با همکاری انجمن علمی منظر ایران
گیاهان دارویی
خصوصیات بیوشیمیایی میوه دوازده ژنوتیپ بومی زرشک (Berberis spp.)

احمد بالندری؛ مجید عزیزی؛ مهسا خدابنده

دوره 37، شماره 2 ، مرداد 1402، ، صفحه 293-306

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61176.0

چکیده
  انواع زرشک، ریزمیوه­هایی با رنگ­ها و طعم­های جذاب هستند که تنوع بی­نظیری در ایران دارند. در این پژوهش خصوصیات بیوشیمیایی میوه دوازده ژنوتیپ بومی زرشک مورد مطالعه قرار گرفت. این خصوصیات شامل درصد مواد جامد محلول (TSS)، اسیدیته قابل تیتراسیون (TA)، نسبت TSS/TA، pH، میزان فنل کل، فلاونوئید کل، آنتوسیانین کل، محتوای پروتئین، فیبر خام، ...  بیشتر

گیاهان دارویی
ارزیابی برخی ویژگی‌های فیزیکی شانزده ژنوتیپ زرشک بومی ایران

مهسا خدابنده؛ مجید عزیزی؛ احمد بالندری؛ حسین آرویی

دوره 36، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 549-562

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.58409.0

چکیده
  زرشک‌ها (Berberis spp.) گروه بزرگی از درختچه‌های خاردار همیشه‌سبز یا خزان‌دار متعلق به خانواده زرشک (Berberidaceae) هستند که به دلیل کاربردهای متعدد از قبیل مصارف خوراکی، خواص دارویی اندام‌های مختلف آن‌ها در پزشکی و همچنین به عنوان گیاهان زینتی از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند. گونه‌های زرشک با توجه به تنوع زیادی که دارند، یکی از ذخایر توارثی ...  بیشتر