اثر Cr3+بر لیپید پراکسیداسیون غشا و فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان آسکوربات پراکسیداز، سوپراکسید دیسموتاز، و پلی فنل اکسیداز در گیاه ریحان ( Ocimum basilicum L.)

رویا بیشه کلایی؛ حمید فهیمی؛ سارا سعادتمند؛ طاهر نژادستاری

دوره 25، شماره 4 ، اسفند 1390

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11782

چکیده
  چکیده اثر تیمارهای مختلف Cr3+ در غلظت های 0، 1، 2، 4، 6 و 8 میلی گرم بر لیتر بر پراکسیداسیون لیپیدی غشاهای سلولی و تولیدمالون دی آلدئید (MDA ) و نیز فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در ریشه و برگ نشاهای گیاه ریحان ( (Ocimum basilicum L. در طی 6 هفته تیمار در محیط کشت هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش غلظت Cr3+در محیط کشت، درغلظت هایmg L-14 و بالاتر از ...  بیشتر

تاثیر تاریخ برداشت و غلظت کلرورکلسیم بر کیفیت انبارمانی گلابی ارقام اسپادونا و کوشیا

شهره نیکخواه

دوره 25، شماره 3 ، آذر 1390

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11309

چکیده
  چکیده زمان برداشت گلابی ارقام کوشیا و اسپادونا و اثر غلظت محلول کلرور کلسیم بر حفظ خصوصیات کیفی میوه در مدت انبارداری مورد بررسی قرار گرفت. این پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل 4 فاکتوری در قالب طرح کاملا تصادفی با 3 تکرار به اجرا در آمد. گلابی رقم کوشیا در تاریخ‌های (2 ،9 و 15مرداد) و رقم اسپادونا در تاریخ‌های (16 ،23و 30 مرداد) برداشت گردیدند ...  بیشتر

بررسی روند متابولیزه شدن سیانید در ارقام سیب فوجی و عباسی مشهد

مسعود زاده باقری؛ یونس مستوفی؛ مصطفی مصطفوی

دوره 25، شماره 3 ، آذر 1390

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.11334

چکیده
  چکیده سیانید یک ماده بی‎رنگ، مضر و خطر ناک است و بویی شبیه به بوی بادام تلخ دارد. سیانید ترکیبات پایداری با آهن و منیزیم تشکیل می دهد و با اختلال در تنفس، تثبیت کربن و احیای نیترات، فعالیت سلول را مختل می سازد. به منظور بررسی روند متابولیزه شدن سیانید در ارقام سیب فوجی و عباسی مشهد، آزمایشی به صورت فاکتوریل در کرت های خرد شده در قالب ...  بیشتر

بهره گیری از تنوع سوماکلون جهت ایجاد لاین های مقاوم به خشکی در ارقام هویج (Daucus carota L.)

کرامت ربیعی؛ محمود خدامباشی؛ منصور امیدی

دوره 25، شماره 2 ، شهریور 1390

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1390i0.9986

چکیده
  چکیده جهت استفاده از تنوع سوماکلون در ایجاد لاین های مقاوم به خشکی در ارقام هویج (Daucus carota L.)، تحقیقی در گروه بیوتکنولوژی موسسه ملی تحقیقات سبزیجات روسیه در سال 88-1387به انجام رسید. بذور چهار رقم هویج که در ایران مورد کشت قرار می گیرند از موسسه تحقیقات سبزی و صیفی دزفول تهیه شدند. پس از رشد گیاهچه ها در محیط گلدان، قطعات هیپوکوتیل جدا شده ...  بیشتر

اثرات متیل جاسمونات و پرتوتابی UV-C برکیفیت وعمر پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا

رقیه طالبی حبشی؛ علیرضا عیوضی

دوره 24، شماره 1 ، شهریور 1389

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i1.3656

چکیده
  چکیده به منظور افزایش کیفیت و عمر انباری میوه های توت فرنگی رقم سلوا، پرتوتابی UV-C در دو زمان (5 و 15 دقیقه ای) وغوطه وری در متیل جاسمونات با سه غلظت (شاهد، 1و 3 میکرومول برلیتر) بکارگرفته شد. پژوهش به صورت آزمایش فاکتوریل Dummy Plot در قالب طرح کاملاً تصادفی در8 تکرار انجام شد. میوه های توت فرنگی پس ازبرداشت و بعد از انجام تیمارهای مورد نظر14 روز ...  بیشتر

تاثیر زمان برداشت و بسته‌بندی با اتمسفر تغییر یافته بر عمر انباری میوه چند رقم زردآلو

محمد زرین‌بال؛ جابر سلیمانی؛ سعداله اسکندری؛ عادل دباغ محمدی نسب؛ راحله رسولی پیروزیان

دوره 24، شماره 1 ، شهریور 1389

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i1.3658

چکیده
  چکیده میوه زردآلو به دلیل داشتن شدت تنفسی زیاد و سرعت فرآیند رسیدگی، عمر انباری کوتاهی داشته و بایستی در زمان کوتاهی پس از برداشت، به بازار عرضه شود. این پژوهش با هدف تعیین مناسب‌ترین زمان برداشت میوه زردآلو، افزایش عمر انباری و کاهش ضایعات آن انجام شد. طرح آزمایشی اسپلیت- اسپلیت پلات بر پایه طرح بلوک‌های کامل تصادفی بود که در آن ...  بیشتر

بررسی اثر پس از برداشت اسید سالیسیلیک بر برخی ویژگی های کیفی و فعالیت آنتی اکسیدانی میوه کیوی رقم هایوارد

زهره روحی؛ محمدرضا اصغری؛ یوسف رسمی؛ زهرا اصلانی

دوره 24، شماره 1 ، شهریور 1389

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1389i1.3659

چکیده
  چکیده تأثیر غلظت های مختلف اسید سالیسیلیک به همراه آب گرم بر عمر پس از برداشت میوه کیوی رقم هایوارد در دمای 5/0± 0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90% بررسی شد. میوه ها پس از برداشت با محلول اسید سالیسیلیک در غلظت های (0، 1 و 2) میلی مولار تیمار شده و در دمای5/0± 0 درجه سانتی گراد و رطوبت نسبی 95-90% به مدت 16 هفته نگهداری شدند. پس از 8 و 16 هفته خواص کیفی ...  بیشتر

بررسی هورمون‌های جیبرلین، بنزیل آدنین و زآتین و درجه حرارت بر شکست خواب ریزغده سیب زمینی

روناک ساسانی؛ حمیدرضا خزاعی؛ احمد نظامی

دوره 23، شماره 2 ، اسفند 1388

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i2.2587

چکیده
  چکیده با توجه به این که دوران خواب در جوانه‌های ریز غده سیب زمینی یکی از عوامل محدود کننده کشت آنها پس از برداشت غده‌ها است، این آزمایش بر اساس طرح آشیانه در قالب طرح کاملاً تصادفی با 3 تکرار با هدف یافتن موثر ترین هورمون و دما جهت شکست سریعتر خواب ریز غده سیب زمینی در بهار سال 1387 صورت گرفت. تیمارهای آزمایش شامل هورمون‌های جیبرلیک ...  بیشتر

بررسی تغییرات بیوشیمیایی و پوسیدگی خاکستری در انگور رقم شاهرودی در شرایط بسته بندی با اتمسفر تعدیل یافته

عزیزه مسیب زاده؛ یونس مستوفی؛ محمد جوان نیکخواه؛ زهرا امام جمعه

دوره 23، شماره 2 ، اسفند 1388

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i2.2588

چکیده
  چکیده مطالعه حاضر به منظور بررسی روند تغییرات بیوشیمیایی بافت‌های انگور رقم شاهرودی در شرایط بسته بندی در اتمسفر تعدیل یافته نسبت به شاهد و با استفاده از یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با سه تکرار طراحی شد. سه ترکیب گازی شامل O2 5% + CO210% (GC2) ، O215% + CO210% (GC3) و O260% + CO210% (GC4) با استفاده از دو نوع پوشش پلیمری (پلی پروپیلن و پلی ...  بیشتر

بررسی حساسیت برخی ارقام هلو و شلیل به سرمای زمستان 1386 مشهد

زینب آرین پویا؛ غلامحسین داوری نژاد؛ شادی عطار

دوره 23، شماره 1 ، مهر 1388

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v1388i1.1914

چکیده
  چکیده یخ زدگی جوانه‌ها، پوست و چوب درختان در طول زمستان از مهمترین عوامل مهم محدود کننده تولید میوه می‌باشد. انتخاب وگسترش ارقامی با عملکرد و کیفیت بالا و بدون توجه به میزان مقاومت آنها موجب گسترس بیشتر خسارت و صدمات وارده است. در این پژوهش، میزان مقاومت نسبی برخی ارقام هلو و شلیل در مقابل افت ناگهانی دما و سرمای شدید، در شرایط طبیعی ...  بیشتر