درباره نشریه

زبان مقالات

فارسی همراه با چکیده مبسوط انگلیسی

دوره انتشار

فصلنامه (چهار شماره در سال)

ناشر

دانشگاه فردوسی مشهد

سردبیر

دکتر علی تهرانی فر

وضعیت

فعال

شیوه داوری

دوسوناشناس

نوع مجوز

License (CC BY 4.0)

شناساگر مقالات

تاریخچه نشریه

این نشریه از سال 1364 به‌نام علوم و صنایع کشاورزی (تمام گرایش‌ها) به چاپ رسیده است و از فروردین سال 1386 به‌صورت تخصصی به‌نام علوم باغبانی مقالات را به چاپ می‌رساند.

زمانبندی انتشار

نشریه علوم باغبانی، در حال حاضر به‌صورت فصلنامه (چهار شماره در سال)چاپ می‌شود. جدول زیر تاریخ دقیق انتشار شماره‌های هر سال را نشان می‌دهد. نشریه به این زمان‌بندی پایبند است مگر این‌که شرایط استثنایی به‌وجود آید.

شماره      تاریخ انتشار

1               فروردین

2                   تیر

3                   مهر

4                   دی

سیاستهای حفظ دیجیتال مقالات

آرشیو وبسایت نشریه

محتوای الکترونیکی نشریه به دو روش آرشیو می‌شوند:

1- نسخه پی‌دی‌اف تمام مقالات در وب‌سایت نشریه به‌صورت آنلاین و در دسترس خوانندگان است. در حالی‌که یک کپی از همان محتوا در سرور دیگری به‌عنوان پشتیبان نگهداری می‌شود. درصورت بروز مشکل در وب‌سایت نشریه و از بین رفتن اطلاعات مقالات، هریک از مقالات در فاصله زمانی کمتر از 36-24 ساعت مجددا از سرور پشتیبان، به‌صورت آنلاین در وب‌سایت نشریه منتشر خواهد شد.

2- همه شماره‌های منتشرشده در نشریه در این دو پایگاه ‌نیز آرشیو می‌شود و درصورت از کار افتادن وب سایت نشریه، مقالات از طریق آن در دسترس خواهند بود:

پایگاههای نمایهکننده

اطلاعات اصلی و چکیده مقالات منتشرشده در نشریه علوم باغبانی، در پایگاه مختلفی نمایه‌سازی می‌شوند که لیست این پایگاه‌ها در بخش"بانک‌ها و نمایه‌نامه‌ها" قابل مشاهده است.

بایگانی شخصی

کلیه نویسندگان می‌توانند مقالات خود را بلافاصله پس از انتشار در وب‌سایت نشریه، در سیستم شخصی یا وب‌سایت مؤسسه خود آرشیو کنند.

سیاست دسترسی آزاد

نشریه علوم باغبانی، یک نشریه با دسترسی آزاد است به این معنی که تمام محتوای آن به‌صورت رایگان و بدون هزینه برای کاربران در دسترس است. کاربران مجاز به خواندن، دانلود، کپی، توزیع، چاپ، جستجو یا پیوند به متون کامل مقالات هستند، یا می‌توانند از آن‌ها برای هر هدف قانونی دیگری بدون درخواست اجازه قبلی از ناشر یا نویسنده استفاده کنند.

این نشریه دسترسی آزاد فوری به محتوای خود را بر اساس این اصل فراهم می‌کند که در دسترس قراردادن تحقیقات به‌صورت رایگان برای عموم، از تبادل جهانی بیشتر دانش پشتیبانی می‌کند.

کپی رایت

• تحت مجوز دسترسی آزاد در نشریه علوم باغبانی، نویسندگان، مالکیت حق چاپ را برای محتوای خود حفظ می‌کنند.
  • نویسندگان به دانشگاه فردوسی مشهد مجوز انتشار مقاله و معرفی خود را به‌عنوان ناشر اصلی می‌دهند.
  • نویسندگان همچنین به هر شخص ثالثی حق استفاده آزادانه از مقاله را تا زمانی که یکپارچگی آن حفظ شده و نویسندگان اصلی، جزئیات استناددهی و ناشر آن مشخص شده باشند، می‌دهند.

مجوز

نشریه علوم باغبانی تحت مجوز بین‌المللی «Creative Commons Attribution 4.0 International License (CC BY 4.0)» است.

سیاستهای مربوط به اخلاق انتشار

نشریه علوم باغبانی عضو کمیته بین‌المللی اخلاق در انتشار (COPE) می‌باشد و از آیین‌نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در آثار علمی پیروی می‌نماید لینک عضویت نشریه در COPE

از کلیه اعضای هیات تحریریه، داوران و نویسندگان تقاضا می‌شود بیانیه اصول اخلاقی انتشار نشریه علوم باغبانی را مطالعه کنند و درصورت مواجهه با مسائلی ازقبیل سرقت ادبی، دستکاری استنادات و جعل داده در مقالات ارسالی یا منتشرشده، موضوع را با سردبیر نشریه، آقای دکتر تهرانی‌فر، به آدرس ایمیل tehranifar@um.ac.ir و یا تماس با ناشر از طریق fumpress@um.ac.ir مطرح کنند و آن‌ها طبق فلوچارت‌های COPE به موضوع رسیدگی خواهند کرد.

سیاست داوری مقالات

در این نشریه، داوران مقالات از بین اعضای هیات تحریریه نشریه انتخاب نمی‌شوند مگر در شرایط خاصی که هیچ داور خارجی در حوزه موضوعی مقاله وجود نداشته باشد.

• تمام مقالات ارسالی به نشریه فرآیند داوری را طی می‌کنند.
  • شیوه داوری مقالات در این نشریه دوسوکور است.
  • کلیه مراحل داوری در بخش فرایند پذیرش مقالات توضیح داده شده است.

مالکیت و مدیریت

این نشریه توسط دانشگاه فردوسی مشهد راه‌اندازی شده و مدیریت می‌شود که در صفحه اصلی وب‌سایت نشریه نیز به‌وضوح درج شده است.

نهاد مشورتی

اعضای هیات تحریریه این نشریه از افراد شاخص در زمینه حوزه‌های موضوعی مندرج در حوزه و تخصص نشریه هستند.

• مشخصات کامل و وابستگی سازمانی اعضای هیات تحریریه در وب‌سایت نشریه درج شده است.
  • لیست و مشخصات اعضا به‌روز می‌باشد.
  • این نشریه با همکاری ناشر، به‌صورت دوره‌ای، اعضای هیات تحریریه خود را بررسی می‌کند تا مناسب و مرتبط باشند.

هزینهها

نشریه علوم باغبانی، برای بررسی اولیه مقالات هیچ وجهی از نویسندگان دریافت نمی‌کند. اما مقالاتی که پس از طی کردن فرآیند داوری مورد پذیرش قرار بگیرند باید مبلغ دو میلیون ریال بابت هزینه‌های ویراستاری و چاپ مقالات پرداخت نمایند.

• هیچ هزینه‌ای برای عضویت، ارسال نسخه خطی یا سایر هزینه‌های تکمیلی وجود ندارد.
  • اطلاعات مربوط به هزینه دریافتی از نویسندگان به‌راحتی در بخش درباره نشریه و مراحل ارسال مقاله (چک لیست و تعهدنامه) قابل مشاهده است.

محل درآمد نشریه

دانشگاه فردوسی مشهد به‌عنوان ناشر، با پرداخت بودجه تعریف‌شده برای هر شماره چاپ شده از نشریه (باتوجه به رتبه نشریه در ارزیابی سالانه‌ای که در پرتال نشریات علمی وزارت علوم و تحقیقات و فناوری اعلام می‌شود)، هزینه‌های مربوطه شامل راه‌اندازی و نگهداری زیرساخت نشریه، فرآیند بررسی، داوری، ویراستاری، صفحه‌آرایی و حفظ آرشیو مقالات، را تامین می‌کند.

تبلیغات

این نشریه هیچ‌گونه تبلیغاتی را نمی‌پذیرد.

بازاریابی مستقیم

هیچ فعالیت بازاریابی مستقیم در این نشریه وجود ندارد.

سیستم مشابهتیاب

نشریه علوم باغبانی، به‌منظور جلوگیری از سرقت علمی، متن کامل مقالات را با استفاده از سامانه مشابهیاب متون علمی همیاب و چکیده مبسوط انگلیسی آن‌ها را با استفاده از سامانه iThenticate مشابهت‌یابی می‌کند. همه مقالات قبل از ارسال به داوری مشابهت‌یابی می‌شوند و چنانچه درصد تشابه بیشتر از 20 درصد باشد، مقاله از روند بررسی خارج خواهد شد.

بیانیه محرمانگی

نام‌ها و آدرس‌ ایمیل‌های وارد شده در سایت نشریه، منحصراً برای اهداف نشریه استفاده می‌شود و برای قسمت‌های دیگر قابل دسترسی نیست و در دسترس هیچ شخص و یا سازمان دیگری قرار نخواهد گرفت.