نوع مقاله : مقالات پژوهشی
نویسندگان
دانشگاه گیلان
چکیده
در این پژوهش، اثر پوترسین خارجی در حفظ کیفیت پس از برداشت و ترکیبات آنتیاکسیدانی گلچههای دو رقم کلم بروکلی، به نامهای جنرال و لیبرتی در طی نگهداری در سردخانه بررسی شد. گلچههای کلم بروکلی با غلظتهای 5/0، 1 و 5/1 میلیمولار پوترسین تیمار شدند و از آب مقطر بهعنوان شاهد استفاده شد. پس از آن، گلچههای تیمار شده در داخل کیسههای پلیاتیلن گذاشته و به سردخانه با دمای صفر درجه سانتیگراد و رطوبت نسبی 90 درصد منتقل شدند. کاهش وزن، میزان کلروفیل کل، فنل کل، فلاونوئید کل، فلاونوئید کاتچین و اسید کلروژنیک و ظرفیت آنتیاکسیدانی در پایان 40 روز نگهداری در سردخانه و نیز پس از دو روز نگهداری در دمای اتاق بعد از خروج از سردخانه اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد که تیمار با 5/1 میلیمولار پوترسین با جلوگیری از کاهش وزن و به تأخیر انداختن تخریب کلروفیل کیفیت ظاهری گلچههای بروکلی را در هر دو رقم بهبود بخشید. رقم جنرال در مقایسه با رقم لیبرتی میزان فنل کل، فلاونوئید کل و ظرفیت آنتیاکسیدان کل بیشتری در در زمان برداشت و طی دوره انبارمانی داشت. اگرچه میزان فنل کل و فلاونوئید کل در طی دوره انبارمانی کاهش یافت، اما تیمار با پوترسین مانع کاهش بیشتر آنها شد. میزان کاتچین و اسید کلروژنیک گلچههای تیمار نشده در پایان نگهداری طولانی مدت در سردخانه زمانیکه گلچهها به دمای بالا منتقل شدند، کاهش پیدا کرد، اما تیمار با 5/1 میلیمولار پوترسین باعث افزایش آنها در هر دو رقم شد. در مجموع، کاربرد پوترسین بهخصوص غلظت 5/1 میلیمولار با جلوگیری از تخریب کلروفیل و حفظ ترکیبات آنتیاکسیدانی، پیری گلچههای کلم بروکلی را به تأخیر انداخت.
کلیدواژهها
عنوان مقاله [English]
Effect of Putrescine on Postharvest Quality, and Phenolic Compounds and Antioxidant Capacity of Broccoli (Brassica oleracea L. cv. Italica) Florets
نویسندگان [English]
- Fatemeh Jafarpour
- Davoud Bakhshi
- Mahmood Ghasemnejad
- Reza Hassan Sajedi
University of Guilan
چکیده [English]
In this study, effect of exogenous putrescine on maintaining postharvest quality and antioxidant compounds of two broccoli cultivars, ‘General’ and ‘Liberty’ during cool storage were investigated. Broccoli branchlets were treated with 0.5, 1 and 1.5 mM Putrescine. Distilled water was used as control. Treated florets were put into polyethylene bag and transferred to storage with 0°C and 90% RH. Weight loss, total chlorophyll, total phenols and catechin and chlorogenic acid were determined after 40 days of cool storage and kept 2 additional days in room temperature. Results showed that 1.5 mM putrescine treatment prevented weight loss, delayed chlorophyll degradation and senescence and improved florets quality in General and Liberty cultivars. Total phenols and flavenoids content declined at the end of storage and also two additional days in room temperature, but putrescine treatments prevented its significant decreasing. Catechin and chlorogenic acid content decreased in untreated florets was decreased when transferred to room temperature after long-term storage in low temperature; but 1.5 mM putrescine increased them in both studied cultivars. Overall, application of 1.5 mM putrescine with preventing chlorophyll degradation and maintaining antioxidant compounds, delayed broccoli florets senescence.
کلیدواژهها [English]
- Putrescine
- Floret Senescence
- Flavonoid
- Catechin
- Chlorogenic acid
ارسال نظر در مورد این مقاله