میوه کاری
تأثیر آرژینین بر خصوصیات بیوشیمیایی میوه توت‌فرنگی رقم ’آلبیون‘ در شرایط کم محلول‌دهی

صلاح الدین مصلحتی فرد؛ حمید حسن پور

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 135-149

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.73636.1108

چکیده
  استفاده بیش از حد از کودهای شیمیایی در کشت هیدروپونیک، باعث هدر رفت کود و در نتیجه افزایش هزینه­های تولید و همچنین افزایش زه­آب گلخانه­ای می­شود. برای جبران تأثیر منفی کمبود آب و محلول غذایی، استفاده از ترکیباتی مانند آمینواسیدها (آرژینین) جهت افزایش کیفیت و کمیت محصول، می‌تواند مؤثر باشد. در این پژوهش تأثیر آرژینین با سه سطح ...  بیشتر

واکنش‌های فیزیولوژیکی و بیوشیمیایی توت‌فرنگی تحت تأثیر عصاره جلبک دریایی در شرایط کمبود آهن

اعظم رحیمیان؛ محمود اثنی عشری؛ حسن ساریخانی

دوره 33، شماره 1 ، خرداد 1398، ، صفحه 101-111

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v33i1.67812

چکیده
  استفاده از زیست محرک‌ها در کشاورزی ارگانیک و پایدار با هدف کاهش مصرف کودهای شیمیایی همواره مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه بررسی امکان جایگزینی کلات آهن در محلول غذایی با نوعی زیست محرک طبیعی محتوی عصاره جلبک دریایی به نام "اکتیویو" در کشت توت‌فرنگی ارقام کاماروسا و سلوا در سیستم کشت بدون خاک بود. آزمایش به‌صورت فاکتوریل ...  بیشتر

اثر نوع نیتروژن و سطوح اکسیژن در محلول غذایی بر رشد و برخی عناصر پرمصرف کاهو (Lactuca sativa cv. Great leak) در کشت هیدروپونیک

محمدحسن باقری؛ حمیدرضا روستا

دوره 27، شماره 2 ، شهریور 1392، ، صفحه 148-157

https://doi.org/10.22067/jhorts4.v0i0.24812

چکیده
  در این پژوهش اثر نوع نیتروژن و سطوح مختلف اکسیژن بر برخی پارامترهای رشد و غلظت برخی عناصر غذایی پرمصرف در کاهو بررسی شد. این بررسی نشان داد که کاربرد آمونیوم (5 میلی مولار) به تنهائی، موجب کاهش وزن تر و خشک بخش هوائی و ریشه کاهو گردید. اما سطوح مختلف اکسیژن (1، 2، 3 و 4 میلی‌گرم بر لیتر) تاثیر معنی داری بر آنها نداشت. غلظت نیتروژن بخش هوایی ...  بیشتر