فیزیولوژی پس از برداشت
اثر کاربرد پس از برداشت آب گرم، کلرید کلسیم و کود نانو‌کلات کلسیم برکاهش آسیب سرمازدگی و افزایش عمر انبارمانی میوه پرتقال رقم ’محلی داراب‘

مجید راحمی؛ محمد حسن نظران؛ سمیرا ابولقاسمی؛ سحر صداقت؛ مریم زارع

دوره 37، شماره 3 ، آبان 1402، ، صفحه 801-819

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.79650.1209

چکیده
  استفاده از تیمارهای گرمایی به همراه کلسیم به عنوان روش­های فیزیکی مطمئن، و جایگزین به منظور کاهش آسیب سرمازدگی رو به افزایش است. در این پژوهش اثر تیمارهای پس از برداشت کلرید کلسیم و نانوکلات کلسیم بر سرمازدگی و ویژگی­های فیزیولوژیکی پرتقال رقم ’محلی داراب‘، فارس، در دمای 5/2±0 درجه سلسیوس و رطوبت نسبی 85 درصد به مدت 60 تا ...  بیشتر

فیزیولوژی پس از برداشت
اثر پراکسید هیدروژن بر کاهش بار میکروبی انواع کشمش منطقه بوانات فارس

محمدجواد کرمی؛ مجید راحمی؛ محسن یاسایی؛ اشکان کرمی

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 63-73

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.71532.1074

چکیده
  تهیه کشمش به روش­های مختلفی از قبیل قرار دادن میوه انگور در معرض آفتاب مستقیم و روش­های مکانیکی صورت می­گیرد. امکان آلودگی انواع کشمش به میکروارگانسیم­های مختلف در طول مراحل برداشت و خشک کردن انگور، حمل و نقل و بازاررسانی کشمش وجود دارد. عملیات سنتی تهیه و بسته­بندی کشمش در منطقه بوانات (منطقه اصلی تولید کشمش استان فارس)، ...  بیشتر

بهبود کیفیت و تسریع رسیدن میوه خرما رقم کبکاب با استفاده از پوشش‌های رنگی و موقعیت خوشه

اله کرم رستمی؛ مجید راحمی؛ محمود ایزدی

دوره 32، شماره 4 ، اسفند 1397، ، صفحه 531-541

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v32i4.61897

چکیده
  میوه خرما باارزش غذایی بسیار بالا در سبد غذایی مردم جایگاه ویژه­ایی دارد. رقم کبکاب، خرمای غالب استان بوشهر بوده و دارای طعم و مزه بسیار خوبی هست. این پژوهش در دو سال متوالی در ایستگاه تحقیقات خرما و میوه­های گرمسیری استان بوشهر باهدف تسریع رسیدن میوه و بهبود کیفیت آن با ایجاد یک میکرو کلیما در اطراف خوشه، بدون استفاده از مواد شیمیایی ...  بیشتر

مقایسه قندها، ترکیبات مختلف، اسیدهای آلی و ترکیبات فنولی ارقام خرمای شاهانی، پیارم و دیری

سمیه رستگار؛ مجید راحمی

دوره 30، شماره 2 ، خرداد 1395، ، صفحه 217-223

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i2.38637

چکیده
  در این پژوهش ترکیبات مختلف میوه شامل درصد رطوبت، پروتئین، عناصر غذایی، قندهای گلوکز و فروکتوز، کارتنوئید و اسیدهای آلی و فنولیک اسید ارقام خرمای شاهانی، پیارم و دیری مورد بررسی قرار گرفت. جهت تجزیه قندها از دستگاه کروماتوگرافی تبادل یونی با کارایی بالا (HPAEC-PAD) استفاده شد. برای تجزیه نوع و غلظت اسیدهای آلی و فنولیک اسید از دستگاه کروماتوگرافی ...  بیشتر

بررسی اثر اتانول و متانول بر برخی صفات کمی و کیفی گل شاخه بریده میخک (Dianthus caryophyllus cv. ‘Sensi’)

شنو امینی؛ مصطفی عرب؛ مجید راحمی؛ عبدالرحمان رحیمی

دوره 28، شماره 2 ، شهریور 1393، ، صفحه 218-227

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.39401

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف (صفر، 4، 6 و 12 درصد) اتانول و متانول و تیمار کوتاه ‌مدت (12 و 24 ساعت) بر عمر گلجایی میخک استاندارد رقم‘Sensi’به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملاً تصادفی در سه تکرار، در گروه باغبانی پردیس ابوریحان، دانشگاه تهران در سال 1389 انجام گرفت. نتایج نشان داد که اثرات تیمار الکل ها و اثرات متقابل الکل در ...  بیشتر

امکان‌سنجی استفاده از جذب اشعه ایکس به عنوان یک روش غیر مخرب برای تعیین برخی از شاخص های کیفی میوه انار

فرهاد سلمانی زاده؛ سید مهدی نصیری؛ مجید راحمی؛ عبدالعباس جعفری

دوره 27، شماره 3 ، آذر 1392، ، صفحه 335-341

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.26391

چکیده
  در این پژوهش عکس برداری مقطعی به وسیله جذب اشعه ایکس به عنوان یک روش غیر مخرب برای تخمین برخی شاخص های کیفی میوه انار بررسی شد. بدین منظور از سه رقم میوه انار محلی استان فارس شامل: رباب ملس، رباب ترش و خانی کازرون استفاده شد. تصاویر مقطعی حاصل از اشعه ایکس میوه های انار با استفاده از دستگاه اسکن توموگرافی کامپیوتری تهیه گردید. عدد سی ...  بیشتر

بررسی تأثیرات چند ماده شیمیایی بر درصد تنک و کیفیت میوه زردآلو رقم خیاری

لیلا تقی پور؛ مجید راحمی

دوره 23، شماره 2 ، اسفند 1388

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i2.2589

چکیده
  چکیده به منظور بررسی تأثیرات چند ماده شیمیایی، بر درصد تنک و کیفت میوه زردآلو رقم "خیاری" پژوهشی در یک باغ تجاری از توابع شهرستان نی ریز فارس انجام گرفت. تیمارهای نفتالین استیک اسید) 10، 20و 40 میلی گرم در لیتر(، نفتالین استامید (20 ،40و 80 میلی‌گرم در لیتر)، اتفن (50، 100 و200 میلی‌گرم در لیتر) و اوره (2/0، 4/0 و 6/0درصد) و 2 هفته پس از مرحله تمام گل در ...  بیشتر

اثرات غلظت و زمان محلول پاشی اسید جیبرلیک بر کاهش درصد ترک خوردگی پوسته سبز پسته

مهدیه سیاهکوهی؛ مجید راحمی؛ امان اله جوانشاه

دوره 23، شماره 2 ، اسفند 1388

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i2.2594

چکیده
  چکیده این پژوهش در یک باغ تجاری واقع در بخش کشکوئیه در شهرستان رفسنجان در سال های 1385 و 1386 انجام گردید. تیمارهای موردنظر روی دو شاخه از هر تک درخت اعمال شدند. اسید جیبرلیک (0، 25، 50 و 75 میلی گرم در لیتر) در سه زمان محلول پاشی (اواسط خرداد ماه، اواسط تیر ماه و اواسط مرداد ماه) روی پسته رقم احمدآقایی انجام شد و برداشت نیز در دو زمان (15 و 30 شهریور ...  بیشتر