میوه کاری
اثر پوشش‌دهی کیتوسان و ژل آلوئه‌ورا بر شاخص‌های کیفیت و عمر انبارمانی انگور ’عسگری‘

عبداله احتشام نیا؛ شیرین تقی پور؛ سارا سیاه منصور

دوره 37، شماره 3 ، آبان 1402، ، صفحه 655-668

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.75778.1151

چکیده
  میوه انگور در مراحل پس از برداشت، به دلیل نرم شدن بافت، بسیار فسادپذیر می‌باشد که همین امر عمر پس از برداشت آن را کوتاه می‌کند. پوشش‌های خوراکی مانند کیتوسان و ژل آلوئه‌ورا با ایجاد ساختار محافظت کننده در برابر آسیب‌های مکانیکی و تغییر اتمسفر درونی بافت، می‌توانند کیفیت میوه‌ها را افزایش دهند. به همین منظور، در این بررسی اثر محلول‌پاشی ...  بیشتر

گیاهان زینتی و فضای سبز
بررسی شاخص‌های رشدی و تبادلات گازی دو رقم قرنفل (Dianthus barbatus) تحت تنش شوری

وحید قاسمی؛ عبداله احتشام نیا؛ عبدالحسین رضایی نژاد؛ حسن مومیوند

دوره 37، شماره 1 ، خرداد 1402، ، صفحه 75-88

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.71942.1081

چکیده
  به منظور مطالعه اثر تنش شوری بر شاخص‌های رشدی و تبادلات گازی در دو رقم قرنفل، آزمایشی به صورت فاکتوریل بر پایه طرح کاملاً تصادفی با سه تکرار انجام شد. تنش شوری کلرید سدیم در ده سطح (صفر، 10، 20، 30، 40، 50، 60، 70، 80 و 90 میلی مولار) و رقم در دو سطح (’باربارین‘ و ’دیانا‘) اجرا شد. در این پژوهش، وزن تر و خشک اندام هوایی، برگ و ریشه، قطر ...  بیشتر

میوه کاری
اثر کاربرد سالیسیلیک اسید بر صفات مورفوفیزیولوژیکی عروسک پشت پرده (Physalis peruviana L.) تحت تنش کم آبی

سارا سیاه منصور؛ عبداله احتشام نیا؛ عبدالحسین رضایی نژاد

دوره 36، شماره 3 ، آذر 1401، ، صفحه 643-655

https://doi.org/10.22067/jhs.2022.72985.1096

چکیده
  امروزه به دلیل تغییرات آب و هوا و کاهش بارندگی، تولید محصولات کشاورزی در بسیاری از مناطق، بخصوص مناطق خشک و نیمه خشک با مشکل مواجه شده است. از طرفی، استفاده از مواد تعدیل کننده تنش، یک راهکار بهینه و کم هزینه بوده و شناخت ویژگی‌های گیاه در این شرایط، منجر به اتخاذ شیوه‌های مدیریت تولید مناسب خواهد شد. به همین منظور، آزمایشی به صورت ...  بیشتر

گیاهان دارویی
ارزیابی تنوع برخی از شاخص‌های فیتوشیمیایی و اثرات ضدباکتریایی در عصاره ارقام ایرانی گل داوودی (Dendranthema morifolium Ramat.)

شیرین تقی پور؛ عبداله احتشام نیا؛ حامد خدایاری؛ حسن مومیوند

دوره 36، شماره 1 ، خرداد 1401، ، صفحه 149-161

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.68860.1019

چکیده
  گل داوودی به دلیل حضور ترکیبات زیستی و آنتی­اکسیدانی، فعالیت ضدباکتری، ضد التهاب و ضد ویروسی در ارقام مختلف به­عنوان یکی از گیاهان دارویی در عرضه جهانی محسوب می­گردد. در این آزمایش، 25 رقم گل داوودی از نظر درصد اسانس، شاخص آنتی­اکسیدانی، میزان فنول و فلاونوئید کل و اثرات ضدباکتریایی در قالب طرح بلوک­های کامل تصادفی در مزرعه ...  بیشتر

میوه کاری
تأثیر کاربرد قبل از برداشت پوترسین و پس از برداشت ژل آلوئه‌ورا بر کیفیت و عمر انبارمانی میوه انگور رقم’ یاقوتی‘

عبداله احتشام نیا؛ شیرین تقی پور؛ سارا سیاه منصور

دوره 35، شماره 1 ، خرداد 1400، ، صفحه 103-116

https://doi.org/10.22067/jhs.2021.61904.0

چکیده
  پوترسین ماده‌ای غیر سمی و زیست سازگار است که می­توان از آن در حفظ کیفیت و افزایش پس از برداشت میوه­ها استفاده نمود. میوه انگور به‌دلیل پریکارپ نازک و بافت گوشتی میوه، عمر پس از برداشت کوتاهی دارد. در این پژوهش اثر محلول­پاشی قبل از برداشت پوترسین در سه غلظت مختلف (صفر، 2 و 3 میلی­مولار) و غوطه­وری پس از برداشت میوه در ژل آلوئه­ورا ...  بیشتر