بهینه‌سازی محیط‌کشت جهت پینهزایی گیاه خرفه (Portulaca oleracea) و تأثیر عصاره مخمر بر ترکیبات آنتی‌اکسیدان

آزاده صفاریزدی؛ علی گنجعلی؛ رضا فرهوش؛ منیره چنیانی

دوره 34، شماره 1 ، خرداد 1399، ، صفحه 107-118

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v34i1.80393

چکیده
  خرفه، Portulaca oleracea، به علت داشتن ترکیبات آنتی‌اکسیدانی فراوان و اسیدهای چرب مهم مانند امگا-3 و 6، به‌عنوان گیاهی ارزشمند مورد توجه می‌باشد. در آزمایش اول ریزنمونه‌های حاصل از دانهال‌های استریل (برگ، ساقه و جوانه انتهایی) در محیط‌کشت‌های MS و ½MS حاوی غلظت‌های 0، 1/0، 3/0 و 5/0 میلی‌گرم در لیتر BAP و NAA در قالب طرح کاملاً تصادفی به منظور توان ...  بیشتر