##plugins.themes.bootstrap3.article.main##

معصومه عباسی , عبدالرسول ذاکرین , مختار حیدری ,

چکیده

چکیده
انبه یکی از میوه‌های مهم گرمسیری ایران است و شوری یک مشکل مهم در تولید انبه در استان هرمزگان و سایر مناطق تولید انبه در ایران می‌باشد. در آزمایش حاضر اثر شوری آب آبیاری با غلظت‌های مختلف کلرید سدیم بر رشد رویشی و غلظت یون ها در انبه مورد بررسی قرار گرفت. تیمارها شامل دو رقم ( سندری و چارک) و سطح شوری آب آبیاری (5/1، 3، 5/4 و 6 دسی زیمنس بر متر) بودند. نتایج نشان داد شوری بطور معنی داری موجب کاهش وزن خشک شاخساره و ریشه و میزان آب بافت گردید ولی نسبت ریشه به شاخساره را افزایش داد. هم چنین شوری بطور معنی داری موجب افزایش غلظت سدیم و کلر در بخش هوایی و ریشه ها و کاهش غلظت پتاسیم ریشه ها گردید. هم چنین شوری نسبت پتاسیم به سدیم را در ریشه و شاخساره کاهش داد. نتایج نشان دادند رقم سندری تحمل به شوری بیشتری نسبت به رقم چارک دارد.

واژه های کلیدی: انبه(Mangifera indica L.)، دانهال، شوری، رشد رویشی، غلظت یون

جزئیات مقاله

مراجع
ارجاع به مقاله
عباسیم., ذاکرینع., & حیدریم. (2011). اثر کاربرد کلرید سدیم بر رشد رویشی و غلظت یون‌های سدیم، پتاسیم و کلر در دانهال‌های دو رقم انبه (Mangifera indica L.). علوم باغبانی, 25(1). https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i1.9731
نوع مقاله
علمی - پژوهشی