پذیرش مقالات: داوران به سردبیر و اعضای هیأت تحریریه در اتخاذ تصمیم برای پذیرش و یا رد مقاله کمک نموده و از طریق ارسال اصلاحیه به نویسندگان در ارتقاء مقاله آنها سهیم میباشند.
حق امتناع و عدم پذیرش: امتناع و رد درخواست ارزیابی یک مقاله بر حسب زمان و یا موقعیت ضروری و لازم است. داوری که احساس عدم صلاحیت کافی برای قضاوت در مورد مقاله پژوهشی میکند، باید از ارزیابی مقاله امتناع کند.
محرمانه بودن: داوران باید به محرمانه بودن فرآیند ارزیابی احترام بگذارند و نباید اطلاعات مربوط به مقاله را بدون اجازه مکتوب نویسنده در اختیار شخصی غیر از سردبیر بگذارند.
عدم سوگیری: داوران باید مقالات را بهطور عینی، بیطرف و عادلانه ارزیابی کنند. داوران باید از سوگیریهای شخصی در توصیهها و قضاوتهای خود اجتناب کنند.
منابع: از داوران درخواست میشود منابعی را که نویسنده به آنها ارجاع داده شناسایی و بررسی نمایند. هرگونه نتیجهگیری یا بحثی که پیش از این مطرح شده باشد باید همراه با منبع ذکر شود. همچنین داوران باید در صورت مشاهده هر گونه شباهت یا همپوشانی بین اثر ارسالی و مقالهای دیگر مراتب را به سردبیر اطلاع دهند.
تضاد منافع: داوران نباید از اطلاعات یا ایدههایی که طی فرآیند ارزیابی بهدست آوردهاند در جهت منافع شخصی استفاده نمایند. همچنین داوران باید از ارزیابی مقالاتی که از دید آنها مشمول تضاد منافع اعم از منافع مشترک مالی، سازمانی، شخصی و یا هرگونه ارتباط یا پیوندهای دیگر با شرکتها، نهادها یا افراد مرتبط با مقالات است، امتناع کنند.
https://help.sinaweb.net/?action=faq&cat=6&id=398&artlang=fa
داوران ارجمند عضو publons،خواهشمند است با ورود به صفحه نشریه که لینک آن در آخر صفحه آمده است گزینه ENDORSE THIS JOURNAL انتخاب کنند تا اسمشان به لیست داوران نشریه اضافه شود.
https://publons.com/journal/83465/agricultural-economics-development/
شیوۀ ساخت پروفایل (Publons) و دریافت کد (Researcher ID)
http://library.um.ac.ir/images/242/1399/Publons/Publons%20ResearcherID.mp4
شناسۀ ارکید یا ORCID ID معرف هر پژوهشگر است. بهبیاندیگر، هنگامی که هر پژوهشگر کدی منحصربهفرد داشته باشد، احتمال همپوشانی هویتها در محیط علمی کاهش مییابد. ازاینرو، حتی پژوهشگرانی با نام و نامخانوادگی مشابه، دیگر با یکدیگر اشتباه گرفته نخواهند شد که همین، اساس شکلگیری کد ارکید را تشکیل میدهد. باتوجهبه اینکه ارکید با بسیاری از پایگاههای اطلاعاتی چون وبآوساینس (WOS) و اسکوپوس (Scopus) لینک میشود و نیز میتوان بهصورت دستی، برخی از منابع اطلاعاتی را به آن افزود، پژوهشگران میتوانند بهجای ارسال رزومۀ خود، فقط کد ارکید خود را در اختیار دیگران قرار دهند. در سری فیلمهای آموزشی زیر افزون بر یادگیری شیوۀ ساخت پروفایل ارکید، با نحوۀ واردکردن منابع اطلاعاتی از اسکوپوس به ارکید آشنا خواهید شد.
http://library.um.ac.ir/index.php?option=com_content&view=article&id=548:orcid&lang=fa