اثر اسید جیبرلیک و حلقه برداری بر خصوصیات پومولوژیکی میوه انگور رقم عسکری

نوع مقاله : مقالات پژوهشی

نویسندگان

1 دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان

2 موسسه تحقیقات پسته کشور

چکیده

به منظور بررسی اثر غلظت های مختلف اسید جیبرلیک و زمان های مختلف حلقه برداری به منظور بهبود ویژگی های کیفی و کمی انگور عسکری در سال زراعی 90-91 در یک باغ کشاورزی واقع در شهرستان کاشمر به صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی انجام گرفت. در این آزمایش تاثیر اسید جیبرلیک در چهار سطح در دو زمان محلول پاشی قبل و بعد از گلدهی و حلقه برداری در چهار مرحله گلدهی در 4 تکرار انجام گرفت. نتایج نشان داد که تیمارهای جیبرلین و حلقه برداری باعث افزایش میزان pH نسبت به تیمار شاهد شده و بیشترین pH در تیمار جیبرلین مربوط به غلظت 200 پی پی ام (3.85) و در تیمار حلقه برداری مربوط به زمان چهار هفته بعد از گلدهی با میانگین 3.575 بود، در حالی که کمترین pH مربوط به تیمار شاهد (3.2) می باشد. همچنین بیشترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون در تیمار جیبرلین و حلقه برداری به ترتیب غلظت 200 پی پی ام( 0.913 درصد) و زمان چهار هفته بعد از گلدهی با میانگین 0.842 درصد بود. بیشترین میزان مواد جامد محلول در تیمار جیبرلین مربوط به غلظت 150 پی پی ام و در تیمار حلقه برداری مربوط به زمان چهار هفته بعد از گلدهی 18 درصد و کمترین هم مربوط به تیمار شاهد (14.75درصد) بود. براساس نتایج این پژوهش می توان تیمارهای جیبرلین و حلقه برداری را به منظور افزایش ویژگی های کیفی و کمی انگور عسکری در منطقه توصیه نمود.

کلیدواژه‌ها


عنوان مقاله [English]

Effect of Gibberllic Acid and Girdling on Pomological Characteristics of Fruit in Grape cv. Akgari

نویسندگان [English]

  • hossein afshari 1
  • sadegh sajedi 1
  • hossein hokmabadi 2
چکیده [English]

In order to study the different concentrations of gibbererlic Acid and girdling on quantity and quality improvement of grape cv, Askari an experiment was carried out in kashmar region on 2012 as factorial in a complete randomized block design.In this experiment the effect of gibberellin at four concentration in two time of flowering and girdling at four time in four replication were performed. Results showed that, gibberellins and girdling treatments increased the pH level relative to control. Highest pH in gibberellin treatments related to 200 ppm with 3.85 mean and in girdling treatments related to 4 weeks after flowering with 3.575 mean. Also the highes content of titratable acidity in gibberellin and girdling was 200 ppm with mean of (% 0/913) and 4 weeks after flowering with mean of (%0/842) and lowest tss belong to control (%0/6107). The highest tss contents belong to 150 ppm gibberellin treatment and in girdling treatment related to 4 weeks after flowering and lowest contest belong to control (%14/75).based on the results of this study we can ve commended gibberellin and treatment in order to enhance the qualitative and quality features of grape cv. askari

کلیدواژه‌ها [English]

  • Askari
  • GA
  • Grape
  • Girdling
  • yield
CAPTCHA Image