فیزیکی در ارتباط میباشد.https://jhs.um.ac.ir/article_32524_c131a3234f1595c869d7fda82583fe8d.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effect of the Amount and Time of Partitioning of Nitrogen Fertilizer on the Yield and Nitrate Content of Onion in Out-Season Production in Jiroftاثر تقسیط و میزان کود اوره بر تجمع نیترات و عملکرد سوخ پیاز در تولید خارج از فصل در دشت جیرفت4004103253710.22067/jhorts4.v0i0.30582FAسعیده منصور بهمنیوحیدرضا صفاریدانشگاه شهید باهنر کرمانعلی اکبر مقصودی مودJournal Article20140105Production of onion all thruough the year particularly in semi tropical regions has been considered as an alternative to fulfil the local markets needs. In order to determine the best amount and method of urea fertilizer application so that to have higher yeild and lower amount of nitrate content the effects of seven levels of urea fertilizer including 0, 90, 180, 270, 360, 450 and 540 kg of nitrogen per ha and three different partitioning method of fertilizer application including application at 2, 3 and 4 times of each of the above mentioned amounts of fertilizers during the growing period were examined in a factorial experiment based on randomized complete block design with three replications in Jiroft. Results showed that increasing the amount of nitrogen fertilizer increased leaf length and crown diameter but decreased dry matter. The amount of fertilizer also showed significant effect on diameter and length. The highest bulb dry meter and length and yield were obtianed by application of 270 kg/ha of nitrogen while using higher amounts caused them to decrease. Nitrate content of the bulbs was strongly affected by the amount of nitrogen fertilizer applied so that the highest value (126.8 mg/kg/ fresh weight) was obtianed under highest level of nitrogen fertilizer. Nitrate content and bulb dry matter were also affected by the number of times of fertilizer application. Results of this study suggesting that to obtain high yield and low nitrate content, more than 180 kg of nitrogen per ha should not be applied.با توجه به طرح استمرار تولید پیاز در نیمه دوم سال در مناطق نیمهگرمسیر و به منظور تعیین مناسبترین مقدار و نحوه استفاده از کود اوره برای دستیابی به حداکثر عملکرد که در عین حال دارای حداقل تجمع نیترات در پیاز(Allium cepa L.) باشد، اثرات هفت سطح کودی (0، 90، 180، 270، 360، 450، 540 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار) و سه دوره مصرف (2، 3 و 4 بار تقسیط سطوح کودی) در آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار در شهرستان جیرفت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دادند که با افزایش مصرف نیتروژن طول برگ و ضخامت طوقه افزایش و درصد ماده خشک کاهش مییابد. مقدار کود تاثیر بسیار معنیداری بر عملکرد و طول و قطر پیاز نیز داشت. بیشترین عملکرد و طول و قطر پیاز با مصرف270 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار حاصل و مصرف مقادیر بیشتر کود از عملکرد و طول و قطر پیازها کاست. میزان نیترات پیازها به شدت تحت تاثیر مقدار کود قرار گرفت و بالاترین غلظت نیترات به مقدار8/126 میلیگرم در کیلوگرم وزن تر از مصرف بیشترین مقدار کود نیتروژن حاصل شد. نیترات و درصد ماده خشک تحت تاثیر دوره تقسیط مصرف کود قرار گرفتند. با توجه به نتایج این آزمایش در صورتی که عملکرد و میزان نیترات پیاز مورد نظر باشند، تیمارهای بیش از 180 کیلوگرم نیتروژن خالص در هکتار در این منطقه و اراضی مشابه توصیه نمیشود.https://jhs.um.ac.ir/article_32537_5f6847d0e5c34d4cfba52dc3e530e54b.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220The Study on the Effect of Spraying with Different Concentrations of Vermicompost Extract (Vermiwash) on the Morphological Traits, Yield and Percentage of Essential oil of Lemon balm (Melissa officinalis L.)بررسی اثر محلولپاشی با غلظتهای مختلف عصاره ورمیکمپوست (ورمی واش) بر صفات مورفولوژیک، درصد و عملکرد اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه (Melissa officinalis L.)4114173255710.22067/jhorts4.v0i0.30588FAهاجر نعمتی دربندیمجید عزیزیدانشگاه فردوسی مشهدسمانه محمدیساجده کریم پوردانشگاه فردوسی مشهد0000-0001-6997-2885Journal Article20140105To investigate the effect of spraying with different concentrations of Vermiwash solution on the morphological traits, percentage and yield of essential oil of lemon balm (Melissa officinalis L.), this experiment was conducted as Randomized Complete Block Design (RCBD) with four replications in experimental field of Agricultural Faculty of Ferdowsi University of Mashhad (FUM). The treatments were included 4 different concentrations of Vermiwash solution (0, 3000. 6000 and 12000 ppm). At the flowering stage, morphological characteristics include of plant height, number of nod and internodes length, as well as total fresh weight, leaf area, dry weight of plant, yield and percentage of essential oil were determined. Results showed that there was a significant difference between different treatments in terms of plant height, number of node, internodes length, leaf area, and dry weight of plant and essential oil yield. The highest height (84.91 cm), number of node (23.20), leaf area (8853.52 cm2) and plant dry weight (174.31 g) related to vermiwash concentration of 3000 ppm and the longest internodes (7.02 cm) and essential oil yield (6 g/m2) related to concentration of 1200 ppm. In conclusion, application of 3000 ppm vermiwash was the superior among the all studied treatments that confirmed activity of plant growth regulators in low concentration of vermiwash and availability of nutrient in the solution.به منظور بررسی تأثیر غلظتهای مختلف محلول ورمی واش بر صفات مورفولوژیک، درصد و عملکرد اسانس گیاه دارویی بادرنجبویه (Melissa officinalis L.) این آزمایش به صورت طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام شد. تیمارها شامل چهار غلظت مختلف محلول ورمی واش (0، 3000، 6000 و 12000 پیپیام) بودند. در مرحله گلدهی صفات مورفولوژیک گیاه شامل ارتفاع بوته، تعداد گره و فاصله میانگرهها و همچنین وزن تر بوته، سطح برگ، وزن خشک بوته، درصد و عملکرد اسانس اندازهگیری شد. نتایج به دست آمده نشان داد که تیمارها بر روی صفاتی مانند ارتفاع بوته، تعداد گره، فاصله میانگرهها، سطح برگ، وزن خشک بوته و عملکرد اسانس معنیدار بودند. بیشترین مقدار ارتفاع (91/84 سانتیمتر)، تعداد گره (20/23)، سطح برگ (52/8853 سانتیمتر مربع) و وزن خشک بوته (31/174 گرم بر بوته) مربوط به تیمار 3000 پیپیام و بیشترین فاصله میانگره (02/7 سانتیمتر) و عملکرد اسانس (6 گرم بر متر مربع) مربوط به تیمار 12000 پیپیام بود. تیمار 3000 پیپیام، به عنوان بهترین تیمار شناخته شد که حاکی از فعال بودن تنظیم کنندههای رشد در غلظتهای کم و در شرایط دسترسی کامل به عناصر غذایی در محلول ورمی واش میباشد.https://jhs.um.ac.ir/article_32557_7eefb6b3d8753250ecfd7656ffb7d2e9.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effect of Pre-heat Treatment and Herbal Essences on the Postharvest Properties of Blood Orangeاثر پیش تیمار حرارت و اسانسهای گیاهی بر خواص پس از برداشت پرتقال خونی4184233258310.22067/jhorts4.v0i0.30589FAعصمت برزنونیمحمدحسین آق خانیدانشگاه فردوسی مشهدعبدالمجید مسکوکیمحمد حسین عباسپورفردJournal Article20140105Postharvest losses are a limiting factor on storage life of many vegetables and fruits including citrus. Therefore a study was conducted to evaluate the effects of thermal treatments and herbal thyme oil spray on Sanguinello blood oranges in Golestan province in the northern part of Iran. The tests have been performed one day after harvesting, under four different treatments: hot water at 55˚C for 3 minutes, flushing of steam at 100˚C for 30 seconds, and spraying of fruits with two-percent thyme using surfactant. The fruits of each treatment were then kept in some boxes and placed in a cold storage at 8˚C and relative humidity of 85±5 percent, for two months. Results showed that the treatments had no significant effect on the quality parameters of fruits such as acidity, total soluble solid, maturity index and sensory evaluation. However, among all treatments, the steaming treatment had the greatest impact in preventing weight loss during storage.ضایعات پس از برداشت عامل محدودکننده دوره انبارداری بسیاری از میوهها و سبزیجات از جمله مرکبات میباشد. در این تحقیق یک روز پس از برداشت، پرتقال خونی رقم سانگین تحت چهار تیمار مختلف شامل: آب گرم (در دمای 55 درجه به مدت 3 دقیقه)، بخار (100 درجه با روش flushing (شستشو با جریان سریع بخار) در زمان 30 ثانیه) و اسپری کردن میوهها با اسانس آویشن 2 درصد با سورفاکتانت و نمونه شاهد قرار گرفت. میوههای هر تیمار در جعبه گذاشته شد و سپس به مدت 2 ماه در سردخانه با دمای 8 درجه سانتیگراد و با رطوبت نسبی 5±85 درصد و همچنین یک هفته به منظور تطبیق با شرایط بازار در دمای محیط نگهداری شد. نتایج آنالیز دادهها نشان داد که نوع تیمار اثر معنیداری روی پارامترهای کیفی اسیدیته، موادجامد محلول، اندیس رسیدگی و ارزیابی حسی نداشت و نیز در بین تیمارها، تیمار بخاردهی بیشترین تأثیر را در جلوگیری از کاهش وزن طی دوره انبارداری داشته است.https://jhs.um.ac.ir/article_32583_2978770d70908ebba9d8610d3a03e0f6.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effect of Gibberellic Acid and Scarification on Seed Germination in Four Almond Speciesتأثیر تیمارهای اسید جیبرلیک و خراشدهی پوسته بذر بر جوانهزنی چهار گونه بادام4244323261710.22067/jhorts4.v0i0.30655FAوحید روحیزهرا رفیعیJournal Article20140106Almonds belong to Prunus genus, which is related to Rosaceae family. It has close relatives with different species of stoned fruits. One of the main reasons for the long period of seed germination in Prunus is compound dormancy, such as the external seed cover as physical dormancy and embryo dormancy causes physiological dormancy. Seed stratification and treatments with various hormones are used to eliminate the physiological dormancy in Prunus genus seeds. Ancillary methods such as removing the shell and scarification are used in order to eliminate physical dormancy. This research was carried out in order to study the effect of scarification (scarification or lack of scarification) and gibberellic acid (0, 150, 300 and 450 mg/lit) on percent and rate of germination in four species of almond (Three wild species; Prunus elaeagnifolia, P. scoparia and P. lycioides and one domestic species; P. dulcis) in factorial design based on completely randomized design with three replications. Removing the shell caused a significant increase in the percentage and rate of germination in all species. In general, treatment of seeds with 300 mg/lit gibberellic acid increased percentage and rate of germination than control significantly, but according to depth of seed dormancy, the response of the species to the concentrations of gibberellic acid was different. According to the results, the seed germination amount is different in different genotype.بادام از جنس Prunus و از خانواده Rosaceae است که خویشاوندی نزدیکی با گونههای مختلف میوههای هستهدار دارد. یکی از مهمترین دلایل طولانی بودن دورهی جوانهزنی بذور جنس Prunus بدلیل وجود خواب مرکب در این بذور است، به صورتی که پوستهی خارجی بذور عامل خواب فیزیکی و خواب جنین بذر عامل خواب فیزیولوژیکی بذر است. سرمادهی مرطوب بذور و تیمار با هورمونهای مختلف برای از بین بردن خواب فیزیولوژیکی در بذور جنس Prunus مورد استفاده قرار میگیرد. به منظور از بین بردن خواب فیزیکی بذور نیز از روشهایی مانند حذف پوستهی خارجی و یا خراشدهی پوسته بذر استفاده میشود. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی تأثیر تیمارهای خراشدهی پوسته بذر و عدم خراشدهی پوسته بذر و همچنین هورمون اسید جیبرلیک (در 4 سطح 0، 150، 300 و 450 میلیگرم در لیتر) بر درصد و سرعت جوانهزنی در 4 گونه بادام (شامل 3 گونه وحشی ارژن، بادامک و تنگرس و 1 گونه بادام اهلی تلخ) در قالب طرح فاکتوریل با طرح پایهی کاملاً تصادفی و 3 تکرار انجام پذیرفت. حذف پوسته بذر باعث افزایش معنیدار درصد و سرعت جوانهزنی در تمامی گونهها گردید، به طور کلی تیمار بذور با محلول 300 میلیگرم در لیتر اسید جیبرلیک نیز باعث افزایش معنیدار درصد و سرعت جوانهزنی بذور نسبت به تیمار شاهد گردید، اما با توجه به عمق خواب بذور در هر گونه پاسخدهی هر یک از گونهها به سطوح هورمونی متفاوت بود. با توجه به نتایج بدست آمده، میزان جوانهزنی بذر در ژنوتیپهای مختلف بسیار متفاوت است.https://jhs.um.ac.ir/article_32617_06d675ad7469786422001369d462ffbe.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220The Study of Extract Biochemical Variations Content Some of Spearmint (Mentha spicata L.) Populationبررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره تعدادی از جمعیتهای نعنای خوراکی (Mentha spicata L.)4334433264510.22067/jhorts4.v0i0.30656FAعسکر غنی0000-0002-0691-4351سید حسین نعمتی7278/2365/0003/0000مجید عزیزیدانشگاه فردوسی مشهدمحمد جمال سحرخیزمحمد فارسیدانشگاه فردوسی مشهد0000-0002-1295-638XJournal Article20140106A pot experiment was conducted to evaluate the extract biochemical variations among 25 spearmint population. The experiment was a randomized complete design (RCD) with 25 treatments (population) and three replications. For this purpose, three rhizomes with 5 cm length were selected and planted in each pot. All pots were kept out side. The plant samples of all treatments were harvested at full flowering stage and the most important extract biochemical factors such as chlorophyll a, b and total, carotenoide, flavone and flavonol, total flavonoide, total phenolic compound, antioxidant activity, and carbohydrate content were measured. Moreover, all characteristics of studied population were subjected to cluster analysis and correlation between factors was determined. There were significant differences among population in all studied factors. The highest and lowest chlorophyll contents (35.77 and 10.5 mg/g FW) were obtained in Fars- Khafr 2 and Mazandaran-Nour population, respectively. Among studied population, Isfahan 2, Mazandaran-Qaemshahr, Mazandaran-Nour and Yasouj were superior in extract biochemical valuable properties like antioxidant activity, total phenolic compounds, total flavonoides, and total carbohydrates. Also, some population of Fars province constituted more carotenoide and chlorophyll contents and were superior to others. Furthermore, a positive correlation was detected between antioxidant activity, phenolic compound, and total flavonoides.در این تحقیق به منظور بررسی تنوع بیوشیمیایی عصاره 25 جمعیت نعنای خوراکی، آزمایشی بر پایه طرح کاملا تصادفی با 25 تیمار (جمعیتها) و 3 تکرار به صورت گلدانی در شرایط طبیعی، به اجرا درآمد. بدین منظور، درون هر گلدان 3 عدد استولون به طول 5 سانتیمتر انتخاب و کشت گردید. در مرحله گلدهی کامل، بوتههای مربوط به هر تیمار برداشت شدند و مهمترین صفات بیوشیمیایی عصاره شامل: میزان کلروفیل (b,a و کل)، کاروتنوئید، فلاون و فلاونول، فلاونوئید کل، میزان ترکیبات فنلی کل، میزان فعالیت آنتیاکسیدانی و میزان کربوهیدرات اندازهگیری شد. همچنین جمعیتها از نظر صفات فوق مورد تجزیه خوشهای قرار گرفتند و همبستگی بین صفات بیوشیمیایی عصاره در این جمعیتها مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان دهنده تفاوت معنیدار بین جمعیتها از نظر خصوصیات بیوشیمیایی اندازهگیری شده بود. بیشترین و کمترین میزان محتوای کلروفیل کل (77/35 و 5/10 میلیگرم بر گرم نمونه تر) به ترتیب مربوط به تیمارهای فارس (منطقه خفر 2) و مازندران (منطقه نور) بود. در بین جمعیتهای مورد مطالعه، تیمارهای اصفهان 2، مازندران- قائمشهر، مازندران- نور و یاسوج از نظر صفات ارزشمند بیوشیمیایی عصاره (فعالیت آنتیاکسیدانی، ترکیبات فنلی، فلاونوئید کل و میزان کربوهیدرات) برتر بودند. همچنین برخی از جمعیتهای مربوط به استان فارس از نظر رنگیزههای کاروتنوئید و محتوای کلروفیل نسب به سایر جمعیتها دارای برتری بودند. همچنین بین فعالیت آنتیاکسیدانی، میزان ترکیبات فنلی، میزان فلاونوئید کل همبستگی مثبتی وجود داشت.https://jhs.um.ac.ir/article_32645_7f0d7ed26c14c95772cb980b0a771aef.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effects of Calcium Chloride, Gibberellin and Benzyladenine on Qualitative and Quantitative Characteristics and Flower Longevity of Zinnia (Zinnia elegans J.)بررسی اثرات کلریدکلسیم، هورمون های جیبرلین و بنزیل آدنین برخصوصیات کمی، کیفی و طول عمر گل آهار (Zinnia elegans J.)4444523265010.22067/jhorts4.v0i0.30658FAوحید روحیبهروز شیرانعبدالرحمان محمدخانی0000-0002-8127-9829Journal Article20140106The Zinnia (Zinnia elegans J.) flower has many applications in landscape design, whereas lack of adequate conditions and nutritions in some cases can reduce the quality and number of flowers. Therefore, control of growth conditions is very important related to nutrition and application of growth regulators to improve the quality and quantity of flowers. Flower's morphology and longevity are two main factors that are used to evaluate the quality of flowers. Application methods that could increase the vase life, is important. A research conducted to investigate the effects of calcium chloride, gibberellin and Benzyladenin on zinnia quantitative and qualitative characteristics in 2010. Experiment carried out in a factorial in randomized complete block design with four replications at the Sharekord University's research farm. Treatments consisted calcium chloride (0, 0.5 and 1 gram per liter), Gibberellin (0, 75 and 150 mg per liter) and benzyladenine (0, 75 and 150 mg per liter) to be sprayed on plant two times in 10 days interval. The result showed that calcium chloride increased stem diameter, number of lateral shoots and flowers and storage vase life. Gibberellin reduced flower and stem diameter, number of axillary shoots and flower. Gibberellins also reduced the beginning of flowering time from transplanting and increased the vase life of the flower on plant and storage. Furthermore, benzyladenine significantly increased the quality and quantity of plant except the flowering period.گل آهار در فضای سبز کاربرد زیادی دارد، اما مناسب نبودن شرایط تولید و تغذیه در برخی موارد باعث کاهش کمیت و کیفیت گل ها می شود. کنترل شرایط رشد از لحاظ تغذیه و کاربرد تنظیم کنندههای بررسی اثرات کلریدکلسیم، هورمون های جیبرلین و بنزیل آدنین برخصوصیات کمی، کیفی و طول عمر گل آهار رشد به منظور بهبود کمیت و کیفیت گل، از اهمیت زیادی برخوردار است. مورفولوژی گیاه و طول عمر گل ها از جمله شاخصهایی است که برای ارزیابی کیفیت گل استفاده می شود. کاربرد روش هایی که بتواند عمر گل را افزایش دهد، حائز اهمیت است. به منظور بررسی اثرات کلریدکلسیم، جیبرلین و بنزیلآدنین بر روی خصوصیات کمی و کیفی گل آهار پژوهشی در سال 1389 آزمایشی به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه بلوک های کامل تصادفی با چهار تکرار در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه شهرکرد انجام شد. تیمارها شامل کلرید کلسیم (0، 5/0 و 1 گرم در لیتر)، اسید جیبرلیک (0، 75 و 150 میلی گرم در لیتر) و بنزیل آدنین (0، 75 و 150 میلی گرم در لیتر) در دو مرحله به فواصل ده روز به صورت محلولپاشی روی اندام هوایی گیاه اعمال شد. نتایج نشان داد که کلریدکلسیم باعث افزایش قطر ساقه، تعداد ساقه جانبی، تعداد گل و عمر گل در انبار گردید. جیبرلین در این آزمایش باعث کاهش قطر گل، قطر ساقه، تعداد ساقه جانبی و تعداد گل شد. همچنین جیبرلین فاصله زمانی بین انتقال نشاء تا آغاز گل دهی را کاهش داد و باعث افزایش عمر گل روی بوته و شرایط انبار گردید. در این آزمایش بنزیل آدنین باعث بالا بردن کیفیت گیاه شد و بر تمامی صفات به جز طول دوره گل دهی اثر معنی داری داشت.https://jhs.um.ac.ir/article_32650_96f63afccbe3be79f416ea40f26234ce.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220The Effect of Different Levels of Nitrogen and Copper on Yield and Nutrients Concentrations and Nitrate Broccoli Head (Brassica oleracea)بررسی تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و مس بر عملکرد غلظت عناصر غذایی و نیترات سر کلم بروکلی (Brassica oleracea)4534593266210.22067/jhorts4.v0i0.30660FAفاطمه رخشاحمد گلچیندانشگاه زنجانJournal Article20140106In order to study the effect of different levels of nitrogen and copper on yield and nutrients concentrations and nitrate in broccoli head, an experiment was conducted based on a factorial combinations of five levels of nitrogen (0, 100, 200, 300 and 400 kg/ha) and three levels of copper (0, 2.5 and 5 kg/ha) that were applied to soil as ammonium sulfate and copper sulfate respectively, in three replications in greenhouse of Zanjan University in 2010. Results showed that application of nitrogen and copper increased head yield and quality of broccoli. The application of 300 kg N + 2.5 kg Cu/ha resulted in highest yield of broccoli head. The highest concentration of nitrogen in broccoli head was measured in treatment with 400 kg N+ 2.5 kg Cu/ha. The highest concentration of nitrate in broccoli head was measured in treatment with 300 kg N/ha and without use of copper. Also, application of higher amount of copper decreased nitrate concentration in broccoli head. The highest concentrations of potassium and calcium in head were obtained with application 300 kg N + 2.5 kg Cu/ha. The results showed that application of nitrogen and copper in Optimum levels increased head yield and nutrients concentrations in broccoli head.به منظور بررسی تأثیر سطوح مختلف نیتروژن و مس بر عملکرد و غلظت عناصر غذایی و نیترات سر کلم بروکلی یک آزمایش فاکتوریل شامل سطوح مختلف نیتروژن (صفر، 100، 200، 300 و 400 کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات آمونیوم) و مس (صفر، 5/2 و 5 کیلوگرم در هکتار از منبع سولفات مس) در سه تکرار در گلخانه دانشگاه زنجان در بهار 1389 به اجرا در آمد. نتایج نشان داد که افزایش مصرف نیتروژن و مس تا حد مشخصی باعث افزایش عملکرد سر کلم بروکلی میشوند. بیشترین میزان عملکرد سر کلم بروکلی از مصرف 300 کیلوگرم نیتروژن و 5/2 کیلوگرم مس در هکتار بدست آمد. بیشترین غلظت نیتروژن سر در تیمار 400 کیلوگرم نیتروژن و 5/2 کیلوگرم مس در هکتار اندازه گیری شد. بیشترین غلظت نیترات سر در تیمار 300 کیلوگرم نیتروژن و بدون مصرف مس بدست آمد. افزایش در سطوح مس مصرفی نیز منجر به کاهش غلظت نیترات سر در کلم بروکلی شد. بیشترین غلظت پتاسیم و کلسیم سر کلم بروکلی نیز از مصرف 300 کیلوگرم نیتروژن و 5/2 کیلوگرم مس در هکتار بدست آمد. نتایج نشان داد که مصرف نیتروژن و مس در حد بهینه عملکرد و غلظت عناصر غذایی سر کلم بروکلی را افزایش می دهد.https://jhs.um.ac.ir/article_32662_5d20540aedfbf0353622258c78b4bb07.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effect of Cycocel on Growth and Photosynthetic Pigments of Tow Olive Cultivars under Different Irrigation Intervalsاثر سایکوسل بر رشد و رنگیزههای فتوسنتزی دو رقم زیتون تحت دورهای مختلف آبیاری4604693270010.22067/jhorts4.v0i0.30663FAوحید اکبریرسول جلیلی مرندیدانشگاه ارومیهJournal Article20140106The water deficiency is one of the serious problems in the arid zones. In order to investigate the effect of Cycocel on different growth aspects of two olive cultivars (Mary and Mission), a greenhouse experiment was conducted using three factors of: cycocel at three levels (0, 500 and 1000 mg L-1), irrigation of three levels (irrigated at 5, 10 and 15 days intervals) and tow olive cultivars (Mary and Mission) in a factorial experiment based on randomized complete block design of three replicates for the lasted four months. The results showed that both cycocel treatments decreased plant height, increased root length and number of lateral shoots; but no significant difference in stem diameter, leaf numbers, total lengths of lateral shoots, fresh weight of stem and root, chlorophyll b and carotenoid content was observed compared with control. High cycocel level (1000mgL-1) increased fresh weight of leaf and chlorophyll a content than the control. Also, results showed that increased periods of drought have reduced the plant height, stem diameter, leaf numbers, number of lateral shoots and total lengths of lateral shoots, root length, fresh weight of leaf, stem and root, increased chlorophyll a+b and carotenoid content in both cultivars. In above-mentioned parameters Mission cultivar showed higher resistance to drought stress than the Mary cultivar. Results suggested that Cycocel treatment can alleviate some negative effects of drought stress in Mary and Mission cultivars of olive.یکی از مشکلات مهم در مناطق خشک کمبود آب است. به منظور بررسی اثر سایکوسل بر جنبههای مختلف رشد دو رقم زیتون (ماری و میشن) در شرایط تنش خشکی، آزمایش گلخانهای با سه فاکتور شامل سه سطح سایکوسل (صفر، 500 و 1000 میلیگرم در لیتر)، سه سطح تنش خشکی (آبیاری نهالها با فواصل 5 ، 10 و 15 روز یکبار) و دو رقم زیتون (ماری و میشن) به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با سه تکرار و در مدت چهار ماه انجام شد. نتایج نشان داد که تیمارهای سایکوسل موجب کاهش ارتفاع نهال، افزایش طول ریشه و تعداد شاخههای جانبی در مقایسه با شاهد شده اما تأثیر معنیداری بر قطر ساقه، تعداد برگ، طول شاخههای جانبی، وزن تر ساقه و ریشه، کلروفیل b و محتوای کاروتنوئید نداشتند. تیمار غلظت بالای سایکوسل (1000 میلیگرم در لیتر) موجب افزایش وزن تر برگ و کلروفیل aنسبت به شاهد شد. همچنین نتایج نشان داد که افزایش سطوح خشکی موجب کاهش ارتفاع نهال، قطر ساقه، تعداد برگ، تعداد و طول شاخههای جانبی، طول ریشه، وزن تر برگ، وزن تر ساقه و ریشه، افزایش کلروفیل a، کلروفیل b و محتوای کاروتنوئید در هر دو رقم شد. از نظر صفات مورد مطالعه، رقم میشن نسبت به رقم ماری مقاومت بیشتری به خشکی نشان داد. به طور کلی نتایج نشان داد که استفاده از سایکوسل میتواند برخی از اثرات منفی ناشی از تنش خشکی در ارقام زیتون ماری و میشن را تعدیل کند.https://jhs.um.ac.ir/article_32700_01641a205ad6dc75cbab6c718aca2d7a.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effect of Different Growth Media on Nutrients Uptake, Growth Characteristics and Yield of Gerbera (Gerbera jamesonii) in a Soil Less Culture Systemاثر بسترهای مختلف کاشت بر جذب عناصر غذایی، خصوصیات رشد و عملکرد گل ژربرا در کشت بدون خاک4704793273410.22067/jhorts4.v0i0.30664FAمحمد علی خلجمینا امیریمحمدحسین عظیمیپژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتیJournal Article20140106This experiment was carried out to investigate the effect of different substrate on growth and yield of Gerbera flower. The experiment was performed using 10 treatments as fallow: fine sand, peat +fine sand (%25+%75), peat + fine sand ( %50 +%50), perlite + peat (%75 + %25), perlite + peat (%50 + %50), perlite + peat (%25 + %75), perlite + peat + expanded clay (%25 + %70 + %5), perlite + peat + expanded clay (%50 + %25 + %25), perlite + peat + expanded clay (25%+ %50 + %25), peat + expanded clay (%50 + %50), as a completely randomized design with 3 replications. All treatments irrigated with same nutrient solution. Results showed that planting beds statistically significant differences in morphological characteristics, macro and micro nutrients in plant. Results showed that the media containing perlite + peat + expanded clay (%25 + %70 + %5) is the best of all. In this treatment, flower number, flower disk diameter, shoot diameter, shoot neck diameter, flower height and vase life were 207 (m2/year), 12.4 cm, 0.8 cm, 0.58 cm, 54.5 cm and 11.6 days, respectively.In this treatment, concentration of Nitrogen, Phosphorus and Potassium were 4.17, 0.8 and 4.34 percent, respectively and micronutrients concentration as Iron, Manganese, Zinc, Copper, and Boron on the plant leaves were 155.73, 194.83, 148.56, 44.92 and 51.5 mg kg-1 dry weight, respectively.برای بررسی تأثیر بسترهای مختلف کاشت بر جذب عناصر غذایی، خصوصیات رشد و عملکرد گل ژربرا، آزمایشی به صورت طرح کاملاً تصادفی با 10 تیمار و 3 تکرار در ایستگاه ملی تحقیقات گل و گیاهان زینتی محلات انجام گرفت. تیمارها شامل موارد زیر بودند: ماسه، پیت + ماسه (25% + 75%)، پیت + ماسه (50% + 50%)، پرلیت + پیت (75% + 25%)، پرلیت + پیت (50% + 50%)، پرلیت + پیت (25% + 75%) و پرلیت + پیت + پوکه صنعتی (25% + 70% + 5%)، پرلیت + پیت + پوکه صنعتی (50% + 25% + 25%)، پرلیت + پیت + پوکه صنعتی (25% + 50% + 25%)، پیت + پوکه صنعتی (50% + 50%). تمام تیمارها با محلول غذایی یکسان تغذیه و آبیاری شدند. نتایج نشان داد که بسترهای کاشت تفاوت معنیداری از لحاظ آماری در خصوصیات ریختشناسی و غلظت عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف در گیاه داشت. دادهها نشان داد که بستر کاشت پرلیت + پیت + پوکه صنعتی (25% + 70% + 5%) مناسبترین تیمار میباشد. دراین بستر کاشت، تعداد گل، قطر دیسک گل، قطر ساقه، قطر گردن ساقه، ارتفاع گل و عمر پس از برداشت گل به ترتیب 207 عدد در متر مربع در سال، 4/12 سانتیمتر، 8/0 سانتیمتر، 58/0 سانتیمتر، 5/54 سانتیمتر و 6/11 روز بدست آمد. همچنین در این تیمار میزان غلظت عناصر پر مصرف ازت، فسفر و پتاسیم در برگ گیاه به ترتیب 17/4، 8/0 و 34/4 درصد و میزان غلظت عناصر کم مصرف آهن، منگنز، روی، مس و بُر در برگهای گیاه رشد یافته در این بستر به ترتیب 73/155، 83/194،56/148، 92/44 و 5/51 میلیگرم در کیلوگرم وزن خشک بدست آمد.https://jhs.um.ac.ir/article_32734_b01a0e31a297da89ad280c40e05ee332.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Association Analysis of Some Important Morphological Traits with RAPD Markers in 15 Iranian Date Palmتجزیه ارتباطی برخی صفات مورفولوژیکی مهم با نشانگرهای RAPD در 15 رقم خرمای ایران4804873276310.22067/jhorts4.v0i0.30665FAمنیره مارصفریعلی اشرف مهرابیگروه بیوتکنولوژی، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، تهران، ایرانزهرا طهماسبیعبدالامیر راهنماJournal Article20140106This study was performed for assessment of correlation of 11 morphological traits with RAPD molecular markers in 15 cultivars of date palm collected from the South and South West of Iran as population analysis by stepwise regression method. The results of simple and multiple regressions showed that in sum 84 RAPD markers had significant association with at least one of the traits. The coefficient of determination of all informative marker ranged from 32.0 (for stone diameter) to 75.6 (for fruit shape).The highest coefficient belonged to Oligo 215 primer in stone diameter traits (26%) and then Oligo 211 primer in fruit shape trait (24.1) as captain markers. Considerable number of morphological changes was justified by Oligo 42 that polymorphic information was content 0.23. These results showed that with regards to good distribution of random amplification of polymorphic DNA (RAPD) in date genome and the markers with high association with agronomic characters, they can be used in identification of informative markers linked to important agronomic characters.این پژوهش به منظور ارزیابی پیوستگی 11 صفت مورفولوژی مهم با نشانگرهای مولکولی RAPDدر 15 رقم خرمای جمع آوری شده از مناطق جنوب و جنوب غرب ایران به صورت آنالیز جمعیت و با استفاده از روش رگرسیون گام به گام انجام گرفت. نتایج حاصل از رگرسیون ساده و چندگانه نشان داد که در مجموع 84 نشانگر RAPD با حداقل یکی از صفات مورد بررسی پیوستگی معنی دار داشته اند. در این نشانگر ضریب تبیین در مجموع نشانگرهای آگاهی بخش از 32 (قطر هسته) الی 6/75 (شکل میوه) درصد متغیر بود. نشانگر 214 Oligo در صفت قطر هسته (26 درصد) و پس از آن الیگو 211 در صفت شکل میوه (1/24درصد) بیشترین ضریب تبیین را به عنوان نشانگر سرگروه به خود اختصاص دادند. مقدار قابل توجهی از تغییرات مورفولوژیکی با استفاده از آغازگرهای 42 Oligo با محتوای اطلاعات چندشکلی (PIC) 23/0 توجیه شدند. این نتایج گویای آن است که با توجه به توزیع بسیار مناسب DNA چندشکل تکثیر شده تصادفی (RAPD) در ژنوم خرما و نشانگرهایی که پیوستگی بالایی با صفات زراعی دارند، می توان از آن ها در شناسایی نشانگرهای آگاهی بخش پیوسته با صفات زراعی مهم بهره جست.https://jhs.um.ac.ir/article_32763_8f44a863c7cfb7df4f2324287e0b739e.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220Effects of 1-Methylecyclopropene (1-MCP) and Calcium Chloride (CaCl2) on Increasing Storage Longevity in Mature-Green “Mission” Olivesتأثیر 1-متیلسیکلوپروپن و کلرید کلسیم بر افزایش طول عمر انباری میوه رسیده سبز زیتون رقم "میشن"4884943278710.22067/jhorts4.v0i0.30666FAمهدی مکوندیسعادت شاهپوریعلی اکبر رامینJournal Article20140106The effects of postharvest application of 1-methylcyclopropene (1-MCP) and calcium chloride dip or their combination on storage quality of mature-green olives (Olea Europaea cv. mission) were examined. The experiment was conducted using a completely randomized design with three replications, in a factorial array. The effects of treatments were evaluated by recording: chlorophyll (SPAD), quantum efficiency of photosystem II (Fv/Fm), skin color and flesh firmness. Results showed that, non-treated fruits (control) softened within 14 days (2 weeks) after harvest, While, postharvest treatment with 1-MCP significantly reduced the fruit softening and color changes. Furthermore, 1-MCP had only minor effect on quantum efficiency of photosystem II (Fv/Fm). The CaCl2 treatments showed a significant reduction in fruit softening, but had no effects on chlorophyll (SPAD), quantum efficiency of photosystem II (Fv/Fm) and fruit color. It was concluded that the combination of 1-MCP and CaCl2 had synergistic effect on preventing of fruit softening. Hence, olives remained firmness for 35 days at 20oC with minimum softening.اثرات تیمارهای 1-متیلسیکلوپروپن و کلرید کلسیم به تنهایی یا در ترکیب با یکدیگر بر تغییرات کیفیت پس از برداشت میوه رسیده سبز زیتون رقم "میشن" مورد ارزیابی قرار گرفت. آزمایش بر پایه فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در 3 تکرار انجام شد. در طول آزمایش تغییرات شاخصهای کلروفیل (SPAD)، راندمان کوانتومی فتوسیستم II (Fv/Fm) و رنگ پوست و همچنین سفتی گوشت میوه مورد بررسی قرار گرفت. مقایسه میانگینها نشان داد میوههای تیمار نشده (شاهد) در مدت 14 روز نرم شدند. این در حالی بود که تیمار 1-متیلسیکلوپروپن از نرم شدن گوشت و توسعه رنگ پوست میوه زیتون جلوگیری کرد. همچنین تیمار 1-متیلسیکلوپروپن اثر ناچیزی بر جلوگیری از کاهش راندمان کوانتومی فتوسیستم II پوست میوه نشان داد. تیمار میوههای زیتون به وسیله کلرید کلسیم نرم شدن بافت میوه را به تأخیر انداخت، امّا اثری بر شاخصهای کلروفیل، راندمان کوانتومی فتوسیستم II و رنگ پوست میوه نداشت. میوههای تیمار شده با ترکیب 1-متیلسیکلوپروپن و کلرید کلسیم اثر همافزایی بر جلوگیری از نرم شدن گوشت میوه نشان دادند و با حداقل تغییر رنگ به مدت 35 روز انبامانی، سفت باقی ماندند.https://jhs.um.ac.ir/article_32787_3f69ebf3d2ee093af2797c8f33ee6a17.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220abstractabstract3281010.22067/jhorts4.v0i0.30667FAJournal Article20140106abstractabstracthttps://jhs.um.ac.ir/article_32810_06b67b07a3d73c6d571bcb78092b2510.pdfدانشگاه فردوسی مشهدعلوم باغبانی2008-473027420140220تصویر جلد نشریهتصویر جلد نشریه3282710.22067/jhorts4.v0i0.30733FAJournal Article20140107تصویر جلد نشریهتصویر جلد نشریهhttps://jhs.um.ac.ir/article_32827_373c8ae6760e1c70adb55c12a7833916.pdf