میوه کاری
بررسی دماهای مختلف آزمایشگاهی بر روی جوانه‌زنی دانه‌گرده و سرعت رشد لوله گرده در برخی ارقام خرما

توکل راسته؛ جواد عرفانی مقدم؛ سید سمیح مرعشی

دوره 37، شماره 4 ، اسفند 1402، ، صفحه 1135-1145

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.81785.1253

چکیده
  نخل خرما (Phoenix dactylifera L.) متعلق به خانوادهArecaceae  گیاهی دوپایه است و تولید تجاری محصول آن نیازمند به گرده­افشانی مصنوعی می­باشد. دما یکی از عوامل محیطی تأثیرگذار بر گرده­افشانی، لقاح و تشکیل میوه در نخل خرما است. در این مطالعه اثر دما بر جوانه­زنی و رشد لوله گرده خرما در شرایط آزمایشگاهی مورد بررسی قرار گرفت. آزمایش به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر

اثرات مصرف اسید جیبرلیک بر بی‌دانه کردن و برخی صفات کمی و کیفی میوه سه رقم انگور دانه دار ایرانی

حامد دولتی بانه؛ حکمت جعفری؛ رسول جلیلی مرندی؛ رحیم عبدالهی

دوره 31، شماره 1 ، خرداد 1396، ، صفحه 110-121

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.44918

چکیده
  به منظور مطالعه اثرات اسید جیبرلیک در دو زمان 7 و 14 روز قبل از شروع گلدهی بر القاء بی‌دانگی و بعضی صفات کمی و کیفی خوشه و حبه سه رقم انگور دانه‌دار ایرانی شامل قزل اوزوم، ریش بابا قرمز و خلیلی قرمز، پژوهشی به صورت آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوک‌های کامل تصادفی در پنج تکرار اجرا شد. نتایج نشان داد بوته‌های تیمار شده با جیبرلین در مقایسه ...  بیشتر

بررسی مورفولوژیکی، فنولوژیکی و تغییرات صفات کمی و کیفی میوه طی دوره‌های رشدی حبه انگور رقم قزل اوزوم

حامد دولتی بانه؛ نرجس خاتون عابدی؛ تورج جدیدی

دوره 30، شماره 1 ، اردیبهشت 1395، ، صفحه 49-58

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v30i1.30739

چکیده
  این مطالعه به منظور بررسی ویژگی های گیاه شناسی، جوانه‌زنی گرده و نوع گل، درجه روز لازم برای مراحل فنولوژیکی و مطالعه تغییرات صفات کمی و کیفی در مراحل رشدی حبه انگور رقم قزل اوزوم در سال 1390 انجام گرفت. میزان جوانه زنی دانه های گرده روی محیط کشت مایع و جامد تست شدند. مجموع درجه روز برای هر یک از مراحل فنولوژیکی با استفاده از داده های جمع ...  بیشتر