رویا بیشه کلایی؛ حمید فهیمی؛ سارا سعادتمند؛ طاهر نژادستاری
چکیده
چکیده
اثر تیمارهای مختلف Cr3+ در غلظت های 0، 1، 2، 4، 6 و 8 میلی گرم بر لیتر بر پراکسیداسیون لیپیدی غشاهای سلولی و تولیدمالون دی آلدئید (MDA ) و نیز فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در ریشه و برگ نشاهای گیاه ریحان ( (Ocimum basilicum L. در طی 6 هفته تیمار در محیط کشت هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش غلظت Cr3+در محیط کشت، درغلظت هایmg L-14 و بالاتر از ...
بیشتر
چکیده
اثر تیمارهای مختلف Cr3+ در غلظت های 0، 1، 2، 4، 6 و 8 میلی گرم بر لیتر بر پراکسیداسیون لیپیدی غشاهای سلولی و تولیدمالون دی آلدئید (MDA ) و نیز فعالیت آنزیم های آنتی اکسیدان در ریشه و برگ نشاهای گیاه ریحان ( (Ocimum basilicum L. در طی 6 هفته تیمار در محیط کشت هیدروپونیک مورد بررسی قرار گرفت. با افزایش غلظت Cr3+در محیط کشت، درغلظت هایmg L-14 و بالاتر از آن، فعالیت سوپراکسیددیسموتاز (SOD)در ریشه و برگ در مقایسه با شاهد بطور معنی داری افزایش یافت (01/0P ). همچنین فعالیت آسکوربات پراکسیداز (APOX) و پلی فنل اکسیداز (PPOX)بافت های ریشه و برگ نیز در تیمارهای تنشی یون Cr3+ (mg L-14 و بالاتر) در مقایسه با شاهد و غلظت های پایین تر کروم بطور معنی داری افزایش یافت (01/0P ) که بیانگر تاثیر اکسیداتیو تنشی ناشی از تیمار Cr3+ می باشد. سطح MDA با افزایش غلظت Cr3+ mg L-14 و بالاتر، در مقایسه با نمونه شاهد در ریشه و برگ افزایش یافت (01/0P ) و آسیب اکسیداتیو ناشی از اثر غلظت های تنشی یون Cr3+ بر غشا را نشان داد.
واژه های کلیدی: Ocimum basilicum L.٬+Cr3٬ آنزیم های آنتی اکسیدان، لیپید پراکسیداسیون، کشت هیدروپونیک