##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

فاطمه صادقیان اسماعیل سیفی علی دادار دادار مهدی علیزاده مهدی شریفانی

چکیده

هرس سبز یا تابستانه مکمل هرس زمستانه است و در فصل رشد انجام می گیرد. به منظور بررسی اثر هرس سبز در زمان‌های مختلف بر صفات کمی و کیفی میوه‌ی انگور رقم کشمشی، آزمایشی با آرایش فاکتوریل در قالب بلوک های کامل تصادفی انجام شد. تیمار های آزمایش شامل زمان هرس سبز (تمام‌گل، دو هفته پس از تمام‌گل و زمان آبگیری حبه) و شدت هرس سبز (شاهد یا بدون هرس و هرس بعد از دو، چهار و شش گره بالاتر از آخرین خوشه) بودند و در سه تکرار و در هر تکرار شش بوته اعمال شدند. صفات کمی و کیفی، از جمله وزن خوشه، وزن حبه، طول و عرض خوشه، طول و عرض حبه، تعداد خوشه و حبه، عملکرد بوته، سطح برگ، مواد جامد محلول، اسیدیته‌ی کل، پی.اچ، رنگ و آفتاب‌سوختگی حبه و تعداد شات بری، مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که اکثر تیمار ها بر صفات کمی و کیفی میوه تاثیر معنی‌داری در سطح احتمال 1 درصد داشتند. هرس شش‌گره‌ای در زمان آبگیری حبه بر عملکرد بوته نسبت به سایر تیمار ها تاثیر مثبت داشت و سبب بهبود کیفیت میوه نسبت به شاهد شد. هرس دو و چهارگره ای در زمان تمام‌گل سبب کاهش اجزای عملکرد و افزایش مواد جامد محلول، پی.اچ و بهبود رنگ حبه شدند.

جزئیات مقاله

مراجع
- Archer E. and Strauss H. C. 1989. Effect of shading on the performance of vitis vinifera L. cv. Cabernet sauvignon. South African. Journal of Enology and Viticultural. 10(2): 74-76.
2- Asna Ashari M., Gholami M. and Almasi P. 2007. Grapevine biology (Translation: M.J. Malins). Universtiy of Bouali Sina press. Hamedan, Iran.
3- Bowed P.A. and Kliewer W.M. 1990. Influence of clonal variation, pruning severity, and cane structure on yield component development in Cabernet Sauvignon grapevines. Journal of the American Society for Horticultural Science . 115(4): 530-534.
4- Bowen P.A. and Kliewer W.M. 1990. Relationships between the yield and vegetative characteristics of individual shoot of Cabernet Sauvigonon grape. Journal of the American Society for Horticultural Science. 115(4): 534-539.
5- Dardeniz A. and Kismali I. 2002. Investigations on the effect of diffetent crop load of Amasya and Cardinal grape cultivars on the yields and qualites of grape and cuttings. Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dergis. 39(1): 9-16.
6- Ganji moghadam E. 2011. Fruit prouduction in temprate zoon. Agriculture education Press. Mashad, Iran.
7- Hale C.R. and Weaver R.V. 1962. The effect of development stage on direction translocation of photosynthate in Vitis vinifera L. Hilgardia 33: 89-93.
8- Hunter J.J. and Visser J.H. 1990. The effect of partial defoliation on growth characteristics of Vitisvinifera L. cv. Cabernet Sauvignon. II. Reproductive Growth. South. African. Journal of Enology and Viticultural. 11(1): 26-33.
9- Jalili Marandi R.L. 2002. Small fruits. University of Oroumye press. Oroumye, Iran.
10- Kavousi B., Eshghi S. and Tafazouli A. A. 2009. The effect of cluster thinning and different level of pruninng on balance yield and improve fruit quality in Grapevine cultivar Asgara. Journal of Agricultural and Natural Sceince and Technology. 48: 15-25. (in presian)
11- Kingston C.M. and Epenhuijsen C.W. 1992. Influence of summer pruning of glasshouse, container-grown Italian table grapes on bud break and fruit developmwnt in the following season. Sci. Hort. 51: 25-34.
12- Kliewer W.M. and Antcliff A.J. 1970. Influence of defolation, leaf darkening, and cluster shading on the growth and composition of sultana grapes. American Journal of Enology and Viticultural. 21: 26-36.
13- Koblet W. 1987. Effectivness of shoot topping and leaf removal as a means of improving quality. Acta Horticultural. 206:141-155.
14- Naor A., Gal Y. and Bravdo B. 2002. Shoot and cluster influence vegetative growth, fruit yield and wine quality of Sauvignon blanc grapevines. Journal of the American Society for Horticultural Science. 127(4): 628-634.
15- Preston A.P. and Perring M.A. 1974. The effect of summer pruning and nitrogen on growth, cropping and storage quality of Cox, Orange Pippin apple. Journal of Horticultural Science. 49: 77-83.
16- Saure M. 1987. Summer pruning effects in apple. Scientia Horticultrae. 30:253-282.
17- Scholefield P.B., May P. and Neales T.F. 1977. Harvest pruning and trelising of ‘Sultana’ vines. I. Effects on yield and vegtative growth. Scientia Horticultrae. 7: 115-122.
18- Smart R. E. 1985. Principles of grapevine canopy microclimate maniopulation with implications for yield and quality (Absract). Amrican. Journal of Enology and Viticultural. 36: 230-239
19- Struklec A. 1981. Einfluss schnittermins beim Sommerschnit auf Blatt and Fruchat beim Apfel.Garten. bauwissen chaf. 46: 268-276.
20- Tafazouli A. A., Hekmati J. and Firozeh P. 1994. Grape. University of Shiraz press. Shiraz, Iran.
21- Taherkhani A. and golchin A. 2012. The investigation of partial rootzoone drying and green pruning on qantative and qualative attributs cultivar Bidaneh Sefid in Takestan Region. Journal of Horticulture Sceince. 26(2): 215-222. (in Presian)
ارجاع به مقاله
صادقیانف., سیفیا., دادارع. د., علیزادهم., & شریفانیم. (۱۳۹۴-۰۲-۲۲). اثر هرس سبز بر عملکرد و کیفیت میوه در بوته‌های خزندة انگور رقم کشمشی در شرایط اقلیمی شیروان. نشریه علوم باغبانی, 29(2), 232-239. https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.31869
نوع مقاله
علمی - پژوهشی