فیزیولوژی پس از برداشت
سجاد مصطفایی؛ محمدرضا اصغری
چکیده
سیب (Malus domestica) یکی از میوههای تجاری مهم میباشد که بهدلیل الگوی تنفسی فرازگرا در پس از برداشت فسادپذیری بالایی دارد. یکی از بزرگترین چالشهای محققان کشاورزی افزایش کمیت و کیفیت مواد غذایی است و بهدلیل اثرات نامطلوب مواد شیمیایی بر سلامت انسان و ایمنی محیط زیست، تولید محصولات ارگانیک بهعنوان یکی از مهمترین مسائل در ...
بیشتر
سیب (Malus domestica) یکی از میوههای تجاری مهم میباشد که بهدلیل الگوی تنفسی فرازگرا در پس از برداشت فسادپذیری بالایی دارد. یکی از بزرگترین چالشهای محققان کشاورزی افزایش کمیت و کیفیت مواد غذایی است و بهدلیل اثرات نامطلوب مواد شیمیایی بر سلامت انسان و ایمنی محیط زیست، تولید محصولات ارگانیک بهعنوان یکی از مهمترین مسائل در سیستمهای تولید موادغذایی مورد توجه قرار گرفته است. استفاده از تیمارهای نانوکیتوسان و اسید فرولیک بهعنوان ترکیبات سالم و طبیعی در فرایند تولید محصولات باغی میتواند تأثیرات بسیار مطلوبی در فرایند تولید داشته باشد. در این آزمایش که در سال 1398 در باغ سیب ̓رد دلیشز̒ در منطقه زرآباد شهرستان خوی واقع در شمال غرب استان آذربایجان غربی بهمنظور بهبود کیفیت میوها در زمان برداشت انجام گرفت، درختان سیب در سه مرحله با محلول نانوکیتوسان در سه غلظت (صفر، 5 و 10 میلیلیتر) و اسید فرولیک در سه غلظت (صفر، 0/1 و 1 میلیمولار) بهصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در چهار تکرار مورد بررسی قرار گرفت و خصوصیات کیفی و بیوشیمیایی میوهها در زمان برداشت بررسی شدند. نتایج نشان داد که تیمار با نانوکیتوسان و اسید فرولیک تأثیر معنیداری بر صفات اندازهگیری شده داشت، بیشترین میزان سفتی بافت میوه در زمان برداشت در تیمار نانوکیتوسان 10 میلیلیتر و اسید فرولیک 1 میلیمولار،کمترین میزان اسیدیته قابل تیتراسیون در شاهد، بیشترین میزان ویتامین ث و آنزیم PAL در تیمار نانوکیتوسان 10 میلیلیتر و اسید فرولیک 1 میلیمولار و بیشترین میزان pH و کمترین میزان مواد جامد محلول در شاهد مشاهده گردید.