با همکاری انجمن علمی منظر ایران
گیاهان دارویی
ارزیابی تأثیر اقلیم بر مواد مؤثره زعفران (کروسین، پیکروکروسین و سافرانال) در منطقه بناب شهرستان مرند

سعیده علیزاده سالطه؛ مینا امانی

دوره 35، شماره 4 ، اسفند 1400، ، صفحه 579-590

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61978.0

چکیده
  زعفران  (Crocus sativus L.)‎‏ محصولی ارزشمند و نیمه مقاوم به خشکی است که می­تواند در شرایط بسیار متفاوت آب و هوایی مورد کشت و کار قرار گیرد. مهمترین ترکیب­هاى شیمیایى زعفران را کروسین، پیکروکروسین و مشتق­هاى کروسین تشکیل می­دهند که دارای خواص آنتی‌اکسیدانی می‌باشند و در داروسازی کاربرد دارند. در این پژوهش اثر اقلیم شهرستان مرند، ...  بیشتر