نوع مقاله : مقالات پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه زنجان
چکیده
آلسترومریا یکی از مهم ترین گل های شاخه بریده می باشد که به کمک برخی مواد می توان ماندگاری آن را افزایش داد. این پژوهش با هدف مطالعه اثر برخی محلول های شیمیایی در پس از برداشت گل های بریدنی آلسترومریا رقم استراتوس به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی با دو فاکتور ساکارز ) 0، 5، 10 و 15 گرم در لیتر( و اسید سالیسیلیک )0، 100، 200 و 400 میلی گرم در لیتر (در سه تکرار اجرا گردید. ماندگاری، محتوای نسبی آب برگ و گلبرگ، نشت الکترولیت برگ و گلبرگ، جذب محلول، محتوای کلروفیل و درصد زردی برگ بررسی شد. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که تأثیر ساکارز فقط بر نشت الکترولیت گلبرگ و میزان کلروفیل معنی دار شد. اثر اسید سالیسیلیک بر تمام صفات به جز نشت الکترولیت گلبرگ در سطح یک درصد معنی دار شد. اثر متقابل ساکارز و اسید سالیسیلیک بر تمام صفات در سطح پنج درصد تأثیر معنی دار داشت. نتایج نشان داد که تیمار 15 گرم در لیتر ساکارز بیشترین میزان کلروفیل a و کمترین نشت الکترولیت گلبرگ را دارا بود. تیمار 400 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک بیشترین ماندگاری، محتوای نسبی آب برگ و گلبرگ، کلروفیل، جذب محلول و کمترین نشت الکترولیت برگ و زردی برگ را نسبت به شاهد نشان داد. تیمار 15 گرم در لیتر ساکارز همراه با 400 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک بیشترین ماندگاری، جذب محلول و کمترین نشت الکترولیت گلبرگ را نسبت به شاهد دارا بود. بنابراین استفاده از 400 میلی گرم در لیتر اسید سالیسیلیک برای افزایش ماندگاری و کیفیت گل های بریده آلسترومریا توصیه می شود.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
The Effect of Sucrose and Salicylic acid on Longevity and Postharvest Quality in Alstroemeria (cv. Stratus) Cut Flower
نویسندگان [English]
- Ziba Mohammadi
- Seyyed Najmodin Mortazavi
Zanjan University
چکیده [English]
Alstroemeria flower is one of the most important cut flowers in the world. Some materials can increase longevity of cut flowers. The aim of this research was evaluating the effect of some chemical solutions on postharvest Alstroemeria (cv. Stratus) cut flowers. This experiment was conducted with two factors of sucrose at four concentrations, 0, 5, 10 and 15 g/l and salicylic acid (SA) at four concentrations, 0, 100, 200 and 400 mg/l with three replication and arranged in a completely randomized design. During experiment, longevity, chlorophyll content, solution uptake, relative water content (RWC), electrolyte leakage (EL) and leaf yellowing were evaluated. Analysis of variance showed that different levels of sucrose had significant effect only on electrolyte leakage of petal and chlorophyll content. The salicylic acid effect was significant at the one percent level on all traits except for electrolyte leakage of petal. The interactions between sucrose and SA on all traits at the five percent level had a significant effect. The results showed that treatment of 15 g/l sucrose had the highest chlorophyll content and the lowest electrolyte leakage of petal. The highest longevity, relative water content of leaf and petal, chlorophyll, solution uptake and the lowest electrolyte leakage of leaf and leaf yellowing were obtained from treatment with 400 mg/l of salicylic acid. Treated with15 g/l sucrose plus 400 mg/l SA had highest longevity, solution uptake and the lowest electrolyte leakage of petal in compared to the control. Thus, using 400 mg/l SA to increase the longevity and quality of Alstroemeria (cv. Stratus) cut flowers is recommended.
کلیدواژهها [English]
- Sucrose
- salicylic acid
- Alstroemeria
- Longevity
- Postharvest quality
ارسال نظر در مورد این مقاله