سهیلا محمدرضاخانی؛ زهرا پاک کیش؛ سمیه رفیعی
چکیده
توتفرنگی از جمله میوههای ریز است که ارزش تغذیهای و تازهخوری بالایی دارد. کاربرد هورمونهای گیاهی نظیر براسینواسترویید نقش مهمی در بهبود ویژگیهای کیفی محصولات باغبانی دارند. در این تحقیق تاثیر غلظتهای مختلف براسینواسترویید و زمان محلولپاشی روی برخی از صفات کیفی توتفرنگی رقم پاروس بررسی گردیده است. بدین ترتیب، محلولپاشی ...
بیشتر
توتفرنگی از جمله میوههای ریز است که ارزش تغذیهای و تازهخوری بالایی دارد. کاربرد هورمونهای گیاهی نظیر براسینواسترویید نقش مهمی در بهبود ویژگیهای کیفی محصولات باغبانی دارند. در این تحقیق تاثیر غلظتهای مختلف براسینواسترویید و زمان محلولپاشی روی برخی از صفات کیفی توتفرنگی رقم پاروس بررسی گردیده است. بدین ترتیب، محلولپاشی بوتهها، توسط براسینواسترویید با غلظتهای0 (شاهد) ، 25/0، 5/0، 75/0 و 1 میلیگرم بر لیتر و در چهار مرحله زمانی (مرحله 30 روز بعد از کشت نشا، شروع گلدهی، میوههای سبز رنگ و صورتی رنگ) به صورت یک آزمایش فاکتوریل در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی با 4 تکرار در شرایط گلخانه انجام گرفت و ویژگیهایی نظیر: کل مواد جامد محلول، قندهای احیاکننده، اسید قابل تیتر، میزان آنتوسیانین، فنول، وزن خشک میوه، آب میوه و ویتامین ث اندازهگیری شدند. نتایج نشان داد، کیفیت میوههای گیاهان تیمار شده با براسینواسترویید نسبت به شاهد، کیفیت آنها بهبود یافت. به طوری که، کل مواد جامد محلول، قندهای احیاکننده، اسید قابل تیتر، میزان آنتوسیانین، فنول، وزن خشک و ویتامین ث با کاربرد سطوح مختلف براسینواسترویید افزایش یافت و موثرترین تیمار، براسینواسترویید1 میلیگرم بر لیتر و بهترین زمان محلول پاشی، مرحله شروع گلدهی و سبز رنگ شدن میوه بوده است.