##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

هانیه خطیب سید حسین میردهقان نادر درکی

چکیده

چکیده
در این پژوهش پسته‌های تازه ارقام «اوحدی» و «اکبری» به دو صورت حبه و خوشه در معرض تابش UV-C با طول موج 0، 3، 6 و 12 kj/m2 قرار گرفته و پس از آن در دمای 1±3 درجه سانتی‌گراد به مدت 45 روز نگه‌داری شدند. پس از 20 و 45 روز انبارداری، خصوصیات یا ویژگی‌هایی شامل کاهش وزن، ارزیابی حسی، سفتی و فعالیت میکروبی پسته‌های تازه اندازه‌گیری شد. نتایج حاصل بیانگر آن است که میزان کاهش وزن حبه (77/28 درصد) کمتر از خوشه (39/33 درصد) پسته‌های تازه است. تیمار UV-C kj/m26 کمترین میزان کاهش وزن را نسبت به تیمارهای دیگر داشت (01/0P <). در طول زمان انبارداری میزان کاهش وزن افزایش می‌یابد. میزان قهوه‌ای شدن پوسته خارجی، پوسته استخوانی و خوشه تیمار UV-C kj/m26 نسبت به نمونه شاهد و تیمارهای دیگر کمتر بود. تیمار UV-C kj/m212 نسبت به نمونه شاهد قهوه‌ای شدن پوسته خارجی، پوسته استخوانی و خوشه بیشتری در طول زمان انبارداری داشت (01/0P <). طعم و مزه تندی پسته تازه در رقم اوحدی کمتر از رقم اکبری بود. سفتی پسته تازه در طول دوره‌ی انبارداری نسبت به ابتدای آزمایش کاهش و در پایان آزمایش سفتی افزایش یافت. تیمارهای UV-C نسبت به نمونه شاهد کمترین میزان آلودگی قارچی و باکتریایی را داشتند. خوشه نسبت به حبه پسته میزان آلودگی قارچی بیشتری دارد.

واژه‌های کلیدی: کاهش وزن، خصوصیات ظاهری، ارزیابی حسی، سفتی، فعالیت میکروبی

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
خطیب ه., میردهقان س. ح., & درکی ن. (2012). اثر پرتوتابی UV-C بر کیفیت و عمر انبارداری پسته تازه ارقام اوحدی و اکبری. علوم باغبانی, 25(4). https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11779
نوع مقاله
علمی - پژوهشی