روح اله جهان بین؛ سارا یاوری؛ سعید عشقی؛ عنایت اله تفضلی
چکیده
چکیده
پرتقال نافی بطور وسیعی در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران کشت میگردد و در مقایسه با سایر ارقام مرکبات از اهمیت تجاری خاصی برخوردار است. کمیت و کیفیت میوه آن از عوامل زیادی تاثیر پذیر است. این پژوهش برای بررسی اثر2,4-D و K2SO4 و برهمکنش این دو بر خواص کمی و کیفی میوه پرتقال نافی. به منظور آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی (آزمایش ...
بیشتر
چکیده
پرتقال نافی بطور وسیعی در کشورهای مختلف جهان از جمله ایران کشت میگردد و در مقایسه با سایر ارقام مرکبات از اهمیت تجاری خاصی برخوردار است. کمیت و کیفیت میوه آن از عوامل زیادی تاثیر پذیر است. این پژوهش برای بررسی اثر2,4-D و K2SO4 و برهمکنش این دو بر خواص کمی و کیفی میوه پرتقال نافی. به منظور آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی (آزمایش فاکتوریل) در 9 تیمار و 4 تکرار انجام پذیرفت. بدین منظور2,4-D در غلظتهای صفر ، 10 و 20 میلی گرم در لیتر و K2SO4 در غلظتهای صفر، 1 و 2 درصد بصورت محلول پاشی در زمانی که قطر متوسط میوهها 15 میلی متر بود به کار برده شدند. نتایج نشان داد که 2,4-D در غلظت20 میلی گرم در لیتر به همراه 2 درصد پتاسیم وزن میوه و میزان اسید کل آب میوه را بطور معنی داری افزایش داده و در غلظت 10 میلی گرم در لیتر به همراه غلظتهای مختلف K2SO4 بطور معنی داری آب میوه را افزایش داد. همچنین پتاسیم به صورت معنی دار در افزایش صفات کیفی شامل مواد جامد محلول، اسیدیته و ویتامین C موثر بود.
واژههای کلیدی: پرتقال نافی، 2,4-D، K2SO4 ، اندازه میوه، کیفیت میوه