با همکاری انجمن علمی منظر ایران
سبزیکاری
اثر غلظت‌های مختلف سالیسیلیک اسید در افزایش مقاومت به تنش گرما در خیار رقم ̓رشید̒

لیلا چهل‌تنان؛ سعید خسروی؛ سید حسین نعمتی

دوره 38، شماره 1 ، فروردین 1403، ، صفحه 165-177

https://doi.org/10.22067/jhs.2023.82087.1263

چکیده
  دمای بالا در تابستان از عوامل مهم کاهش رشد و عملکرد خیار در بسیاری از مناطق کشور می‌­باشد. با توجه به تأثیر مثبت تنظیم‌­‌کننده‌های رشد گیاهی از جمله سالیسیلیک اسید بر کاهش اثرات نامطلوب تنش­‌های مختلف، آزمایشی به‌منظور بررسی اثر سالیسیلیک اسید بر کاهش اثرهای نامطلوب تنش گرما بر روی دانهال­‌های خیار رقم ̓رشید̒ به‌صورت ...  بیشتر

سبزیکاری
تأثیر تیمارهای ویتامین C و B بر عملکرد قارچ تکمه‌ای و عمر پس از برداشت آن

سعید خسروی؛ مریم حقیقی؛ منیره محنت کش

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 43-56

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61967.0

چکیده
  قارچ خوراکی (Agaricus bisporus) مهم­ترین قارچی است که به‌صورت صنعتی کشت می‌شود و ویتامین­ها، هورمون­ها و آمینواسید‌ها موجب بهبود رشد رویشی قارچ و بالا رفتن عملکرد در فلش­های مختلف برداشت می­گردد. پژوهش حاضر به‌منظور بررسی اثر ویتامین B و C، بر رشد و عملکرد قارچ تکمه­ای و عمر پس از برداشت آن در ۲ آزمایش مجزا در کارخانه قارچ و انبار ...  بیشتر

سبزیکاری
تأثیر محلول‌پاشی براسینواستروئید بر گیاهچه فلفل دلمه‌ای(Capsicum annuum L.) تحت تنش خشکی

سعید خسروی؛ مریم حقیقی

دوره 35، شماره 3 ، آذر 1400، ، صفحه 367-381

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61838.0

چکیده
  هورمون­های گیاهی نقش موثری بر رشد و توسعه گیاهان و افزایش مقاومت به تنش­ها دارند، براسینواستروئیدها از هورمون­های گیاهی می­باشند که به صورت موثری مقاومت به تنش خشکی را در محصولات زراعی و باغی افزایش می­دهند. بنابراین در پژوهشی، تأثیر براسینواستروئید (BR) بر غلظت پرولین، آمینواسید، پروتئین، محتوای آبسیزیک­اسید در گیاه فلفل ...  بیشتر